Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
843
Cevap
3
Favori
71.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ]

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ]

• Bu yöntem biraz zahmetli oluyor. Yöntemi kısaltmamız lazım. Soruyu en fazla 3 adımda çözebiliriz.

Beyler bu arada sistemleri iyice deşifre oldu.

Edit: Bölge Ankara Mamak-Altındağ 701 nolu pdf dosyasının 11255.02902 nolu kitapçığının 3. Matematik sorusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 6 Nisan 2011; 17:30:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter_1907

Komediye gel. Önce bu adresten soruların nasıl oluşturulduğuna dair Ösym'nin yaptığı dosyayı indiriyorsunuz. Ne yazıyor orda: Adaya verilen kitapçık - şıklar rasgele oluşturuldu.

+ Diyelim dil surctu siklar algoritmaya gore adaylara rastgele dagitildi demek istediler.

Soldaki basin kitapcigi farkli bir yontemle olusturuluyor. (4 soruda dogru siklar da degistirilmis ama neyse sonuc itibariyle yanlis siklarin yeri degistirilmis deniyor).
    Sagdaki kitapcik ise master kitapcigin siklari karistirilarak rastgele olusturuldu deniyor ama sonucta bir algoritma uygulanmis.

Peki nasil olurda iki farkli yontemle hazirlanan basin kitapcigi ile ogrenci kitapciklari ayni sirada olur?

Basin kitapcigi Soru1: Siklar A)8 B)10 C)6 D)4 E)2
    Ogrenci kitapcigi 11233.51602 Soru 1: Siklar: A)8 B)10 C)6 D)4 E)2 (soru numarasi da dahil tamamen ayni)
    Ogrenci Kitapcigi 11221.59473 Soru 2: Siklar: A)2 B)8 C)10 D)6 E)4 (bir saga kaydirilmis)

• 2176 kişi imzaladı

http://www.ygsiptal.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 6 Nisan 2011; 17:49:16 >
  • 1.7 MİLYON ÖĞRENCİDEN KAÇ TANESİ

ÜNİVERSİTE ADAYI OLABİLİCEK ??

KAÇI ÜNİVERSİTEYİ KAZANABİLİYO

-----Bİ YERE VARMAYA ÇALIŞICAM DA----

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Origami Killer -- 6 Nisan 2011; 17:42:03 >
  • tv8'den bir açıklama:

"Bursa'da basına verilen kitapçıkla birebir tutan bir kitapçık bulunmuştur!"
  • Arkadaşlar çok önemli bir şey aktarcam size iyi dinleyin %100 doğru olduğuna emin olduğum bilgi... Hiçbir şekilde yalan söylemeyecek bir tanıdığım yemin ederek kulak misafiri olduğu bir olayı anlatıyor hikaye değil fıkra değil

YGS'den tam bir gün sonra, tramvay durağında 2 tane başı bağlı kız konuşuyorlar. Biri ötekine diyor ki;

-Yaptın mı soruları ben yaptım çemberseldi onların hepsi
    -Ben bulamadım olmadı benimki

demiş.

Duyan kişi de amma çok çember çıkmış ygs'de diye düşünmüş. Şimdi haberlerden bu çembersellikten bahsedilince isyan ede ede olayı bana aktardı...

Duyduğuna emin misin diye sordum kesinlikle böyle konuştular dedi.

Bu rezalete nasıl dur diyeceğiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

• quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

Arkadaşlar çok önemli bir şey aktarcam size iyi dinleyin %100 doğru olduğuna emin olduğum bilgi... Hiçbir şekilde yalan söylemeyecek bir tanıdığım yemin ederek kulak misafiri olduğu bir olayı anlatıyor hikaye değil fıkra değil

YGS'den tam bir gün sonra, tramvay durağında 2 tane başı bağlı kız konuşuyorlar. Biri ötekine diyor ki;

demiş.

Duyan kişi de amma çok çember çıkmış ygs'de diye düşünmüş. Şimdi haberlerden bu çembersellikten bahsedilince isyan ede ede olayı bana aktardı...

abicim bu yalandır yahu,böyle bir şeyi yapamayan insan olamaz çok basit bir yöntem.

• Bu sınava şaibe karışmıştır, ve derhal iptal edilmesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rascon

Bu arada "Şifreyle uğraşacaklarına direk soruları verirlerdi. Kilitli oldukları için de soruları veremezlerdi. Paranoya yapıyorsunuz. Çalışmamışsınız ondan ona bun b.. atıyorsunuz." diyen bademlere cevabım olacak.

1-Milleti kandırmak için kendinizi akıllı zannediyorsunuz ama sizde zerre akıl yok. Soruları hazırlayanların bu şifreyi vermeleri için kampa girmeyi beklemelerine gerek mi, var? İlla ki soruları hazırlarken şifre sızdırılacak diye bir kanun maddesi mi var? İsteseler 1 sene önceden bu şifreli yöntemi verirler. Sınava girecekler de 1 sene önceden soruları nasıl çözeceklerini öğrenmiş olurlar. Böyle basit yalanlarla insanları kandırabileceğinizi zannediyorsunuz.

2- Çırpındıkça daha çok batıyorsunuz. Bu şifre her geçen gün sınava giren adayların kitapçıkları açıklandıkça daha da çok meydana çıkıyor. Bu kadar çok ÖSYM'yi savunmanızdan ve kullandığınız cümlelerden bu işten bazılarınızın faydalandığı belli.

3-Geçen sene ÖSYM'yi itham ederken eski ÖSYM Başkanı'nı istifa ettirmek için tabiri caizse kendinizi paralarken bu sene aynı ÖSYM'yi el üstünde tutuyorsunuz. Çünkü ÖSYM Başkanını istifa ettirdiniz ve o kuruma kendi adamlarınızı yerleştirdiniz. Geçmiş olaylardan bugüne bakalım. O zamandan geleceğe yatırım yapmış olmanız bu şifre skandalı ile açık olarak ortaya çıkıyor.

4-Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Neden ÖSYM'niz kullandığı algoritmayı basına açıklamıyor? Neden korkuyor? Yoksa hepsini hapis korkusu mu sardı? Eninde sonunda foyanız ortaya çıkacak. OTDÜ'nün kriptoloji uzmanları soru kitapçıklarından ÖSYM'nin yazılımının kullandığı algoritmayı belirlemeye çalışıyor. En fazla 2-3 ayda bu algoritma ortaya çıkacak. Bakalım o zaman ne yapacaksınız?

5-Üniversite son sınıf öğrencisiyim ve kardeşimin bu sınava girmesinden başka bu sınavla bir alakam yok. Kardeşimin sınavı da gayet iyi geçti ve 138 neti var. Böylece "Çalışmadığınız için yaygara koparıyorsunuz." teziniz ellerinizde patlıyor. Bu şifreleme olayının araştırılmasını isteyenlerin çoğu bu sınava girenlerin velileri ve yakınları. Ayrıca sınava giren kardeşlerimizi bu skandalın dışında tutmaya çalışıyoruz ve sadece LYS'ye konsantre olmalarını sağlıyoruz. Çocukların işleri güçleri yok bir de bunla mı uğraşacaklar. Zaten stresliler, sınava hazırlanmaktan başka birşeyle uğraşamazlar. Zaten haklarını arayabilecek yaşta değiller.

6-Her geçen gün açılan dava sayısı artıyor. Veliler bu işin peşini bırakmıyorlar. Sadece kriptoloji uzmanları ve diğer sınav uzmanları ile bu skandalı köküne kadar soruşturacak yürekli savcılara ihtiyaç var? Peki Ankara'da bu işi soruşturacak yürekli savcılar var mı? Emin değilim. Ama bu kadar büyük bir toplumsal tepkiyle zorla bu işi soruştaracaklar. Bazı kişileri aklayacak olsalar da sınavı iptal ettirecekler gibi gözüküyor. Zaten toplumsal baskının büyüklüğüne göre ÖSYM'ye başınızın belaya girmemesi için sınavı iptal edin derler. Biz sizi ancak bu kadar koruyabiliriz derler.

İşler her geçen gün kötüye gidiyor.

yazdıklarına aynen katılıyorum, tepkisiz kalınırsa kapkara günler yakındır. daha savcılar işlerine yeni başlamışken, yapılan tatmin oldum açıklamaları ise hem yargıya alenen müdahaledir, hem de bu işin siyasetten ayrılamayacağının kanıtıdır.

• Hiçbir şekilde yalan söyleme ihtimali olmayan birisinden duydum ve çok sinirli ve heyecanlı şekilde anlatıyordu beden dili olsun konuşma ses tonu olsun istediğiniz makineye bağlayın kesinlikle doğru söylüyor... Yapamayanlar da olmuş demek ki bunu bile beceremeyenler var arkadaşlar

http://www.ygsiptal.com/

quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

quote:

Arkadaşlar çok önemli bir şey aktarcam size iyi dinleyin %100 doğru olduğuna emin olduğum bilgi... Hiçbir şekilde yalan söylemeyecek bir tanıdığım yemin ederek kulak misafiri olduğu bir olayı anlatıyor hikaye değil fıkra değil

demiş.

abicim bu yalandır yahu,böyle bir şeyi yapamayan insan olamaz çok basit bir yöntem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 6 Nisan 2011; 18:27:03 >

• quote:

demiş.

Ben bulamadım ne demek ya

• Öyle demeyin bunu matematikte az net yapan insanlara anlatamıyorum onu öğrenmem için 1 hafta çalışmam lazım diyen var... Cidden çembersel diyince kopuyosa öğrenci uygulayamamış olabilir ...

quote:

Orijinalden alıntı: lynx1907

quote:

demiş.

Ben bulamadım ne demek ya

• quote:

demiş.

Daha inandırıcı olmalısın.

• http://forum.donanimhaber.com/m_48077057/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48079629

quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

quote:

demiş.

• duyan kişinin baktığını görünce fısıldaşmaya başlamışlar hatta... Dediğim kişi asla yalan söylemez isyan etmiş durumda şu anda. Yani yazarak bir insan nasıl ikna edilebilir bilmiyorum tabi ama anlatırken gözlerinin içine hareketlerine baksaydınız demek istediğimi anlardınız...

Konu burda;

http://forum.donanimhaber.com/m_48077057/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48079629

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 6 Nisan 2011; 20:26:40 >
  • quote:

duyan kişinin baktığını görünce fısıldaşmaya başlamışlar hatta... Dediğim kişi asla yalan söylemez isyan etmiş durumda şu anda. Yani yazarak bir insan nasıl ikna edilebilir bilmiyorum tabi ama anlatırken gözlerinin içine hareketlerine baksaydınız demek istediğimi anlardınız...

Konu burda;

http://forum.donanimhaber.com/m_48077057/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48079629

quote:

Yazıda özellikle belirtilmek istenilen bir kısım var. Kızların başörtülü olduğu. Denilemez miydi 2 kız fısıldaşıyor diye; ama amacın farklı olduğu çok rahat anlaşılıyor. Gerçek olsa bile bu şekilde inandırıcılığı tamamen bitmiş.

Zaten millet de önyargı var. Çoğu kişi düşünmeden inanmaya hazır. Sadece göremeyenleri peşinize takabilirsiniz.

O yüzden burada yazılanların hepsi hayal gücünün ürünüdür diyebilirim.

• BU ŞİFRELEMEYİ KEŞFEDENE SESLENİYORUM LÜTFEN DA VİNCİNİN ŞİFRESİNİ DE BUL
  • Hep yazıyorum. Maalesef öğrenciler siyasi malzeme yapılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.