Şimdi Ara

YGS-LYS REHBERİ ( Sinav Sistemleri ) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
43
Favori
12.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matematikte 35 civarı fen ve türkçe ise 25 30 civarı geliyor. Fende biyoloji yok türkçede dil bilgisi. Sosyal bilgim yok yorumlayarak yapıyorum ortalama 95 net oluyor sosyal yaparsam 110-120 falan oluyor diğerlerinde batırmazsam. Biyoloji ve dil bilgisini halledersem ki yaklaşık 15-20 soru olacak 120 nete sabitlemem kolay olur değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: YesilliksizTantuni

Matematikte 35 civarı fen ve türkçe ise 25 30 civarı geliyor. Fende biyoloji yok türkçede dil bilgisi. Sosyal bilgim yok yorumlayarak yapıyorum ortalama 95 net oluyor sosyal yaparsam 110-120 falan oluyor diğerlerinde batırmazsam. Biyoloji ve dil bilgisini halledersem ki yaklaşık 15-20 soru olacak 120 nete sabitlemem kolay olur değil mi?

Bence işini şansa bırakma ve sosyal de çalış.
    Bunun için konu özetli yayınlar var.
    En azından fırsat bulduğunda baştan sonra 1-2 kere bile okusan çok şey değişecektir.
  • Hocam iyi günler. Ben mezuna kalan bir eşitağırlık öğrencisiyim. Hedefim İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. OBP çok düşük geldi, 46. Puanzadan hesapladığım zaman kaçar net yapsam ilk 5.000e girerim diye hayli moralim bozuldu. Sizce yakın bir hesaplama mı yapıyor? + Eşitağırlık olarak felsefenin başlangıç ilkeleri, temel ilkeleri gibi kitapları günlük hayatta okumama rağmen felsefe netlerim genel olarak sosyalim kötü. Ne önerirsiniz? ve sizce ne kadarda bi tekrar yapılmalı? Bu gün bu konuyu çalıştıysam ardından kaç soru çözmeliyim? Hergün kaç paragraf gerekli? -Türkçemin full ve yakınlarında olması gerekli- Odaklanma sorunu yaşayabiliyorum parafraglarla alakalı ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler
    hocam ygs de en fazla çıkan konuları belirledim rasyonel sayılar üslü köklü ifadeler sayılar mutlakdeger basit esitsizlikler çarpanlara ayırma ve problemler. Sadece bunları bitirmeye çalışıcam. Bana önerebiliceğiniz bi kitap varmı ? Mesela antrenmanlarla matematikten konuyu bitirdikten sonra soru çözebiliceğim bi soru bankas gibi pekiştirmek adına
    Sözel dersler için konu özetli kitapçıklardan çalışarak ardından bol soru, mümkünse deneme çözmenin faydasını göreceksindir.

• xTrakyalı kullanıcısına yanıt
    Kitap ve konu anlatımlı video önerilerini siteden inceleyebilirsin.
    Zamandan kazanç sağlamak adına aynı sorulara tekrar tekrar cevap vermek yerine yönlendirme yapmak daha mantıklı oluyor.
  • hocam ben 11 sınıf sayısal öğrencisiyim zamanında sbs de 440 yapmıştım.hedefim itü makine mühendisliği fakat son 2 yıldır dersleri çok boşladım ve fiziğim 0 resmen benim istediğim bölümdede fizik önemli ben bu sene dershaneye gidiyorum seneyede özel okula dönüşücek oraya gitmeyi planlıyorum benim sorum sınavlara çalışmaya ne zaman başlamalıyım benim düşüncem şu 11.sınıfı fizik harici iyi geçirmek(çünkü fiziği bu sene toparlayabileceğimi sanmıyorum)seneyede yaz ortasında ygs ye çalışmaya başlmak istiyorum yazdan başlasam fiziği 0 dan toparlayabilirmiyim istediğim bölüme girebilmek için ?ve günlük ortalama kaç saat çalışmamı önerirsiniz istediğim bölüm için
    Sitede video önerileri yayınladık, o hocalarını bir incele.
    Aralarında mutlaka anlayacağım hocaların çıkacaktır.

Bu sene 11. sınıf konularını en iyi şekilde bilerek bitirmen ve fırsat bulabilirsen geçmiş yıllardaki eksik konularına göz atman yeterli olacaktır.
    Eğer ders çalışmayı gerçekten sevmiyorsan bu sene 2-3 saatin üzerine çıkma. Aksi takdirde önümüzdeki seneye sıkılarak başlayabilirsin ve bu oldukça sorun yaratır.

Hocam ben hacettepe iktisat ve idari bilimlere girmek istiyorum ve bunun için 50k ya girmem gerekiyo.
    2013-2014 yılı taban puanı tm-1 den 387 puan civarıydı..
    benim kişisel olarak birikimim çok az diploma ortalamam 55,33 civari ve mat. geo. dan şuan temel konulardan calısıyorum keza dil anlt. cog. derslerindede aynı sekilde sorun yasıyorum..

Rehberlik hocam lys'de edebiyat ve coğ1'de 80 de 60 net yapmalısın demisti.
    ve mat da 50 de 28 net ve geometriden bi 15 net civarı yapmalıymısım.

Tabii ben kısa sürede hepsine ve basit temel konuları cabucak bitiriip ilerleyicem ve baya odakladım kendimi sorun yasadıgım kısımlarda hocalardan etüt veya soru çözümü de alabilirim ayrıca ailedende matematik geometri den konu anlt. veya soru çözümünde yardım edecek kişi de çok.

4 yıldır mezundayım, ilk 3 yıl boyunca üni. hazırlıka fazla odaklanmadım çünkü açık liseyi bitirmeye calısıyodum o ara..

Ama paragraf sorusu gibi okuma derslerini hızlıca yapabiliyorum bu saye de.. yani biraz kulak dolgunlugum var..

Hocam uzun lafın kısası yaklasık su 3 ay içinde ygs için yapacaklarım da bana ne önerirsiniz? hedefim mümkün müdür?

Umarım okur ve cevaplarsınız hocam tavsiyelerinize cok ihtiyacım var. bu aralar psikolojik olarak zorlanıyorum gerçekten..
    Simdiden tesekkür ederim hocam iyi aksamlar.

• dr drake ramoray kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.
    Hedefine ulaşman elbette ki mümkündür. Çok uç bir noktada değil zaten hedefin; ancak bunun için bu zamandan sonra ciddi anlamda çalışman da kesinlikle şart.
    Boş geçirdiğin her günün, seni hedefinden uzaklaştıracağını unutmamalısın.
    Yapacağın şeyleri aslında kendin de söylemişsin.
    Öncelikle, konuları güzel bir şekilde öğrenmelisin.
    Bu noktada; dershane ve okul yeterli gelmezse, videolu anlatımlardan yararlanabilirsin.
    Ardından soru çözümünde yine öncelikli olarak çözümlü soru bankaları ile başlarsan daha iyi olur.
    Her ne kadar çözecek kişiler olsa da, çözemediğin sorunun cevabını anlık öğrenmek daha faydalı.
    Ardından da normal soru bankaları ve denemelere geçersin.
    Tekrar söylüyorum, bundan sonra boşa geçen her anınızda, hedeflerinizden ulaşırsınız.

Orijinalden alıntı: Resurrectionn

Hocam merhabalar ben bu sene sınava girecegim şuan çalışıyorum şubat 1 de işten ayrılmış olacagım. Sayısal derslerim 0. Şubat başında kitap alıp ygs ye kadar gece gündüz evde calışmayı planlıyorum sözel derslere. Lys döneminde ise 4 5 ay da olsa bir dershaneye gidip calışmayı düşünüyorum. Bu saaten sonra sayısalda 0 dan konu ögrenebilecegimi sanmadıgım için sayısala calısmayı hiç düşünmüyorum. Sözel için bana önerebileceginiz kitaplar varmıdır istanbulda yaşıyorum dershane önündeki kırtasiyelerden veya laleliden alacagım kitabları. Konu anlatımlı veya soru üstünemi olacak kitaplar bilemediğim için sizin tavsiyelerinizi almak istedim teşekkürler.

Kişisel düşüncem, dershaneyi düşünme.
    Son 4-5 ay gittiğin için konular farklı olacaktır ve sana zaman kaybı yaşatabilir.
    Bunun yerine uygun video konu anlatımları ve kaynaklar ile kendin çalışırsan daha verimli olur.
    KAynak ve video önerileri için sitemize göz atabilirsin. Önerilerde bulunuldu orada.

• Gittiğim dershanedeben daha işlenilen dersleri yetistiremezken millet lys asil yetismiyecek falan diyor
    Bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler hocam? Lys için ocak sonunu bekliyorum hata mi ediyorum? (Mezunum. Lys cçalışmak derken tam teşekküllü çalışma)

• Ygs konuları linkinde bütün sayısal konuları yazmışsınız. Ancak bazı derslerin Lys konuları yazılmamış. Fizik kimya biyoloji geometri mesela. Son olarak lise 3 öğrencisiyim. Permütasyon kombinasyon ve olasılık konuları YGS Mat bölümünde yazılı olarak gözüküyor. Halbuki biz bu yıl görüyoruz konuyu.

Son olarak sayısal öğrencisiyim. Lise 1 ve 2 temelim zayıf. Lise 3 konularını, eksik konularimi da tamamlayacak şekilde götürüyorum. Kasım ayından beri bunu yapıyorum. Ders çalışma sürelerini uzattım iyice. Zamanla sıkılır miyim sizce? Malum üniversite telaşı sardı beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92D51623F -- 23 Aralık 2014; 13:08:26 >

11. sınıfta eksiklikleri gidermek iyidir ama şimdiye kadar düzenli çalışmamış olan öğrencilerin çok ağır bir tempoya girmesi sıkıntı yaratabilir önümüzdeki sene için.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.