Şimdi Ara

YGS Felsefe Nasrettin Hoca sorusu :=)) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
6.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sorunun felsefi konusu Pragmatizm dir yani faydacılık
  • Soruda hocanın ahlak anlayışını mı soruyordu adamın mı ?Soru metnini hatırlayan var mı?
  • Yarar da tutarlilik da oluyor ama tutarlilik daha uygun gibi sonucta kazanin canli olmasini temel alan bir dusunce sistemi kurmus ve bu yanlis da kendi icinde tutarlilik gosteriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

Tutarlilik olmak zorunda. Ona inaniyorsan bunada inanmalisin diyor hoca.

Ama yarar olarak görülebilir çünkü komşu işine geleni söylüyor bubda yararla ilgilidir. Türkçe de yazım yanlışları sorusunu ne yaptiniz?

• Yarar nasıl olabilir yahu? Orada komşu doğurduğuna inanıyor ama öldüğüne inanmıyor yani çelişiyor kendiyle? Kazan canlı mıdır ki doğursun? Öldü deyince kazan ölür mü diyor yani canlı mı demek istiyor? E bu kazan doğurduğun da nasıl inandın o zaman? Her halükarda komşu kazanı canlı buluyor sonra cansız yani kendi içinde tutarsızlaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzGüR-LüK

quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

Tutarlilik olmak zorunda. Ona inaniyorsan bunada inanmalisin diyor hoca.

Ama yarar olarak görülebilir çünkü komşu işine geleni söylüyor bubda yararla ilgilidir. Türkçe de yazım yanlışları sorusunu ne yaptiniz?

De yi birlesik yazmis ayri olacakti diye hatirliyorum.

• pragmatizm diyen arkadaşlar yanılıyor bu çok açık tutarlılıktır kusura bakmayın.

• Felsefe hocamız cok net sekilde cevap faydacIlık dedi

• Bu soru Tutarlılık olmasın direk sınavımın iptali için dilekçe yollucam
  • Dershanede çok iyi bir felsefe hocası var sınava girdi Tutarlılık diyor soruya.Kesin doğru demiyorum ama gerçekten çok iyi hocadır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkesin felsefe hocası net bir şekilde tutarlılık veya faydacılık demiş.hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm.

cevap bence de tutarlılık.kazanın doğurmasına inanan birinin ölmesine de inanması gerekiyor.o doğruysa bu da doğrudur yani birbiriyle tutarlıdır.tabi yoruma açık.
  • Bu sorunun cevabi.yarar (faydacilik)kesin ve kesin .yani pragmatizm

• "Kazanin dogurduguna inaniyorsun da oldugune niye inanmiyorsun?" cumlesinin faydacilikla ne alakasi var acaba

• Dersane denemesinde bu sorunun birebir aynısı çıkmıştı cevap kesinlikle yarar

• Bu sorunun cevabi o kadar tutarlilik ki. 1 saatim daha olsa yine yararcilik yapmazdim. Cevap tutarlilik degilse bu dedigimi yerim artik

• dionysis kullanıcısına yanıt
    Takipteyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortaligi karistirmak gbi olmasn ama bzm hocada faydacilik diyo bnde faydacilik yaptm cvp faydacilik olsn zaten ynlislar cogaldi bu bari dogru olsn la :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliphhh -- 26 Mart 2014; 21:31:43 >
  • arkadaşlar , şöyle düşünmeyelim bu soru felsefede pragamtizm konusu altında geçiyorsa tek cevap pragmatizmdir. ygs sınavı bilgi sınavı değil oradaki paragrafı yorumlama sınavıdır ve paragraftan yola çıkarak hem yarar hem de tutarlılık sonucu çıkar.
  • Bu soru tutarlılık nasıl olurdu söyleyeyim mi:1. olayda hoca gelse dese ki komşu senin kazan doğurdu komşu kabul etse bu bilgiyi alsa kazanları 2. olayda hoca öldü yerine tekrar kazanı doğurtup getirse bu sefer kabul etmese komşu dese ki kazan hiç doğurur mu hoca o zaman der 1. de kabul ettin 2. de niye etmiyorsun yani tutarsız o yüzden tutarlılık yaptım diyor bazı arkadaşlar ama tutarlılık mevzusu aynı olay için geçerlidir.Yani aynı 2 olayda farklı cevaplar verilmesidir tutarsızlık.Burada farklı olaylarda farklı cevaplar veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: DsLyL

Soru bilgi felsefesiyle alakalı..

Adamın düşüncesinde yararlı olan bilgi doğrudur evet fakat nasrettin hocanın söylediği bilgi türü ise bilgi tutarlı ise doğrudur

Yani ona doğru diyorsan bunada doğru demek zorundasın yoksa çelişki olur

Ben tutarlılık yaptım cevabı

+1 dershanede felsefeciye sordum o da tutarlılık diyor kendisi sınava girdi zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.