Şimdi Ara

YGS Felsefe 32. soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu soruya uzmanlar itiraz ediyorlarmış , doğru cevabın B olduğunu söylüyorlar ben de B yapmıştım .Son hafta bakmıştım bu konuya hatta .Otodeterminizmi nasıl çıkardılar bu paragraftan ,açıklayacak var mı

otodeterminizm insan eylemlerinde tam olarak özgür değildir der , burada tamamen insanın sorumluluklarında bile özgür olacağı belirtilmiş .Şu coğrafyaya felsefeye bakmasaydım fark eden bir şey olmayacakmış, keşke fene baksaydım bunlara zaman harcayacağıma

YGS Felsefe 32. soru

• Bende b yaptım ya otodeterminizm paragrafın neresinde var bilen varda söylesin lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    Evet benim hocam da itiraz etti .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

Bu soruya uzmanlar itiraz ediyorlarmış , doğru cevabın B olduğunu söylüyorlar ben de B yapmıştım .Son hafta bakmıştım bu konuya hatta .Otodeterminizmi nasıl çıkardılar bu paragraftan ,açıklayacak var mı

otodeterminizm insan eylemlerinde tam olarak özgür değildir der , burada tamamen insanın sorumluluklarında bile özgür olacağı belirtilmiş .Şu coğrafyaya felsefeye bakmasaydım fark eden bir şey olmayacakmış, keşke fene baksaydım bunlara zaman harcayacağıma

YGS Felsefe 32. soru

Otodeterminizim kişinin kendine sınırlandırmalar getirmesi değil mi hocam?

• Kişinin ahlaki yapısıyla kendisi sınırlandırıp o sorumlulukları ödev olarak görmesi gerektiğini yani sorumlulukta özgür irade aramıyor .

Yani bir sınırlama var , o da ahlaki sorumluluk .O sorumluluklar içinde özgür irade olmaz çünkü onlar ödevdir falan diyor .İndeterminizm de insanın her zaman özgür olacağını söylüyor .Zaten soruya baktığımda 1 li şıkları hemen eledim , sonra soruyu tekrar okudum sorumlulukta özgürlük falan diyordu indeternizimi işaretledim .

--

hocam bunlar emeğiniz emanetimizdir falan diyor , bizim emekler hidrografya determinizm derken yalan oldu .Valla sövdüm ösym ye öyle böyle değil . Eğer gerçekten cevap e ise , uzmanların hocaların bile yanlış cevap verdiği bir soruyu sormak hangi adalete sığıyor ? Biz o derece iyi eğitim mi alıyoruz sanki ?
  • Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    Ben de anlayamadim ya , bakalim nasil olacak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

Kişinin ahlaki yapısıyla kendisi sınırlandırıp o sorumlulukları ödev olarak görmesi gerektiğini yani sorumlulukta özgür irade aramıyor .

Yani bir sınırlama var , o da ahlaki sorumluluk .O sorumluluklar içinde özgür irade olmaz çünkü onlar ödevdir falan diyor .İndeterminizm de insanın her zaman özgür olacağını söylüyor .Zaten soruya baktığımda 1 li şıkları hemen eledim , sonra soruyu tekrar okudum sorumlulukta özgürlük falan diyordu indeternizimi işaretledim .

--

hocam bunlar emeğiniz emanetimizdir falan diyor , bizim emekler hidrografya determinizm derken yalan oldu .Valla sövdüm ösym ye öyle böyle değil . Eğer gerçekten cevap e ise , uzmanların hocaların bile yanlış cevap verdiği bir soruyu sormak hangi adalete sığıyor ? Biz o derece iyi eğitim mi alıyoruz sanki ?

Sınav stresiyle kalemin üstündeki yazıyı yanlış okumussun kardeş orada "ebeniz emanetimizdir" yazıyordu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 ayt geo sorusu
    4 yıl önce açıldı
    ayt matematik ilk sorular
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende b yaptım ve hala şaşkınım bu soru hakkında
  • BuI kullanıcısına yanıt
  • Ben E yaptım bu soruyu ama açıkla desen açıklayamam tam olarak. Determinizm direk iptal dedim 2 şık kaldı zaten.Otodeterminizm de determinizm ile indeterminzm'in arasını bulmaya çalışan bir akım diye son cümleden bunun çıkarılabileceğini düşünüp işaretlemiştim.
  • ben hala anlamadim da felsefe uzmanlari bile soruyu cozemiyorsa orada bir sikinti var demektir yapan da yapamayan da kafadan atti nasil eleyeceksiniz?

otodeterminizm benim bildigim insanin kendi koydugu kurallarin evrensel olmasi. yani genelgecer bir ahlak yasasi vardir det ama bu insanin disindan gelen bir zorunluluk degil insanin kendisinin koydugu bir zorunluluktur.

cikin isin isinden simdi :)

• Ben bu soruyu işaretlemedim iptal edilse doğru mu sayılacak şimdi
  • Felsefeden bir doğrum var oda bu, onun da cevap anahtarı yanlış be

• Karşim kişi çok bilgiliyse çok özgürdür bende senin gibi işaretlemiştim ama konuya dönünce yanlış yaptığımı fark ettim. İptal olmaz bence

• up
  • Ben de senin gibi düşünüp B dedim ve çok emindim cevap anahtarını görünce bayağı şaşırmıştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.