Şimdi Ara

ygs 2013 anlatım bozukluğu sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar farkedeniniz oldu mu ya da aklına takılanınız oldu mu bilmiyorum ama türkçedeki anlatım bozukluğu sorusunun cevabının ''Bu davranışımı tehdit olarak algıladığını belirtiyorsun.'' olduğunu düşünüyorum. Onun algıladığını veya senin algıladığını şeklinde düşünülebiliyor çünkü. katılanlar var mı? katılmıyorsanız da niye olduğunu açıklayın lütfen. Doğru gösterdikleri şıkta da bir şey göremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ekin1100

arkadaşlar farkedeniniz oldu mu ya da aklına takılanınız oldu mu bilmiyorum ama türkçedeki anlatım bozukluğu sorusunun cevabının ''Bu davranışımı tehdit olarak algıladığını belirtiyorsun.'' olduğunu düşünüyorum. Onun algıladığını veya senin algıladığını şeklinde düşünülebiliyor çünkü. katılanlar var mı? katılmıyorsanız da niye olduğunu açıklayın lütfen. Doğru gösterdikleri şıkta da bir şey göremiyorum.

Bende ayni cevabi verdim ama yokmus demek ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de ''sorduğun sorularla konuyu başka bir yere çekmeye çalışıyorsun' seçeneğini işaretledim

Sorduklarınla ya da sorularınla demesi gerekmiyor mu? gereksiz sözcük kullanımı yok mu?
  • beyler cevap neydi hatırlamıyorum cevap açık gibi duruyordu ek yanlışlığı vardı sanırım
  • gözüme direk doğru şık denk geldi bu olmaz çok mantıksız dedim diğerlerini okuyunca işaretleyip geçtim biraz şans galiba
  • Anlatım bozuklugu kabul edilmiyor anlam belirsizliği
  • Beni sinirlendirmek icin calisiyorsun degil sinirlendirmeye calisiyorsun olacakti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    biyoloji ve coğrafya sorunsalı
    10 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan.33

Beni sinirlendirmek icin calisiyorsun degil sinirlendirmeye calisiyorsun olacakti.

aynen buydu baya açık gibiydi ama düşüncelerinize saygı duyarım. bende bi paragraf sorusunu yanlıs yaptım kitapta toplamıstır eserlerini diyordu ve beğensisi kazanmıştı vardı aslında ikisinide paragratan cıkartamadım ama eserlerini kitapta toplamıstır ı işaretledim yanlışmış :/
  • Sinirlendirmeye çalışıyorsun olması gerekiyordu cevap çok netti fakat şu an tekrar düşününce onun algıladığını ya da senin algıladığını olması da çok mantıklı geliyor. Belki yanlıştır soru
  • quote:

Orijinalden alıntı: walk_alone91

quote:

Beni sinirlendirmek icin calisiyorsun degil sinirlendirmeye calisiyorsun olacakti.

aynen buydu baya açık gibiydi ama düşüncelerinize saygı duyarım. bende bi paragraf sorusunu yanlıs yaptım kitapta toplamıstır eserlerini diyordu ve beğensisi kazanmıştı vardı aslında ikisinide paragratan cıkartamadım ama eserlerini kitapta toplamıstır ı işaretledim yanlışmış :/

Aynen, ben de o soruda önce a yi isaretliyordum begeni olan, sonra b yi okudum daha sacma geldi ama yanlis cikti iste

• Doğrusu ''Bu sözlerinle beni sinirlendirmek için çalışıyorsun.'' da ben bunu ''Var gücüyle vatanını kurtarmak için çalıştı.'' cümlesiyle özdeş gördüm ve böyle cümleler vardı diye hatırlıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Aynen, ben de o soruda önce a yi isaretliyordum begeni olan, sonra b yi okudum daha sacma geldi ama yanlis cikti iste

bence çok saçma bir soru eğer kitapta eserlerini topladığını çıkarabiliyorsak dergiden eserlerinin yayınladığından ötürü beğeni kazandığınıda çıkarabiliriz çok ucu açık

• quote:

quote:

quote:

quote:

bence çok saçma bir soru eğer kitapta eserlerini topladığını çıkarabiliyorsak dergiden eserlerinin yayınladığından ötürü beğeni kazandığınıda çıkarabiliriz çok ucu açık

Ayni seyi düsünmüsüz dedim ki ya a ya b o belli, dergilerde yayinlaniyorsa begeniliyor herhalde dedim.eserlerini toplamak nedir ya?

• bilmiyorum açıkcası bende çıkartamadım bi mana veremedim bi soru gitti işte boşuna
  • quote:

bilmiyorum açıkcası bende çıkartamadım bi mana veremedim bi soru gitti işte boşuna

gitti diye bir şey yok benim gözümde o cümle de kesinlikle anlam belirsizliğinden kaynaklanan anlatım bozukluğu olduğunu düşünüyorum hocalarıma da onaylatınca peşini bırakmayacağım aksini biri bana ispat edene kadar.
  • o sorudan bahsetmiyorum hocam benm anlatım bozukluğu doğru şu eser toplanan paragraftan konusuoduk :) ama sende haklısın eğer öyleyse bırakma peşini fakat anlam belirsizliği anlatım bozukluğu kabul edilmiyor olabilir yinede araştır dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Anlatım bozuklugu kabul edilmiyor anlam belirsizliği

nasıl edilmiyor ya niye böyle bişey gördük o zaman anlamıyorumki.. başlığı açan arkadaşla aynı düşünüyorum ve direk onu işaretledim..
  • pardon o soru da çok çeldiriciydi son anda doğru yaptım ama yayınlanması dergiyi çıkaranlara bağlı okuyucuyla değil. kitap da şiir kitabı oldugu için toplanmış oluyor. anlam belirsizliği anlatım bozukluğunun alt başlığıdır zaten ayrıca.
  • Katılıyorum.
  • valla anlatım bozukluğundan genelde hata yapardım ama sınavda çok kek geldi anltm bozukluğu sorusu ve yaptım bazir cevap belliydi
    sinirlendirmek için çalışıyorsun da yanlış ek vardı
    kardeş senin işratelediğin şıkta hiçbişey yok
    Bu davranışımı tehdit olarak algıladığını belirtiyorsun.
    burda sın sin eki var?
    sen bu davranışımı tehdit olarak algıladığını belirtiyorsun oluyor ama
    o bu davranışımı tehdit olarak algıladığını belirtiyorsun olmuyor gorüldüğü üzere
    o nasıl oluyor dedinizki buna anlamadım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.