Şimdi Ara

Yeter Artik Bıktım ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: songsteel

quote:

Orijinalden alıntı: hakhukuk_gakguguk

quote:

Orijinalden alıntı: hedwing

quote:

İnsanları rahatsız eden nokta şu; bu tür sınavlara hep öğrencinin seviyesini ölçtüğü gözüyle bakılır. Çok çalışan 450 puan alır, daha az çalışan 350 puan alır ve bunların neticesinde herkes SEVİYESİNE GÖRE bir bölüm seçer ve yerleştirilir. 350 puan alan adamın tıp seçebilmesi ne kadar saçmaysa sırf ailesinin parası olduğu için 325 puanla insanların yıllarca emek vererek girdiği okullara yan gelip yatarak girmek de o kadar saçma.
    O zaman sen bu sınav için "seviye ölçüyor" diyemezsin, bu sınav "kimin ailesi ne kadar zengin" bunu ölçüyor.

Bir empati yeteneğini kullan lütfen (tabi varsa), 475 puan alıp hakkı sayılır bir derece yapmışsın ve tam burslu olarak bir bölüme yerleşmişsin. Ailenin maddi durumu yerinde olmadığı için de, 350 puanı zar zor yapmış bir dangalağın babasının parasıyla girdiği aynı bölümde onların "burslu" diye hitap ettiği alay konuları oluyorsun. Şimdi söyler misin bana, burada adaletten bahsedilebilir mi?

Türkiye'deki sistem zaten boktan, parası ve torpili olmayan insan ne kadar başarılı olursa olsun parası ve torpili olan başarısız insanın yanında lafı bile edilmiyor.

Ben 325 puan almissam 450 puan alan birini kendimden daha zeki görmem. Bu sinavlar zeka değil, ne kadar calistiginizi gosterir. Agzi iki laf yapmayan, iletisim kabiliyeti ailesindeki insanlar disinda gosteremeyen, hak, hukuk, adalet nedir bilmeyen adam 450 puan alsa ne olur almasa ne olur? Ben 4 yildir hukuk hedefliyorum, Lysde yasadigim talihsizlikler yuzunden 1 sene kaybetmek istemedigim icin ozel universite tercih ettim. İnsan kendini okuduğu okulla değil, meslek hayatindaki basarisiyla kanitlar. 450 puan alan adam baska bir avukatin yaninda 2000 lira maasla calisirsa, ben o adama zeki demem kimse kusura bakmasin.

450 puan alan adam 325 puan alan adamdan daha zekidir. Kendinizi istediğiniz kadar kandırabilirsiniz. "O çalışkan bi kere zeki değiiiiiiiil :(((" demeniz o adamla aranızdaki zeka farkını kapatmaz.

Şunu da söyleyeyim siz hukuk fakültesi kazandınız, bitirmediniz. Ne anayasa bilirsiniz ne hak ne hukuk. Bütün bunları orada öğrenmek için gidiyorsunuz. Benim iletişim becerim zayıf, hayatımda bir hukuk kitabı bile okumadım ve adalet kavramını bilmiyorum bütün bunları öğrenmek için gidiyorum zaten oraya. Yani tıp okuyacak olan biri açık kalp ameliyatı yapmayı bilerek; mühendislik okuyacak biri devre elemanlarını bilerek mi girmeli üniversiteye? Her şeyden önce bakış açınız yanlış.

Özel üniversitelerdeki gerizekalılar benim gözümde hep gerizekalıdır, kişisel almayın.

tamam hocam harvardtaki mitteki princetondaki cambridgedeki herkes gerizekalı sen 450 yaptın diye nobel vericekler sana.

fakirliğini zenginlere bok atarak çıkarmaya kalkarsan ne yaparsan yap fakir kalıcaksın .sen en iyi devlet üniversitelerini bitir,harvard hukuktaki birinin 100 de biri olamayacaksın. amerikada doğan herhangi biri borç alırsa senden daha zeki olur bence

özel üniversite öğrencisi falan değilim,yüksek puanlı bölümleri isteyen biri de değilim,istediğim bölümü gidip kazandım tuzum kuru ayrıca.

O saydığın özel üniversitelerdeki herkes benden de senden de daha zeki. İstediğin kadar paran olsun, kendini yırtsan giremezsin oralara.
    Hasan Kalyoncu gibi ne idüğü belirsiz özel üniversitelerdeki gerizekalılarla Harvırddaki gerizekalı da bir olmaz, oralarda gerizekalı olmaz çünkü. :)

Zengin olmak gibi bir amacım da yok benim, hayatımı maddiyat üzerine kurmayacağım için de mutluyum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

quote:

özeller nasıl bir numara yaw. Bilkent Koç Sabancı dışındaki özellerin hiçbiri ortalama devlet okullarından üstün değil.

bilkent koç sabancı zaten ilk üç gibi türkiyede,boğaziçi hariç. boğaziçiyide katsak ilk 4 ün üçü özel.türkiyede düzgün eğitim veren üniversite sayısı toplansa belki 20-30 civarı olur. ve bu 20-30 içinde en iyi 5 in 3ü özel.koç,sabancı,kadir has,maltepe,özyeğin,bahçeşehir,bilkent mesela o listeye kesin gireceklerden.

odtü itü yü saymamışsın. kadir has, özyeğin falan odtü itü den üstün müdür?

Senin ıskaladığın bir nokta var. Özel okulda öğretim üyesi kaliteli olabilir, şudur budur ama öğrencinin kapasitesi de çok önemli. Lys az çok zeka ölçen bir sınav.

İşveren odtü mezunu işe almak istediğinde sanıyor musun ki adamın tek derdi iyi eğitim almış olması. Hayır. Bu adam lys de dereceye girmiş demek ki kafası çalışıyor, ben bunu yetiştireyim diyor adam.

tabiki itü odtü de o ilk 30 da yer alıcak. ama itünün kalitesini ingilizce bölüm açıp çat diye kapamasında gördük. türkiyenin en iyi devlet üniversitelerinden biri ingilizce eğitim veremiyor doğru düzgün. 3-4 sene ingilizce bölüme adam alıp,puanlar yükselip odtü seviyesine gelince çat diye kapadı itü.profesyonelliğini gösterdi cidden.hocaların çoğu doğru düzgün ingilizce anlatamıyormuş,itüde okuyan bir arkadaşımız varsa doğrulasın veya yalanlasın genel kanı bu.ayrıca bir rapor devlete ters düştü diye raporu yazan kişi değil,üniversite yayınladı ve araştırmacıyı işten attı. buda ne kadar serbest bir üniversite olduğunun göstergesi.
    bir bilkent koç sabancı mezunu varken kimse gidip odtülüye bakmaz. ama dediğiniz gibi odtülü varkende gidip özyeğin kadir hasa bakmazlar.ben orada o ilk 30da olacak özelleri saymaya çalıştım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: batuhan1122

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Tekme Atan Sıpa

quote:

dunyanin her yerinde ozel universiteler var.abd de kac tane oldugunu bi acin da gorun.

Abd'deki bütün okullar parayla eğitim yapıyor. Yani hepsi özel oluyor sanırım.

Ayrıca bende özele giden insanlara sinir oluyorum ama sebebi sadece sistemden nefret etmem. Ülke o duruma geldi ki düşük puan alan ve parayı basan hem benden daha iyi bir okulda okuyor. Hemde okurken para derdi olmuyor. Biz okurken 3 kuruşla nasıl geçinecez diye düşünüyoruz birde devlet okulunda. İşte ben bu sistemden nefret ediyorum.

Bu yil ikinci yilimda 50 bin oldum ozel universitede hukuk okucam.

senin sinir olmani o kadar iyi anliyorum ki.cunku ben bile kendime sinir oluyorum.insan hukuk kazandim diyemiyor gonul rahatligiyla.
    benim hayalim dokuz eylul hukuktu.lise de calismadim.ilk senemde 165k ,bu yil da 50k oldum.yani bir yil daha girsem dokuz eylul hukuku cok rahat zorlucam.ama girmiyorum.bu tabi artik sinav stresini kaldiramama gibi bir cok nedenden dolayi.bu sinav seviyeyi ,zekayi olcmuyor.kim ne kadar ders calisiyor onu olcuyor.
    soyle de bir sey var herhangi bir devlet universitesinde okumayi cok isterdim.cubku etrafinda bos insan olmucakti.simdi malesef oyle degil.kisiligi oturmus olgun insanlarla ,para sikintisi cekmeden , kiyafet yarisina girmeden okul okucaksin.

belli bir seviyede zekayıda ölçer elbetteki. zeki olan adam az çalışıp çok çalışıp zeki olmayanın girdiği yere girer vesaire. ama özel okumakla ne alaksıvar anlamıyorum. madem zekisin puanın yüksek sana batan ne ? ne güzel iyi imkanlarla bedava eğitim alıyorsun o nefret ettiğin zeki değil ama paralı adamlarla muhattap olmak zorundasın illaki. çünkü gidiyorsun inşaat mühendisliği bitiriyorsun müteahhit köyde ağa olmuş cahil kazmanın biri olabiliyor. fabrika sahipleri eğitimsiz yandaş olabiliyor. özelde okuyan öğrencilerin sana bir zararı yok aksine imkan sağlıyor o enayiler sana,onları sevmen lazım yoksa sen o okulda o imkanla okuyamayacaksın. şu an türkiyede herkes biliyor özeller 1 numara aksini iddaa edicek adam azdır. mf4 için konuşuyorum,ve boğaziçini hariç tutuyorum çünkü o dış destekle kurulan,gelişen ve hala arkasında amerikan desteği olan bir devlet okuludur. mezun olanların yurtdışında özellikle amerikada rahat master yapabilmesi vb gibi durumlar orayı diğer devlet üniversitelerinden ayrı tutar.

Sana dedim ama gormedin sanirim bu son yazdiklarini bana mi yazdin benim konustugum kisiyemi

ya valla kusura bakma ne yazdığımı bilmiyorum uyuyamadım. öylesine ortaya yazdım konuyu okuyanlar okusun diye sana direk bişey yazdığım yok ama özelde okuyorsun diye kendine zulm etme işe girer parasını ödersin neyse ne kapanır gider. bende mesela sınav öncesi SBS de başıma bişey geldi,dersane 1. siydim sınava doğru düzgün giremedim ameliyat falan oldum 10000. falan oldum sbsde.dersane 2. miz türkiye 1. si oldu. yapıcak bişey yok sbs ye birdaha da girilmiyordu öyle gitti

ama insanların özelde okuyan millete geri zekalı diyip sonra iş hayatına gelince onlarla yarışamaması beni güldürüyor. ya adam gerizekalı diyorsun fark atıp geçmen lazım anında madem akıllısın.

Zaten hukuk tam burslu bolumu bircok devlet universitesinden yuksuk olan ozeller var.15,20 kisiyi aliyorlar tam burslu olarak.onlarda benimle okucak.karamsarligim filan yok yani.su anda.ama dedigim gibi bi devlet universitedinde hukuk okumayi isterdim.dokuz eylul hukuk da icimde ukde olarak kalicak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackkedi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İnsanları rahatsız eden nokta şu; bu tür sınavlara hep öğrencinin seviyesini ölçtüğü gözüyle bakılır. Çok çalışan 450 puan alır, daha az çalışan 350 puan alır ve bunların neticesinde herkes SEVİYESİNE GÖRE bir bölüm seçer ve yerleştirilir. 350 puan alan adamın tıp seçebilmesi ne kadar saçmaysa sırf ailesinin parası olduğu için 325 puanla insanların yıllarca emek vererek girdiği okullara yan gelip yatarak girmek de o kadar saçma.
    O zaman sen bu sınav için "seviye ölçüyor" diyemezsin, bu sınav "kimin ailesi ne kadar zengin" bunu ölçüyor.

Bir empati yeteneğini kullan lütfen (tabi varsa), 475 puan alıp hakkı sayılır bir derece yapmışsın ve tam burslu olarak bir bölüme yerleşmişsin. Ailenin maddi durumu yerinde olmadığı için de, 350 puanı zar zor yapmış bir dangalağın babasının parasıyla girdiği aynı bölümde onların "burslu" diye hitap ettiği alay konuları oluyorsun. Şimdi söyler misin bana, burada adaletten bahsedilebilir mi?

Türkiye'deki sistem zaten boktan, parası ve torpili olmayan insan ne kadar başarılı olursa olsun parası ve torpili olan başarısız insanın yanında lafı bile edilmiyor.

torpil konusuna katılırım ama para öyle değil. üniversiteler su ile çalışmıyor,birinin para vermesi lazım. paralı bölümlerin puanının düşük olması ise milletin fakirliğinden kaynaklanıyor,adaletle alakası yok. yoksa bilkent 50% koç 50% falan filan yinede yüksek denebilecek seviyelerde kapatıyor. okullara para lazım. haksızlık falan söz konusu değil. çok çalışan bedava az çalışan parayla aynı yeri okuyor,çalışman o aradaki fiyat farkını kaldırıyor işte.işine gelmiyorsa parayla okunmayan devlet okuluna git bu kadar basit.

Birçok özel üniversitenin tam burslu bölümlerini tutturabilmeme rağmen tercih etmedim, bu dediğim sebeplerden ötürü. Bir devlet üniversitesinde seviyeme daha yakın kişilerle okuyacağım için de mutluyum.
    Bu arada Koç veya Bilkent'in %50 burslularının bile yüksek puanla kapatması onların "Ne kadar paran olursa olsun andavalsan bu üniversiteye giremezsin" deme şekilleri.

tamam işte en iyisini yapmışsın ama millet fakir diye zenginde yemesin içmesin gibi bi yaklaşım yanlış. o paralı adamlar olmasa burslu okuyacak insan olmayacak o okulda.onların paralarıyla hem onlar hemde burslular yararlanıyor,ona göre haksızlık varsa adamda çıkıp "benim paramla beleşçi okutuyorlar burda" derse ne yapıcaksın?

şu anki sistem gayet iyi,sadece çok fazla tabela üniversitesi var.onun yerine bence dediğim gibi atıyorum itüye bile 50% burslu falan açılsa hem tercih edilir çok düşük olmaz,hemde üniversite gelişir ek gelir olur. bankalar burada okuyanlara kredi verebilir,itü mezunları 2-3 milyarla işe giriyorlar 5-6 yıla ödeyebilecekleri bi kredi çekip 50% bursluya falan girebilmeleri,gidip dandik tabela ünilerinde okuyup işsiz kalmalarından iyidir ki üniye getireceği ek gelir onu dünyadaki iyi üniversitelerin seviyesine çeker.

Ne demek ya paralı okuyanların parasından hem burslular hem paralı okuyanlar neden yararlansın.Bir şeyi es geçiyorsun.Sen resmen okulun hocaların masraflarını,sıra parasını hesaplamıssın.O adamlar dusuk puan aldıgı icin bir yerini y8ırtsa giremeyecegi universite veya bölümün diplomasın8ı edinmek için o parayı veriyor.Burslunun paralı okuyandan nasıl bir yararïı olur.Bu iş te tek ve daim ka"rlı taraf parasıyla okuyan elemandır.Nedeni dedigim gibi aldıkları diplomadır.Belki uniden sonraki hayatlarının tapusu olan diploma...

üniversiteler para kazanmayı amaçlayan kurumlardır,işine gelir gelmez. dünyadaki en iyi üniversitelere bak kaçı bedava insan okutuyor incele. türkiyede en iyi denilen üniversiteler bile gelirsizlikten dolayı kaybediyor. en iyi beyinler niye amerikaya gidiyor,para var adamlarda çünkü. öyle 300,350 yapan adamları toplayıp 500 yapan adama yatırım yapıyorlar,sonra adam dünyaca ünlü bilim adamı oluyor işte.
    parası olan zenginde parayı basıp alıyor diplomayı sistem bu. türkiyedeki en iyi üniversiteler ya özeldir ya dış destekle kurulandır(boğaziçi,bilkent,koç,sabancı...). dünyadada aynı şekildedir.

http://www.gse.harvard.edu/admissions/financial_aid/tuition/
    http://web.mit.edu/registrar/reg/costs/undergraduate/ugrad_fallspring.html
    https://www.princeton.edu/admission/financialaid/cost/
    princetonda lisans okuyacak adam 227000$ para ödüyor. 436793 türk lirası yapıyor yani. bu adamlar bu paralarla üniversiteye yatırım yapıp birinci sıraya koyuyorlar.
    dünyanın en iyi akademik kadrosunu topla,en iyi öğrencilerini topla paran olmadıktan sonra bir yere varamazsın.saçma sapan düz mantıktan çıkın artık.sen burslu okuyacaksın yine iyi puan yapıp,kötü puan yapıp parası olan adam niye senle aynı yerde okuyamasın? adamın parasıyla üni gelişecek ve burslu olan sende faydalanacaksın. ama sen diyorsunki benim etiketim olucak illa yüskek puan yaptım diye aynı yerde okumam öyle insanlarla,eyvallah o zaman ama o mantıkla çalışan üniversiteler hiç bir zaman paralı mantığıyla çalışan üniversitelerle aynı kaliteye erişemeyecek.

sistemde bir sorun yok. sorun ülkenin ve halkın fakirliği,bunu özel üniversiteye veya paralı öğrencilere bok atarak çözemezsiniz. yönetime,gelir adaletsizliğine falan bok atın.hala üniversitelerin devlet desteğiyle çalışmasına bok atın. yökün rektör atamasına bok atın,kadrolaşmaya bok atın,bilim dışı,çağ dışı kalmış rezil sempozyumların devlet üniversitelerinde verilmesine bok atın. mesela tokyo üniversitesi yıllık 7000$ civarında 28000$ dolar düz hesap 55000 tl diyelim. bi 55000 de orada yersen 110000 tl. o kadar paran olsa hanginiz gelip bu ülkede okur?

ayrıca amerikada da dediğim gibi paralı sistem var ve burs veriyorlar istediğine. adam seninle aynı diplomayı alıyor ama diplomadan sonra yine sen farkını belli edebilirsin. bizim ülkede herşey bi sınav gerisi boş mantığına bağlı olduğu için sektör de gelişmiyor. adam itüyü kazandım çalıştım mezun oldum,iş buldum oh yatayım ne ingilizce başka yabancı dil kasayım,ne özel kurslara bakayım sektörümle ilgili ne bir çalışmaya katılayım hiç bir çaba sarfetmiyor. tabela üniversiteleri zaten rezalet. o paralı adamlar ünileri kalkındıran amele takımı.dersaneye gittiniz bu sene,ben mesela 75% indirimli girdim. bi ton kitap aldım,toplasan belki kağıt parasını tam vermemişimdir,sınavdada çok başarılı olmadım ama sanki bana bedava eğitim ve para verildi gayet memnun kaldım. çünkü benim paramı alt sınıftaki öğrenciler fahiş fiyatlara kayıt olup ödedi. bu sistem böyle,işine gelirse.

Dostum bu iş emek işidir,zordur bir anda pat diye Dünyanın en gelismis ülkesinin sistemini oturtamazsın bu ülkeye.Oradaki sistem farklı herkes işini hakkİyla yapıyor yolsuzluk yok.Sen yap bakalïım Türkieye bunu parayı gören sanıyormusun o üniversiteyi gelistirmek icib kullanacak?Mezun ogrencisine is imkanı sunacak?okurken masraflarında yardımcı olacak?Hepsi yolsuzluk yapar parayı gören neyden kaçınsamda cebime 3 5 kurus kalsa hesabı yapar.Anca ne olur essek gibi mezun yaparsın issizler ordusuna haydi sanslıysab niteliksiz eleman olarak atan8ırsın bir yere veya girersin.

parasını yiyen üniversitenin puanı düşer millet yazmaz. bak üniversiteler paralı oldumu denetim daha sıkı olur. adam milyarlar akıtıyor o okula,bi yanlışlık çıksın o çocuğun arkasında zengin ailesi durmayacakmı zannediyorsun? yolsuzluk falan yaptırmazlar rahat ol. esas devlet güvencesi altında herkesin beleş okuduğu okullarda yolsuzluk diz boyu. rektörler yandaş,lisansüstü doktoralarda hep hileler dönüyor,yurtlar yandaşa veriliyor saçma sapan bilim dışı şeyler dönüyor.

koçta,sabancıda,bilkentte varmı böyle bi yandaş örgütleşme,bilim dışı sempozyumlar? türkiyede pek çok iyi denilen yerde bile bu olaylar görülüyor. ödtüde pkk örgütlenmesi olduğunu herkes açık açık bilir. itüde adam pirinçte GDO var dedi diye işinden oldu,devlet höt dedi raporu çekip adamı işten attılar.marmara üniversitesi evrim karşıtı sempozyumlar veriyor.
    nerede yolsuzluk orada devlet,türkiyede değil bütün dünyada böyledir bu. özel sektör affetmez.

Peki fakirler durumu olmayanlar için bir planın var mı?Yani zeki fakirlerden bahsetmiyorum nornal orta seviye çalışmış bir tip.
    Türkiye de olan bu olay tamamen ülkede sıcak
    paranın dolanması,yeni is imkanları yaratmak, ve universite mezunu yığarak mezunları kölelestirmekten baska bir sey değildir.Haa belki bir apple'ımız,general motors'umuz google'ımız microsoftumuz,ibm miz olsaydı bu dedikleriniz uygulanabilirdi.Haa bublar dogustan kurulmuyorvfakat türkiye için bu prestijlerde bir marka yaratmak çok zor.Dediğiniz gibi olursa okuyanı anca dısarïı yollarız.

bu sistemde onlar aç kalmaya mahkum. amerikada bak kaç kişi "food stamp" dedikleri yemek biletiyle yaşıyor? kaç işsiz evsiz insan var? detroit diye bir şehir var,öylesi türkiyede yok mesela. ghetto kültürü var,rapçiler var örneğin. bu sistemde o saydığın kademe zekiler ve zenginlerin köleliğini yapıyor.
    şu anda zaten dışarı adam yolluyoruz pek birşey değişeceğini zannetmem

sistem böyle. ya fakir olmayacaksın ya aptal

• Ozel universitelerin cogu uyduruk zaten. Arel okan kultur gibi dersaneden bozma yerlerde okuyanlar babalarinin sirketi yoksa bosa okuyor. Sen bu okullara 20 tane profesor de getirsen bi manasi yok. Cunku ogrencilerde kapasite yok. Adam 220 puanla girmis.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben 325 puan almissam 450 puan alan birini kendimden daha zeki görmem. Bu sinavlar zeka değil, ne kadar calistiginizi gosterir. Agzi iki laf yapmayan, iletisim kabiliyeti ailesindeki insanlar disinda gosteremeyen, hak, hukuk, adalet nedir bilmeyen adam 450 puan alsa ne olur almasa ne olur? Ben 4 yildir hukuk hedefliyorum, Lysde yasadigim talihsizlikler yuzunden 1 sene kaybetmek istemedigim icin ozel universite tercih ettim. İnsan kendini okuduğu okulla değil, meslek hayatindaki basarisiyla kanitlar. 450 puan alan adam baska bir avukatin yaninda 2000 lira maasla calisirsa, ben o adama zeki demem kimse kusura bakmasin.

450 puan alan adam 325 puan alan adamdan daha zekidir. Kendinizi istediğiniz kadar kandırabilirsiniz. "O çalışkan bi kere zeki değiiiiiiiil :(((" demeniz o adamla aranızdaki zeka farkını kapatmaz.

Şunu da söyleyeyim siz hukuk fakültesi kazandınız, bitirmediniz. Ne anayasa bilirsiniz ne hak ne hukuk. Bütün bunları orada öğrenmek için gidiyorsunuz. Benim iletişim becerim zayıf, hayatımda bir hukuk kitabı bile okumadım ve adalet kavramını bilmiyorum bütün bunları öğrenmek için gidiyorum zaten oraya. Yani tıp okuyacak olan biri açık kalp ameliyatı yapmayı bilerek; mühendislik okuyacak biri devre elemanlarını bilerek mi girmeli üniversiteye? Her şeyden önce bakış açınız yanlış.

Özel üniversitelerdeki gerizekalılar benim gözümde hep gerizekalıdır, kişisel almayın.

tamam hocam harvardtaki mitteki princetondaki cambridgedeki herkes gerizekalı sen 450 yaptın diye nobel vericekler sana.

fakirliğini zenginlere bok atarak çıkarmaya kalkarsan ne yaparsan yap fakir kalıcaksın .sen en iyi devlet üniversitelerini bitir,harvard hukuktaki birinin 100 de biri olamayacaksın. amerikada doğan herhangi biri borç alırsa senden daha zeki olur bence

özel üniversite öğrencisi falan değilim,yüksek puanlı bölümleri isteyen biri de değilim,istediğim bölümü gidip kazandım tuzum kuru ayrıca.

O saydığın özel üniversitelerdeki herkes benden de senden de daha zeki. İstediğin kadar paran olsun, kendini yırtsan giremezsin oralara.
    Hasan Kalyoncu gibi ne idüğü belirsiz özel üniversitelerdeki gerizekalılarla Harvırddaki gerizekalı da bir olmaz, oralarda gerizekalı olmaz çünkü. :)

Zengin olmak gibi bir amacım da yok benim, hayatımı maddiyat üzerine kurmayacağım için de mutluyum.

tamam zaten ben burada hüseyin kalyoncu itüden iyidir diye birşey savunmuyorum. sabancı koç bilkent iyidir diyorum,iyi olmaya devam edicek diyorum. devletin el attığı yer adam olmaz diyorum. özelde bilkentte 50% yle okuyan adam itüyü bedavaya okuyan birinden daha donanımlı olarak mezun olur diyorum. mf4 le ilgiliyim gerçekten bilmiyorum ama hukukta bile bence bilkent i 50% yle okuyan adam her türlü devlet üniversitesini bedavaya okuyandan üstüdür,bilkenti burslu okuyan zaten aşmıştır.

• Amerika 'da ne oldugu umrumda degil ben butun yil uykumdan fedakarlik edip calistim lys de yasadigim talihsizlik yuzunden istedigim bolum gelmeyince 1 yil daha hazirlanmak zorunda kaldim.Ama femin mat ilk adimindan baska elinde kitap gormedigim bunyesinde uyusturu alkol sigara her turlu pisligi barindiran tum hocalara illallah getirten sinif arkadasim sirf babasi zengin diye İstanbul'da cok iyi bir ozel universitenin bilgisayar muhendisligi bolumune yerlesti.Adaletli mi bu simdi ?

• quote:

Ozel universitelerin cogu uyduruk zaten. Arel okan kultur gibi dersaneden bozma yerlerde okuyanlar babalarinin sirketi yoksa bosa okuyor. Sen bu okullara 20 tane profesor de getirsen bi manasi yok. Cunku ogrencilerde kapasite yok. Adam 220 puanla girmis.

ona bişey demiyorum zaten. diyorumki böyle saçma sapan tabela yeri açacaklarına,itüye odtüye 50% burslu bölüm koysunlar,onlarda en fazla 40-50 binden kapatır zaten. o paralarlada okulu geliştirsinler,iyi akademisyen alsınlar,millet yurtdışına kaçmasın. o zaman dünyada bi yere gelir o üniversiteler,yoksa bu parasızlık ve kadrolaşmayla çookzor. akademisyenleri bile kaçırıyorlar.
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    bazı bölümlerin puanları özellikle işletme iktisat puanları 196 puana kadar düştü 196 puanla girilen yer hitit üniversitesi yani çorumdaki devlet üniversitesi. 4 yıllıkların barajı 180 yani arada 16 puan fark var.
    okulla bir alakası yok bölüm puanların düşmesi ile alakası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerleyeksan -- 31 Temmuz 2013; 12:32:51 >
  • quote:

çok doğru demişsin adam bi taraflarını yırtsın girmek için diğeri parayı bassın girsin... özelde paralı okuyanlara başarısız muamelesi yapılması normal...

• mekatronikçi kullanıcısına yanıt
    bende özelde okuyorum.bu yıl başlıcam.blümüm hukuk.

başarısız muamelesi başka , salak muamelesi başka.ama ben bile bu yıl özel üniversiteye başlamama ragmen özelde işletme ye toplan 50-60 milyar veren , uluslararası ilişkiler vs gibi bölümlere bu paraları verenlere bende pek iyi gözle bakmıyorum

tıp ve hukuk dışındaki bölümlere kötü gözle bakıyorum şahsen.ailem psikoloji %50 burslu olmasına ragmen yollamadı beni.ya özel hukuk ya da 3. yıldı.bende özeli seçtim
  • quote:

bende özelde okuyorum.bu yıl başlıcam.blümüm hukuk.

başarısız muamelesi başka , salak muamelesi başka.ama ben bile bu yıl özel üniversiteye başlamama ragmen özelde işletme ye toplan 50-60 milyar veren , uluslararası ilişkiler vs gibi bölümlere bu paraları verenlere bende pek iyi gözle bakmıyorum

tıp ve hukuk dışındaki bölümlere kötü gözle bakıyorum şahsen.ailem psikoloji %50 burslu olmasına ragmen yollamadı beni.ya özel hukuk ya da 3. yıldı.bende özeli seçtim

onlar parası olan tipler adamın parası var istediğini okuyor. bizde orta kesimde aileler, oğlum tıp oku mühendis ol hukuk oku diye adama istediği yeri okutmuyor , öyle bakmanın sebebi o. adam mezun olup diploma alıp para kazanmak istemiyor,ders görüp genel kültürünü arttırmak ve istediği konuda bilgilenmek için okuyor,meslek edinmek için değil.

• işte bu yüzden de keşke devlette okusaydım diyorum.özelde büyük çogunlugun derdi akşam handi bar da hangi cafe de kimle eglenicem.nasıl daha çok eglenirim nasıl daha çok zevkini çıkartırım, kimin arabasıyla takılırız...bu da bence insanın kendini geliştirmesi için en önemli basamaklardan olan üniversite için çok kötü bir durum.çünkü devlettekinin durumu böyle degil.(hukuk için konuşuyorum)yoksa devlette iibf okuyanların çogunun derdide o saydıklarımdan farklı degil.

yani devlet tutarken özele gelmeyin.çok kötü bir devletse gelin.
  • quote:

quote:

Ozel universitelerin cogu uyduruk zaten. Arel okan kultur gibi dersaneden bozma yerlerde okuyanlar babalarinin sirketi yoksa bosa okuyor. Sen bu okullara 20 tane profesor de getirsen bi manasi yok. Cunku ogrencilerde kapasite yok. Adam 220 puanla girmis.

ona bişey demiyorum zaten. diyorumki böyle saçma sapan tabela yeri açacaklarına,itüye odtüye 50% burslu bölüm koysunlar,onlarda en fazla 40-50 binden kapatır zaten. o paralarlada okulu geliştirsinler,iyi akademisyen alsınlar,millet yurtdışına kaçmasın. o zaman dünyada bi yere gelir o üniversiteler,yoksa bu parasızlık ve kadrolaşmayla çookzor. akademisyenleri bile kaçırıyorlar.

Bak burda anlasabiliriz.Dediğin prestijli üniversitelere yılda 25-30 kisi paral8ı alabilirler.Fakat puanlar8ı parasız girenlerden fazla asağıda olmayacak.Ayrıca fiyatda diğer unilerin 2-3 katı olacak atİyorum odtü ee ye 30 kisi alsa 5-6 binlerden fiyatıda 100-150 bin tl olsa ve bu parayıda okula harcasa yani ogrenciler icin okula derken buna eyvallah gelgelelim kimse yanasmaz bu ise.

Ayrıca harvard falan karıst8ırma bence.Oradaki unilerin ekonomileri saglamdır sıkıntı cekmezler.Ayrıca parayla okumak oyle kolay degil bir kac sartı var okumak icin.Kendi halklarınıda pek somurmezler.Esas kaynalları disaran gelen ogrencilerdir.Al8ır hindistandan katardan burjuvanın oglunu parasınıda alır bakar keyfine.

• quote:

İnsanlar ozel universiteye gidenlere aptal gozuyle bakiyor. 5 senedir sinavda baraji gecemeyen biri gelmis bana diyor ki "Benim babamin parasi olsa ben de özelde hukuk okurum".
    Ben oraya 325 puanla girdim .Sen önce bi baraji gec. Biz buralara puanla giriyoruz artik anlasinlar sunu her parası olanı da almiyorlar

kardeş özel üniversiteye bile belli bir puanla gidiyorsun;))))
    5 senedir barajı geçemeyen bir kişinin sözlerini neden kafana takıyorsun?
  • Bende özel yazdım.Fakat geçen sene yerleştiğim için puanım kesildi.Sıralamada 30 binden 71 bine gittim.Ve burssuz hukuk yazdım pişman mıyım hayır.Kapitalist sistemde yaşıyoruz sadece türkiyede değil tüm dünyada bu böyle.Sadece türkiyede özel üniversiteler yok.Hatta puansız gidebiliyorsunuz yurtdışında üniversitelere.

Sana lafım takma hocam.Bende dokuz eylülü bırakıp geldiğimde eve milet orası bırakılır mı diyordu.Simdi de anca parasıyla okuyor falan diyorlardır.Çünkü insanlar idealler nedir bilmiyor.Hayatında üniversite sınavına girmemiş biri ne sistemin zorluğunu,saçmalığını anlayabilir.Bu sebeple Kimseyi takma kafana.Hayat senin hayatin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vittorioo

Bende özel yazdım.Fakat geçen sene yerleştiğim için puanım kesildi.Sıralamada 30 binden 71 bine gittim.Ve burssuz hukuk yazdım pişman mıyım hayır.Kapitalist sistemde yaşıyoruz sadece türkiyede değil tüm dünyada bu böyle.Sadece türkiyede özel üniversiteler yok.Hatta puansız gidebiliyorsunuz yurtdışında üniversitelere.

Sana lafım takma hocam.Bende dokuz eylülü bırakıp geldiğimde eve milet orası bırakılır mı diyordu.Simdi de anca parasıyla okuyor falan diyorlardır.Çünkü insanlar idealler nedir bilmiyor.Hayatında üniversite sınavına girmemiş biri ne sistemin zorluğunu,saçmalığını anlayabilir.Bu sebeple Kimseyi takma kafana.Hayat senin hayatin.

ya işte fakirlik,dünya görüşünün kıt olması gibi şeyler. ortadoğuda yaşıyoruz millet 3. dünya ülkesi diyince hayır diyor herkes ama daha istediği mesleği seçemiyor insanlar

adam tıp hukuk mühendislik yazmadıysa tamam gerizekalıdır atın bunu çöpe mentalitesi var millette

• Acı ama gerçek paran yoksa yaşama hakkın yok.Konuyu arkadaş ve özele gidenler 100-150 puanı belli bir ücretle satın alıyor.
  • quote:

quote:

quote:

torpil konusuna katılırım ama para öyle değil. üniversiteler su ile çalışmıyor,birinin para vermesi lazım. paralı bölümlerin puanının düşük olması ise milletin fakirliğinden kaynaklanıyor,adaletle alakası yok. yoksa bilkent 50% koç 50% falan filan yinede yüksek denebilecek seviyelerde kapatıyor. okullara para lazım. haksızlık falan söz konusu değil. çok çalışan bedava az çalışan parayla aynı yeri okuyor,çalışman o aradaki fiyat farkını kaldırıyor işte.işine gelmiyorsa parayla okunmayan devlet okuluna git bu kadar basit.

Birçok özel üniversitenin tam burslu bölümlerini tutturabilmeme rağmen tercih etmedim, bu dediğim sebeplerden ötürü. Bir devlet üniversitesinde seviyeme daha yakın kişilerle okuyacağım için de mutluyum.
    Bu arada Koç veya Bilkent'in %50 burslularının bile yüksek puanla kapatması onların "Ne kadar paran olursa olsun andavalsan bu üniversiteye giremezsin" deme şekilleri.

Bir insanın kalitesini üniversite sınavına göre belirlemek.

• quote:

Türkiye'nin Sistemine Laf Söylemeden Önce Gidip Bir Amerikan , İngiliz Eğitim Sistemine Bak Parası Olan Daha Az Parayla Girebilir. Bu Bir Adaletsizlik Mi ? Değil.
    Ayrıca Burada 490 Puan Alıp ta Başkent Tıpta Paralı Okuyan Kişiler de Var Onlara da Mı Aynı Gözle Bakacaksın?
    O Kadar Saçma Konuşmuşsun ki Hakkıyla Para Kazanıp Evlatlarını Okutmaya Çalışan Ailelere Laf Söylemiş Oluyorsun...
    Tabi Doğru Yanların da Var .. Tamam Herkes Hakkıyla Kazanmaz , Torpil Olayları Vs OLayları Olur... Doğrudur O Zaman Burası Türkiye Diyebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.