Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
23
Favori
125.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu yeşil pasaportların kapağına baktıysanız orada ''tüm yetkili makamlardan bu pasaport sahibine engelsiz geçiş hakkı tanınması ve gerektiğinde yardımda bulunulması korunması rica olunur '' gibi bişey yazıyor. Dolayısıyla siz bu pasaportu son tarihine kadar gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Her ihtimale karşı sınır polisine dönüşünüzü belgeleyen bir belge yanınızda bulundurun. Ya da kalacağınız süreyi onun dışında bir sorun çıkcağını zannetmiyorum
  • 72 Tl mi veriyoruz yoksa 5yillik ucret karsiligi 414Tl mi hangisinden muafiz? Acil cevap verirseniz sevinirim yarin halletmem gerekiyor. Yumurta kapiya sıkıstı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcancan

    72 Tl mi veriyoruz yoksa 5yillik ucret karsiligi 414Tl mi hangisinden muafiz? Acil cevap verirseniz sevinirim yarin halletmem gerekiyor. Yumurta kapiya sıkıstı



    Yeşil pasaport için sadece 72 TL defter bedeli veriyorsun, harç yatırmıyosun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi henry_06 -- 11 Haziran 2013; 9:40:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir35

    arkadaşlar yeşil pasaportumun süresi 2015 e kadar fakat öğrencilik hayatım bu dönem bitiyor. yaş 22 ben bu yeşil pasaportun nimetlerinden bi süre daha yararlanabilrmym en azından bu yaz için kullanmak istiyorum yada eylül ayı da olabilir. bütün dersleri verdikten sonra çıkış belgemi almasam öğrenci olarak gözükürmüyüm ama bidahaki dönemin harcını da yatırmıcam tabi. bide benm 10 günlük bi staj yapmam gerekio onu biraz geç yaparak da bunu kullanmayı düşünüorm başka neler olabilir. öğrenciliği bittiği halde yeşil pass ile yurtdışına çıkan var mı acaba

    merhaba, şahsen, eğitim hayatım bittikten itibaren 2 yıl boyunca defalarca çıktım geldim ve hiçbir sorun yaşamadım. Bunu dert etme, keyfini çıkart derim :)




  • 23yasinda pasaportumu suresi bitiyor o iki sene icin yesil pasaport cikartilabiliyormu? Yoksa normal pasaportla mi yola devam edicez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sakız adasına gidicem 25-31 temmuz tarihleri arasında orda olucam otelde konaklıcam yeşil pasaportum var vize gerekiyormu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi easternmediterranean -- 16 Haziran 2013; 2:15:27 >
  • çipli yeşil pasaportlarda polisin gittiğin ülkeye almama gibi bi lüksü yokmuş diye duydu doğru mudur acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GökŞah

    arkadaşlar babam emekli subay.Ben de üniversite öğrecisiyim şuanda yaşım 20.Pasaport çıkartmak için babamın bana herhangibir belge yollaması gerekir mi ?

    yoksa ben direk emniyete gidip gerekli evraklarımı teslim edersem alabilir miyim.

    Hocam benim bildiğim kadarıyla gerekli. Görevde olanlar için birlikten alınan bir belge var. Kurum onaylı. Emekliler için bağlı olduğu askerlil şubesinden olduğunu sanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GökŞah

    quote:

    Orijinalden alıntı: sanitas

    quote:

    Orijinalden alıntı: GökŞah

    arkadaşlar babam emekli subay.Ben de üniversite öğrecisiyim şuanda yaşım 20.Pasaport çıkartmak için babamın bana herhangibir belge yollaması gerekir mi ?

    yoksa ben direk emniyete gidip gerekli evraklarımı teslim edersem alabilir miyim.

    Hocam benim bildiğim kadarıyla gerekli. Görevde olanlar için birlikten alınan bir belge var. Kurum onaylı. Emekliler için bağlı olduğu askerlil şubesinden olduğunu sanıyorum.

    hocam hallettim ilgin için teşekkürler

    O zaman hayırlı yolculuklar




  • anne veya babamızın anne babasının yeşil pasaportu var ise biz yararlanabilir miyiz ? Yani yeşil pasaport sahibi olan bireyin torunu o kişinin yeşil pasaportundan yararlanabilir mi ?
  • ahahahaha Gece gece kahkaha attırdın dostum helalolsun :D
  • Bu yaz gidiyorum diye pasaport cikarttim bu sene liseden mezun oldugum icin 1senelik cikiyormus uniye yerlestigim zaman seneye 5senelik cikarttiabilirmiyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Aynı sorunu yaşıyorum :) ve araştırırken en cok bilgiyi bu forumda buldum haliyle hemen üye oldum. Benimde 20 ağustosta bitiyor yeşil pasaportum. 21-28 temmuz arası italyaya gideceğim. Thy gidiş dönüş biletimden tutun transferlerim oteline kadar herşeyim ödendi ve çıktısı mevcut. Ne olur ne olmaz eski pasaportlarımıda yanıma alıcam :) çünkü 3 tane italya giriş damgası var. İşte bir ihtimal işe yarar diye düşündüm. İstanbuldaki italyan konsolosluğuna sordum detaylı. Son güne kadar çıkabilirsiniz. Siz ayrıcalıklı bir pasaporta sahipsiniz dedi. Yinede içim acayip huzursuz:) bizim gibi olup yurtdışına Çıkan arkadaşlar var mı?? En ufak bilgisi olan lütfen bizimle paylaşsın. Deneyimler daha sağlıklı yol gösterir.

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bellasan28 -- 28 Haziran 2013; 3:08:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yeni pasaporta başvuracağım. Annem ve babam benim yeşil pasaportumdan yararlanabiliyor mu? Cevap evetse, onların forumları da benim kurumumdan mı doldurulacak? Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: henry_06

    Arkadaşlar yeşil pasaport ile ilgili sorularınız olursa cevaplayabilirim. Teşekkürler.

    Yeşil pasaportuma ben başvurucamve başka şehire gitmem gerekiyor. acaba eve gönderdikleri zaman annem alabilirmi benim yerime pasaportu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an için biraz yoğunum, Amerika Vize Alımı hakkında bir rehber hazırlıyorum. Bu konuda da kafamda rehber hazırlamak var.

    Çalışmaya devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlicanSa A kullanıcısına yanıt
    Selam arkadaşlar,aynı durum bende de var yeşil pasaportumun bitisine üç ay kala yani 25.09.2013-30.09.2013 tarihleri arası Berline bilet aldım kalıcak yerim hazır.Ben daha önceden de giris yaptım Almanyaya vizelerimde var hatta son vizemin bitis tarihi 20.10.2013.Bizim gibi durumda olan arkadaslar giris yapabildiler mi bir sorun yaşadılar mı paylaşabilir misiniz? Yani ben denemekte kararlıyım öğrenci halimle çalışıp para biriktirip biletimi kendim aldım boşa gitsin istemiyorum..Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mervekibar -- 13 Eylül 2013; 22:41:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bellasan28

    Merhabalar. Aynı sorunu yaşıyorum :) ve araştırırken en cok bilgiyi bu forumda buldum haliyle hemen üye oldum. Benimde 20 ağustosta bitiyor yeşil pasaportum. 21-28 temmuz arası italyaya gideceğim. Thy gidiş dönüş biletimden tutun transferlerim oteline kadar herşeyim ödendi ve çıktısı mevcut. Ne olur ne olmaz eski pasaportlarımıda yanıma alıcam :) çünkü 3 tane italya giriş damgası var. İşte bir ihtimal işe yarar diye düşündüm. İstanbuldaki italyan konsolosluğuna sordum detaylı. Son güne kadar çıkabilirsiniz. Siz ayrıcalıklı bir pasaporta sahipsiniz dedi. Yinede içim acayip huzursuz:) bizim gibi olup yurtdışına Çıkan arkadaşlar var mı?? En ufak bilgisi olan lütfen bizimle paylaşsın. Deneyimler daha sağlıklı yol gösterir.

    Teşekkürler

    Selamlar dostum. Sıkıntı çıktı mı acaba pasaportunuz ile ilgili İtalya'ya girişte, benzer durumdayım, merak etmekteyim cevabınızı.




  • Johnny B. Goode J kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar yeliş pasaportlarınızı son gününe kadar kullanabilirsiniz.Size başımdan gecenleri anlatayım.Pasaport surem 15 Eylülde bitiyor. 18 Agustosta Schengen ülkesi macaristana giriş yaptım trenle. pasaport polisi pasaportumu makinasında okuttu ve uyarı verdi süreden dolayı. Daha sonra diger polislerle macarca biseyler konustu sadece ingilizce kelime special pasaportu anladım. Bana dönüp pasaport sürenizi konsoloslukta uzatın dedi ve giriş kaşesini bastı. Tabi bu mümkün degil yaştan dolayı. Daha sonra 11 ülke gezdim tabi hiç pasaport kontrolu olmadı avrupada. dün ise italyadan çıkış yaptım. yani pasaport sürem 15 eylül 2013 te bitiyor ve ben 13 eylülde çıkış yaptım. yani gezim boyunca pasaportumla ilgili bir sorunla karsılasmadım.Umarım bu yazı yardımcı olur
  • rheudendron R kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, genel uygulama buysa o zaman çok iyi olur. :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.