Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diğer ülkelerin de yeşil pasaportu var mı?
    Yeşil pasaportlar aynı özelliklere mi sahip?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi53

Arkadaşlar bugün tüm belgelerimi hazır ettim fln emniyete gittim son iş olarak benden öğrenci belgesi istedi (ıslak imzalı) . Ben istanbulda okuyorum fakat pasaportu Rizede çıkartacam . Her neyse benim evde öğrenci belgem var ama dönem başında çıkartmıştım yani Eylülde . 5 ay geçti aradan o belge kabul olur mu ? Cevaplarınızı bekliyorum hiç bir yerde bulamadım bu konu hakkında bilgi .

Yardım Lütfenn
  • Sipahi53 S kullanıcısına yanıt
    Yeni tarihli ıslak imzalı öğrenci belgesi isterler veya öğrenci kartında 2014-2015 damgası varsa onuda kabul ederler bana öyle dediler bende ıslak imza eksik öğrenci belgesinde vermediler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb arkadaşlar tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Gri pasaporta sahibim ve Avrupa yı gezmek istoyurm araştırdığım kadarıyla gri pasaportta yeşil pasaportla aynı özelliklere sahip bilgisi olanlara sorum şu gri pasaportla vizesiz girmek konusunda bir sıkıntı oluyormu ikincisi ise pasaport geçerlilik süremin son tarihine kadar giriş yapabilirmiyim en az 6 ay geçerlilik olayı nedir. Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Merhaba.
    Öncelikle verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkür ederim henry_06.
    Benimde bir sorum olacak.
    Ben mart 2013'te yeşil pasaport aldım annem babam emekli.
    2014 Mayısta üniversiteden mezun oldum.
    Eylül 2015'te 25 yaşıma gireceğim ve pasaportumun üzerinde yazan son geçerlilik tarihi de Eylül 2015.
    Şuanda herhangi bir işte çalışmıyorum ailemle kalıyorum. sınavlara hazırlanıyorum. herhangi bir sigorta işlemim işim vs olmadı hiç çalışmadım.
    Nisan 2015'te yurt dışına çıkmayı planlıyorum 1 aylığına. Acaba şu anda okumadığım için pasaport kontrolünde bir problem yaşar mıyım. pasaportu alıkoyma dava vs. yoksa okulum bitmiş olsa da son kullanma tarihine kadar pasaportumu kullanabilir miyim?
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimetafan -- 15 Şubat 2015; 12:32:06 >
  • Arkadaşlar merhabalar bir kaç sorum olacaktı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .

Babam Şehit Polis Memuru. Bende 20 yasinda erkek cocuguyum . Şimdi ben babamdan dolayi yesil pasaport almistim 2013 yilinda . Simdi yasim dedigim gibi 20 . Erkek cocuklari okur ise universite vs. 25 yasina kadar maas alabiliyor babadan dolayi . Ben simdi memur oldum okumuyorum . Ancak pasaportu 2013 te 5 yillik verdiler bana 2018 yaziyor son tarih. Simdi benim sorum ben bu pasaportu kullanabilir miyim 2018 e kadar ? Yoksa memur oldugum icin gecersiz mi olmustur ?
    Simdiden tesekkur ederim herkese .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HainKost0k -- 17 Şubat 2015; 15:53:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cracker21 C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, gri pasaportla seyehat etmediğim için bilgi veremeyeceğim ama dış işleri bakanlığının sitesinde hangi ülkenin gri veya yeşil pasaporta vize istemediği detaylı bir şekilde var.
    T.C. Dışişleri Bakanlığı
    T.C. Dışişleri Bakanlığı'ndan
    http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa
    Örneğin Almanya için gri pasaportada vize istemiyor, yani sadece size yararı için yurt dışı seyehat sağlık sigortası yaptırıp yurt dışına çıkış pulu alıp gidebilirsiniz. Diğer ülkeleride buradan kontrol edebilirsiniz. Pasaportun son kullanma tarihi Ülkeden çıkış tarihi olmak üzere kullanabilirsiniz. O en az 6 ay geçerli pasaport vize başvurularında isteniyor.

• trimetafan T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, yok herhangi bir sıkıntı olmaz. O pasaport'u almaya hak kazandıysanız son kullanma tarihine kadar sorunsuz kullanabilirsiniz. Dediğim gibi pasaportun son kullanma günü gittiğiniz ülkeden çıkış yapmak koşulu ile o tarihe kadar kullanabilirsiniz.
  • Merhabalar, öncelikle başınız sağolsun. Evet pasaportu son kullanma tarihine kadar kullanabilirsiniz herhangi bir sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: henry_06

Merhabalar, öncelikle başınız sağolsun. Evet pasaportu son kullanma tarihine kadar kullanabilirsiniz herhangi bir sıkıntı olmaz.

Allah razı olsun. Anladım peki süre bitince tekrar yeşil pasaport alabilir miyim acaba ? Yoksa bu hakkım bitiyor mu ?
  • arkadaşlar normal pasaport çıkartıp abd ye gitmek istiyorum.akrabamızın bir şirketi var orda beni nasıl yanına alabilir? davetiyesiz gitme şansım yok dimi?
  • henry_06 H kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler sağolun içim rahatladı.
  • Şu an ki kanunlar çerçevesinde bu hak 25 yaşında sona eriyor.
  • Hocam Allah razı olsun zamanınızı ayırıp yardımcı olduğunuz için
  • Sadece memurlar mi alabiliyor kamu gorevlileri alabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :)
  • Bunun İçin Üye Oldum kullanıcısına yanıt
    Burada kimlerin yeşil pasaport alabileceği belirtilmiş. Buradan durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

• Öncelikle daha önce sorulup cevaplanmış bi soru için konuyu hortlatıyorum özür dilerim ama şu öğrenciliği bittiği halde yeşil pasaport kullanmayla alakalı soru soran arkadaşlar acaba kullandılar mı pasaportlarını ? Herhangi bir sorun yaşadılar mı ? 25 Haziranda İtalya'ya bilet aldım 20 Haziranda mezun oluyorum yaşım 24, pasaportumun geçerlilik süresi 2016 Haziran, sigortalı iş, evlilik durumum falan yok. 4 farklı ilin pasaport şubesini aradım öğrencilik bitiyorsa iade etmen gerekiyor dediler fakat internette herkes kullanırsan sıkıntı çıkmaz demiş. Sadece bunu canlı olarak tecrübe etmiş yada pasaport şubede çalışan birileri net bir bilgi verirse sevineceğim. Olayın cezai kısmında değilim ama biletler alınmış, rezervasyonlar yapılmışken hava alanından geri dönmek istemiyorum sanırım biraz bu yüzden tahminlerden ziyade net bir cevap bekliyorum çok uzun süredir beklediğim bir seyahat çünkü. Ona göre bordo + vize için başvurulara başlayacağım. İlginiz için şimdiden teşekkürler. @trimetafan @emir35 @henry_06

• Sorun çıkmaz işe başlamadıysan, polis memuruna sordum ben verirken yeşil pas. kullanabilirsin ama sorumululuk ebeveynde olur dedi. @bgcndbk
  • Merhaba, bir şirkette sigortalı çalışırsam yeşil pasaport yanar mı? (not:22 yaşındayım, öğrenciyim)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.