Şimdi Ara

Yeşil pasaport alabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Annem emekli öğretmen üniversite öğrencisiyim annem sayesinde yeşil pasaportdan yararlanabiliyormuşum. Ne yapmam gerekiyor tam olarak bileniniz var mı internetten baktım biraz bilgim var şahsen benimle aynı durumda olupta çıkartan var mı acaba ?



  • Siz kaç yaşındasınız ? Benim bildiğim 10 yıllık memuriyet olacak ve erkek çocuklarda 25 kız çocuklarda evlenene kadar kullanabiliyor diye biliyorum.
  • ameofonte kullanıcısına yanıt
    25den küçüğüm. Annem 20 yıllık falan yaptı sanırım memuriyet.
  • emekli olduğu derecesi önemli annenin, yanlış hatırlamıyosam 1/3 ve altında olması gerekiyordu
  • ibrahim1213 kullanıcısına yanıt
    2. dereceden emekli
  • Bildiğim kadarıyla 1,2 ve 3. derecedeki memurlar ve ailelerine veriliyor. Anladığım kadarıyla şartları karşılıyorsunuz.Babamdan dolayı yeşil pasaportum var.Kurumdan belge gerekli.Kurumlar farklı olduğu için alınacak belgede pek yardımcı olamam ama il müdürlüğünden alınacağını biliyorum(emekli olduğu il olması lazım diye biliyorum).Annenizin başvuru sırasında orada bulunması veya vekaletname vermesi lazım.

    En iyi bilgiyi İL emniyet müdürlüğünden alabilirsiniz.
  • Kadro derecesi 1,2 ve 3. derece olarak çalışan ve bu derecelerde çalışmakta iken EMEKLİ olan veya devlet memurları.

    1.2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan ve bu derecelerde sözleşmeli olarak çalışmakta iken EMEKLİ olan devlet memurları.

    Yukarıdaki 1,2,3,4,5, ve 6. maddede belirtilen şartları taşıyanların eşlerine, reşit olmayan çocuklarına ve reşit olup hak sahibi ebeveyni ile birlikte ikamet eden, evli bulunmayan, iş sahibi olmayan öğrenimine devam eden kız ve erkek çocuklarına (Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi dâhil öğrenim gördükleri okuldan öğrenci olduğunu belgelemek şartı ile) 25 yaşını dolduruncaya kadar Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir.

    18 yaşını doldurmuş olsa dahi hak sahibi ebeveyni ile birlikte ikamet eden, evli bulunmayan, iş sahibi olmayan aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği (tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alacakları) sağlık kurulu raporu ile belgelenen hak sahibinin çocuklarına yaş sınırı olmaksızın Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir.

    NOT: Hususi Pasaportlar 5 yıllık süreyle verilir.


    https://epasaport.egm.gov.tr/

    Hususi Pasaportu Talep Formu (Form arkalı önlü tek sayfaya yazdırılacak )
    Çalışanlar için: Talep edenin mensubu bulunduğu kurumdan onaylanmış Hususi Damgalı Pasaport talep formu, (Emekli olanların veya istifa edenlerin alttaki açıklamaları dikkate alması gerekmektedir.)
    2 adet 50x60 mm.ebadında biyometrik fotoğraf,
    Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, (Sürücü Belgesi veya eski pasaport müracaat esnasında kabul edilememektedir.)
    Kişi başı birer adet tam kapaklı kırmızı renkli karton dosya,
    Pasaport Cüzdan bedeli, (2013 yılı için 72 TL, eski pasaportlara temdit (uzatma) işlemi yapılmamakta, yeniden müracaat alınmaktadır.)
    18 yaşından küçükler ve mahcurlar için muvaffakatname,
    13-25 yaş arası çocuklar alacaksa öğrenci belgesi,(alttaki açıklamaların dikkate alınması)
    Ayrıca varsa eski pasaportun getirilmesi gerekmektedir.
    ÖNEMLİ NOT: 1- Hususi Damgalı Pasaport alacaklar sadece pasaport cüzdan bedeli yatıracaktır. Ayrıca harç bedeli yatırılmaması önemle rica olunur.

    2-YAPACAĞINIZ YURT DIŞI SEYAHATİNDEN VEYA VİZE BAŞVURUSUNDAN EN AZ 1 AY ÖNCE PASAPORT MÜRACAATINDA BULUNMANIZI TAVSİYE EDERİZ. YOĞUNLUK YAŞANAN DÖNEMLERDE TESLİMAT SÜRESİ 10-15 GÜNÜ BULABİLMEKTEDİR. ACİL PASAPORT TALEBİNDE BULUNAN VATANDAŞLARIMIZIN DURUMUNU GÖSTERİR BELGE (SAĞLIK, VEFAT, SEYAHAT BİLETİ GİBİ) SUNMASI HALİNDE YARDIMCI OLUNABİLMEKTEDİR.



    MUVAFAKATNAME

    Reşit olmayan çocuklar ve kendini temsil etme yetkisine sahip olmayanlar için her pasaport işleminde muvafakatname gerekmektedir. Anne ve baba çocuk ile Pasaport Şube Müdürlüğüne gelindiğinde muvafakatname müracaat memuru tarafından düzenlenmektedir.

    Anne yada babadan birinin olmadığı zaman Yurtdışında ise İlgi Konsolosluktan muvafakatname düzenlenerek konsolosluğun faksından Pasaport Şube Müdürlüğü 0 242 227 96 06 numaralı faksına gönderilmesi halinde kabul edilmektedir. Anne yada babadan birinin hazır bulunmaması halinde noterden muafakatname düzenleterek aslının gönderilmesi gerekmektedir.
    NÜFUS CÜZDANI
    Müracaata gelinirken şahısların kimlik bilgilerinin içinde bulundukları son durumlarını bildirir şekilde olması gerekmektedir. (Boşanma veya eşlerin vefatı durumunda nüfus cüzdanı değiştirilerek gelinmelidir.) 15 yaşından itibaren nüfus cüzdanları fotoğraflı olmalıdır.
    EMEKLİ OLANLAR VEYA İSTİFA EDENLER

    İlimizden emekli olanlar veya istifa edenler (Tarım İl Müdürlüğü ve Askeri personel hariç) kurumlarının Antalya İl Müdürlüğünden, başka ilden emekli olanlar veya istifa edenler; En son çalıştıkları il , bağlı bulundukları Bakanlık veya Genel Müdürlüklerinden, emekli oldukları veya istifa ettikleri tarihteki kadro derece ve unvanlarını bildirir belge getireceklerdir. Ancak emekli olduktan sonra Hususi Damgalı pasaport almışsa veya pasaportunun meslek hanesi bölümünde veya açıklamalar sayfasında emekli / istifa(müstafi) yazıyorsa, kurumlarından son durumlarını bildiren belge daha önce alındığından bir daha talep edilmemektedir.
    Emekli olan veya istifa eden hak sahibi eşi ve çocukları için pasaport müracaatına kendisi bizzat gelmelidir. Aksi takdirde noterden vekalet verilmesi gerekmektedir.
    CÜZDAN BEDELİ

    Maliye Bakanlığının 2013 yılı için belirlediği Pasaport Cüzdan Bedeli 72 TL. haricinde hususi pasaport müracaatlarında harç alınmamaktadır. Pasaport Cüzdan bedeli anlaşmalı bankalara veya Uncalı Emniyet Müdürlüğünde bulunan Maliye Veznesine yatırılabilir.Bankadan alınan dekontlar imzalı ve tahsil edilmiştir kaşeli olacak ve dekontların aslı getirilecektir.
    FOTOĞRAF

    Kendisi ile birlikte pasaport alacağı eşi ve çocuklarının nüfus cüzdanının aslı, fotokopisi ile 2 adet biyometrik fotoğraf getirmesi gerekmektedir. (Fotoğraflar için ilgili sayfadaki bilgilerin dikkate alınması rica olunur.)
    PARMAK İZİ
    Pasaport alacak olan eşler ve çocuklarının da (yedi yaşından gün almışsa) parmak izleri alınmaktadır. Pasaport alacak hak sahibi, eş ve çocuklarının Pasaport Şube Müdürlüğüne bizzat gelmesi gerekmektedir.
    AÇIKLAMALAR

    Çocuklar bekar ve çalışmıyorsa hak sahibi yaşadığı sürece 18 yaşının ikmaline kadar Hususi pasaport alabilirler. 18 Yaşını dolduran çocuklar halen sigortalı işte çalışmıyor ve öğrenci olduklarını (Üniversite, açık öğretim ,lise, açık lise vb.) belgelemeleri halinde, 25 yaşının ikmaline kadar pasaport alabilirler.
    Anne ve Babası boşanmış ergin olmayan velayet hakkı yargı kararı ile anne veya babadan hangisine verilmiş olursa olsun, çocuğun ebeveynlerinden hangisinin hususi damgalı pasaport alma hakkı var ise yargı kararı ile velayet hakkı verilen ebeveynin hususi damgalı pasaport alması için muvafakat vermesi halinde Anne ve Babası boşanmış ergin olmayan çocuğa ebeveyninin hakkından hususi damgalı pasaport verilmektedir.
    Yine evlilik dışında nesebi gayri sahih çocukların baba tarafından tanınmış ve nüfus kütüğüne kaydını yaptırmış olması ayrıca annesinin hususi damgalı pasaport alması için muvafakat vermesi halinde ergin olmayan çocuğa ebeveyninin hakkından hususi damgalı pasaport verilir.
    Vefat eden ebeveyninden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar, iş sahibi olarak değerlendirilmeyip diğer şartları taşımaları halinde husus damgalı pasaport verilmektedir.
    Ergin olsalar dahi, evli olmayan, is sahibi olmayıp aynı zamanda bedensel, zihinsel, ruhsal özürlerden en az biri nedeniyle sürekli başkasına muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği, sağlık kurulu raporu ile belgeleyen çocuklarına da anne ve babası hakkından Hususi pasaport verilir.

    Hak sahibi Yurt dışında olması durumunda Pasaport talep formunda bulunan "Hak Sahibinin İmzası" bölümünün, eşi tarafından veya üçüncü şahıslar tarafından imzalanabilmesi için hak sahibinin resmi (Yabancı ülke Büyükelçilik veya Baş Konsolosluktan alınacak vekâletin aslı ve Müdürlüğümüze alan numaralarından sonra 227 96 06 nolu faks çekilecek) makamdan tasdikli vekâletnamesinin talep formuna eklenmesi gerekmektedir.

    Konsolosluk aracılığıyla Vekalet vermeniz durumunda (benim hakkımdan dolayı eşim ve/veya çocuğumun hususi damgalı yeşil pasaport almalarına rıza gösteriyorum şeklinde) eş ve çocuklarınız sizin hakkınızdan dolayı yeşil pasaport alabilirler.

    Hak sahibi ilimizde olmadan, başka ilden Hususi Damgalı Pasaport talebinde bulunan çalışanların eş ve çocukları kurumlarından Hususi Damgalı pasaport formu düzenletmesi durumunda pasaport alabilirler.
    Evlat edinilen çocuklar, evlat edinildiğinin belgelendirilmesi halinde Hususi Damgalı pasaport alabilirler.
    Hususi damgalı pasaport müracaatları sadece il merkezinde Pasaport Şube Müdürlüğünde alınmaktadır.
    @Kelise




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Ekrandan Bulabilir miyim ?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benım annemın green kartı var 1-2 sene olmustur max. bana da cıkarttılar suan green kartım kabul olup son aşamadayım randevu beklıyorum 1-2 aya belkı gıderım.
    basvurudan bu yana 1 sene den fazla gecmemıstır..ama tc değilim o ayrı. yaş 22e gelıyor. caırabılmesı lazım senı annen orda ise
  • alabilirsin güzel kardeşim
  • Annem sayesinde tum aile yesil pasaportlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HakanAlone

    benım annemın green kartı var 1-2 sene olmustur max. bana da cıkarttılar suan green kartım kabul olup son aşamadayım randevu beklıyorum 1-2 aya belkı gıderım.
    basvurudan bu yana 1 sene den fazla gecmemıstır..ama tc değilim o ayrı. yaş 22e gelıyor. caırabılmesı lazım senı annen orda ise

    Canım kardeşim yeşil pasaport ayrı green card ayrı adam yeşil pasaport alacağım demiş
  • aahah karıstırmısım valla kbakmayın dostlar
  • Arkadaslar bende ögretmen cocuguyum 24 yasındayım. üniversiteyi 2 sınıfta bıraktım. ygsye girdim bu durumda alma durumum var mı ?
  • Arkadaşlar annem emekli öğretmen, 25 yıl görev yaptı. Ben Ünv. öğrencisiyim, yeşil pasaport çıkartabilir miyim? Babam sanayici ama sanırım annemden dolayı yeşil pasaportu var. @ameofonte hocam siz kız çocuklarının evlenene kadar yeşil pasaporta sahip olacağını söylemişsiniz fakat ablamda kırmızı pasaport var, yeşil çıkartamadığını söylüyor. Nasıl oluyor bu iş, neye göre acaba?
  • Erkek cocuklar icin 25 yasina kadar oluyor sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineering

    Arkadaşlar annem emekli öğretmen, 25 yıl görev yaptı. Ben Ünv. öğrencisiyim, yeşil pasaport çıkartabilir miyim? Babam sanayici ama sanırım annemden dolayı yeşil pasaportu var. @ameofonte hocam siz kız çocuklarının evlenene kadar yeşil pasaporta sahip olacağını söylemişsiniz fakat ablamda kırmızı pasaport var, yeşil çıkartamadığını söylüyor. Nasıl oluyor bu iş, neye göre acaba?

    calisiyorsa iptal olmustur. yanlis bilmiyorsam eger:
    calismamak sartiyla,
    erkeklerde 25
    kizlarda evlenene kadar
    yesil pasaport duruyor.

    benimde yesil var ama bu sene ise baslayacagim iptal olacak o yuzden.
  • pcdaly kullanıcısına yanıt
    Evet hocam çalışıyor, ondan demek ki... Neyse ben alıp su zaman diliminde gezebildigim kadar gezmek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.