Şimdi Ara

Yerli geliştirme kartı T3 Gemstone O1 fiyatı belli oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • neresi yerli anlamadım yarı iletken çipse mi üretiyoruz ? fabrikamı kurdular.. öyle bir bant hattı kurdularda benimki haberim yok.

• Yerli olmadığını herkes biliyor belli tayfa yemleniyor, lego gibi ülkemizde birleştiriliyor, biz nasıl çip üretelim diyenler olacak Hindistan bizden ne kadar ilerde diye halka sorsan hepsi onlara çapulcu gibi bakar, adamlar kendi otomobil markası oluşturup kendi çiplerini üretmeye başladı. Ülkemizde ise diyanet halen en çok harcamayı yapıyor, gram faydasını görseydik son 25 yıl içinde Hindistan gibi olabilirdik.. Kaldı ki yerli üretimi artırmak için Çin de kısıtlandı, ham maddenin çoğu da Çin den geliyor, bu nasıl akıl mantıktır, ülkede yerli üretim iplik pahalı düşün Çin getirtiyorsun daha uyguna denk geliyor vs vs.
    Bizi kutuyu hapsetti, enflasyon ile boğuluyoruz..

• İmparatormape İ kullanıcısına yanıt

Kardeş adamın sorduğu soruya gereksiz sorularla cevap vermişsin. Sorulan soruya -ki soruyu sana bile sormamış- karşı cevap bile veremeyip sorunun kenarından köşesinden sıyrılıp laf salatası yapmışsın. Soru basit, bunun neresi yerli? Bir kere sen yerliyim milliyim diye yola çıkıyorsan böyle bir iddian varsa biri sana "ürettiğin şeyin neresi yerli" diye soru sorduğunda iddianı "şurası yerli, burası milli" diye cevaplandırırsın, yerli ve milli değilse de yerli ve milli diye yalan atmazsın bu kadar basit. Çin'den minden örnek vermen çok alakasız ve saçma bir whataboutizm olmuş. Birincisi Çin'den bizene, biz Çin'de değiliz, Çinli değiliz. İkincisi elin Çinlisi bizdeki gibi propaganda yapıp başkalarının ürettiği şeyi millete yerli ve milli yalanıyla mı kaktırıyor mesele bu. Yerliyim milliyim diyorsan o iddanın altını whataboutizm yapmadan dolduracaksın, ortada bir yerli üretim yoksa ds kamuoyunu yerli üretim diye kandırmayacaksın algı yapmayacaksın. Montaj işi ilk kez yapılmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Çinin yaptığı propagandayı Amerika yapmıyordur ettiğin lafa bak. Adamlar 1 milyar insanı kısıtlayarak başka nasıl yönetebilir. Bu tarz mallar herşeyi kendin sıfırdan üretince yerli olmuyor demek istediğim oydu. Üretilen ürün senin ülkende üretiliyorsa her parçası yeterince yerlidir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Söylediğim şey halen geçerli Çin'den Çinli'den bizene. Öte yandan Çin'in yine propagandası meyvelerini sektörler üzerinde veriyor sende durum ne? Ve soruya soruyla karşılık vermeden kıvırmadan ben de aynı soruyu soruyorum. Bunun yerli ve milli kısmı tam olarak neresi? Her şeyi sıfırdan üretmekten kimse bahsetmedi? Öyle olsa %100 yerli ve milli goygoyu yapardık. Evet soru açık neresi yerli ve milli, çipi mi, yazılımı mı, hangi parçası? Yoksa yapılan sadece geçmişte de yapıldığı gibi parçaları alıp marka basıp geçmek mi, sadece montaj mı? E bunlar hep yapılıyordu zaten. Bu neyin boş propagandası?

Ya moruk neden bu kadar rahatsız oldun,en azından bir kısmı,yazılımı yerlidir,işin tam ortasındaymışsın gibi yorumladın.fabrika ortada olmasına rağmen toog araç içinde aylarca aynı şekilde yaygara yapıldı.milliyiz herşey vatan için.nokta.

Moruk, rahatsızlığım boş propaganda yapılmasına, propagandanın altının dolu olmamasına, yalan söylenmesine ve soru sorulunca konunun değiştirilip kıvırılmasına. Yazdığım şeyler açık değil mi, moruk? TOGG'da da %100 yerli ve milli goygoyu yapıldı, kamuya yalan söylendi. Halbuki baştan yerli bir marka yaratıyoruz, zamanla üretiminde de yerlilik ve millilik oranı arttırılacak dese kimse sesini çıkarmayacaktı. Onun yerine yerli ve milli yaptık ürettik, bitti ayağı çektiler hatta TOGG'dan önce yanılmıyorsam kamuflajlı bir SAAB veya Cadillac mıydı neydi bir aracı gösterip kamuya "yerli ve milli araç ürettik diye haberler yaptırılmıştı. Kamuya açık açık iktidar propagandası uğruna yalan söylenmişti. Sonra zaten o iş yattı. 2019'da TOGG işine girildi. Yani benim rahatsızlığım devletin bir şeyler yapıp denemesine değil, yalan söylenmesine moruk, anladın mı şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Ağustos 2026; 12:40:15 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.