Şimdi Ara

Yerleştirme sonuçlarına itiraz edilebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yerleştirme sonuçlarına itiraz edip tercihimi değiştirmem mümkün müdür?

• Panpa ya şu an yanımda olsan kucağıma alıp severdim seni. 241 puanı geçen sene yerleşenlerden en sonuncusunun puanı. Yani o puan senin için bir anlam ifade etmiyor. Bak ne olmuş biliyor musun? Şimdi o okul 60 kişi alacak. Okul diyor ki burada okumak isteyenler eline kaldırsın. 70 kişi el kaldırıyor. Ama okul diyor ki ben 60 kişi alacağım. Hepinizi alamam. Puanı en yüksek olan gelsin diyor. Onu alıp kayıt ediyor. Geriye 69 kişi kalıyor. Sonra puanı ikinci yüksek olanı alıyor derkene derkene 60 kişiyi alıyor. Kota dolunca hadi eyvallah deyip okul kapısını kapatıyor.

Bu yıl bu okulu isteyen kişilerden en yüksek puan alan kişi 415 puan almış. En yüksek puan alan 60. kişinin ise puanı 281. Aaaa senin 246. Daha sana sıra gelmeden kota dolmuş. Okul sana bakmamış bile.
    https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/YKS/tablo3_26082020.pdf
  • Yardımcı olacak yok mu?
  • Sorun nedir hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: askmeafavour

Sorun nedir hocam?
    Hocam tercihlerimi yaptım ösymnin beni ilk seçtiğime atayacağını düşündüm.O yüzden diğer üniversiteleri çok dikkate almadan yazdım.Ancak ösym beni diğer tercihime atamış.Ders müfredatı diğer üniversitelerinkine göre berbat.Bunu itiraz ederek falan değiştirmem mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 26 Ağustos 2020; 16:46:5 >
  • Maalesef edemezsiniz hocam burada ösym kaynaklı bir sorun değil sizden kaynaklanan bir sorun oluşmuş maalesef :(
  • turkuaz999 T kullanıcısına yanıt
    Seni ilk tercihine yerleştirmek zorunda değil ki? Taban puanlar açıklandı, ona bak. Eğer puanın taban puandan daha yüksek olmasına rağmen 1. tercihine yerleşemediysen itiraz edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferplath

Maalesef edemezsiniz hocam burada ösym kaynaklı bir sorun değil sizden kaynaklanan bir sorun oluşmuş maalesef :(
    Evet keşke daha dikkatli davransaymışım.Yalnız şöyle bir yazı okudum:
    my memur
    YKS Yerleştirme Sonuçlarına Nasıl İtiraz Edilebilir 2018 ÖSYM
    https://www.mymemur.com.tr/yks-yerlestirme-sonuclarina-nasil-itiraz-edilebilir-2018-osym-101410h.htm

Bu şekilde mümkün olamaz mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kafaya bak Ulan ya ne adamlar var...
  • senin kafadan istiyorum
  • Geçmiş olsun bir bardak soğuk limonata iç iyi gider bu sıcakta.
    Hocam başvuru yapmayın kabul etmezler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hilal Bıyıklı Bozkurt

Hocam başvuru yapmayın kabul etmezler.
    Nasıl başvuru yapmayayım?Ne demek oluyor bu?
    Hocam ders müfredatı farklı diyerek itiraz etmeyin boşu boşuna böyle bir nedeni asla kabul etmezler. Ama sistemsel bir hata olmuştur sizin puanınız taban puanından yüksek olmasına rağmen giremediyseniz ancak o zaman inceleme başlatılır. Tabiki sizin kararınız ama ben ümitlenmeyin diye söylüyorum.

• quote:

Hocam ders müfredatı farklı diyerek itiraz etmeyin boşu boşuna böyle bir nedeni asla kabul etmezler. Ama sistemsel bir hata olmuştur sizin puanınız taban puanından yüksek olmasına rağmen giremediyseniz ancak o zaman inceleme başlatılır. Tabiki sizin kararınız ama ben ümitlenmeyin diye söylüyorum.
    Sağol hocam evet puanım taban puandan yüksek.Peki bunun için ne yapmalıyım?Yani nasıl itiraz edebilirim ösym'ye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 26 Ağustos 2020; 16:59:23 >
  • Kafam karıştı. Senin puanın kaç şimdi? Hangi okul ve bölüme giremedin. Beraber bakalım. Yanlışlık olması imkansız.
  • Algorithmus kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş okulların taban puanlarını kendileri belirliyor sanarak 2019 puanlarına göre tercih yapmış, olay bu.

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle sandım ama bir an dedim ki az önce yayınlanan puana göre mi giremedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Algorithmus

Kafam karıştı. Senin puanın kaç şimdi? Hangi okul ve bölüme giremedin. Beraber bakalım. Yanlışlık olması imkansız.
    Hocam internetten baktım benim istediğim sakarya uzaktan eğitim bilgisayar programcılığı 2019 taban puanı 241... benimkisi 246... resimlerini ekliyorum bakabilirsin buna nasıl itiraz ederim veya tercihimi değiştirmem mümkün olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 26 Ağustos 2020; 17:8:0 >

Hocam internet ten bakın dilekçe nasıl verildiğine. Lakin siz bu sene yayımlanan taban puanına bakacaksınız eğer geçen seneye bakıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu senenin taban puanları paylaşıldı forumda.

• quote:

Hocam internet ten bakın dilekçe nasıl verildiğine. Lakin siz bu sene yayımlanan taban puanına bakacaksınız eğer geçen seneye bakıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu senenin taban puanları paylaşıldı forumda.
    Nerede hocam linkini verir misin?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.