Şimdi Ara

YERLEŞME PUANI İLE FARKLI ÜNİVERSİTE VE FARKLI MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim ki A üniversitesinde makine mühendisliğine yerleştim ama memnun kalmadım.

yerleştiğim yıl puanım yeten B üniversitesi bilgisayar mühendisliğine geçişim mümkün mü?

• Yerleştiğin sıralamaya bakılır puana değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam işte sıralama da yetsin hocam. Sıralamam da yetiyordu ama ben tercihlerde onu aşağı yazdım diyelim. Geçiş yapabiliyor muyum? farklı üniden farklı mühendislik bölümüne. Benim için önemli bu
  • Geçebiliyorsun evet

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kripton_TR

tamam işte sıralama da yetsin hocam. Sıralamam da yetiyordu ama ben tercihlerde onu aşağı yazdım diyelim. Geçiş yapabiliyor muyum? farklı üniden farklı mühendislik bölümüne. Benim için önemli bu

Sanırım evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozukradyoo B kullanıcısına yanıt
    hocam internette araştırdım baya ama net bir şekilde hiç bir yerde göremedim.
    yökü arayıp sorabileceğim bir telefon numarası falan var mı acaba?
  • Tercihlerde neyi nereye yazdığının önemi yok. Sistem başarı sıralarına göre düzenleyip seni ona göre yerleştiriyor. Diğer soruna gelecek olursak, yerleştiğin sene sıralamanın yettiği bir bölümü tercih etmediysen daha sonra geçiş yapabiliyorsun, bu fakülteyi tercih listene yazmış olma zorunluluğun yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oirectin kullanıcısına yanıt
    anladım hocam. yani üniversiteye sormak lazım, anladığım kadarıyla.
  • kripton_TR kullanıcısına yanıt
    www.yok.gov.tr › yataygecişpdf.pdf
    Bu adreste yatay geçiş yöntemlerini bulabilirsin seninki merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş oluyor yani 3. Ve bu yök ün verdiği bir karar üniversiteye öğrenci alıp almıyacağı sorulmuyor üniversite sadece transkripte bakıp ayrıldığın okulun derslerinden muaf tutup tutamayacağına karar verebilir, diyelim ki denk düşmedi derslerin o zaman 1. Sınıftan başlarsın ama sonuçta geçiş hakkı o yıl aldığı kontenjanın %30 u kadar vardır buna yök karar verir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.