Şimdi Ara

yepyeni Honda CiviC Sedan (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
1
Favori
61.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • niye sedan arabada arka silecek olmuyor arkadaşlar?
  • Emre gibiler yüzünden işte

Temprada vardı, 307 pejoda da. İstense olur halbuki. Ama binlerce arabada binlerce silecek,motoru,su hortumu,elektrik kablosunu toplarsan fabrikaya çok maliyet çıkar. Ama teknik olarak, sedan arabanın arka camı hb ve sw den daha yatık olduğu için su daha yavaş akar ama böyleyken bile, camı daha dik duran hb ve sw lere takılıyor. Şundan olabilir: hb ve sw lerde sedanlardaki gibi arka tekerler arka tampona uzak değil, daha yakın. Bu yüzden lastikler arka cama su ve çamur sıçratıyor. Cam daha çabuk kirleniyor. Sedanlarda ise arka cama, lastiklerden çamur sıçramıyor.

Ama ben arka camın da silecekle silinmesini ve net görebilmeyi istiyorum.Arka camda hem buhar olunca hem de yağmur yağınca değme görüş keyfine...
  • niye yaw, benim carismada vardı silecek..;; bknz aşagıdaki şekil 1a

yepyeni Honda CiviC Sedan
  • sırf son cümlenden doalyı abicim şu cümleyi yazasım geldi.

"abicim senin canın sağolsun.sedan araca iki silecek bile takılır .yeterki sen arkayı çok net gör.hatta ön cama bile saçma sapan gereksiz gördüğümüz yağmur sensörünü arka cam a çamur sensörü konur ,uğraşmak zorunda bile kalmazsın."

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Emre gibiler yüzünden işte

Temprada vardı, 307 pejoda da. İstense olur halbuki. Ama binlerce arabada binlerce silecek,motoru,su hortumu,elektrik kablosunu toplarsan fabrikaya çok maliyet çıkar. Ama teknik olarak, sedan arabanın arka camı hb ve sw den daha yatık olduğu için su daha yavaş akar ama böyleyken bile, camı daha dik duran hb ve sw lere takılıyor. Şundan olabilir: hb ve sw lerde sedanlardaki gibi arka tekerler arka tampona uzak değil, daha yakın. Bu yüzden lastikler arka cama su ve çamur sıçratıyor. Cam daha çabuk kirleniyor. Sedanlarda ise arka cama, lastiklerden çamur sıçramıyor.

Ama ben arka camın da silecekle silinmesini ve net görebilmeyi istiyorum.Arka camda hem buhar olunca hem de yağmur yağınca değme görüş keyfine...

• En hafif direksiyon hala en iyi direksiyon sanılıyor halk arasında.

6-7 yıldır süratli kullandığımdan bunun çok yanlış olduğunu artık iyi biliyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: cevikism

Civic'in şu HAFİF direksiyonundan haz etmiyorum! Uzun yol ve yüksek hızlarda sürekli düzeltme istiyor; yoruyor adamı. Biraz daha sert ve kararlı direksiyon tercihimdir...
  • O karizma hb değil mi? Sedansa, bagaj kapağını açmak için önce sileceği kaldırmak lazım, yoksa haşırtttt....
  • quote:

O karizma hb değil mi? Sedansa, bagaj kapağını açmak için önce sileceği kaldırmak lazım, yoksa haşırtttt....

niyeki bagaj kapağıyla cam zaten aynı anda kalkmıyor mu?
  • abicim bu arac sedan değil ki.

quote:

Orjinalden alıntı: caucass

niye yaw, benim carismada vardı silecek..;; bknz aşagıdaki şekil 1a

• HB ise kalkar, SEDAN ise kalkmaz. Kartal kalkar dal tartar, dal tartar kartal kalkar hesabı yani.....

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

quote:

O karizma hb değil mi? Sedansa, bagaj kapağını açmak için önce sileceği kaldırmak lazım, yoksa haşırtttt....

niyeki bagaj kapağıyla cam zaten aynı anda kalkmıyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

abicim bu arac sedan değil ki.

quote:

niye yaw, benim carismada vardı silecek..;; bknz aşagıdaki şekil 1a

bak bi de yandan çekilmiş resmini koyayım, sen karar ver ne olduğuna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucass -- 17 Mart 2009; 18:22:25 >

• HAŞBEK işte
  • Hee, bende öyle demiştim zaten
  • sedan olanı bu, bundada arka silecek yok

• 2. resimde sanki geceyi arabada geçirmiş gibi bir halin var abicim.
    hayırdır ???*
  • arabada değilde , bi rus o....... geçirdim, sabah haşat dırumdaydım
  • dy plakalı olan hb ki :) , diğeri sedan hehe :) sedan da silecek çok nadir olur. Ya izmiri özledim ya ne bu böle 35 plakalı araçlarla :) izmirliyiz mi diyorsunuz yani :)) zaten yeni araba alırsam 35 pkala alcam :D özlemim gider belki orada yokken oradaymış gibi hissederim :))
  • quote:

quote:

Vallaha benim kuru yolda hiç şikayetim olmuyor. Cinturato P6 lar çok iyi Maşallah. Ama yağmurda .....
    zaten ıslak yolda sesi çamurluk içi sacları yapıyor. Lastikten sıçrayan su çamurluk içine çarptımı iş bitiyor işte. Al arabayı uçurumdan at...

Çamurluklara vuran su, senin anlattığın kadar etki yapamaz, bence senin bagaj yalıtımın zayıf, çamurluk içlerine çarpan suyun sesi bagaj içinde akustik yaprak çoğalıyor, (Bu akustikten yararlanmak için subwooferleri bagaja koyarlar) hatırladığım kadarıyla senin bagajda yalıtım sağlayacak bir şey yoktu, (Kovayı saymıyorum o sesi kesmez aksine arttırır) birde bagaj kapağının halısınında olmadığını düşünürsek bence sorun bagajdan kaynaklanıyor...
    gelelim şimdi çözimlere:
    1-Öncelikle kova oradan alınıp evde uygun bir yere konulur
    2-orijinalini aramaktan vaz geçim kapağa uygun bir halı veya halıflex kestirilip takılır
    3-taban halısı yoksa veya halı yerine plastik falan varsa bir tane de oraya uygun halı kestirilir
    4-bu yetmeyeceği için ucuzundan birde bagaj havuzu alnıp halının üstüne yerleştirilir
    5- ses yapabilecek her türlü meteryal bagajdan çıkarılır, aslında en doğrusu bagajı depo gibi kullanmamak , tamamen boş tutmaktır
    6-keyfe keder gidip az bi masrafla çamurluk içlerine meges attırılabilinir
    7-Teybe Mozartın 40th senfonisi veya Çaylkovskinin kuğu gölü balesi kaseti konur
    8-yola çıkılır, gürültüden ve su şıpırtılarından uzak huzur içinde klasik müzik dinleyerek araba sürmenin keyfine varılır

peki bu yöntem sadece civic'te mi geçerli yoksa diğer araçlarda da kullanılabilir mi?

• quote:

arabada değilde , bi rus o....... geçirdim, sabah haşat dırumdaydım

Abi sen kültürparkta yaşamıyosun dimi?? 10 fotonun 9 u; fuardan manzaralar şeklinde cereyan ediyor! Selam ile...
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazyarif

quote:

quote:

Vallaha benim kuru yolda hiç şikayetim olmuyor. Cinturato P6 lar çok iyi Maşallah. Ama yağmurda .....
    zaten ıslak yolda sesi çamurluk içi sacları yapıyor. Lastikten sıçrayan su çamurluk içine çarptımı iş bitiyor işte. Al arabayı uçurumdan at...

Çamurluklara vuran su, senin anlattığın kadar etki yapamaz, bence senin bagaj yalıtımın zayıf, çamurluk içlerine çarpan suyun sesi bagaj içinde akustik yaprak çoğalıyor, (Bu akustikten yararlanmak için subwooferleri bagaja koyarlar) hatırladığım kadarıyla senin bagajda yalıtım sağlayacak bir şey yoktu, (Kovayı saymıyorum o sesi kesmez aksine arttırır) birde bagaj kapağının halısınında olmadığını düşünürsek bence sorun bagajdan kaynaklanıyor...
    gelelim şimdi çözimlere:
    1-Öncelikle kova oradan alınıp evde uygun bir yere konulur
    2-orijinalini aramaktan vaz geçim kapağa uygun bir halı veya halıflex kestirilip takılır
    3-taban halısı yoksa veya halı yerine plastik falan varsa bir tane de oraya uygun halı kestirilir
    4-bu yetmeyeceği için ucuzundan birde bagaj havuzu alnıp halının üstüne yerleştirilir
    5- ses yapabilecek her türlü meteryal bagajdan çıkarılır, aslında en doğrusu bagajı depo gibi kullanmamak , tamamen boş tutmaktır
    6-keyfe keder gidip az bi masrafla çamurluk içlerine meges attırılabilinir
    7-Teybe Mozartın 40th senfonisi veya Çaylkovskinin kuğu gölü balesi kaseti konur
    8-yola çıkılır, gürültüden ve su şıpırtılarından uzak huzur içinde klasik müzik dinleyerek araba sürmenin keyfine varılır

peki bu yöntem sadece civic'te mi geçerli yoksa diğer araçlarda da kullanılabilir mi?

Başka araçlar içinde geçerli tabiki ama onlarda mozart veya çaylkovski dinlenmez, arabanın tarzına uygun şeyler dinlemek daha uygun olur, mesela dubloda meahsun kırmızıgül, ford modellerinde fredi tayfur, reno grubunda müslüm gürses eserleri daha uygun icra edilir kanısındayım

• quote:

Orjinalden alıntı: cevikism

quote:

arabada değilde , bi rus o....... geçirdim, sabah haşat dırumdaydım

Abi sen kültürparkta yaşamıyosun dimi?? 10 fotonun 9 u; fuardan manzaralar şeklinde cereyan ediyor! Selam ile...

Hafta arası günlerde fuar çok sakin oluyor, resim çekerken rahatsız eden olmuyor, ondan genellikle orada çekiyorum, güzel manzaralarda var..

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.