Şimdi Ara

Yep Yeni Bitr Kullanıya destek Olun a rkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yıllardır windows kullanıyorum

alınan bir bilgisayar içinde office yukelemem gerekiyor ma elimde lisans yok e yapayım derken open ffice ile idare edeyim masraf çıkmasın şimdi dedim .

bir de ne göreyim office 2012 den bile guzel basit herşeyvar süper hemde UCRETSİZ. bende linux tabanlı bir işletim sistemi öğnemeye ve bundan sonra mumhkunse windows kullanmamamaya karar verdim.

once ubuntu çalışan cd indirdim baktım bana hitap ediyor beendimfakat bir turku internete bağlanamadım
    sonra mint indireyim dedim onunca çalışan cd sini bulamadımşimdi

soru 1 - var olan varsa baana atabilrmi?
    soru 2 - internete nasıl bağlanacaz

internete bağlandıktan sonra zaten aradıklarımı googke babadan bulurum diye düşünüyorum

saolun varolun
    YAŞASIN LİNUX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salçalı dondurma -- 25 Ekim 2018; 21:34:35 >

• İnternete kablo ile mi bağlanıyorsunuz?

http://www.linuxmint.org.tr/linux-mint-indirme-adresleri/nadia/ adresine girersen alttaki yazıyı görebilirsin.

Standart Sürüm – DVD – Cinnamon Masaüstü İçerir

Genel kurulum diskini ve Java, VLC, F-spot, LibreOffice, samba, farklı arkaplan görüntüleri ve ttf-dejavu yazı tipleri gibi ekstra uygulamaları içerir. 32 Bit ve 64 Bit işlemci mimarisine uygundur. Aynı zamanda çalışan (live) disktir. Normal kullanıcılar için uygundur. Lütfen işlemci mimarinize uygun sürümü indiriniz.

Tercihiniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 28 Ocak 2013; 11:38:39 >

• evet kablo ile bağlanıyorum gene başarmaadım bağlanmayı sanırım ethernet kartını gormuyor

ethernet kartım : Killer e2200 PCI-E Gigabit Ethernet controller (NDIS .20)
    İntel Centrino Wireloess N-2230

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salçalı dondurma -- 28 Ocak 2013; 16:26:28 >
  • pardus kurmanızı öneririm. Yazının sonunda pardus kurmak için gereken linkleri verdim.(internet bağlantısı sorununu çözdükten sonra işinize yarar)

Pardus kurmanız için nedenler:
    1- Milli İşletim Sistemidir.
    2- Türkçedir. Diğer linux dağıtımlarının çoğu ingilizce olarak kurulur.
    3- KDE 4 masaüstü ortamını kullanır. Grafikleri windows 7'yi aratmaz.
    4- Kasma durumunda (KDE 4 bazen kasabilir) farklı masaüstü ortamlarını (xfce,lxde vs.) kullanabilirsiniz.
    5- Beraberinde ihtiyacınızı karşılayacak birçok uygulama gelir (Okular(pdf),ark(zip),libreoffice(ofis) vs. ).
    6- Programlar ücretsizdir.
    7- pisi tabanlıdır. Yani kendine özgü özellikleri vardır.
    8- Paket yükleyicisi pisi yi kullanarak birçok programı çok kısa sürede indirip kurabilirsiniz (tek tıkla).
    9- Güvenlidir. Virüsü açıp çalıştırmadıkça virüs herhangi bir işlem yapamaz. Virüs açılsa bile sisteme fazla zarar veremez çünkü sistem yalnızca root hakları ile değiştirilebilir. Eğer pardusu bir sunucu ya da veritabanı olarak kullanmayacaksanız anti virüse ihtiyacınız yoktur. Fakat clamav isimli antivirüs programı ile (pisi depolarında mevcuttur.) bilgisayarınızı taratıp virüsleri silebilirsiniz.
    10- Kasma durumunda masaüstü efektlerini devre dışı bırakarak kasmayı engelleyebilirsiniz.
    11- Geniş özelleştirme imkanları sunar.
    12- wine adlı program sayesinde windows uygulamalarını çalıştırabilirsiniz (bazı uygulamalar çalışmayabilir ya da çalışsa da %100 windowstaki gibi çalışmayabilir.)
    13- Kullanılması ve öğrenilmesi kolaydır. 1-2 ay içinde pardusu öğrenirsiniz.
    14- Önyükleyici (GRUB) silindiğinde kurulum dvd sini takıp, önyükleyiciyi rahatlıkla geri yükleyebilir veya tamir edebilirsiniz.
    15- Kendine özgü kurulum programı YALI sayesinde kurulumu rahatça tamamlayabilirsiniz. Kurulum grafik tabanlıdır.
    Linux un dezavantajları:
    1- Dışarıdan aldığınız birçok cd, dvd windows uyumludur. Linux uyumlu değildir.
    2- Linux yüklerken yanlışlıkla sisteminizdeki başka bir diski silebilirsiniz. Bu nedenle sisteminizi yedeklemeniz gerekir.
    3- Yalnızca linux kullanmak, çoğu donanım ve yazılım windows destekli olduğu için sorun olabilir. Bu yüzden windows u silip pardus kurmak yerine, windowsun yanına pardusu kurup, hem pardus hem de windowsu kullanmak daha uygundur.
    4- Windowsta kullandığınız uygulamaların çoğu linux için yazılmaz. Ya da windowsta kullandığınız programların linuxta bir karşılığı olmayabilir.

Dezavantajlardan dolayı windows u silip yerine linux kurmak yerine windowsun yanına pardusu kurmanız daha iyi olur.

internet bağlantısı sorununu çözdüyseniz aşağıdaki adresler size yardımcı olacaktır.

pardusuftp://ftp.pardus.org.tr/pub/ISO/Kurulan/2011.2/ adresinden temin edebilirsiniz.

-i686 ile biten .iso dosyası pardus 32-bit
    x86_64 ile biten .iso dosyası pardus 64-bit tir. Sisteminize uygun olanı indirin.

.iso dosyasını dvd ye ya da usb ye yazdırmak içinhttp://tr.pardus-wiki.org/Kurulum adresinden yardım alabilirsiniz.
    Kurulum ile ilgili bilgilerihttp://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Pardus_2011_kurulumu adresinden alabilirsiniz.

dvd yi ya da usb yi takıp bilgisayarı yeniden başlattığınızda eğer bios ayarlarınız doğru ise pardus kurulum ekranı karşınıza gelir.
    Dili türkçe olarak seçip Pardus 2011.2 Cervus Elaphus seçeneğine gelip enter a basıp kuruluma başlayabilirsiniz.

Linux kuracaksanız pardus kurmanızı tavsiye ederim. Fakat isterseniz pardusun yeni çıkacak olan 2013 sürümünü (pardus anka 2013) bekleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoDeR006 -- 28 Ocak 2013; 16:43:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melabaaa

evet kablo ile bağlanıyorum gene başarmaadım bağlanmayı sanırım ethernet kartını gormuyor

ethernet kartım : Killer e2200 PCI-E Gigabit Ethernet controller (NDIS .20)
    İntel Centrino Wireloess N-2230

https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsWiredNetworkCards buraya bakarsan desteklenen kartları görebilirsin.

Sistem olarak ben Ubuntu 12.10 kullanıyorum bilgisayardan(Notebook) Win7'yi sildim.Türkçe dil desteği konusunda bir sıkıntı yoktur.İçinde işine yarayacak tüm programlar yüklü gelir.Eksik ihtiyaç duyduğun program olursa Software Center üzerinden kurabilirsin.

Eğer oyun oynamıyorsan senin için sıkıntı olmaz hatta oyun oynuyorsan yine sıkıntı olmaz çünkü PlayOnLinux diye bir program var belli oyunları oynayabiliyorsun.

• Arkadaslar mint yuklemeye karar verdim. şimdi ben bu interneti nasıl bağlayacam o onu öğrenmem lazım hadi bi el atıverin :-)
  • linux mint debian edition - Cinnamon 64 bit kesinlikle ve kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum.

http://ftp.linux.org.tr/linuxmint/iso/debian/linuxmint-201204-mate-cinnamon-dvd-64bit.iso

burdan indirip universal usb installer ile 2gb'lık usb ye kurulum dosyası olarak yazdırabilirsiniz.

--

internete otomatik bağlanması gerekiyor,

kablolu internete direk,

wirelessa sağ alt bölümde internet simgesine tıklayarak wireless ağına bağlanabilirsiniz. tıpkı windowstaki gibi. driverları %95 otomatik göreceğinden uğraşmanıza gerek kalmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • idirdim bakalım denicem
  • Umarım istedğin sonucu alırsın
  • Arkadaşlar bu arada sistemimi de soyleyeyim. belki fbi fikriniz olur internete bağlanam sorunu karşısında

CPU: İnter Core i7 3610qm
    Ekren akrtı NVIDIA Geforce GTX 670m/3gb gddr5
    ram : 16 gb(4gbx4) DDR3
    Hdd: 1,5 TB Raid 7200 rpm
    RF 802 b/g/n
    etkernet killer 2200 -10/100/100
    laptop
  • quote:

Orijinalden alıntı: melabaaa

Arkadaşlar bu arada sistemimi de soyleyeyim. belki fbi fikriniz olur internete bağlanam sorunu karşısında

CPU: İnter Core i7 3610qm
    Ekren akrtı NVIDIA Geforce GTX 670m/3gb gddr5
    ram : 16 gb(4gbx4) DDR3
    Hdd: 1,5 TB Raid 7200 rpm
    RF 802 b/g/n
    etkernet killer 2200 -10/100/100
    laptop

Hala bağlanmıyor mu internete?

Sürücü kaynaklı bir sorun sanırım. Google'da "kart adı + linux mint" ya da "kart adı + linux mint tr" şeklinde arama yaparsanız belki bir çözüm bulunur.
  • Yok abi bağlantı kuramadım gene olmadı gitti ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.