Şimdi Ara

yeni yıla işte böyle girilir inanmayanlar denesin ve görsün (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaş isteyen istediği gibi girer size ne yahu kimi sabah kadar içer girer kimi sabaha kadar namaz kılar sen içene karışırsan içeninde sana höyt deme hakkı doğar ...

hem müslümanlıkta yeni yıl kavramı 1 ocak değildir. Her gün yenidir boşa geçmiş her zaman da eski.

bitti gitti..
  • Arkadaşlar konuyu amacından saptırmayın. Nasıl ben sabaha kadar alkole boğulucam diyenler varsa. Ben ibadetle yılın sonu gününü geçiricem diyeni de dinlemek lazım. Bırakın herkes istediğini yapsın. herşeye müdahele etmeyin lütfen. Size ters geliyor diye anlayışsızlık yapmaya kimsenin hakkı yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldier.

kimse sabaha kadar içki içecem diyen birine müslüman düşmanı diyemez. herkes dilediği gibi geçirsin. Allah hepimize akıl fikir ihsan eylesin.

Bak arkadaş bu adamın bu yazısından dolayı bu yazı yazılmadı. Bu adam 2 gün önce açılan ve kapanan konuda biz imam hatip liseliler için aşağılayacı laflar kullandı. Ben bu yüzden bu adama tepkiliyim. Ama nedense ben hatalı konuma düştüm hayret
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Arkadaşım bazı ibadetler vardır bunları insanların görmesi gerekir ki müslümanlar arasında kimler bu ibadeti yapıyor anlaşılsın. Bunların en başında namaz geliyor namaz gizli bir ibadet değildir. Yani namaz ap açık alalen yapılmalı. Bunu gösteriş diye yapıyorlar düşüncesi yanlış bu vesveseyi insanın aklına şeytan sokar

MAUN SURESİ

1.Dini yalanlayanı gördün mü?
    2.İşte yetimi itip-kakan;
    3.Yoksulu doyurmayı teşvik etmeyen odur.
    4.İşte (şu) namaz kılanların vay haline,
    5.Ki onlar, namazlarında yanılgıdadırlar,
    6.Onlar gösteriş yapmaktadırlar
    7.Ve ‘ufacık bir yardımı (veya zekatı) da engellemektedirler
  • quote:

Orjinalden alıntı: sight

gösteriş için namaz...

bana öyle geliyor sanki..

kime ne gösterişi anlayamadım doğrusu
  • illaki din tartışmasına döndüreceksiniz burayı.
    arkadaşlar herkes istediği gibi geçirmekte özgür yılbaşını. isteyen içer isteyen dua okur. dua okumak içmekten daha hayırlıdır buna kimse itiraz edemez(en azından müslümanlar) ancaak ben bile içmiyeceğimi garanti etmiyorum ki bu da beni ilgilendirir. allahla kul arasına girmeyin.
    sarman kardeş aranızdaki olayı bilmiyorum mesajı editliyorum ozaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldier. -- 29 Aralık 2005 15:06:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: morbid

yılbaşı gecesi sabaha kadar şarap içicem kendimi alkole vericem.. huaaaaaaaa..

+1 ama biz absloute çakıcaz iki tane sonra sabaha kadar efes ve rock'la kopcaz...

• asdasd ,

tamam haklısın ama bu tamemen eğitimsizlikle ilgili. herşeyde oldugu gibi din eğitiminde de çok geriyiz. zaten bu kadar karmaşa bu yüzden çıkıyor. ben müminim diyen insan bile dininin felsefesini vecibelerini tam olarak anlamadan bilmeden yaşıyor. Ama kendisi çok ii bir müslüman olduguna inandırıyor. Herşeyin başı eğitim. Doğru şekilde anlatılmazsa din. siyasi olaylardan dolayı çarptırılırsa doğacak sonuç bu olur zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

asdasd ,

tamam haklısın ama bu tamemen eğitimsizlikle ilgili. herşeyde oldugu gibi din eğitiminde de çok geriyiz. zaten bu kadar karmaşa bu yüzden çıkıyor. ben müminim diyen insan bile dininin felsefesini vecibelerini tam olarak anlamadan bilmeden yaşıyor. Ama kendisi çok ii bir müslüman olduguna inandırıyor. Herşeyin başı eğitim. Doğru şekilde anlatılmazsa din. siyasi olaylardan dolayı çarptırılırsa doğacak sonuç bu olur zaten

forumda teşhisini taktir ettiğim ilk kişisin. saygılar diliyorum sana.
  • forumdaşlar ben sadece milletin yılbaşı gecesinde kafalasrı çektiğini düşünerekten böyle birşey daha caizdir diye düşündüm tabiki normal hayattada uygulamak gerek
  • Bu topic kapanır.
    @asdasd ben müslümanım seninle aynı dine mensup olmayabilirim
  • biz nezaman tartışmayı hadi onu geçtim konuşmayı öğrenicez merak ediyorm
  • quote:

biz nezaman tartışmayı hadi onu geçtim konuşmayı öğrenicez merak ediyorm

önyargılarımızdan arındığımız zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Bu topic kapanır.
    @asdasd ben müslümanım seninle aynı dine mensup olmayabilirim

Evet dostum bu topic kapanır, bunların yüzünden adam gibi yazı yazılmıyor hemen hakaret ayıp ya biraz saygılı olun dini değerlere, bir hristiyan bile bunların yaptığının 10/1 ini yapmıyor
  • quote:

Haklısın o yüzden dini konuları tartışmayalım. Tartıştıkca günaha giriyoruz. Çünkü burada bu konuları tartışabilecek bilgiye sahip insanlar olduğuna inanmıyorum bende dahil.

Evet nerde kalmıştık arkdaşım güzel bir iş yapıyorsun. K.kerim okuman güzel. Seni kutluyorum. Allah Hepimize daimi olarak yalnızca böyle günlerde değilde hergünümüzde k.kerim okuma sevgisi aşılasın.
  • ben sosyal hayatımda ön yargılı birçok arkadaşımla saatlerce tartışabiliyor konuşabiliyorum. Burdaki durum farklı bişey. Adını siz koyun artık

quote:

Orjinalden alıntı: megi21

quote:

önyargılarımızdan arındığımız zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: BÈZO

quote:

Orjinalden alıntı: morbid

yılbaşı gecesi sabaha kadar şarap içicem kendimi alkole vericem.. huaaaaaaaa..

+1 ama biz absloute çakıcaz iki tane sonra sabaha kadar efes ve rock'la kopcaz...

Sen beylikdüzündesin demi, nereye takılcan_?

• Konunun açılış amacına bakın bir de içeriğe bakın. Yılbaşını namaz kılarak, ibadet ederek geçirelim diye açılan bir topic nerede namaz kılınırdan tutun Darwin'e kadar gelmiş. Bu konuların neden yasak olduğunu şimdi anlıyor musunuz?

Topic tarafımdan kilitlenmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.