Şimdi Ara

Yeni yabancı kuralı ayrıntıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Süper Lig'de futbolcuların uygunluğu ve yerli futbolcu teşvik sistemi kabul edildi.
    Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 13 Şubat'ta İstanbul düzenlediği toplantıda Spor Toto Süper Lig'de Futbolcuların Uygunluğu ve Yerli Futbolcu Teşvik Sistemi'ni karara bağladı.
    14 yabancı hakkının hepsini kullanmak isteyen takım yerli oyuncu fonuna 6 milyon TL ödemek zorunda. 15 ve üzeri futbolcu için; 14 futbolcuya ödenen fon payına ilaveten her oyuncu için 1 milyon TL ödenecek.
     Yeni yabancı kuralı ayrıntıları

    * Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu bulunmayan kaleciler iki futbolcuymuş gibi sayılır.

    SÜPER LİG FUTBOLCU UYGUNLUĞU:
    X Kulüpler istedikleri sayıda profesyonel futbolcu sözleşmesi imzalayabilirler ve tescil ettirebilirler.

    X A Takım Listesi en fazla 28 futbolcudan oluşur.

    x A Takım Listesi'nde yer alacak en az 14 futbolcunun, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur.

    X Türk vatandaşlığına sonradan geçen yabancılar ise Türkiye A Milli Takımı'nın en az bir resmi müsabakasında oynadıktan sonra bu kapsamda listeye yazılabilirler.

    x 14 futbolcudan en az 2’sinin (bu sayı 2016 – 2017 Sezonunda 3, 2017 – 2018 Sezonundan itibaren 4 olarak uygulanacaktır) 15. yaş gününe denk gelen sezon ile – 21. yaş gününe denk gelen sezonlarda kesintili veya kesintisiz en az 3 sezon veya 36 ay kendi kulübünde tescilli olması zorunludur.

    X Kulüpler A Takım Listesinde en fazla 3 kaleci bulundurmak zorundadır. Bu kalecilerden en az birinin Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu bulunan futbolcu olması zorunludur.

    TRANSFER YASAĞI
    X Kulüplerin; TFF Yönetim Kurulu, diğer Kurullar ve mahkemelerce, FIFA ve UEFA Yargı Kurulları ve CAS (Uluslar arası Spor Tahkim Mahkemesi) tarafından verilen kararlar da dahil olmak üzere TFF’ye, kulüplere, futbolculara, teknik adamlara, sağlık personeline, lisanslı futbolcu temsilcilerine, lisanslı müsabaka organizatörlerine, kulüp çalışanlarına, Vergi Dairelerine, Sosyal Güvenlik Kurumu’na kesinleşmiş borçlarının bulunması halinde, bu borçların ödendiği veya yapılandırıldığı belgelendirilmedikçe, başka kulüplerden yapacakları transferlere ait sözleşmeler tescil edilmez.

    TFF, transfer yasağının uygulanması hususunda ilgili talimatlarda gerekli düzenlemeleri yapar.
    GENÇ FUTBOLCULAR
    x Kulüpler, U21 yaş kategorisinde bulunan (2015 – 2016 Sezonu için 01.01.1994 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş, 2016 – 2017 Sezonu için 01.01.1995 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş, 2017 – 2018 Sezonu için 01.01.1996 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş, 2018 – 2019 Sezonu için 01.01.1997 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş,) Türkiye
    A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu bulunan tescilli futbolcuları, A Takım Listesine yazmaksızın müsabakalarda oynatabilirler.
    İşte 2015-2016 futbol sezonu 1. transfer ve tescil döneminde başlayacak ve en az 4 sezon uygulanacak sistemle ilgili hazırlanan dokümana aşağıdan ulaşabilirsiniz...

    http://im.htspor.com/images/others/2015/02/16/0cb4d6628d9c4bc991d2bae5a4b48197.pdf

    Habertürk







  • Ya bu kadar tatavaya gerek yoktu bence 7-8 yabancı ideal. Bir sürü ivir zivir ayrinti var bu ne boyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Yeni yabancı kuralı ayrıntıları

    konu üzerinde değişilik yapılamıyor fotoğraf çıkmamış ödenecek paylar zaten tüm ayrıntılar pdf dosyasında var.
  • Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu bulunmayan kaleciler iki futbolcuymuş gibi sayılır.
    şu kısım kafa karıştırıcı zaten bir kaleci a milli takımda oynayabilme durumu var diğer ikisi içinde yabancı olursa 2 yabancı mı sayılıyor.
  • Şu milli takıma uygunluk olayı biraz menejer dersteği ile halledilir. Yabancı oyunculardan Türk kategorisinde olacak olanlarda hatır gönül işleri ile bi kez milli edilir sorun kalmaz.

    Bunlara hiç gerek yoktu, teşvik edilecek deniliyor yalnız bu kanun önü kapalı olan Türk futbol geleceğinin kapısına bi kilit daha vuracak demektir, yanii önceden torpille alt yapıya gelenler, şimdi aynı torpille bi balon olup A takımda oynayacaklar.

    Yap şunu koşulsuz sınırsız diye hepimiz rahatlayalım, sanki Dünya şampiyonu mu olcaz arkadaş nedir?
  • Ne saçma sapan kurallar hem ilk 18'e kary?, hem her yabancy için para al. 15 ve üzeri yabancy diyor en fazla 14 yabancy en az da 14 yerli oyuncu ve 28 oyuncudan fazlasyna izin verilmiyor mantyk hatasy yok mu ?
  • torres_35 kullanıcısına yanıt
    ---Kulüpler istedikleri sayıda profesyonel futbolcu sözleşmesi imzalayabilirler ve tescil ettirebilirler.
    ---A Takım Listesi en fazla 28 futbolcudan oluşur.
    A takım harici futbolcudan bahsediyor büyük ihtimal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.