Şimdi Ara

2026 Volkswagen Tiguan | ANA KONU | (267. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.356
Cevap
182
Favori
481.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Giriş
  • Arkadaşlar benim aracım da 2025 elegance mart sonunda teslim aldım. Aşağıda belirttiğim sorunlar hakkında nasıl bir yol izleyebilirim teşekkürler cevaplar için

1.Aynalar otomatik açılıp kapanırken gıcırtı sesi
    2.Bagaj bölümünde koltukları yatırma butonu sol taraftaki çalışmıyor indirmiyor

3.Hafızalı koltuk basılı tutmadan ayarına gelmiyor

4.Ön tampon sol tarafta birleşme yeri sağdaki gibi değil sanki sök tak var gibi birleşim yeri biraz daha açık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Aynalardaki gıcırtıyı katlı iken arasını silerek düzelttim. Diğer sorunlar bende de var. Sol arka cam şöför mahallinden kapanınca tekrar açılıyor. Koltuk Bel kısmı sürekli şişiyor. 10 gün sonra ilk bakıma gireceğim. Bir de arka emniyet kemeri çıkarıldığında toka aşağı inmezse kenara çarpıp ses yapıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Geçmiş olsun.

Hakkını sonuna kadar ara ve gereksiz mütevazi olma, anlamazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar forumdaşlar. Bugün 2024 Tiguan R line ile Ankara’dan Konya tarafına geldim. 2 yetişkin, 2 çocuk, bagaj full dolu, klima yolculuğun yarısında açık, genelde 110-120’ye sabitledim. Herkesin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.

2026 Volkswagen Tiguan | ANA KONU |

• ibiza123 kullanıcısına yanıt

Evet emniyet kemeri değişti.Servis bakmadan bilemezsiniz neden kaynaklandığını.

• Sifir aldiğim tiguanla ilk uzun yol deneyimim oldu. Sessiz konforlu bir yolculuktu.Bana göre en büyük artısı da bu sessizlik yormuyor insanı.Çekiş olarak en çok rampalarda ne yapacağını merak ediyordum. Dizel araçtan gectiğim için( 3008) o konuda biraz üzdü diyebilirim beklentimi karşılamadı.Yakıt ortalamam 115-120km arası geldim 4 kişi + bagaj 5.9 litre civarıydı bence iyi.Viraj performansı iyiydi, süspansiyon yeterli, sert fren mesafesini yeterli bulmadım ayrıca çok sertleşiyor bilemedim özellikten mi hybridle alakalı mı baya bi yüklenmek gerekiyor frene. Frenler çok güven vermedi bana. İyi bayramlar

• darkblue2411 D kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Aynalar bende de gıcırdıyor idi. Servise götürdüm, garantiden çözüldü.

Hafızalı koltuk kullanma kitabı sayfa 183 de şöyle yazıyor:

Araç dururken, kontak kapalı ve araç kapısı açıkken ilgili hafıza tuşuna kısaca basın. Yaklaşık 10 dakika sonra kayıtlı konum otomatik ayarlanmaz.

(Bu durumda kontak açılmalı)

Kontak açıkken ya da araç kapısı kapalı iken, kaydedilen pozisyona erişene kadar ilgili hafıza tuşunu basılı tutun.

Hocam benim vw’de çalışan ve tiguanı olan bir tanıdğım var ona sordum bu koltuğun pozisyon alması için hep basılı mı kalması gerek diye de o da dedi o zaman ne anlamı var hafızalı koltuğun diye. Onlarınkinde 1 kere basıyorlarmış kendi ayarlıyormuş.

Bende de şöför tarafındaki kontrollerden sağ ön yolcu camını kapamaya çalıştığımda kapandıktan sonra bi 10 cm geri açılıyor bazen. Bazen de tek tıkla değil devamlı basılı tutarak kapatabiliyorum camı. Anlamadım bu aracın dilini tam olarak.

Diğer marka araçta bizde de durum tek seferde basmalı ama tiguande böyle tercih etmişler güvenlik için muhtemelen. Çok zayıf ve kısa boylu birinin 1 numarayı kayıt ettiğini düşünün, siz 1e bastınız sizi sıkıştırabilir ama basılı tutarken kontrol sizde. Yanlış bir durum yok, marka bu şekilde tasarlamış.

Evet toplam 2 gün kaldı parça kargo ile geliyor

Hocam, Geri Kazanımı otomatik değil de "Düşük" yapın. O zaman biraz sertleşiyor. Otomatikte frenleme ile şarj etmeye çalıştığından çok gevşek oluyor.

• Merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce r line aracımı teslim aldım. Teslim öncesi Kaput ve ön iki çamurluk ile tüm camlara film yaptırdım. Bayram için 450 km civarı bir yolculuk yaptım. Yakıt olarak 7,2 ortalama ile seyahatimi tamamladım. Aracı ilk aldığım dönemde direksiyon üzerinden şerit takip kapatabilmiştim diye anımsıyorum, ama sonradan bunu bulamadım. Ancak ekran üzerinden kapatabiliyorum. Birde 130 km civarı çok fazla yol sesi alıyordu. sağ arka kelebek camından ya da bagaj tarafından geldiğimi farkettim. Benzer bir sıkıntı yaşayan var mı? .

Bende 2,5 hafta önce aldım o süreçten beri farkına vardım hataları yazdım kenara bayram sonrası ben de servise gideceğim artık

2026 Volkswagen Tiguan | ANA KONU |

Black kine 3.720 tl ye mal oldu bana. Benim koltuk hafızası da tuşa basılı tutarsam çalışıyor. Göstergelere tam hakim olamadım, aldığım gün direksiyon üzerinden şerit takibi kapatmıştım diye anımsıyorum ama bir daha göremedim. Sağ arka taraftan gelen yol sesi harici dikkatimi çeken başka bir sıkıntı henüz yok. Bir de apple car playda şarkı değilsede kapak fotoğrafı kalıyor. Önceki şarkının resmi değişmiyor.

• Herkese merhaba, ben de Tiguan Life (istiridye gri, zürich jant) alalı 1 hafta oldu. Daha önce Taigo Life vardı. Ne yalan söyleyeyim ses yalıtımı konusunda beklentimi karşılamadı, 60 km.den sonra motor tarafından mı nedir kaynağını henüz bulamadığım hafif bir uğultu gelmeye başlıyor. Müzik sesiyle karışınca çok rahatsız etmiyor. Dikkat uyarısı gereksiz bir özellik olmuş, durduk yere Trafiği takip edin ikazı verip duruyor, bu sefer de dikkatim daha çok dağılıyor. Yarı hibrit sistem de beklediğim gibi çıkmadı diyebilirim, gazdan ayağımı çekince motoru hemen kapatıyor ve serbest sürüşe geçiyor(buraya kadar güzel) ama bu sefer de hız yavaş yavaş düşmeye başlıyor. Düz yolda bile hızı korumak için mecburen tekrar gaza basmanız gerekiyor. Taigo'da yarı hibrit özelliği yoktu, yelken modu vardı. Yelken modu da zaten benzer karakterde çalışıyordu. 48 volt ile çalışan elektrikli bir motorun gücünü çokta hissedemedim ama yakıt sarfiyatı bu cüssedeki bir araç için yine de iyi. Frenlere de alışamadım, geri kazanımı düşük yapmama rağmen biraz kaydırıyor, belki 500 km.den sonra balatalar alışınca biraz daha sertleşir.

Bunların dışında motorun gücünü, şanzımanın çalışma karakterini, aracın hacimsel rahatlığını özellikle arka koltuk ve bagaj alanını, genel olarak kalitesini, yolda güven veren oturaklı yol tutuşunu, yormayan direksiyon hissiyatını(Taigo bazen uzun yolda yoruyordu), ses sistemini kalitesini, yakıt sarfiyatını, güvenlik sistemlerinin çalışmasını(Taigo'da hiç bir işe yaramayan hız sınırlayıcı vardı, başka da bir şey yoktu) beğendim, bu yönlerdeki beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Herkese kazasız, belasız ve sorunsuz sürüşler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 30 Mayıs 2026; 12:35:29 >

• blueice76 kullanıcısına yanıt

Ses dedinizde aklıma geldi.

Önceden bi tanıdıkta sportage vardı, zannediyorum 2016 idi. Bir müzik açtı öylesine, sese bayıldım. Bizdeki t-roc un hoparlör kalitesi oldukça vasat geldi bana. Bassları çok fazla ama çok kalitesiz. Ses ambiyansı çok kötü. Obdeleven ile birkaç auar değiştirdim ama fayda etmedi. Genel hopatlör kalite kaynaklı demekki Bu aralar araç bakıyorum. Bayide tiguanında sesine bi bakacağım.

Bu arada bu koltuk hafıza olayı ve şetit takipin her araca bindiğinde açık olmadı yazılım ile değiştirilebilir diye düşünüyorum.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.