Bir 4 senelik bilgisayarı daha emekli ettim ve sattım. Bilgisayarı yazılım için kullanıyorum. Bilişim sistemleri öğrencisiyim ve C#, Sql server, oracle gibi paket programları kullanmak arada da oyun oynamak için kullanıyorum. Şimdiye kadar topladıklarımın hepsi AMD olduğu için yine böyle bir sistem topladım. Eksiklerim ya da hatalı seçimlerim için yardımcı olursanız sevinirim.
Parçaları farklı yerlerden temin ediyorum neresi daha uygun olursa :)
İşlemci : AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz, 8 MB, BOX İşlemci, 125W Anakart : ASUS M4A79T DELUXE, AMD 790FX, DDR3, 4X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX RAM : Hala ne alacağıma karar veremedim. Bilmediğim birkaç terim yüzünden hatalı seçim yapmak istemedim. Ekran Kartı : Sapphire Vapor-x Ati HD5770 1024MB 128Bit GDDR5 (directx 11) DVI-hdmi Pci-e 2.1 x16 Ekran Kartı HDD : SAMSUNG 750 GB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm Kasa : Aerocool V12XT 600W Karbon Fiber Mid-Tower Kasa ( Bunu Hepsiburada.com dan çok beğenerek aldım. İçinde OCZ 600W GamexStream powersupply var. )
Ayrıca arkadaşlar overclock gibi birşey düşünmüyorum ancak belki ileride CF olabilir diye düşünerek böyle bir kart aldım. İnceleme yaparken 790FX ler 16x olarak 790GX lerin 8x olarak çalıştığını X lerinde ek kart takılmadığını okumuştum. Bu alacağım sisteminde beni bir 5 sene idare etmesini istiyorum. Ayrıca elektrik dalgalanmaları için bir ek güç kaynağına ihtiyacım var. Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Güzel bi sistem toplamışsınız. Ram için bütçeniz ne kadar kaldı acaba?
2x2gb 1600mhz cl7-cl8 istedigin herhangi bir ram i alabilirsin. Kullandıgın uygulamalar için sistemin fazlası ile yeterli zaten. Ayrıca çok oyun oynamayan birisi CF yi ne yapsın , anakarta fazla para dökülmüşsün.
Herneyse,hayırlı olsun
Ekran kartını TUL VTX HD5770 yap. Gerisi güzel.
@aLPaSLaN07 RAM içinde en fazla 300TL düşünüyorum. Çünkü bir kere alayım daha üzerinde uğraşmayayım. 64 Bit işletim sistemi kullanınca hiç gerekeceğini düşünmüyorum ama belki bir 4gb daha takabilirim.
@Chris Brown Anakartıda çok met etmişlerdi gigabyte araştırdım onun fiyatı 330TL idi asusda 360tl olduğu için tercih ettim.
@Fenerbahçe. Ekran kartını da dün hepsiburada dan sipariş etmiştim. Kaliteli bir kart olarak okudum ve çok kullanıcısını da gördüm. Bu modelin soğutması daha iyiymiş ve daha performanslıymış.
quote:
Orijinalden alıntı: Chris Brown
2x2gb 1600mhz cl7-cl8 istedigin herhangi bir ram i alabilirsin. Kullandıgın uygulamalar için sistemin fazlası ile yeterli zaten. Ayrıca çok oyun oynamayan birisi CF yi ne yapsın , anakarta fazla para dökülmüşsün.
Herneyse,hayırlı olsun
Bence mantıklı bi iş yapmış. Çok fazla oyun oynamayacağım diyor. Aldığı ekran kartı en az 2 yıl rahat seviyede oyunları çalıştırır. Baktın yetersiz gelmeye başladı , yanına bi tane daha koyar , 2 yıl daha o şekilde gider. 4 yıl rahat oyun oynayacak ekran kartı şu an için 5970 gibi duruyor tek kart olarak..
Arkadaşlar ram olarak ne önerirsiniz peki ?
Team Elite 4GB DDR3 1333MHz CL9 Bellek Kit (2x2GB) Bu var 240 TL - CL9
Ocz Platinum 1333MHz 4GB DDR3 Kit (2x2GB) Bide bu 310TL - CL7