Şimdi Ara

Yeni topladığım bilgisayardan istediğim performansı alamıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazık olmuş her şey iyi de o ekran kartı beş para etmez. Keşke danışsaymışsınız bu arada eğer iyi bir soğutucun varsa işlemciyi 5.0 ghz e hız aşırtma yapabilirsin gayet stabil çalışıyor. i5 seviyesine çıkartabilirsin. Tek sıkıntı Ekran kartı onu da artık seneye değiştirirsin.
  • SSD zorunlu ihtiyaç değil konforu arttıran bir bileşen, kısıtlı bütçede verdiğin parayı ona ayırmak gereksiz, ekran kartına eklesen daha iyisini alırdın oyunların da aynı çalışırdı. bütçe darsa ssd sonraya bırakılıp bir ara el bolarınca alıp eklenmeli, ekran kartı yüksek değil ama csgo hafif bir oyun. naptın evde 4k tv var da ona mı bağladın? yoksa terslik olduğu belli. ayarlardan gir düşük ayar seç öyle bir kontrol et aa açıksa felan 1080p de oynuyorsan baş edemiyor olabilir kart
  • quote:

Orijinalden alıntı: metebyr

SSD zorunlu ihtiyaç değil konforu arttıran bir bileşen, kısıtlı bütçede verdiğin parayı ona ayırmak gereksiz, ekran kartına eklesen daha iyisini alırdın oyunların da aynı çalışırdı. bütçe darsa ssd sonraya bırakılıp bir ara el bolarınca alıp eklenmeli, ekran kartı yüksek değil ama csgo hafif bir oyun. naptın evde 4k tv var da ona mı bağladın? yoksa terslik olduğu belli. ayarlardan gir düşük ayar seç öyle bir kontrol et aa açıksa felan 1080p de oynuyorsan baş edemiyor olabilir kart

Ssd oyun için zorunlu bir ihtiyaç özellikle oyun ve tasarım işiyle uğraşanlar için böyle bir yorumda bulunman ilginç doğrusu hem ssdler eskisi gibi pahalı bileşenler değil hddlerden daha ucuz neredeyse. İkinci olarak bu ekran kartı cs go da bir hayli yüksek performans gösterir. Donanımdan anlamadığın bariz.

• quote:

Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

quote:

SSD zorunlu ihtiyaç değil konforu arttıran bir bileşen, kısıtlı bütçede verdiğin parayı ona ayırmak gereksiz, ekran kartına eklesen daha iyisini alırdın oyunların da aynı çalışırdı. bütçe darsa ssd sonraya bırakılıp bir ara el bolarınca alıp eklenmeli, ekran kartı yüksek değil ama csgo hafif bir oyun. naptın evde 4k tv var da ona mı bağladın? yoksa terslik olduğu belli. ayarlardan gir düşük ayar seç öyle bir kontrol et aa açıksa felan 1080p de oynuyorsan baş edemiyor olabilir kart

Ssd oyun için zorunlu bir ihtiyaç özellikle oyun ve tasarım işiyle uğraşanlar için böyle bir yorumda bulunman ilginç doğrusu hem ssdler eskisi gibi pahalı bileşenler değil hddlerden daha ucuz neredeyse. İkinci olarak bu ekran kartı cs go da bir hayli yüksek performans gösterir. Donanımdan anlamadığın bariz.

oyunda sadece loading ekranı hızlı geçer, performansa (fps) etkisi olmaz bilmeden yanlış yönlendirme yapma. 250 liralık ekran kartı yerine ssd çıkarıp 400 liralık kart alsa kafası daha rahat ederdi. 1 tb hdd ile 10 katı düşük kapasiteli 120 gb ssd karşılaştırdın sanırım ucuz derken.. kartı da bilemem o kadar düşük kartlar kullanmadım, monitör 1080p ise oyunda aa yani köşe yumuşatma açıksa bizon gibi kasacaktır kontrol et low a çek ayarları dedim, yorum yapmadan önce dikkatli okumak en önemlisi okuduğunu anlayabilmek şart :)

şuradan da kendi yaptığım fx8350/fx6300/athlonx3 435 işlemcilerini gtx970 ile testlere ulaşabilirsin, fikir verir donanım bilgisi konusunda
    http://forum.donanimhaber.com/m_101530875/f_//tm.htm

• Kardesım bu butceye ssd onermek nedır ya ssd en gereksız parcalardan bırıdır ayrıca 120 gb

Sorununa gelırsek pcye format attın mı

Pcye temız bır format at drıverlerı kur bır daha bak

Afterburner yukle calıstır oyundayken resmını at

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

oyunda sadece loading ekranı hızlı geçer, performansa (fps) etkisi olmaz bilmeden yanlış yönlendirme yapma. 250 liralık ekran kartı yerine ssd çıkarıp 400 liralık kart alsa kafası daha rahat ederdi. 1 tb hdd ile 10 katı düşük kapasiteli 120 gb ssd karşılaştırdın sanırım ucuz derken.. kartı da bilemem o kadar düşük kartlar kullanmadım, monitör 1080p ise oyunda aa yani köşe yumuşatma açıksa bizon gibi kasacaktır kontrol et low a çek ayarları dedim, yorum yapmadan önce dikkatli okumak en önemlisi okuduğunu anlayabilmek şart :)

şuradan da kendi yaptığım fx8350/fx6300/athlonx3 435 işlemcilerini gtx970 ile testlere ulaşabilirsin, fikir verir donanım bilgisi konusunda
    http://forum.donanimhaber.com/m_101530875/f_//tm.htm

yaptığın testler beni ilgilendirmiyor ayrıca üst seviyede inceleme yapmışsın paran olduğu için ya da bu kartları aldığın için ama sen adamın açtığı konuyu incelemeden yorum yapıyorsun. 120 gb lık ssd almış 163 liraya hdd alsa ne fark edecek bir dünya depolama alanı ama daha pahalı üstelik daha düşük performans alacak. Sadece yükleme hızını artıracak diyorsun da demek ki sen hiç bir şey bilmiyorsun. Ayrıca bu adam ekran kartını da değiştirmiş. Sorun kullandığı cihazlardan kaynaklı değil bunu dahi bilmiyorsun konusunu incelemediğin için.

• KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    mekanik hdd ile 45 fps veren oyun ssd ile de 45 fps verir, ben hdd + ssd var diye varsaydım meğerse sadece ssd imiş o zaman ekran kartına her türlü parası yokmuş, ben ekran kartını belki artırabilir aynı bütçeyle diye yorumlamıştım. neyse ssd oyun performansını artırır diye çok desteksiz salladığın için daha fazla tartışmayacağım, yine de naçizane tavsiyem hdd ile ssd nin oyunlarda loading ekranı hariç fark yaratmadığını araştır derim. kullandığım ssd 120 gb fazla boş yer kalmıyordu ama witcher 3 aktif oynadığım dönem loadingler uzun diye ssd ye kurmuştum fpsde gram değişme olmamıştı vs vs neyse hadi hayırlı akşamlar
  • metebyr kullanıcısına yanıt
    Düşük sistemlerde ssd konusunda dediklerin doğru olabilir ama üst seviye performans gereken sistemlerde bu böyle değil. Bu arada adamın sorunu Ekran kartından kaynaklı değil saçma sapan bir sorunu var. ekran kartını iade edip gtx 750 ti almış hadi buna da bir yorum yap. Bilgisayarı açınca imleç dahi aşırı şekilde kasıyormuş. Madem bu kadar bilgilisin hadi bir çözüm sun arkadaşa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KahveDüşkünü -- 24 Haziran 2016; 0:32:59 >
    bursa ahmet paşada bilgisayar teknik servisim var erennet diye arkadaş nereli bilmiyorum ama bana gelseydi senin dediklerini söyleseydi işlemciyi kontrol ederdim soğutucu 1mm bile oturmasa veya ayaklarından 3 ü sağlam otursa 1 i boşta kalsa bile işlemci pc açıldıktan sonra 45 sn içinde ısınıp süper frekans düşürüyor. eğer sorun yoksa kastığı aralıkta sistem kaynaklarına bakardım eğer cpu %100 veya ona yakınsa işlemleri tüketime göre sıralarım "cpu miner" tarzı trojen varsa işlemciyi kullanan ondan kurtulmaya çalışırdım. olmazsa psu değiştirip 12v çıkışı kaliteli bir psu takıp denerdim. elbet bulunur sorun eğer kartı değiştirmesine rağmen sorun devam ediyorsa. yine de en çok gelen cpu kullanımı %100 sorunu o da crackli vs birşeyler yükleyince arka planda yüklenen zararlı yazılımlar. yıllık 45 lira veya g2a dan 2-3 dolara alınan kaspersky ile herşey toz pembe olabilir bu dertler tekrarlanmayabilir. önerebileceğim çözümler bunlar olurdu

• Ekran kartını değiştirdim Gtx750 Ti Oc aldım ve Ram tek slot 8gb Yaptım bilgisayarda program bile.açamıyorum şuan neredeyse inanılmaz bir kasma var sanırım anakart veya İşlemci de sıkıntı var anakart ve işlemciyi servise vermeyi düşünüyorum.Ama servise vermeden bir kere daha format atsam mı belki kendine gelir pc.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captureThecrown kullanıcısına yanıt
    format attığın cdyi değiştirip formattan sonra driver yüklemeden bi kullan derim aynı şekilde kasacak mı. bu arada şuan kasıyorsa görev yöneticisinden bakabilirsin cpu kullanımı ne kadar diye. normalde %10 u geçmemesi lazım benim şuan steam açık chrome açık %4-5 mesela. windows 10 veya 8.1 kullanıyorsan da interneti kesip yap yoksa sana sormadan sunucuya bağlanıp driver kurar arka planda. chipseti kendi yükleyip hatalı bir driver kullanıyorsa da bu sorunu yaşabilirsin. mekanik disklerde çizilme olduğunda da çok yavaşlar ama sende ssd varmış bu yüzden direk eledim onu. yoksa tam çizik ve bozulma yolunda giden bir mekanik disk arızası anlatıyorsun direk ondan şüphelenirdim. yine ssdyi de bir sağlık testi geçir derim
  • Kurulumu düzgün birisine sifirdan yaptır. Kurulumunda sikinti var.

• quote:

bursa ahmet paşada bilgisayar teknik servisim var erennet diye arkadaş nereli bilmiyorum ama bana gelseydi senin dediklerini söyleseydi işlemciyi kontrol ederdim soğutucu 1mm bile oturmasa veya ayaklarından 3 ü sağlam otursa 1 i boşta kalsa bile işlemci pc açıldıktan sonra 45 sn içinde ısınıp süper frekans düşürüyor. eğer sorun yoksa kastığı aralıkta sistem kaynaklarına bakardım eğer cpu %100 veya ona yakınsa işlemleri tüketime göre sıralarım "cpu miner" tarzı trojen varsa işlemciyi kullanan ondan kurtulmaya çalışırdım. olmazsa psu değiştirip 12v çıkışı kaliteli bir psu takıp denerdim. elbet bulunur sorun eğer kartı değiştirmesine rağmen sorun devam ediyorsa. yine de en çok gelen cpu kullanımı %100 sorunu o da crackli vs birşeyler yükleyince arka planda yüklenen zararlı yazılımlar. yıllık 45 lira veya g2a dan 2-3 dolara alınan kaspersky ile herşey toz pembe olabilir bu dertler tekrarlanmayabilir. önerebileceğim çözümler bunlar olurdu

Söylediklerin işe yarar çözümler ama bu konuda işe yaramıyor neden dersen benzer sorun bende de var ve o kadar anti virüs ve reklam yazılımlarından koruyan kaliteli bilindik firmaların uygulamalarını kullandık ama yok banamısın demiyor. Madem teknik servis işletiyorsun danışmakta fayda var. Kardeşim oyun oynayacağım diye ne kadar abuk sabuk uygulama varsa yüklemiş haliyle trojaniydi reklam yazılımıydı hepsi dolmuş bilgisayara avg internet security, malverbaytes anti malwere ve webroot ile güzelce temizledim ama sistemin kasması sıkıntısı her bir şeyi düzeldi sadece oyunlarda eski performansı alamıyorum bu neden kaynaklanıyordur. Arkadaşınki de büyük ihtimalle aynı nedenden kaynaklanıyordur. Ayrıca işlemcinin ya da soğutucunun oturmamasından kaynaklı değildir öyle olsaydı farklı sorunlar boy gösterirdi.

kastığı zamanlarda ctrl+alt+delete ile görev yöneticisi başlatıp performans sekmesinden cpu kullanımına bakmak lazım sonra uygulamalar kısmından cpu kullanımını en çok kullanana göre sırala deyip liste başında yer alan programları kontrol ederek cpu kaynağı nereye gidiyor yazılım adı bulunabilir. win 7 ise çalıştıra msconfig yazarak açılışta aktif olan bu virüslerin seçenek kutucuğu kaldırılarak başlamaması sağlanabilir. benim şiddetle olan tavsiyem de hepsiburada gibi sitelerden kaspersky antivirüs 3 pc 1 yıl sürümü 70 liraya alınması. kişi başı 23 lira civarına orjinal 1 yıllık kasper oluyor. avg falan tırt, para ile norton vs de kullandım ama kasper gibi olmuyor hiçbiri. g2a gibi sitelerden 1 -2 dolara da 6 aylık kasper veya norton alınabilir. anti malware cart curt temizlemez.

bir de internetten oyun/program yüklerken ileri ileri tamam yerine sonlara doğru çıkan reklam uygulamaları kurayım mı sorusuna hep hayır deyip tikini kaldırıp veya reddet butonuna basıp ana programı kurmak. bir kontrol yöntemi de saatin yanında sağ alt köşede çok simge birikiyorsa sıkıntı vardır. yok yet another cleaner yok system pro optimizer cart curt tamamı çöptür. gerekirse pcyi güvenli modda açıp temizlemek gerekir, normalde silinme korumalı olabiliyor böyle performansını artırdım diyen saçma uygulamalar

• quote:

kastığı zamanlarda ctrl+alt+delete ile görev yöneticisi başlatıp performans sekmesinden cpu kullanımına bakmak lazım sonra uygulamalar kısmından cpu kullanımını en çok kullanana göre sırala deyip liste başında yer alan programları kontrol ederek cpu kaynağı nereye gidiyor yazılım adı bulunabilir. win 7 ise çalıştıra msconfig yazarak açılışta aktif olan bu virüslerin seçenek kutucuğu kaldırılarak başlamaması sağlanabilir. benim şiddetle olan tavsiyem de hepsiburada gibi sitelerden kaspersky antivirüs 3 pc 1 yıl sürümü 70 liraya alınması. kişi başı 23 lira civarına orjinal 1 yıllık kasper oluyor. avg falan tırt, para ile norton vs de kullandım ama kasper gibi olmuyor hiçbiri. g2a gibi sitelerden 1 -2 dolara da 6 aylık kasper veya norton alınabilir. anti malware cart curt temizlemez.

bir de internetten oyun/program yüklerken ileri ileri tamam yerine sonlara doğru çıkan reklam uygulamaları kurayım mı sorusuna hep hayır deyip tikini kaldırıp veya reddet butonuna basıp ana programı kurmak. bir kontrol yöntemi de saatin yanında sağ alt köşede çok simge birikiyorsa sıkıntı vardır. yok yet another cleaner yok system pro optimizer cart curt tamamı çöptür. gerekirse pcyi güvenli modda açıp temizlemek gerekir, normalde silinme korumalı olabiliyor böyle performansını artırdım diyen saçma uygulamalar

Söylediklerin arasında işe yarar bir çözüm önerisi yok. Çözüm önerisine dair hiç.bir şey yok. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Yazılımda pek değil ama donanımda Dh ortamının ağır abileri kadar bilgi sahibiyim bunu belirteyim. Yazılım kısmında ise programlama hariç epey bir teknik sorunlara dair tecrübem var burada fanboyluk yapıp yok o marka yok bu marka muhabbetine girmeyeceğim. dediğim programlar gayet işe yarar ve ücretsiz olduğu için kaspersky gibi güvenlik vadeden uygulamalara da çok iyi birer alternatif. Ayrıca reklam yazılımı temizleme, sistem güvenliği sağlama gibi konular tek bir antivirüsün halledebileceği konular değil. Yaşım olmuş 21 ve işim bu benim böyle ilk okul çocuklarının dahi bildiği şeyleri söyleyerek çözüm önerisinde bulunmazsan sevinirim. En başında da söylediğim gibi sebebinin ne olduğunu çözemediğim anlamsız bir performans kaybı söz konusu. Hadi bir soruna cevap vereyim. Görev yöneticisinden oyunlar açıkken bakıyorum. Cpu olması gerektiği kadar çalışıyor hiçbir zorlanma falan yok alalı 1.5 sene kadar oldu Yüzde yüz kullandığını hiç görmedim. Bir ara sanal makine kurmuştum 7 tane o zamn kasmıştı orası da ayrı tabi.

• pişt kahveci

1.msconfigden kapat servislerdende kapat gereksiz programları tekrar bi kontrol et gözünden birşeyler kaçmıştır

2.msi afterburner yükle oyun içinde cpu ve gpu kullanımını denetleyebilirsin fps ile birlikte

3.Kaspersky en iyi antivirüslerdendir bu yüzden pahalıya satılıyor ya

4.Kaspersky üst sistemler içindir en az 200mb kadar ram ve iyi derecede cpu harcar

5.Eset orta seviye pcler için en iyi çözümdür

6.Çok kibirlisin herkese sataşmayı kes artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 25 Haziran 2016; 2:14:57 >
  • Vatan Bilgisayara gidip işlemci ve anakarti göstericem gerekirse servise göndericem çünkü masaüstündeki uygulamalara bile tikliyamiycak kadar kasıyor pc.
    Birde bir sorum olacak Gtx 750 ti Oc ekran kartında fanlar gerekli olmadıkça çalışmıyor yani sıcaklık belli bir seviyeye gelmeden çalışmıyor fanlar sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

pişt kahveci

1.msconfigden kapat servislerdende kapat gereksiz programları tekrar bi kontrol et gözünden birşeyler kaçmıştır

2.msi afterburner yükle oyun içinde cpu ve gpu kullanımını denetleyebilirsin fps ile birlikte

4.Kaspersky üst sistemler içindir en az 200mb kadar ram ve iyi derecede cpu harcar

Sana mı soracaktım. Sizin parayla satın aldığınız ve öve öve bitiremediğiniz gereksiz uygulamaları kullanmak yerine çok daha iyi güvenlik ve destek sunan ücretsiz uygulamalar var onları kullanıyorum. Bireysel kullanıcıda Kaspersky neredeyse hiçbir fark göstermiyor. Sadece büyük şirketlerin yaptığı teorik teslerde öne çıkıyor ki bu da pek bir anlam ifade etmiyor. Pahalı olması kaliteli olduğunu göstermez. Önereceğiniz çözümleri seveyim her gelen aynı şeyi söylüyor zaten bunları yaptığım için sizlerden çözüm önerisi istiyorum yoksa vakit kaybına değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KahveDüşkünü -- 28 Haziran 2016; 0:18:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: captureThecrown

Vatan Bilgisayara gidip işlemci ve anakarti göstericem gerekirse servise göndericem çünkü masaüstündeki uygulamalara bile tikliyamiycak kadar kasıyor pc.
    Birde bir sorum olacak Gtx 750 ti Oc ekran kartında fanlar gerekli olmadıkça çalışmıyor yani sıcaklık belli bir seviyeye gelmeden çalışmıyor fanlar sanırım.

O dediğiniz ekran kartıyla alakası yok. Artık hangi firmadan aldın bilmiyorum ama sanırım Gtx 750 ti O.c modelinde bir tek Asus' un soğutma sisteminde var galiba. Dediğin gibi belirli bir sıcaklığa ulaşmadan fanlar çalışmıyor gürültü kirliliği olmaması için çok güzel bir teknoloji özellikle üst seviye sistemlerde olmazsa olmazlardan.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

pişt kahveci

Sana mı soracaktım. Sizin parayla satın aldığınız ve öve öve bitiremediğiniz gereksiz uygulamaları kullanmak yerine çok daha iyi güvenlik ve destek sunan ücretsiz uygulamalar var onları kullanıyorum. Bireysel kullanıcıda Kaspersky neredeyse hiçbir fark göstermiyor. Sadece büyük şirketlerin yaptığı teorik teslerde öne çıkıyor ki bu da pek bir anlam ifade etmiyor. Pahalı olması kaliteli olduğunu göstermez. Önereceğiniz çözümleri seveyim her gelen aynı şeyi söylüyor zaten bunları yaptığım için sizlerden çözüm önerisi istiyorum yoksa vakit kaybına değmez.

parayla almadım nod32nin lissansız sürümü dahi koruma sağlıyor şuanda(her ne kadar korursa artık) avast,microsoftun antivirüsü,norton,mcafee vs. vs. pcye kasma yapıyor kendimden biliyorum kaspersky hemen hemen tüm virüsleri bulabiliyor deneme sürümünü bir kullanın derim sonra silip üstüne ne kurarsanız artık

pahalı olması kaliteli olduğunu göstermez zaten apple alan boşa alıyor alsın çöpe atsın boşverin gitsin...
    Çin malı telefonlarda gayet kaliteli duruyor SAR değeri yüksek olsa ne olacak kaliteli bir görünüşe sahip ve ucuz gibi

virüslerin temizlenmesi,hdd badsektör,cpu macunu kuruluğundan oluşan sıcaklık,bios-chipset güncellemeleri bunlarıda denediyseniz olağanüstü bir cevap alacağınızı sanmıyorum güvenilir bir siteden windowsu tekrar kurun veya garantisi devam ediyorsa garantiye yollayın...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.