Şimdi Ara

YENİ SUZUKİ SWİFT GLX (HYBRİD) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
8
Favori
18.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Önceki sayfalarda bir ton yorumum var. Yetmediyse profilim açık girer bakarsın hangi bilgileri verdiğime.


    Swift'e verdiğim paraya 3 yaşında 20 bin kilometrede, ilk sahibinden, kazasız Honda Civic FB7 alabiliyordum. Bana göre trollük aracın eksiklerini söylemek yerine marka fanlığı yapmaktır.


    Sonuçta satış rakamları ortada. Bahsedildiği gibi segmentinin en iyi arabasıysa peynir ekmek gibi satması lazım.

  • Aracın sıfırı 230 bin lira şu an.


    Bu da 2020 model yani 1 yaşında ve 2000 kilometrede sıfıra yakın bir araç.


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-ceketciler-den-swift-1.2-dualjet-glx-tek-renk-otomatik-873574455/detay


    Hybrid falan hikaye. 1 yaşındaki araç 50 bin lira değer kaybediyorsa ben bu markayı savunmam. Para kolay kazanılmıyor.

  • Max Damage M kullanıcısına yanıt
    Hibrit degilki bu araba glx premium olana bakman lazım ,elma ile armut karşılaştırıyorsun ,2019 sonu 109 bin TL den alanlar 140 170 arası geçen sene çok güzel sattı,suanki sanal piyasada sana çok basit örnek vericem 210 bine arkadaş clio 5 touch aldı 1.3 motor şuan 180 etmiyor aynı araba o mantıkla clio 5 de piyasa arabası değil ama ne hikmetse b sınıfı satış birincisi şuan.
  • O aracın hibrit olmadığını biliyorum. 50 bin lira değer kaybetmesini hibrid olmasıyla açıklamak kolaya kaçmaktır. Bizim gibi benzinli alanların günahı ne?


    Pandemi öncesi alınan en hurda otomobilin bile %100 değer kazandığı bir ekonomik ortamda 109'a aldığım aracımı 140-170 arası satıp bir de sevineceğim öyle mi? Kardan zarar etmişken marka fanlığı yapamam hiç. Parayı sokaktan toplamıyorum.


    Bu aracın Türkiye'de piyasası zayıf kardeşim. 1 yaşında 2500 km'deki aracımı satın aldığım bayi bile bana ölü fiyat vermiş piyasadaki çakallar ne yapar sen düşün. Abi bunun sıfırı artık yok diyerek piyasayı düşürseler bizi kim koruyacak? Firma kendi sattığı araca güvenmiyor bir defa ben niye babamı savunduğum gibi savunacağım?


    Arabayı satarken şöyle büyüyeceğiz, böyle pazar payı hedefledik diye alenen yalan söyle ondan sonra 1 sene bile geçmeden benzinli modellerin ithalatını durdur. Baleno gibi gayet iyi satabilecek hatta satan bir f/p aracının ithalatını kes...


    Ben böyle bir markanın neyine güveneyim yahu? İnsanlar bunu görmüyor mu sanıyorsunuz. Satış rakamları ortada işte.


    Burada en az 3 kişiyi bu aracı almaktan vazgeçirdim. Çevremde her sorana da uzak durum diyorum.





  • Max Damage M kullanıcısına yanıt
    İnsanları yanlış yönlendirme hibriti çıkmadan önce son benzinli araçlar bayide 200 bin tl idi hibriti 234 bine çıktı şuan saçma sapan bir algı yapıyorsun burada belliki alamadigin fabrikası kapanan Honda baya acı vermiş sana ,burada herkes gibi tek düze polo clio civic almak zorunda değil kimse bende çok rahat piyasa arabası alabilirdim tamamen keyfime göre aldım ama emin ol çoğu piyasa arabasına göre arıza oranı en düşüklerden birisi suzuki sen bence sarı sitede fazla fiyat takibi yapma istersen yoksa hiç bir zaman mutlu olamazsın
  • Bu arada daha fazla tartışmak istemiyorum senle ,ben aracımı 170 e aldım senin gibi yüksek fiyattan almadım gerçi alsamda umrumda olmaz çünkü 15 yaşında c sınıfı için 100 liralar havada uçuyor keşke hepsi ucuzlasada bir dahaki aracı daha ucuza alsam kendi arabamın fiyatının düşmesi bedeline bunu istiyorum açıkçası.Tekrar dediğim gibi zevkler ve renkler tartışılmaz , millet 2 4 hava yastığı koyarken bizim araçlardaki hava yastığı sayısına bak, arka fren kampana clio 5 yapıp kitlenme sorunu yaşarken disk frene bak sadece takılı kalmışsın algı yaptığın fiyata ki oda doğru değil , Toyota benzinli yarisin fiyatına bak ozaman hani benzinli motor kalmadı ya artık piyasada sanki hepsi hibritmis gibi adamlar 0 getirmiş işte karşılaştırma yaparken onları baz al ozaman ,o övüp bittigin honda yeni jazi bile getirmeye tenezzül etmedi.
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Ne anlatmaya çalışıyorsun? Benzinlilerin ithalatı durmadan önce 200 binmiş sonuç? Nereye varmaya çalışıyorsun?


    Sonuçta şu an bizim araçların fiyatını belirleyebileceğimiz bir rayiç bedel var mı? Yok.


    İki mesajından biri Clio. Banane Clio'dan. Ben bir kez bile Clio daha iyi yazmış mıyım?


    Sen parayı kolay kazanıyorsan piyasası olmayan araç alsan da mutlu olursun. Ben aynı paraya Civic tercih etmediğim için üzgünüm evet. 100 kişiden 99'u o gün Civic alırdı aynı paraya.


    Yahu firma zaten kendi eliyle araca yapacağını yapıyor ben ne algı oluşturacağım. Türkiye'de Suzuki'nin otomobilleri tutmuyor işte ve bu konuda herkes suçlu Türkler suçlu, devlet suçlu hatta para verip arabayı alan bile suçlu ama maşallah bir Suzuki Türkiye suçlu değil.


    1.4 motorlu Baleno'lar, Ciaz'lar buraya gelse peynir ekmek gibi satacakken niye getirmiyorlar acaba? Vitaraların müşterisi o tarafa kaçmasın diye kendi elleriyle otomobillerinin piyasasını öldüren saçma sapan bir firma işte.


    Hülasa 109 bin liraya aldığım Swift'i bugün taş çatlasın 180'e satabilirim. 2016 Civic almış olsam 200 bine rahat satardım. Benim için konu budur. Ötesi lafı güzaftır.





  • Seni dinleyip bu arabadan vaz geçen varsa aklına şaşarım ,clio yazmamın nedeni b sınıfı satış birincisi olması adamlar 1.3 clio yu üretimden kaldırdı millet araba daha değerli olacak diye zil takıp oynuyor sende baz alacak model yok diyorsun 200 binden kaç tane benzinli swift satıldı bildiğin algı yapıyorsun hala ayıptır ya zaten o fiyatlara çıkar çıkmaz hibriti geldi Türkiye'ye,sabaha kadar tartışırız senle ,senin kadar civic sevdası honda forumunda yok herhalde. Tövbe daha cevap yok sana
  • Carviser kanalı da Swift'i incelemiş, izlemek isteyenler için linkini paylaşıyorum.

    Edit - ek: satın almak isteyenler için 5.000 lira bir indirim imkanı da veriyormuş, video altında var, belki birinin işine yarar.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adepex -- 31 Mayıs 2021; 15:5:5 >




  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    2019 Kasım’da 102’ye aldım, 2020 Ağustos’ta 172-173’e sattım..👍 Ama geçen baktım 2019’ları 160’a 165’e falan bulunuyor.. İyi zamanda satmışım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salsalonia -- 31 Mayıs 2021; 15:34:47 >
  • salsalonia kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun , anlayana işte mantıklı olmuş sonuçta kur belli satış fiyatları belli kesinlikle zararın olmamış
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    2020 ve öncesinde android tablet var multimedia sistemi olarak. Cİdden netflix her şey yükleniyor mu? micro sd carda falan indirip yolda izleniyor mu?

    ve alsanız 2021 mi 2020 mi alırsınız? bildiğim kadarıyla tek fark multimedia.

  • ozleyen kullanıcısına yanıt
    Evet bende herşey açık yanlız 2019 benimki sanırım 2020 de tablet markası değişti onada yükleniyor hepsi fark yok arasında ufak performans farkı vardır belki 2020 takılı olanla 2021 aynımı bilmiyorum, yanlız çok heves etmeyin bende almadan önce şunu yapcam bunu yapcam diyordum 2 gün sonra Bluetooth dan müzik dinlerken buldum kendimi :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozleyen

    2020 ve öncesinde android tablet var multimedia sistemi olarak. Cİdden netflix her şey yükleniyor mu? micro sd carda falan indirip yolda izleniyor mu?

    ve alsanız 2021 mi 2020 mi alırsınız? bildiğim kadarıyla tek fark multimedia.

    Merhaba, benimki 2020 GLX benzinli, multimedya ekranı değişip 2020 modelde yenisi takıldı, 2021 modelde de aynı ekran var diye biliyorum. Büyük bir android tablet düşünün, playstore'dan istediğiniz uygulamayı aynı cep telefonunuza indirir gibi indirip kullanabilirsiniz. Aldığımda YouTube vs biraz denemiştim ancak şu anda sürekli kullandığım Spotify. Multimedya ekranından memnunum.

    2020 ve öncesi benzinli ve 2021 benzin + hibrit, 2021 model olup benzinli olan var mı bilemiyorum. Ben alırken hibrit versiyonu olsa onun en donanımlısı GLX versiyonunu alırdım muhtemelen zira biraz daha donanımlı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adepex -- 16 Haziran 2021; 20:0:52 >




  • Yaklaşık 20 gündür kullanıyorum, ilk aracım çok memnunum.


    Bir sorum olacak, araba çalıştırıldığında radyonun otomatik açılmasını engellemenin bir yolu var mı acaba? Ayrıca sesi ve ekranı kapatmadan radyoyu kapatmanın bir yolu var mıdır?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epiphania

    trafik işareti tanımayla ilgili bilgi aldım arkadaşlar. inanılmaz bir olay. bu özellik Türkiye'ye gelen araçların hiç birinde yokmuş. Bir yanlış anlaşılma olmuş. Genel müdürlük hatalarını kabul ediyor fakat yapacak bir şey olmadığını söyleyip özür diliyorlar. :(

    Merhaba,

    Konu sahibi kendi aracında gösterdiğini belirtmiş ama mesajında...

    Kafam karıştı...
  • Herkese merhaba. Donanım ve fiyat performansı olarak, tabi bugünkü TR şartlarında, en mantıklı B sınıfı gibi göründüğü için ağırlıklı şehir içinde kullanmak için almayı planlıyorum. Jazz bu kadar pahalı olmasaydı onu da düşünüyordum, özellikle hybrid özelliğinin daha iyi olduğunu duyduğumdan ötürü, ama bu iki araç arasında 100.000TL lık fark olduğunu da düşünmüyorum. Ne dersiniz?

  • Kasif67 K kullanıcısına yanıt
    Yani sonuçta kimse jaza vermez 300bin Allah akıl vermiş herkese zaten yolda hiç görmedim o çirkin yaris bile daha çok var :D
  • esclamazione E kullanıcısına yanıt
    Tepede çıkış oku var ona basınca radyo komple kapanıyor bende,yada Bluetooth sekmesine geçerseniz gene kapanır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.