Şimdi Ara

YENİ STEPWAYCİLER İÇİN ÖNEMLİ BİLGİ MUTLAKA OKU (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
6.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 37.000 TL verilip sıfır alınan bir arabada sinir bozucu bir durum.
    clio4 de aynı motor kullanılmıyormuydu onlarda aynı problem yaşanmıyormu acaba.
    benimde almaya niyetim vardı arabadan soğudum açıkçası.
  • merhaba arkadaşlar sıfır aldığım stepwayde sizin araçlar gibi titreme sorunu var. servise gittim kaputu dahi açmadılar(kaynarca asf) Biz bu hatayı biliyoruz araştırıyoruz dediler.Bu kadar ahmakça bir anlayış olamaz. Hala dönüş yapacaklar. Bu arada internette konuyu araştırırken bazı arkadaşlar sorunun sağ üst motor takozunun fabrika hatasından dolayı takılmadığını ve taktırdıktan sonra titremenin durduğunu iletiyorlar. Servise tekrar gidip bu bilgiyi ileteceğim. Bana kalırsa biz bu sorunu yaptığımız paylaşımlarla işgüzar asf'den önce bulacağız.
  • arkadaşım merhaba öncelikle motor sağ takozundan falan değil boşuna servise gitme ben sana şimdiden söyleyeyim hala araştırıyorlar durum bu en güncel olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: umudunsesi

merhaba arkadaşlar sıfır aldığım stepwayde sizin araçlar gibi titreme sorunu var. servise gittim kaputu dahi açmadılar(kaynarca asf) Biz bu hatayı biliyoruz araştırıyoruz dediler.Bu kadar ahmakça bir anlayış olamaz. Hala dönüş yapacaklar. Bu arada internette konuyu araştırırken bazı arkadaşlar sorunun sağ üst motor takozunun fabrika hatasından dolayı takılmadığını ve taktırdıktan sonra titremenin durduğunu iletiyorlar. Servise tekrar gidip bu bilgiyi ileteceğim. Bana kalırsa biz bu sorunu yaptığımız paylaşımlarla işgüzar asf'den önce bulacağız.

Şikayet sitelerine sorunu yazin. Millet gorsun. Hemen cagresini bulsunlar rezilnolmadan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • titreşimden ses yok napcaz
  • DİĞER FİRMALARA BAKIN ARAÇLARINI GERİ ÇAĞIRIYORLAR BİZDE ŞU DACİA RENAULT MAİS HALA TİTREŞİM OLAYINI HALLEDEMEDİ YAZIKLAR OLSUN
    LİNKİ PAYLAŞIYORUM BUYRUN OKUYUN

http://otomobil.haber7.com/servis-bakim/haber/1079099-nissan-900-bin-aracini-geri-cagirdi
  • Arkadaşlar biz bu yeni kasa dacia sandero stepway sahipleri neler yapıyoruz lütfen paylaşalım hala şu titreşim olayını çözemediler bastıralık birlik olalım birşeyler yapalım bakın demişti dersiniz bu titreşim başımıza bir sorun açacak Allah korusun böyle ilgisizlik görmedim harekete geçelim artık !!!!
  • Diğer konuya yazmıştım, buraya da ekleyeyim dedim..

Arkadaşlar merhaba, 100-110 km. ses olayıyla ilgili çok uzun zaman önce bu forumdan bilgi talep etmiştim, Erkan ile telefonla da görüşmüştüm, aracı ocak başında teslim almıştım ve olayı ilk bildirenlerden biriyim, (1,5 dizel). Konuyla ilgili minik bir hatırlatma ve son durumu aktarayım. Bu ses yani 100 km. civarında 5. viteste hızlanmaya çalışırken gelen bir nevi zangırdama olayını servise bildirip bir de test sürüşüne çıkmıştık, fakat test sürüşünü yapan arkadaş bu olaya rastlamamıştı, ben de yanındaydım ve gerçekten de araç titreme yapmadı. Yalnız süren arkadaşın aracı devirli kullandığını farketmiştim. Aracı genelde İstanbul içinde kullandığımdan çok da fazla test etme şansı bulamıyordum. Geçen hafta bir Antalya yapıp geldim, bu sırada baya bir test etme şansım oldu. Aracı devirsiz hızlandırısanız bu sesi 5. viteste yapıyor(aslında 4 te de yapıyor ama pek farkedilmiyor) Fakat aracı devirli hızlandırırsanız yani 3 ve 4.viteste 3000 devirde vites yükseltirseniz (3. viteste 3000 devirde 85-90 yapıyor, 4. viteste ise 110 ) bu durumda bu sesi yapmıyor ve motor rahat bir şekilde çalışmaya devam ediyor. bu durumda benim görüşüm sanki bu motorun bu beygir gücünde bizim aracımıza bir miktar yüksek geldiği. ama ne zaman devirsiz hızlansam (yani 2500 civarında vites yükseltsem) bu sese rastlıyorum, devirli hızlanınca bu ses olmuyor. (belki mantıklı başka bir açıklaması da vardır ya da bu konuları iyi bilen arkadaşlarımız daha düzgün bir yorum yapabilir ) bu şekilde de bir test yapmanızı tavsiye ederim,

• mustafaata M kullanıcısına yanıt
    kilometre saatindeki ışıklara göre vites at titreme yapıyor. araç kendi vites istiyor demekki burda bir sıkıntı var

birde demişsinki beygir fazla geliyor diye öyle bir saçmalık olmaz! hyndai getz lerde 1.6 dizel 110 beygir motor var küçücük araçta ki bizimkisi crossover sınıfına girecek araç
  • Arkadaşlar Renault müşteri ilişkilerini ikinci kez aradım 110 km de motor uğultu titreme sorununu hala araştırıldığını söylediler bayiye yönlendirdiler bayi bişey yapamıyorki zaten. Biraz daha bekliyelim bakalım ama ilgi alaka göremedim.
  • Arkadaşlar geçenlerde rölantide beklerken duyulan güçlü bir ses için servise gittim, sebebi klima borusunun titremesiymiş ve bağlantılarını güçlendirerek (klipslere silikon bastılar) sesi çözdüler.

110km dolaylarındaki titreşim muhtemelen o an motorun 5. vites için nispeten düşük devirde kalmasından ötürü zorlanmasından oluyor ve çözümü olacağını sanmıyorum ama bu esnadaki sesin nedeni klima boruları olabilir, servisinize giderek borunun silikon ile daha iyi şekilde klipslerine oturtulmasını isteyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkandogan34

Arkadaşlar yeni stepwaylerin hepsinde olmasada 10 arabanın 7 sinde araç 100 km hızla giderken 110 km hıza kadar uğultu ve titreşim yapıyor ve ben yaklaşık 2 aydır servislerden bunun sorununu bulmaya çalışıyordum ve renault maisden gelen en son açıklama böyle bir sesten ve titreşimden haberimiz var araştırma geliştirmelerimiz devam ediyor araştırma bitince garanti kapsamında gereğini yapacağız demişlerdir.Aracında bu olay olan varsa en kısa zamanda yetkili servise gidip kayıt açtırsın arkadaşlar

yazıklar olsun ucuz diye aldık yanlış yapmışız
  • 1.5 dci 90 bg stepway lerde hill holder(yokuş kalkış desteği) açılabilir burdan duyurulur ama servislerinde bu konuda istekli olması gerekiyor kimi servis direk açıyor kimisi de yapılamaz diyip kestirip atabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: depocu69

quote:

Orijinalden alıntı: erkandogan34

Arkadaşlar yeni stepwaylerin hepsinde olmasada 10 arabanın 7 sinde araç 100 km hızla giderken 110 km hıza kadar uğultu ve titreşim yapıyor ve ben yaklaşık 2 aydır servislerden bunun sorununu bulmaya çalışıyordum ve renault maisden gelen en son açıklama böyle bir sesten ve titreşimden haberimiz var araştırma geliştirmelerimiz devam ediyor araştırma bitince garanti kapsamında gereğini yapacağız demişlerdir.Aracında bu olay olan varsa en kısa zamanda yetkili servise gidip kayıt açtırsın arkadaşlar

yazıklar olsun ucuz diye aldık yanlış yapmışız

Arkadaşım bak kendin diyorsun bide ucuz diye aldık.Madem iyisini istiyordun verecektin 50bin lira iyisini alacaktın.35bin liraya aldığın bi araçtan daha ne bekliyordun ki.Daha düne kadar broadway,şahin gibi arabalara binmeye mecburduk şimdi mi aklınıza geldi yanlış yaptığınız.Sadece direksiyon başına oturmakla şöför olunmuyor maalesef.piyasadaki diğer modellerle bi kıyaslayın bakalım verdiğiniz fiyata göre eksik bişey varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: predator93

1.5 dci 90 bg stepway lerde hill holder(yokuş kalkış desteği) açılabilir burdan duyurulur ama servislerinde bu konuda istekli olması gerekiyor kimi servis direk açıyor kimisi de yapılamaz diyip kestirip atabiliyor
    depocu69 -yazıklar olsun ucuz diye aldık yanlış yapmışız ..!!!

Bak kardeşim, tamam bir nebze haklısın, evet bazı şeyleri aracın içinden eksiltmişler ama ufuk arkadaşın dediği gibi,35.binliraya diğer emsalleri nasıl.? Bu araçta en az 5-6 altı tane güvenlik donanımı var, ( çift airbag, abs, esp, Afu, Asr, Hill holder ) ve rivayete göre bir kaç zaman sonra gerçekletirilibelirse "cruz control" manuel klima,dizel, km'de 20 ile 23-24 krş arası yakan bir araç. Ne bekliyorsun başka.? yani sen 35.bin lira verip bu donanıma sahip dizel yeni kasa bir Opel astra alabilirmisin.? yani her şey alım gücü ile alakalı,Her kes ister kaliteli konforlu güvenliği dört dörtlük bir araç ama ne kadar ekmeğe o kadar köfte misali bu iş.
    Dün akşam Şikayet var com'da yaklaşık 1500 tane mesaj okudum.! tabii bir çoğunu tam okumadım başlıklarıyla geçiştirdim (Bazı şikayetler gerçekten saçma sapan ufak tefek olaylar) ancak dikkat ettim o kadar şikayet mesajın en çoğunu oluşturan Reno'un kendi markası olan ticari araçlar.! Bu mesajların içinde diğer markalardanda şikayet oldukça fazla fazla var. Dacıa içinde şikayetler var, ama genelde ticarilerde sorun yaşamış insanlar şikayetlerini dile getirmişler. Bir tek Dacıanın ortak şikayeti olarak şunu tespit ettim, "Aracı servise götürüyoruz parça değişecek diyorlar ama parça Fransadan gelecek bekliyeceksiniz diyorlar" Yani servis altyapısı yetersizliği. Peki diğerleri yeterlimi.? Bak işte oda tartışılır. Ama demekki yeterli değil o markalar içinde yüzlerce şikayet edilmiş. Forumda mesut kardeşimizin dediği gibi takılmayın böyle şeylere aracınızın keyfini çıkarmaya bakın.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novinovi -- 25 Ocak 2014; 13:01:14 >

• Arkadaşlar merhaba, bende aynı sorundan muzdaribim. Araç 100 - 110 km arasında 5. viteste bir titreme sesi çıkarıyor. Servise gidip kayıt açtıracağım fakat çözüme ulaşan oldumu.

Hepimizin aynı sorunu yaşaması bir mühendislik hatası evet kul yapısı olabilir ama çözümünün hala bulunamaması çok garip...
  • serkancet S kullanıcısına yanıt
    biran önce servise gidip kayıt açtırın ve tabiri caizse sesinizi çıkarın çünkü 1 yıl oldu hala ses yok araştırıyoruzda araştırıyoruz diyorlar mutlaka servise gidin tavsiyem budur
  • alcaponee kullanıcısına yanıt
    İşlerimin yoğunluğundan dolayı bugün titreme sorunu ile ilgili arkadaşımı araçla birlikte servise gönderdim. Servisten gelen cevap gerçekten sinirlerimi bozmaya yetti.

Servisteki usta! arkadaşın arabayı kullanmayı bilmiyor galiba herhangi bir sorun yok diyerek göndermişler. Bir de yol bilgisayarının açtırtmasını söyledim servisin verdiği cevap ise "Mais bu tür işlemlerin yapılmasını yasaklamış"!!!

Servis Manisa da ki ORDU AŞ...
  • sonyque kullanıcısına yanıt
    terbiyesizlik yapmışlar istanbulda adamlar sorunu kabul ediyorlar zaten çalışma devam ediyor diyorlar kendiniz gidin bence esin gürleyin anladıkları dil bu bence
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.