Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (639. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.420
Cevap
193
Favori
1.276.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 637638639640641
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Octavia alalı 1 ay olmadı.
    Dedim bu konu altında çok şey öğrenirim.
    Ama nafile... mobilde 639 sayfa görünüyor, ancak yarisindan fazlası çöp. Gereksiz yere polemik yapanlar mı dersin, octavia formu altinda golf vs reklami yapanlar mi dersin, onlarla tartışıp konuyu uzatanlar mı dersin...

    Ya şu sayfada olması gerekenler çok basit. Öncelikle aracın tanıtımı, ardindan da aracla ilgili olumlu olumsuz tecrübeler. Olumsuz tecrübelerden kastım da "bu araba alinmaz bak başıma şu geldi" değil; "Şu sıkıntı ile karşılaştım şöyle çözdüm" veya "nasıl çözerim". Bu sayede benim gibi yeni gelen arkadaşlar da "demekki bu sorunda şu yapılmalı" diyebilelim.

    Neyse ortalama 50-60 sayfa okuyabildim dahasını da okumaya gerek yok zannimca. Yani eminimki çok önemli tecrubeler paylasilmistir ancak o yazıları bulabilmek için bir sürü boş şeyler okumam gerekiyor.

    Bu sırada arabadakimvar adlı arkadaşım, ne kadar çok istenmeyen yerde kalma meraklisiymissin. Senin gideceğin yok ben gidiyorum senin yerine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memox63 -- 15 Ocak 2016; 20:29:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memox63


    quote:

    Orijinalden alıntı: taylor1956

    Hayirli olsun..güle güle binin...
    Hangi donanim ve kaça aldiniz acaba...
    Yenileri çok merak ediyorum...suspansiyonda falan iyilestirmeler yapilmişmı...2016 da almanizda iyi olmus...bir bandrol kâr ettiniz...

    Teşekkür ederim. Style paket aldık 83.500e birakiyorlardi o sıra gözümüze sunrooflu olan çarptı; Style + Sunroof + krom çıta + 17 jant + alt koruma olanini sorduk yani şuan aldığımız aracı, 88.250e bıraktılar.

    Elegance'dan Style'a geçerken değişiklikler oldu.

    Elegance'dan Style ismine geçmelerinde en önemli sebep; araç için temel konularda yapılmış olan eleştirileri düzeltmek. Mesela 2015e kadarki yeni kasa A7 Octavia'larda süspansiyonun çok sert olduğu ile ilgili çok şikayet vardı bir diğer şikayet de izolasyon, yani araç dışarıdan çok ses alıyor şeklinde. Bunlar hem burada hem de diğer forumlarda da sıkça karşılaşılan sorunlardı.

    Style ile bu iki temel eksiklik düzeltildi. Araç tadından yenmez oldu bence. Amaaa klasik firma taktiklerini de uyguladılar. Yani süspansiyon ve izolasyona harcadiklari paranın karşılığını başka yerlerden çıkardılar. Örneğin bazi ufak görsel şeylerden kıstilar. Mesela arkadaki Tdi yazısı kalktı, 6'lı cd changer kaldırıldı, motor kaput koruma vs kaldırıldı. Bu sefer de içeriden çok eksilttik fazla göze batmasın diyip 5.7inçlik ekranın yerine 6 inçlik ekran koyup iyileştirme yaptılar.

    Çok uzun süredir takip ediyordum Octavia'ı. Yıl sonu fiyatları bekledik. En sonunda da geçen hafta gidip 1.6Tdi Dsg Style paket + sunroof + krom çıta + 17 inç jant + alt koruma olanı 88.250'e aldık.

    Öncelikle arabanız hayırlı uğurlu olsun.Kazasız belasız binersiniz inşallah.Aracı hangi bayiden aldığınızı söyleyebilir misiniz.




  • 1.2 tsi benim araç. Bu araba hiç 90 dereceyi geçmez mi yaw. Daha 90 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. Gören Var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşa.... biliyosun skoda ile vw aynı grup.... sana satılan oktavya ayıplı bir araç çıkmış. Yapman gereken ayıplı araca nedeniyle satan şirkete (burada bu wv grubu oluyor) hukuk mücadelesi başlatan gerekirken aynı grubun başka arabasını almışsın. Bizim oktavyalarda senin arabandaki kusurlar yok. Sanki varmış ta biz buna katlanan şahıslarmışız gibi yazılar yazıyorsun. Buradaki insanlarla atışmak kimseye fayda sağlamaz.dediğim gibi muhatabı hukuk ve doğuş grubu olmalıyken gitmiş aynı gruptan araba almışsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabadakimvar

    Volkanistanbul daha önce defalarca yazdım sildirdiniz. Bu sefer son kez yazıyorum. iyice oku. Oktavya nın teknik hatalarını yazıyorum Oktavya ya boşuna körü körüne cahilce kötü demiyorum.

    Arabayı Aldığım ilk hafta Ön cam alt contası çıkmış idi elimle kendim taktım

    Aynı hafta arka sağ kapı eşikliğinin taban döşemesinin fitilin içindeki yerinden çıkmış olduğunu gördüm servise gidene kadar döşemeciye gittim yerine taktırdım.

    Ilerleyen haftalarda tavan döşemesinin kapı üst kenar fitilleri ile ön-arka cam üst kenarlarıyla birleştiği yerlerden kendiliğinden çıktığını fark ettim elimle fitillerin içine yerleştirmeme rağmen yine çıktılar yine çıktılar Sonra boş verdim öyle çıkık şekilde binmeye devam ettim.

    Arka koltuk kol dayama açılıp kapanması sırasında Demir tırnağının koltuk döşemesi ne zarar verdiğini gördüm. bu tırnak İlerleyen zamanda döşemeyi tamamen yırttı.

    Ön kol dayama kumaşı pamuklanmaya başladı pütür pütür oldu.

    Tavan döşemesinin tavan sacı ile arasında hiçbir yalıtım olmaması neticesinde Yağışlı havalarda tavana çarpan yağmur damlalarının çıkardığı ses ile içeride bulunan kişiler birbirlerinin konuşmalarını duymamakta idiler sinirden müziğin sesi sonuna kadar açılmaktaydı

    Araç 100 kilometre hızı geçince içeriye giren rüzgar sesi sanki camlar açıkmış hissi uyandırıyordu

    Araç süspansiyon olarak çok sert. kaymak gibi asfaltta Tekerler çakıl taşının üzerinden bile geçse içeriye Sarsıntı olarak Aynen yansıyordu. Sert süspansiyonun bir diğer etkisi olan yol sesi de yetersiz ses yalıtımından dolayı içeriye aynen giriyordu

    100 kilometre üzeri hızlarda fren yapılınca fren disklerinin bozukluğundan kaynaklandığını düşündüğüm bir sarsıntı titreme oluşuyordu

    Araçta öyle bir aerodinamik dengesizlik var ki 140 beygir motor aracı hızlandırırken araç arkaya yığılıyor burnu ise hafifleyen ön kısmı sebebiyle dengesizleşip yolda gezmeye başlıyor ve bu durum ESP ile de engellenemiyordu.

    hill Holder kararsız çalışıyordu rampa yukarı duruşlarda kalkarken fren bazen bir saniye bazen üç saniye tutulu kalıyordu. Bazen fren balataları açılınca tekrar sıkıyordu kendi kendine. yani bıraksammı bırakmasammı kararsız kalıyordu.

    Yağmur sensörüde hakeza. Yağmur bastırınca çalışmıyor, atıştırınca fazla hızlı çalışıyor

    Yakıt deposundan gelen çalkalanma sesleri emniyet kemeri direklerinin içindeki tıkırtılar ön torpido gözünün oralardan gelen beyin kemirici sesler

    Bi-xenon farların uzun hüzmelerinin gökyüzünü göstermesi ve otomatik ayar olduğu için müdahale edilememesi

    Manuel vites geçişlerinin sert olması. Neredeyse iki elimle müdahale etme ihtiyacı duyduğum zamanlar oldu

    vs. Aklıma gelenler. Unuttuklarımıda aklıma gelince yazarım.

    Kardeşim sıkıntılarını yazmışsın ama bu yazdıkların octavianın kronik sorunları değil ki..sadece ve sadece senin aracına özgü bir durum..tabii hepsi doğruysa..bu yazdıkların gerçekten hepsi satırı satırına doğruysa sen dünyanın en kısmetsiz insanısın demektir, çünkü bu kadar çok kusurun aynı arabada ve aynı anda çıkması çok düşük bir ihtimaldir ve bu araç bir üretim hatasıdır..tekrardan söylüyorum bunlar kronik sorunlar değildir sadece senin aracına özgü bir durumdur ve üretim hatasıdır..keşke bunların hepsini serviste tutanak tuttturup aldığın yere dava açsaydın, belki de seni memnun etmek için bu saydıkların kusurların hiçbirisinin olmadığı, hepimizin kullandığı ve memnun olduğu yeni bir araç verirlerdi sana..hatta belki de ilk 3 bakımı da hediye ederlerdi..büyük bir fırsatı kaçırmışsın..çünkü ben bu saydıkların kusurları ilk olarak sende duydum..başka hiçbir kullanıcıda bunlara rastlamadım..haa benim hiç mi şikayetim yok, evet var, senin saydıklarının arasında sadece süspansiyonun yaylanma aralığının dar olması sebebiyle bozuk yollarda ve kasislerde arka tarafın biraz sarsması ve hafiften içeriye süspansiyonun çalışma sesi gelmesi..(bu durum jetta ve passat'ta da var, malum siteye girip testlerini izlersen bana hak vereceksin)..ama bu durum arabayı sattıracak kadar büyük boyutta kesinlikle değil..bu iki hafif kusur haricinde diğer saydıkların tamamen senin şahsi aracınla ilgili özel bir durum..benim aracım şuan 31.000'de ve ne fitillerin yerinden çıkması, ne ön kol dayamanın kumaşının pamuklanması, ne emniyet kemerinden ses gelmesi, ne de ön torpidodan tıkırtıların gelmesi ne hill holder'ın kararsız çalışması ne de dipgaz yaptığımda burunda gezinmeler olması gibi bir durumla Rabbime çok şükür karşılaşmadım..sana son sözlerim; yaşadığın şahsi sıkıntılarını kronik sorun gibi göstermeye çalışma..lütfen insanları yanıltma..ve mümkünse polo forumlarına takıl bundan böyle..




  • Bende bu gün Octavia lı oldum 1.6 TDI otomatik Style paketi aldım.

    Kafamda 3 adet proje oluştu konu hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

    1- Geri görüş kamerası ekleme
    2- Navigasyon ekleme
    3- Krom çıtaları taktırma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabadakimvar

    Gerçekten yokmu bunlar kimsede. Eğer yoksa gerçekten üzüldüm. ne bileyim bu forumu geç buldum. Sattığım kişi dava açsın öyleyse. Onun varmı böyle hakkı. İkinci el aldığı için.

    Bu sorunları her Octavia sahibi yaşasaydı bu araç piyasada bu kadar tutunamazdı. Yazdığınız sorunlardan farların ayarlanamaması olayına takıldım. Demekki hiç araştırmamışsınız, servise de sormamışsınız far ayarının nasıl yapıldığını. Bende elegance var, xenon farda ufak bir ince ayarı kendim yaptım, tek bir tornavida ile. Nasıl yapıldığını da internetten buldum 5 dk da. Kaputu açınca farların üstünde büyük iki delik var, bu iki delikteki plastik vidalar ile farların yönü kolaylıkla ayarlanabiliyor. Bu kadar basit birşeye bile kronik sorunlar arasında yer vermeniz size inanmamızı zorlaştırıyor.




  • Hill holder kararsiz calismasi bende var. Ayrica izalasyonu bende sewmiyorum. Depo sesi rahatsiz ediyor. kapi icinde su birikiyor. Koltuklar bence rahatsiz. Bozuk yollarda cizirtilar geliyor. Bunlari zaten ilk gunden beri yazdim belirttim. Servise gittim ve sonuclarinida yazdim. Sikayetlerimide belirttim.

    Fitil ve pamuklanma sorunu yasamadim.

    Hepten haksiz ve yalniz degilsin. Burdaki arkadaslarin tepkisi sanirim yanlis kelimeler secmen olabilir. Bence hatalari sorunlari soyle sakincasi yok.

    Bende senin gibi benzer durumlari yasamama ragmen octavia guzel ve mantikli bir arac.

    Saygilar @arabadakimvar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • albatros1123 kullanıcısına yanıt
    yüce oto maltepeden aldım
  • Arkadaşlar; Karter koruma taktıran var mı aramızda? 2cm kadar alçalıyormuş motorun altındaki en alt nokta? Teknik olarak inceleme yapıpta tam olarak bir tespitiniz oldu mu bu konuda? Haftaya taktırmaya düşünüyorum.
  • Octavia sahibi arkadaşlarım,an itibari ile 2013 model 1.4 tsi 140 hp benzinli arabamın Konya şehir içi trafikte yakıtını ölçmüş bulunuyorum. 100km'de tam 9 litre yaktı.(bugünün hesabı ile km'de 38 kuruş) 48 litre benzin ile 532 km yaptı.Açıkcası beklentimin üzerinde yaktı.ben 100km'de 7,5-8 gibi bekliyordum.Kullanım tarzım biraz devirli ama bu kadar olacağını tahmin etmiyordum.2013 model sıfır aldığım ve hantallığı yüzünden sattığım atmosferik araba ile aynı yaktı ama çekişi ve kullanım zevki onunla kıyaslanamaz.Benim için yine de yüksek bir yakıt değil arabamı çok seviyorum ama birazcık hayal kırıklığına uğramadım değil Napalım,aslan besleyen yemini düşünmez diycez artık yakıt konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lider1980 -- 16 Ocak 2016; 15:55:44 >




  • karljag K kullanıcısına yanıt
    Yakıt ne kadar beklentimden biraz fazla olsa da çekişi kullanımı çok iyi.2011 model A1 tek kapı 122 hp kullanan arkadaşım arabamın çekişine ve direksiyon yumuşaklığına hayran kaldı. mercedes c 180 gibi üst sınıf araba kullanmadım ama gazı diplediğim zaman verdiği tat ve o koltuğa yapıştırması 55.000'lik bir araç için oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.4 yetişkin bindiğimiz arabada gazı diplediğimde arkadaşların şaşkınığını unutamıyorum .arabanda nasıl bir turbo var diye şaşırdılar asla hıza meraklı biri değilim ama altında 0-100 km hıza 8,5 saniyede ulaşan bir canavarın olduğunu bilmek çok güzel.Bunun sollaması var,ani kaçılacak yeri var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lider1980 -- 16 Ocak 2016; 17:22:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memox63

    Çok uzun süredir takip ediyordum Octavia'ı. Yıl sonu fiyatları bekledik. En sonunda da geçen hafta gidip 1.6Tdi Dsg Style paket + sunroof + krom çıta + 17 inç jant + alt koruma olanı 88.250'e aldık.

    Aynı araca bugün 89500 fiyat verdiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreeeeee -- 16 Ocak 2016; 20:30:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok uzun bir araştırma ve ve yaklaşık 35 yıllık değişik marka araç sahipliği tecrübesiyle fiyat-donanım avantajından dolayı aranıza katıldım. Paramız kusursuz araç alacak seviyeye gelmediğinden eleştirilere alınmayada gerek yok. Diesel, Style, DSG, 17''jant, sunroof,krom çerçeve ve metalik gri özelliklerindeki aracımı 88.250 TL ye aldım.Yukarıda aynı fiyata alan arkadaşa ek sanırım metalik boya farkı var ama onu da pazarlığın içinde erittik. İlk izlenimlerim son derece olumlu. Zaman neler gösterir bakacağız. Herkese kazasız sorunsuz sürüşler dileğimle.
  • Valla araba ev fiyatları nereye gidiyor anlamıyorum arabalar 3 ay da bir zam yiyor evler 2-3 haftada bir. Alınacak bir hali kalmadı. İlk çıktığında dizel full dsg 64000 bin tl idi. Ben ambition paket dizel manuel 53500 tl ye almıştım. 2 yılda 20 bin tl ye yakın zam yedi Octavia.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1997 octaviadan- 2013 Octavia ilgili bütün teknik Donanım resimli adres;

    http://www.partsbase.org/skoda/octavia-oct-eu/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5mgy2 5 kullanıcısına yanıt
    Arabayı hangi bayiden aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar biz de babamla yaklaşık 2 aylık araştırma, düşünüp taşınma sürecinden sonra Octavia 150 hp dsg style almaya karar verdik. 2010 bmw320d düşünüyorduk ilk başta ama vazgeçtik. Özellikleri çok cafcaflı geldi park asistanıdır bilmem nedir sizce alalım mı bu Octavia'yı sıkıntılı bir araç mıdır bazı yorumları okudum ama emin olamadım, ne diyorsunuz? Bir Style pakette olmayıp sizce ekstradan alınması iyi olacak olan özellik donanım vs. var mıdır, teşekkürler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enaldo61

    Arkadaşlar biz de babamla yaklaşık 2 aylık araştırma, düşünüp taşınma sürecinden sonra Octavia 150 hp dsg style almaya karar verdik. 2010 bmw320d düşünüyorduk ilk başta ama vazgeçtik. Özellikleri çok cafcaflı geldi park asistanıdır bilmem nedir sizce alalım mı bu Octavia'yı sıkıntılı bir araç mıdır bazı yorumları okudum ama emin olamadım, ne diyorsunuz? Bir Style pakette olmayıp sizce ekstradan alınması iyi olacak olan özellik donanım vs. var mıdır, teşekkürler?

    Ön park sensörümve koltuk ısıtma......alışkınsanız sunroof ta alabilirsiniz,hem çok yakışıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hmm park sensörleri de mi ekstraymış bu iyi olmadı.
  • 
Sayfa: önceki 637638639640641
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.