Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (483. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.459
Cevap
190
Favori
1.290.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 481482483484485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim tavsiyen için resimleri bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım Optimal donanımlı, stoplar normal. Tanesi 110 Euroya led stop buldum, kendim alsam serviste taktırsam garanti dışı kalırmı? Araçta arıza ışığı yanar mı? Ve elektronik aksama bir zarar verirmi bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsanız mutlu olucam yoksa servisle görüşecem :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylor1956

Ledler tam ideal ışık veriyor..direk alabilirsin bence...
    Gecen hafta sıfır highline jetta aldik...onda kendinden led var ( plakada) ..bugun garajda yanyana cektim ..karanlikta baktim.
    Benim octavia ya taktigim ledler biraz daha fazla isik veriyor...rahatsiz edici sekilde degil.çok ideal ve bence jetta ninkinden daha fazla yakisiyor...
    Resimleri yarin çekip yuklerim...

Jettanız hayırlı olsun.. Kazasız sürüşler..
    2 aracı kıyaslarsanız nedir durum? Hangisi daha önde??

• quote:

Orijinalden alıntı: konkaww

quote:

Gecen hafta sıfır highline jetta aldik...onda kendinden led var ( plakada) ..bugun garajda yanyana cektim ..karanlikta baktim.
    Benim octavia ya taktigim ledler biraz daha fazla isik veriyor...rahatsiz edici sekilde degil.çok ideal ve bence jetta ninkinden daha fazla yakisiyor...

Bu YAZDIKLARIMI tamamen objektif fikrimdir...

Jettanin şanzumanı yazilimi octavia ya gore çok daha keyifsiz...jettadan inip octiye binince octinin ne kadar mantikli be yerinde vites yükseltip vites düşürdüğünü hemen anlıyorsunuz...
    Makyajli jetta bin içi çok iyileştirilmiş,önlere ayak aydınlatma falan konmuş...kapi kaplamaları hala sert plastik...
    Octavia ya yol sesi ve diş ses aliyor diyen arkadaşlar lütfen sifir bir jet ta ya binsin..jet ta da çok daha fazla ses olduğunu hemen anlatacakları..üstelik benim jetta da Michelin primacy hp lastik var...
    Jettanin araç olarak octavia dan üstünlüğü sadece bagimsiz süspansiyon..bu durum çok çok da anlaşilamasada jettaya üstünlük sağlıyor....
    Jet tanin asil üstünlüğü marka imaji ....yoksa octavia kesinlikle daha keyifli,daha geniş,daha rahat,daha seri...
    Frenleri tamamen aynı.....süspansiyon jetta da daha yumuşak....motor sesi octavia da daha sessiz ve titreşim siz...donanim olarak makyajlı jetta da lastik basinc kontrolü ve aux girişi konulmuş ( makyajsizda yoktu)
    Ön park sensörleri standart...
    Sonuç;
    İmaj peşinde iseniz ve sürekli araci satabilirim dusuncesindeyseniz, jetta alınabilir....
    Benim imajim zaten kendimim,bana en az 4-5 yıl hatta daha fazla binmeye birazda donanimli ve hesapli daha iyi bir araba lazim diyorsanız kesinlikle octavia elegance alinir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylor1956 -- 13 Ocak 2015; 10:31:08 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: konkaww

quote:

Bu YAZDIKLARIMI tamamen objektif fikrimdir...

Jettanin şanzumanı yazilimi octavia ya gore çok daha keyifsiz...jettadan inip octiye binince octinin ne kadar mantikli be yerinde vites yükseltip vites düşürdüğünü hemen anlıyorsunuz...
    Makyajli jetta bin içi çok iyileştirilmiş,önlere ayak aydınlatma falan konmuş...kapi kaplamaları hala sert plastik...
    Octavia ya yol sesi ve diş ses aliyor diyen arkadaşlar lütfen sifir bir jet ta ya binsin..jet ta da çok daha fazla ses olduğunu hemen anlatacakları..üstelik benim jetta da Michelin primacy hp lastik var...
    Jettanin araç olarak octavia dan üstünlüğü sadece bagimsiz süspansiyon..bu durum çok çok da anlaşilamasada jettaya üstünlük sağlıyor....
    Jet tanin asil üstünlüğü marka imaji ....yoksa octavia kesinlikle daha keyifli,daha geniş,daha rahat,daha seri...
    Frenleri tamamen aynı.....süspansiyon jetta da daha yumuşak....motor sesi octavia da daha sessiz ve titreşim siz...donanim olarak makyajlı jetta da lastik basinc kontrolü ve aux girişi konulmuş ( makyajsizda yoktu)
    Ön park sensörleri standart...
    Sonuç;
    İmaj peşinde iseniz ve sürekli araci satabilirim dusuncesindeyseniz, jetta alınabilir....
    Benim imajim zaten kendimim,bana en az 4-5 yıl hatta daha fazla binmeye birazda donanimli ve hesapli daha iyi bir araba lazim diyorsanız kesinlikle octavia elegance alinir...

Vakit ayırıp Yazdığınız için çok teşekkürler:)

• Bende başımdan geçen gün geçen bir olayı anlatmak istiyorum, malum ülke soğuk havayla boğuşurken bizde nasibimizi aldık. Neyse sabah işe gitmek için indiğimde 1,6 tdi elegance aracımın camı buz tutmuştu, onu temizlemeye çalışırken birden ön sağ far yıkama kapağının çıkmış olduğunu gördüm, ancak üzerinde hiçbir darbe izi vs yoktu, hal böyle olunca akşama otoparkın kamerasını iş çıkışı kontrol ederim diye moralim bozulmuş bir şekilde işe gittim. İş yerimin kapalı otoparkına aracı parkettim ve odama çıktım. Tesadüfen bir arkadaşımın aracının başına da bi kaç gün önce aynı şey geldiğini söyledi ve gün içerisinde kendi kendine düzeldiğini söyledi, arkadaşın aracı range rover, bir nebze içim rahatladı, range'de oluyosa bende olmuş çok mu diye düşündüm sonra öğlen arasında hemen otoparka koştum ve gerçekten kendi kendine aracın far yıkama bölmesi kapanmıştı. hala sorunsuz da çalışıyor. anladık ki soğuk havadan kaynaklanıyor. Kapak açık haldeyken resmini de çekmiştim, buyrun;

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzo27

Bende başımdan geçen gün geçen bir olayı anlatmak istiyorum, malum ülke soğuk havayla boğuşurken bizde nasibimizi aldık. Neyse sabah işe gitmek için indiğimde 1,6 tdi elegance aracımın camı buz tutmuştu, onu temizlemeye çalışırken birden ön sağ far yıkama kapağının çıkmış olduğunu gördüm, ancak üzerinde hiçbir darbe izi vs yoktu, hal böyle olunca akşama otoparkın kamerasını iş çıkışı kontrol ederim diye moralim bozulmuş bir şekilde işe gittim. İş yerimin kapalı otoparkına aracı parkettim ve odama çıktım. Tesadüfen bir arkadaşımın aracının başına da bi kaç gün önce aynı şey geldiğini söyledi ve gün içerisinde kendi kendine düzeldiğini söyledi, arkadaşın aracı range rover, bir nebze içim rahatladı, range'de oluyosa bende olmuş çok mu diye düşündüm sonra öğlen arasında hemen otoparka koştum ve gerçekten kendi kendine aracın far yıkama bölmesi kapanmıştı. hala sorunsuz da çalışıyor. anladık ki soğuk havadan kaynaklanıyor. Kapak açık haldeyken resmini de çekmiştim, buyrun;

Donan suyun hacmi genisledi ve yikayici yayini ittirdi...

Çok faydali bir tesbit ve bilgi....
    Basimiza gelse iceri ittirir belkide zarar veririz..
    Sagolun...

• Arabamı seviyorum daha önceden hiçbir arabama bu kadar ısınmamıştım,özellikle 2015 lerin daha gelişmiş olduğunu anlayınca arabama aşık oldum diyebilirim.parası yeten varsa kesinlikle octavia öneririm,corolla,civic,eski octavia kullanmış biri olarak gercekten bu araba parasını hak ediyor.

• taylor1956 T kullanıcısına yanıt
    ne demek hocam, siz sağolun. kazasız belasız inş.
  • geçenlerde başıma gelen bir olayı burada paylaşmıştım. ancak gördüm ki bazı arkadaşlar kendilerine malzeme yapmış dalga geçip çok mutlu olmuşlar. Eh beni de bildiğin salak yerine koymuşlar sağolsunlar.

20 yıldır araç kullanıyorum çok şükür cam suyu antifreeze ile radiator antifreezini ayırt edebiliyorum. (en azından viskozitesi, rengi, kokusu, ambalajı ve fiyatı çok farklı)

Antifreezi koyduktan sonra "aman eksi derecelere hazırlık olsun" diye mavi renkli su cama püskürtülene kadar silecek çalıştırmayı da öğreneli çok oldu. ama yine de arka silecek 1 gün boyunca çalışmadı. Bunun da silecek suyu ile bir bağlantısı yok. Bal gibi silecek motoru
    bir şekilde devre dışı kaldı. -4 derecede donmasına bağlıyorum bunu.

Lakin aracın su biriken çok fazla ölü noktası var. Bagaj kapağının donma ile açılmaması olacak iş değil. Ne derseniz deyin bu kadar basit şeyler bu araçta sorun yaratmamalı. Bagaja arkadan da ulaşılabilir tamam ama yine de saçma.

Aracımı satıp başka araca geçemiyorum zira kiralık ve daha 34 ay benimle. donsa da aksa da koksa da seviyorum hatta. ilginç bir psikoloji i

sizlere tavsiyem burada tanımadan bilmeden insanların yorumları üzerinden marifetmiş gibi atıp tutmayınız. Burada ciddi ciddi bilgi paylaşımı yapılıyor. geyik yapacaksanız çok mecra ve topic zaten var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LDD

Arkadaşlar son birkaç gün İstanbul'da yaşanan kar ve don olayları sonrası ilginç bir durumu sizlerle paylaşacağım.
    Antifreeze olmasına ragmen - derecelerde silecek suyu veya su kanalları dondu ve silecek suyu çalışmadı. Hatta bir gün -4 lerde arka silecek motoru dondu ve arka silecek hiç çalışmadı.
    Dün de bagaj kapağının iç kısımda yanlarında biriken suların donması nedeni ile kapak yapıştı ve hiç açılmadı. Ancak bugün açabildik.

kapı içlerinde su kalması durumu maalesef bu düzeyde bir araç için komik doğrusu. Allahtan bagajda önemli birşey yoktu o an ihtiyaç duyulan :)

Hava soguk ve. Nemli ( yaz kadar olmasada) ...
    Yapisma normal...liftback olmasi dolayisi ile bagajin contasi cok uzun..yuzey cogaldigi icinde acmaniz imkansizlasti...
    Birdahaki çok soguk gecerde contalara pril-fairy gibi bulasik deterjani surun...faydasini gorursunuz...

evet haklısınız. zaten eller dolu halde arka kapağı açmak normalde de ölüm. ama bu bagaj hacmi karşısında her seferinde önünde saygı ile eğiliyoruz.

• LDD L kullanıcısına yanıt

• arkadaşlar bende corolla jetta ve octavia arasında kaldım octavia donanım ve fiyat olarak öne çıkıyor ama bu depodan gelen ses, ortam sesi yani yalıtım işi kafamı karıştırdı biraz. diğer 2 araçla arasında çok mu fark var acaba.
    birde şimdi 2014 model almak mı mantıklı yoksa 1-2 ay bekleyip 3bin tl falan farkla 2015 almak mı mantıklı...
  • fisbone F kullanıcısına yanıt
    Araç 2 haftalık (1.6 TDI Optimal, manuel), dediğiniz sesi sadece 1 kez duydum, motor sesi ve radyo açıkken duyulmuyor o ses, duysanızda kafaya takılacak birşey değil, Golfte ve Leonda da var. Bu araçta olumsuz yorum yapabileceğim 2 özellik var, 1.si yalıtım maalesef fazla iyi değil, 90'dan itibaren araç rüzgar sesi almaya başlıyor, 2.si süspansiyonlar sert. Onun dışında Jetta'dan 9-10 bin tl daha ucuz. Ve Elegance donanımında bi-xenon farlar varken, Jetta Highline'da yok. Eğer dizel alacaksanız Corolla'nın 90 beygirlik motorunun gücü çok düşük, sizi tatmin etmez. 1.6 132 hp'lik atmosferik motoru ise çok iyi, şuanda seri üretim araçlar içerisindeki en güçlü atmosferik 1.6 motor onda. Ama Corolla C segmentinin en kötü tasarıma sahip olan aracı bence, almamak için en büyük sebep. 2014-2015 birşey fazla birşey farketmiyor sadece ruhsattaki rakam farklı ve satarken taş çatlasa 1000-1500 lira oynar. Fazla zam olmayacak zaten isterseniz 2015 alabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozzo27

Bende başımdan geçen gün geçen bir olayı anlatmak istiyorum, malum ülke soğuk havayla boğuşurken bizde nasibimizi aldık. Neyse sabah işe gitmek için indiğimde 1,6 tdi elegance aracımın camı buz tutmuştu, onu temizlemeye çalışırken birden ön sağ far yıkama kapağının çıkmış olduğunu gördüm, ancak üzerinde hiçbir darbe izi vs yoktu, hal böyle olunca akşama otoparkın kamerasını iş çıkışı kontrol ederim diye moralim bozulmuş bir şekilde işe gittim. İş yerimin kapalı otoparkına aracı parkettim ve odama çıktım. Tesadüfen bir arkadaşımın aracının başına da bi kaç gün önce aynı şey geldiğini söyledi ve gün içerisinde kendi kendine düzeldiğini söyledi, arkadaşın aracı range rover, bir nebze içim rahatladı, range'de oluyosa bende olmuş çok mu diye düşündüm sonra öğlen arasında hemen otoparka koştum ve gerçekten kendi kendine aracın far yıkama bölmesi kapanmıştı. hala sorunsuz da çalışıyor. anladık ki soğuk havadan kaynaklanıyor. Kapak açık haldeyken resmini de çekmiştim, buyrun;

Donan suyun hacmi genisledi ve yikayici yayini ittirdi...

Çok faydali bir tesbit ve bilgi....
    Basimiza gelse iceri ittirir belkide zarar veririz..
    Sagolun...

Merhaba bende de A7 dsg tdi var, Komşum bir iki hafta önce 1.16 bmw aldı araba cillop gibi yok yok bi sabah evden çıktım arabası tam bina girişinin önünde bi baktım sağ far yıkama içeri girmiş her hangi bi darbe falanda yok ertesi gün düzelmişti, kendisine sorma fırsatım olmadı ama muhtamelen kendi kendine olmuş, havalar eksi derecelerde bende korktum aracımda buz çözücü sprey vardı hemen çıkarıp far yıkayıcılara sıktım malum hava yağışılı ve sürekli cam suyu kullanıyoruz ve far yıkama zırt pırt devreye giriyor, demem o ki ne kadar çok özellik o kadar fazla sıkıntı aslında ve bu marka yada modelle de alakalı değil sanırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: fisbone

arkadaşlar bende corolla jetta ve octavia arasında kaldım octavia donanım ve fiyat olarak öne çıkıyor ama bu depodan gelen ses, ortam sesi yani yalıtım işi kafamı karıştırdı biraz. diğer 2 araçla arasında çok mu fark var acaba.
    birde şimdi 2014 model almak mı mantıklı yoksa 1-2 ay bekleyip 3bin tl falan farkla 2015 almak mı mantıklı...

4 yıl eski kasa corolla kullanmış olarak, jetta'yı çok incelemiş ve octavia sahibi olarak, kesinlikle octavia diyorum.
    Japon ve kore araçların genel olarak yalıtım sorunu var ve kaporta daha ince. Dolayısıyla, yol sesi konusunda octavia daha iyi.
    Bu arada, autobild dergisi octavia ve passatı kıyaslarken, yol sesi oranlarında 1db fark tespit etmiş sadece.
    Yeni jetta almış bir arkadaş, bu forumda bir önceki sayfada fikirlerini yazmış, isterseniz okuyun.
    Yakıt deposu sesi, eski corolla'da vardı, yenisinde var mı bilmiyorum, ancak çok markada bu olay var.
    Kaza anında, depodaki dalgakıranların depoyu patlatabilme ihtimallerinden dolayı depoda artık dalgakıran olmuyor.
    İyi düşünün....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 17 Ocak 2015; 22:38:00 >

• O değilde Octavia'mın direksiyonuna hastayım :)

• Mersin de gizli özellikleri açtırabileceğim bir yer var mıdır
  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Bende aynısını aldım, aynı satıcıdan. Ürün metal olarak kaliteli, güzel, parlak, ama çabuk çiziliyor fakat fiyatının hakkını veren bir ürün. Ama bunu çıkartmak istersem iz kalır diye korkuyorum açıkçası. Bir de siparişi verdikten sonra, daha ürün gelmeden servise uğramıştım. Ordaki görevliye kendilerinde var mı varsa fiyatı nedir diye sormuştum, o da bana yok ama geçenlerde birisi aliexpress ten almış ama o led ışıklı idi dedi, cok guzel oldu biz taktik dedi, keşke sende ışıklı alsaydın bağlantısını vs biz yapardık dedi. Bende pişman oldum açıkçası. Keşke ışıklı alsaydım diyorum şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: fisbone

arkadaşlar bende corolla jetta ve octavia arasında kaldım octavia donanım ve fiyat olarak öne çıkıyor ama bu depodan gelen ses, ortam sesi yani yalıtım işi kafamı karıştırdı biraz. diğer 2 araçla arasında çok mu fark var acaba.

Marka takintiniz yoksa trendline jetta fiyatina elegance octavia alin...kesinlikle daha iyi araba...
    Şu dış ses ve yol sesi olayini ikide bir ileri suren arkadaşlara şaşırıyorum...ya Allah aşkina 2015 jetta ya binin focusa binin ,kesinlikle çok daha fazla ses var...
    Ben mi sağırım yoksa sizin octavialar başka bir yerde mi üretildi bilemiyorum...
    Kedi ciğer olayida değil benimkisi ...kimse yanlis anlamasin....
    Aşağida garajda biri 2011 (33500km'de) biri 2014 (54 km'de) iki tane jettam duruyor....yanlarında da 2013 octim .....

Üstüne basa basa söylüyorum....octavia jetta dan daha iyi bir seçim...
    Daha ucuza daha iyi araba....
    Jetta Volkswagen
    Octavia Skoda ....fark bu....( bide jetta bağimsiz süspansiyon )
    Jettanin pahali olması meksikadan getiriliyor olması dolayisi ile devletin uyguladigi özel vergi farkidir...
    Octavia avrupa üretimi olduğundan dolayı vergisi düşük...

Kuvvetle muhtemel jetta alanlar octavia ya hiç binmedikleri için jetta yı VW olmasından dolayı çok daha iyi zannediyorlar......
    O yüzdende 10-11 bin TL pahalı saniyorlar...
    Octavia 1.6 TDI dsg elegance > jetta 1.6 TDI dsg highline

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylor1956 -- 14 Ocak 2015; 22:58:05 >

• 
Sayfa: önceki 481482483484485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.