Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (254. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.459
Cevap
190
Favori
1.290.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fiyatları konusunda bilginiz varmı 1.2 tsi elegance manuelde gelecek mi biliyor musunuz?. Elegance donanım 1.2 tside farklılıklar gösterecekmi? Aslında 1.2 tsi ye ambition optimal gibi bir ara paket yakışır dı .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihhankorkmaz

octavia almaya karar verdik araç test aracı 16 binde dsgli + metalik renk 67 bin liraya anlaştık. yorumlarınızı almak istiyorum. Günde 70 km yol yapılacak arabayla hafta içi her gün hafta sonu ile beraber haftalık 400 km yol gidilecek yakıtı nasıldır . konforunun yanında artıları eksileri nelerdir? açıkçası pek negatif bir yorum okumadım ama belki sizi rahatsız eden bir şeyler vardır.

Şimdiden Teşekkürler..

Octavia almanı kesinlikle öneririm, alalı 15 gün oldu 715km yaptım ışık yeni yandı sanırım 65-70km daha gider. deposu 50lt.
    bir arkadaşım bir depoyla istanbula gidip geldiğini ve hala çeyrek deponun kaldığını söyledi. uzun yolda kullanmak nasip olmadı daha
    yani yakıtı oldukça iyi, konforuda iyi. tavsiye ederim
    ama alacağın aracın test aracı olması biraz düşündürüyor çünkü test araçları hep hor kullanılır. ani kalkışlar ani duruşlar, süspansiyonu test etmek için bilerek çukurlara girmeler vs
    2 el piyasasını çok iyi bilmiyorum ama 67.000tl ye düşük kilometrede temiz bir araç alınabilir diye düşünüyorum

• Yakit ve ses konusunda bircok soru var ve deneyimlerimi paylasmak istiyorum.

Yilbasinda istanbul-ankara-istanbul yaptim. Giderken ortalama hiz 126 km/h ort.tuketim 5.8 lt/100km, donuste ort.hiz 106km/h ort.tuketim 5.2 lt/100km kis lastikleri + 2 kisi + bagaj. Gecen hafta pazar gunu halkalidan bostanciya gittim. Gidiste halkalidan basin eksprese ordan da e5 e kadar trafik yoktu. E5 e baglanirken trafik basladi ve bakirkoye kadar trafikte devam ettik. Bakirkoyden caglayana kadar trafik acikti sonra kopru trafigi basladi. Giseleri gecene kadar trafik devam etti. Giselerden e5 bostanci girisine kadar trafik yoktu orda tekrar trafige girdik sahile kadar. Sahile indigimizde toplam mesafe 46km, ort.hiz 35km/h, ort.tuketim 4.5lt/100km. O gun bostanci ve bagdat caddesinde trafikte gezinme, uskudara gecis ve gezinme ve halkaliya donusumuzden sonra toplam yapilan mesafe 134 km, ort.hiz 38km/h, ort.tuketim 4.7 lt/100km oldu. Yine kis lastikleri ve 2 kisi. Aracim tdi dsg elegance. Bu mesafeler 15k bakimindan sonra yapildi ve su an aracim 16500 de. Aracimi 10 ekimde aldim. 9800 km deydi. Bakimdan once 5000km yol yaptim ve ort tuketimim 5.3lt/100km ydi. Tum bunlardan da anlayacaginiz gibi aracimin tuketiminden oldukca memnunum. Bu arada her yakit alisimda bilgisayardaki degerlerle pompa degerlerini karsilastiririm ve pompada olctugum deger bilgisayardan %6-7 civarinda fazla olmakta.

Ses konusuna gelecek olursak bu konuda da oldukca hassasim. Arabadan gelen butun sesleri dinlerim ve duyarim. Motor sesi kesinlikle cok az ve yuksek devirlerde cikardigi ses benim oldukca hosuma gidiyor. Bir arkadasim gecen hafta 0km 3.20 dizel araba aldi. Arabasina ilk bindigimde farkettigim sey iceriden hissedilen motor sesi oldu ki octi ile kesinlikle karsilastirilamaz. Yuksek hizlardaki ruzgar sesi hic mi hic rahatsiz etmedi bugune kadar. Her octide olmamakla bIrlikte malesef benim aracimda arka amortisor sesi var ve beni rahatsiz ediyor. Bir de icimde aracin 50-60 binden sonra icerde tikirtilar yapacagina dair bir his var umarim yaniliyorumdur. Bu hisse kapilmamin sebebi de dusuk hizlarda sert virajlara girince arac icindeki baglanti yerlerinden kasilma sebebiyle citirtilar geliyor olmasi. Cok ciddi sesler degil ancak radyo vs kapaliyken dikkatimi cekti birkac defa.

Cok heves ederek aldigim aracimdan su an cok memnunum ve cok keyifle suruyorum. Buradaki birkac arkadasin da dedigi gibi cogu zaman sirf arabami kullanmak icin sudan bahaneler uretip yola cikiyorum. 3 ayda 6500 km yapmam da herhalde bu yuzden...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

octavia almaya karar verdik araç test aracı 16 binde dsgli + metalik renk 67 bin liraya anlaştık. yorumlarınızı almak istiyorum. Günde 70 km yol yapılacak arabayla hafta içi her gün hafta sonu ile beraber haftalık 400 km yol gidilecek yakıtı nasıldır . konforunun yanında artıları eksileri nelerdir? açıkçası pek negatif bir yorum okumadım ama belki sizi rahatsız eden bir şeyler vardır.

Şimdiden Teşekkürler..

Hocam o 16 bin km'de aracın içine ........dır. Kesinlikle önermem almanızı.

• _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum 2 3 bin tl daha fazla verip daha temiz ve güzelini bulabilirsiniz en azından kafanızda rahat olur. Adı üstünde test arabası 16 bin km boyunca her turlu testi yapmışlardır..

• quote:

Şimdiden Teşekkürler..

Kesinlikle almayin ....o para cok...test araclari hor kullanilir ayrica ilk gelen octavia lar dan muhtemelen....yani suspansiyon sistemi ses yapan araclardan...
    Arac alirken hic acele etmemeli....sonraki pismanlik bastaki heyecan ve mutluluktan kat be kat ağir olabilir....bu herkes ve her araç için geçerli bence...

• fatihhankorkmaz F kullanıcısına yanıt
    Test araçlarından uzak durun bence. Gerçi herkes aynı yorumları yapmış ama adı üstünde test aracı benim bir arkadaşım peugeot bayisinde çalışıyordu test araçlarıyla neler yaptıklarını anlatmıştı bi ara duysanız o aracın yanına bile yaklaşmazsınız

• aracı alalı 6 ay oldu ve 8000 km'si uzun yol olmak üzere 10.000 km yaptım. genellikel ankara-istanbul arasında uzun yol mesafelerim.
    1.2 kullanıyorum. yakıt konusunda: uzun yolda 110'u fazla zorlamazsanız 5-5.2 lt/100 km gibi bir tüketimi var. İStanbul şehir içi verisi vermek isterdim ama bir günüm bir günümü tutmuyor malum. Ankara'da aşırı dur- kalk trafiğe kalmamışsam 5.5-6 lt arası (istanbul yolu/samsun yolu gibi yüksek vites sabit hız gidilebilen yolların kullanımıyla beraber) yakıt tüketimi gördüm.
    yol tutuşu konusunda kim ne der bilmiyorum ama 180'le ankara-istanbul arası giderken virajlarda hiç sapma/kayma olmadı.
    aracın çekişi ile ilgili sorusu olanlara gelince: bolu dağına araç 4 kişi dolu ve bagaj hafif dolu eğer hiç zorlanmadan hızlanma/yavaşlama yapabiliyorsam benim için çekişi yeterlidir.
    araç dediğiniz şey "bana göre"'den ibaret olduğuna göre octavia 1.2 "bana göre" bir araba. yoksa ben de isterim audi a8'e binmeyi ama 50 bin TL'nin altında full güvenlik paketleriyle dolu bu kadar az yakan bir araç var ise de ben bulamadım.

rüzgar sesine gelince: evet araç 110 fa bile rüzgar sesi alıyor içeri. görebildiğim tek handikapı bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: anonymousilver

aracı alalı 6 ay oldu ve 8000 km'si uzun yol olmak üzere 10.000 km yaptım. genellikel ankara-istanbul arasında uzun yol mesafelerim.
    1.2 kullanıyorum. yakıt konusunda: uzun yolda 110'u fazla zorlamazsanız 5-5.2 lt/100 km gibi bir tüketimi var. İStanbul şehir içi verisi vermek isterdim ama bir günüm bir günümü tutmuyor malum. Ankara'da aşırı dur- kalk trafiğe kalmamışsam 5.5-6 lt arası (istanbul yolu/samsun yolu gibi yüksek vites sabit hız gidilebilen yolların kullanımıyla beraber) yakıt tüketimi gördüm.
    yol tutuşu konusunda kim ne der bilmiyorum ama 180'le ankara-istanbul arası giderken virajlarda hiç sapma/kayma olmadı.
    aracın çekişi ile ilgili sorusu olanlara gelince: bolu dağına araç 4 kişi dolu ve bagaj hafif dolu eğer hiç zorlanmadan hızlanma/yavaşlama yapabiliyorsam benim için çekişi yeterlidir.
    araç dediğiniz şey "bana göre"'den ibaret olduğuna göre octavia 1.2 "bana göre" bir araba. yoksa ben de isterim audi a8'e binmeyi ama 50 bin TL'nin altında full güvenlik paketleriyle dolu bu kadar az yakan bir araç var ise de ben bulamadım.

rüzgar sesine gelince: evet araç 110 fa bile rüzgar sesi alıyor içeri. görebildiğim tek handikapı bu.

Yaw bu rüzgar olayından sonra dün arabayı bi daha deneyeyim dedim. yanımdakilere de sordum. 140 150 civarında hız yaptım rodajdan dolayı aracı fazla zorlamadım. ne ben ne de yanımdakiler rüzgar sesi duymadık.

• Arkadaşlar, aracı aldıktan sonra 1000 km de veya 5000 de servise götürmemiz gerekiyor mu ? bana 15000 bakıma gelecksin dediler sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal6579

Arkadaşlar, aracı aldıktan sonra 1000 km de veya 5000 de servise götürmemiz gerekiyor mu ? bana 15000 bakıma gelecksin dediler sadece

Doğrudur.Banada 15.000 veya 1 yıl sonra dediler.Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahiroguz

quote:

Arkadaşlar, aracı aldıktan sonra 1000 km de veya 5000 de servise götürmemiz gerekiyor mu ? bana 15000 bakıma gelecksin dediler sadece

Doğrudur.Banada 15.000 veya 1 yıl sonra dediler.Hayırlı olsun.

Sağolun size de hayırlı olsun kazasız belasız inşaallah
  • 15000 km bakımını yaptıran var mı arkadaşlar?
  • quote:

Bana 2500 de gelin dediler. Herkese farklı muamele demek ki

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

Bana 2500 de gelin dediler. Herkese farklı muamele demek ki

2500 de gitmenin bir mantığı yok bence. 15.000 standart bu araç için. kitapçığa da bakabilirsiniz.
  • Evet kitapçığa bakmıştım ama alırken öyle dediler. Büyük ihtimal sıkıntı çıkmazsa götürmem gerçi.

• eesatt kullanıcısına yanıt
    UZUN YOLDA 4.5 KADAR DÜŞÜRÜRSÜN
  • gokko16 G kullanıcısına yanıt
    inşallah. gerçi iş yerim çok yakın o da çok etkili oluyor
  • 22 ocakta octavia dsg nin ödemesını yapacaktım ama dsg yi biraz araştırayım dedım sonucata ilk kez kullanacağız. 2-3 saat kadar yorum okuduktan sonra vazgeçtim almaktan. Sizin de dsg ile ilgili tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız çok makbule geçer
  • Dsg ilk ciktigi yillarda vw nin kendi araclarında ozellikle passatlarda arıza veriyordu evet,fakat bunu zamanla duzelttiler.ben assa yukar 2011 den beri passatturkiye yi takip ediyorum artık dsg hatalarından bahsedilmiyor.ayrıca okravianin diger kasalarinda dahi bem dsg problemi duymadım.ilk aracım easytronik ti su bile kacsa arizalanir diye korkuyordum.cok sorunlu bir sanzuman oldugunu alinca ogrenmistim.dsg alınmalı bence

• 
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.