Şimdi Ara

Yeni sistemde programlar işlemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıkta durumu biraz net anlatamadım ama buradan detaylandırayım olayı:

Birkaç hafta önce msi z390 gaming edge anakart aldım ve yeni windows kurdum haliyle. Bu bilgisayarda beni rahatsız eden iki detay var:

1- Mikrofonumun sesi karşıya az gidiyor. Windows'un ve discordun ses ayarlarındaki otomatik ses ayarlama, gürültü tutma vs. gibi ayarları devre dışı bıraksam da sesim karşıya az gidiyor ve ben sesimi yükseltince sesimin desibeli birden artıp normal bir şekilde, yani eskisi gibi yüksek bir şekilde karşıya gidiyor. Normal konuştuğumdaki sesin azlığı ile biraz sesimi yükselttiğimdeki sesin netliği arasındaki fark çok fazla ki zaten sesimi yükseltince ses biraz patlıyor gibi oluyor. Sesi boostladığımda bile aynı şey yaşanıyor maalesef.

2- Mouse'un üstündeki tuşlara atadığım şeyler bilgisayarı ilk açtığımda tanınmıyor. Anca mouse'un programını çalıştırdığımda bu görevler o tuşlara işleniyor. Eski bilgisayarımda bunu yapmama gerek yoktu. Ayarları programda bir kere yaptıktan sonra o görevler mouse'un tuşlarında hep kalıyordu bilgisayara format atılana kadar.

Bu iki sıkıntıyı garip bir şekilde aşabiliyorum. Ses ile alakalı ve mouse ile alakalı programları çalıştırdığımda bu sorunlar ortadan kalkıyor. Realtek audio console ve msi'ın mouse ile alakalı programını açınca sıkıntılar düzeliyor. Ama bu biraz sinir bozucu olmaya başladı. Eski bilgisayarımda bunları yaşamıyorken, yeni bilgisayarda her defasında bu programları açmak zorunda olmak bir sıkıntı olduğu anlamına geliyor bence.

Var mıdır bu konu hakkında bir fikri olan? Windows ve donanımların hepsi güncel durumda.

• dostum iyi forumlar discord profilini özelden at ekleyem hızlı bir şekilde çözüme ulaşalım galiba yazılımsal bir sorun var iyi forumlar
  • Buradan yazarsan aynı sorunu yaşayan olursa onlar da çözümü görebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.