Şimdi Ara

Yeni Sistemde ddr4lü skylake mi yoksa ddr3lü i7 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 ay önce bir gtx 970 alıp oyunlara daha iyi giriş yaptım fakat. Bu seferde işlemcim çok eski olduğu için kasmalara devam ediyor.Dolayısıyla
    işlemciyi ve haliyle anakart ve gerekirse ram i de değişeceğim bir upgrade yapıcam.

fiyat/performans olarak bakacak olursak skylake işlemciye geçip ddr4 kullanmakmı mantıklı yoksa i7 veya i5 4780 bir işlkemci alıp hali hazırda kulalndığım ramlerle devam edip. Anakart ve işlemciyi değiştirmem yeterli olurmu?

Bütçe olarak 2000tl civarı düşünüyorum. İleriye yönelik olması açısından skylake daha sıcak geliyor fakat f/p için şuan uygunmu bilemiyorum.

i5 2400 3.0 ghz şuanki işlemcim. 2 adet ddr3 4gb ramim var.

Teşekkürler fikirleriniz için.:)

• Hangi oyunda nasıl bir kasma yasadınız? Örnek olarak Rise of Tomb Raider Very High da çalıştırmaya çalışıyorsanız bu işlemciden çok ekran kartı kaynaklıda olabilir.
    İşlemcinin darbogaz yaptıgından emin olmak için MSI After Burner adlı programı yukleyip oyun içersindeyken CPU ve GPU kullanım yuzdelerine goz atmanızı tavisye ederim.
  • gkhnzrr G kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem ikinci el 1155 soketli işlemci almanız ve paranızı bekletmeniz.Yeni nesil işlemciler çıktığında işlemcinizi anakartınızı ramlerinizi satarsınız kaliteli 14nm işlemcilerle keyfinize bakarsınız
  • Ben 970 için i5 2400 un işlemci darbogazı yapacagını düşünmüyorum. O yuzden lutfen oyun içi degerleri kontrol edin dedim.
  • HaRdWaReMaNiaC H kullanıcısına yanıt
    Kardeşim o işlemci 2 nesil öncesinin.Ekran kartı ise şuanki nesilin.Eğer çıktığı sene alındıysa artık ömrü tükenmiş bir işlemcidir.Daha güçlüleri aynı sokette mevcut.Soket değiştirmeyip tasarruf yapıp daha kaliteli bir işlemciye geçerek para tasarrufu yapar arkadaşımız.Sonrasında yeni nesil işlemci anakart ram kombinasyonu yaparak parasını en efektif şekilde kullanır.Adam her türlü almaya karar vermiş,bütçesi de hazır.Bırak harcasın daha iyisine geçsin.
  • Kendim amd 290x i5 2500k ile kullanıyorum ve darbogaz yasamıyorum. 2400 ile 2500 arasında 400mhz fark var turboda, dolayısı ile upgrade' in gerekli olmadıgını dusunuyorum, baska bir sebepten kaynaklı bir sorun olabilir, iyice araştırmakta fayda var, yinede siz bilirsiniz tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaRdWaReMaNiaC -- 9 Şubat 2016; 17:35:28 >
  • Evet işlemcim yaklaşık 4.5 sene öncesine ait 1155 pine sahip arkadaşlar.Ekran kartı ise yeni.
    Daha spesifik konuşmak gerekirse afterburner ile denedikten sonra bu sonuca vardım zaten..

Örneğin witcher 3 full ayarlarda gpu kasmamasına rağmen işlemcinin 5 çekirdeğide %100leri görüyor.

ARK survival evolved oynuyorum şu aralar çok .Oyun zaten tam sistem düşmanı..Onda da aynı şekilde işlemciden kasmalar meydana geliyor.Bu yüzden darboğaza girdiğine anladığım kadarıyla eminim.

Tom clancy siege de sadece minik bir takılma oluyor ve yine işlemciden.

Tekrar söylüyorum afterburner ile izledim .

Size asıl danışmak istediğim skylake işlemci ile ddr4 mü daha mantıklı yoksa ddr3de kalıp anakart ve işelmcinin daha yenisini mi almak? (ileriye dönük olması tabiki tercihim)

Fiyast/performasını değerlendirmek istiyorum

Teşekkürler
  • Tabiki 6. Nesil i3 + ddr4 mantıklı lakin 6. Nesil i3 ile 2. Nesil i5 arasında çok fark göremeyeceksin hatta bazı uygulamalarda 2. Nesil i5 2400 daha performanslı olacak. Lakin ileriye donuk olacağı icin kesinlikle 6. Nesile geçmelisin biraz daha bütçeyi yükseltip i5 6500 e gecmen faydalı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bn 1155 soket i7 3770k ve p8 z77 aldim 850 lira tuttu.6600k ya gecseydim 1950/tutuyordu.tercihimi 1155ten yana yaptim.ama 1950 liraya garantili sıfır sisteme geçmek daha mntikli.
    bnm butcem ytmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.