Intel Q9400 Gigabyte EP45 UD3P Ocz Reaper 2x2 1066 4gb Palit HD4850 SONIC 1gb Seagate 320gb 16Mb NCQ SAMSUNG SH-S223F sata 22x High Power Absolute 650w CM RC-690
Sistemi topladım kasaya kurdum ancak Vista kurulum Dvdsini taktıgımda sistemi kuramadım vista loading filestan sonra takılyor kalıyodu 1,2 reset denemesinden sonra aşağıdaki ekranlarda takılıp kalıyorum klavyeyi kullanamıyorum..sorun nedir acaba bir türlü sistemi kuramadım ?
Bu ekranda takılı kalıyorum
Baska bır ısletım sıstemı yuklemeyı denedıkten sonra . sorun devam edıyor mu . denemek lazım.
işletim sistemini yükleyemiyorum.. ilk denemelerimde dvdrwdan okuyup windows loading files diyordu.
Şimdi ise kurulum dvdsini taktıgımda dvdrw'un yeşil okuma ışıgı bi süre sonra sönüyor sanki dvd takmamışım gibi
Kasa İçi Donanımı Komple Boşaltın.Herangi Bir Köpük Üzerine Sistemi Muntazam Bir Şekilde Kurun.Birde Bu Şekilde İşletim Sistemi Kurmayı Deneyin.İlk Defa Toplanan Sistemlerde Genelde Görülen Bir Durum.Kısa Devreden Kaynaklanıyor.Dediğim Şekilde İşletim Sisteminin Kurulumunu Yapın.Kurulum Tamamlandıktan Sonra Sistemi Tekrar Kasa İçine Toplayıp Kullanmaya Başlayabilirsiniz.Kolay Gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: Barısİnce
Kasa İçi Donanımı Komple Boşaltın.Herangi Bir Köpük Üzerine Sistemi Muntazam Bir Şekilde Kurun.Birde Bu Şekilde İşletim Sistemi Kurmayı Deneyin.İlk Defa Toplanan Sistemlerde Genelde Görülen Bir Durum.Kısa Devreden Kaynaklanıyor.Dediğim Şekilde İşletim Sisteminin Kurulumunu Yapın.Kurulum Tamamlandıktan Sonra Sistemi Tekrar Kasa İçine Toplayıp Kullanmaya Başlayabilirsiniz.Kolay Gelsin.
bu şekli uygula imzamdaki sistemi aldığımda bende bu yöntemle kurmuştum windowsu
@Barısİnce dediğini eve gidince deniyecem.
ayrıca del tuşu ile biosa girip öylece kalıyorum klvye çalışmaz konumda oluyor. bios pilini cıkarıp 1 dk bekledim tekrar taktım Cmos ekranı cıktı 10dan geriye sayıyor klavye yine çalışmıyor
quote:
Orjinalden alıntı: MillionDollarBaby
@Barısİnce dediğini eve gidince deniyecem.
ayrıca del tuşu ile biosa girip öylece kalıyorum klvye çalışmaz konumda oluyor. bios pilini cıkarıp 1 dk bekledim tekrar taktım Cmos ekranı cıktı 10dan geriye sayıyor klavye yine çalışmıyor
Kesinlikle Kasadan Dolayı Kısa Devre Var.Anlattıklarımı Uygulayın
Dediklerini yarın yapıcam şuan iş yerindeyim.İşlemciyi cıkarıp takmaya gerek yoktur heralde özene bezene sürdüm termal macunu
tekrar topladıktan sonra direkt olarak kurabilirim değil mi vistayı
Dvd okuma çözümünü söyleyeyim. Bios başlangıç olarak floopy der büyük ihtimal onu cd rom yap direk başlangıçta cd rom gördüğü için formata başlayacaktır Benim bios ta soldan 2. sıradaki yere girince onun içindeki 2. olan. Biraz gezin görürsün first ... tarzı bişey yazıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: AliAkgl
Dvd okuma çözümünü söyleyeyim. Bios başlangıç olarak floopy der büyük ihtimal onu cd rom yap direk başlangıçta cd rom gördüğü için formata başlayacaktır Benim bios ta soldan 2. sıradaki yere girince onun içindeki 2. olan. Biraz gezin görürsün first ... tarzı bişey yazıyor.
ilk başta sistemi topladıgımda dvd rwdaki vista dvdsini gördü Vista loading files gibi bi yazı yazan siyah bi ekran belirdi alttaki cubuk %100 dolunca vista tema ekranı geldi ama ekranda hiçbirşey yok. Bir kaç defa bunu tekrarlayarak denedim ama sonuc yine aynıydı. vista cdsi bozuktur dedim diğer bir vista cdsini taktım aynı şey yine meydana geldi. Xp cdsini denedim bu sefer kurulum ekranı geldi xpyi kurmak istemediğim için kurmadan cıktım.
Ondan sonra bu yukarıda anlattıgım olay meydana geldi. Şimdi ise klavye hiç bir komuta tepki vermiyor pc açılışta klavye ışıkları yanıp sönüyor nmlock fln tepki vermiyor Del'e basıp biosa giriyorum ama klavyeyi kullanamıyorum.Dvd rwdaki dvdyide okumuyor..biosu pilini cıkarıp biosu sıfırlamayı denedim tekrar başlattığımda CMOS ekranı belirdi tam olarak ne yazdıgını anlamadım 10dan geriye saydı kapandı. PCyi açtıgımda resimlerde vermiş oldugum ekran ile karşılaşıyorum
quote:
Dediklerini yarın yapıcam şuan iş yerindeyim.İşlemciyi cıkarıp takmaya gerek yoktur heralde özene bezene sürdüm termal macunu
tekrar topladıktan sonra direkt olarak kurabilirim değil mi vistayı
İşlemciyi Sökmenize Gerek Yok.İşletim Sistemini Parcalar Dısardayken Kuracaksınız.Kurulum Bittikten Sonra Kasaya Topladığınız Zaman Yeniden Kurulum Yapmanız Gerekmez
quote:
Orjinalden alıntı: AliAkgl
Arkadasın Demek İstediği Bios*dan Optik Okuyucuya Boot Vermek.Bunuda Biosa Girdikten Sonra Boot Menüsüne Giriyorsunuz Oradaki ''First Boot Device'' Seçeneğini CD-ROM Seciyorsunuz.Böylece Optik Sürücü Başlangıç CD&DVD*Leri İin HazırKonuma Geliyor.Ancak Sizin İçin Bu Ne Kadar Önemli Bilemiyorum Klavye Çalışmadıktan Sonra
@MillionDollarBaby* Yarın Bi Dediklerimi Uygula
@Barışİnce yarın ilk işim o olucak
hocam klavyeniz usb den mi baglı bende bir tanıdıgımda böyle bir durumla karşılaşmıştım anakarttan usb klavye uyumu nu aktif yapmıştık öyle düzelmişti eger usb ise bi bakın derim
sorun çözüldü arkadaşlar @Barışİnce yardımın için tşk ederim
@elektronik__manyak usbden değil normal bağlı
Gigabyte lardaki klasik arıza. arkadaşın pc yede kurarken floppy i okumadıgından f6 disketini gösterememiş bilgisayarı kapatıp tekrardan deneme yaptıgımızda benzer sorunu almıştık. sorunu f12 e basıp cdrom u seçtip kurulumu yaptıktan sonra birdaha yaşamamıştık.
quote:
sorun çözüldü arkadaşlar @Barışİnce yardımın için tşk ederim
Rica Ederim.Güle Güle Kullanın
Yanlız bu Verifying DMI Pool Data da bekliyor sistem öyle açılıyor düzelir sandım ama bo ekran hala cıkıyor bunun sebebi nedir ?
biostaki ilk bölümden floppy 1.44mb yazanı disable yapın. boot sekmesindede 1. seçeneği hdd diğer seçenekleri disable yapın. süre azalacaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme