Şimdi Ara

///// YENİ SEAT IBIZA KULÜBÜ \\\\\ (868. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.921
Cevap
133
Favori
999.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 866867868869870
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emin616

Ate balata 190 TL (trw taktırsaydım 125 TL olacaktı)

Ön viraj askı rotları çifti 40 TL

Disk tornalatma çifti 80 TL

İşçilik 100 TL

TOPLAM : 410 TL

Senin sadece kasislerde geçerken geliyorsa o ses normaldir. Benim bozuk herahngi yoldan geçmen yeterliydi o sesi duymak için. Son zamanlarda o ses artık dayanılmaz hale geldi. Ben amortisör vs daha ciddi nir sorun vardır diye gittim ustaya. 40 TL lik parça sesi yapıyormuş. Senin ses eğer benim gibi bozuk yolda gelmeye başlarsa bilki askı rotlarından☺️

Alıntıları Göster
    Balata değişimini bende düşünüyorum 55bin km oldu. Ferodo iyi diyorlar ama bilmiyorum. Frene biraz yüklenince hemen abs devreye giriyor sende de öylemiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa-_-

Balata değişimini bende düşünüyorum 55bin km oldu. Ferodo iyi diyorlar ama bilmiyorum. Frene biraz yüklenince hemen abs devreye giriyor sende de öylemiydi

Alıntıları Göster
    Aynen benimde abs sık sık devreye giriyordu. Ben lastiklerden diye düşünüyordum ama balatalardanmış☺️ Ferodo, brembo iyiler lakin yumuşak balata oldukları için biraz daha erken bitme durumları varmış. Genelde f/p olaran TRW öneriliyor. Boschun çok ses yaptığıyla ilgili şikayetler okudum. Orijinal balata takacaksan ATE alabilirsin.

https://www.otosupermarket.com/Fren-Balatasi,LA_2851-2.html#labels=15094-2

Buradan balatanı alıp ustaya değiştirtebilirsin. Disklerim ömrü 90.000 km ve üstüymüş. O yüzden değiştirtmedim tornalatım kullanmaya devam. Ama bir sonraki balata değişiminde diskler de değişecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: secret1907

Arkadaşlar ankarada park sensörü taktıracağım marka yer öneriniz var mı max 200 250 civarı
    Dostum ben aracı sıfır aldığımda hediye olarak taktılar park sensörünü. O zamanki değeri 50-60 tl idi taktıkları sensör. Aslında markadan ziyade montajı yapacak üsta önemli. Hepsiburada yanda n11 den yorumlara bakarak bütçene uygun sensörü al. Orda genelde sonradan alıp taktıranların yorumları daha doğru tespit şansı verir sana.
  • quote:

Aynen benimde abs sık sık devreye giriyordu. Ben lastiklerden diye düşünüyordum ama balatalardanmış☺️ Ferodo, brembo iyiler lakin yumuşak balata oldukları için biraz daha erken bitme durumları varmış. Genelde f/p olaran TRW öneriliyor. Boschun çok ses yaptığıyla ilgili şikayetler okudum. Orijinal balata takacaksan ATE alabilirsin.

https://www.otosupermarket.com/Fren-Balatasi,LA_2851-2.html#labels=15094-2

Buradan balatanı alıp ustaya değiştirtebilirsin. Disklerim ömrü 90.000 km ve üstüymüş. O yüzden değiştirtmedim tornalatım kullanmaya devam. Ama bir sonraki balata değişiminde diskler de değişecek.

Alıntıları Göster
    arka fren balataları değiştirmedin sanırım, bu siteden mi aldın sen?

• quote:

arka fren balataları değiştirmedin sanırım, bu siteden mi aldın sen?

Alıntıları Göster
    Senin araç Style model mi reference mi? Eğer style değilse arkalarda disk yok kampana fren var. 4 sene sonunda bende ilk defa frenlere baktırdım. Kampana resmen içinde baya toz birikmişti. Güzelce temizlendi içi.

O siteden alacaktım ama zamanım olmadı almaya. ustaya ben ''lak lak lak '' sesini iyice artmasından dolayı ciddi birşeydir belki diye gittim. Balataların artık gidemeyecek durumda olmasından dolayı o an değiştirdim. Ben hatta amortisör, ön diskler, balatalar hepsini beraber alacaktım. Yoksa bir sonraki bakımda full değiştirecektim. Neyseki amortisörler patlak değilmiş yoksa 1000 TL masrafı vardı onun en az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emin616 -- 15 Ağustos 2018; 13:28:58 >

• quote:

Senin araç Style model mi reference mi? Eğer style değilse arkalarda disk yok kampana fren var. 4 sene sonunda bende ilk defa frenlere baktırdım. Kampana resmen içinde baya toz birikmişti. Güzelce temizlendi içi.

O siteden alacaktım ama zamanım olmadı almaya. ustaya ben ''lak lak lak '' sesini iyice artmasından dolayı ciddi birşeydir belki diye gittim. Balataların artık gidemeyecek durumda olmasından dolayı o an değiştirdim. Ben hatta amortisör, ön diskler, balatalar hepsini beraber alacaktım. Yoksa bir sonraki bakımda full değiştirecektim. Neyseki amortisörler patlak değilmiş yoksa 1000 TL masrafı vardı onun en az.

Alıntıları Göster
    partvendo diye bi site var ferodo balata 101tl yani daha uygun, ordan almayı düşünüyorum benimki de reference yani kampana arkalar, zaten kampana olunca el freni hariç sanki arkada hiç fren yok gibi

• quote:

partvendo diye bi site var ferodo balata 101tl yani daha uygun, ordan almayı düşünüyorum benimki de reference yani kampana arkalar, zaten kampana olunca el freni hariç sanki arkada hiç fren yok gibi

Alıntıları Göster
    Ate bulabiliyorsan onu al bence. Sonuçta üzerine fabrika onu takmış.

• quote:

Ate bulabiliyorsan onu al bence. Sonuçta üzerine fabrika onu takmış.

Alıntıları Göster
    servisi arayıp sordum geçen gün 285 tl dedi sadece balata fiyatı bunun birde işçiliği var
  • quote:

servisi arayıp sordum geçen gün 285 tl dedi sadece balata fiyatı bunun birde işçiliği var

Alıntıları Göster
    İzmir MBU 190 TL fiyat verdi. Amortisörleride sordum 520 tl demişti. Senim servis fazla fiyat çekmiş. En kötü izmirdekinden al. Kargo yapıyorlar☺️

• quote:

İzmir MBU 190 TL fiyat verdi. Amortisörleride sordum 520 tl demişti. Senim servis fazla fiyat çekmiş. En kötü izmirdekinden al. Kargo yapıyorlar☺️

Alıntıları Göster
    aynen burası konya attarlar, 30bin km buji değişiminde de fiyat almıştım 185 dediler 4buji için afyon'dan 85tl almıştım
  • mustafa-_- kullanıcısına yanıt
    Bu ötv olayı yılbaşına kadar anca dayanır, o zaman 8’den aşağı olacağını düşünmüyorum benzinin

• mustafa-_- kullanıcısına yanıt
    Ötv kalkanı mı kalktı yoksa başka bişey mi kalktı anlamadım ve millet hala hayatından memnun ya. Bi ata sözü var '' Deveyi diken insanı .... yaranır'' boşuna dememişler.
  • Aracın frenleri zayıf gelmeye başladı. Özellikle yazın ısındığı zaman iyice zayıflıyor. Yüksek hızda frene bastığımda direksiyonda ciddi titreme de yaşıyorum. Tornalama geçici bir çözüm oluyor kısa zamanda yine başlıyor titreme yapmaya. Reference olduğundan arkalar kampana malum. Komple fren sistemini değiştirip dört tekerde de diske geçmek mümkün mü? Böyle bir şey yapanınız var mı? Tahminen kaça patlar?

• Scheissenberg kullanıcısına yanıt
    Ön diskler torna yediği zaman ısı değişiminde maalesef yamuluyor diskler. Bu da hızla giderken frene basınca direksiyonda titreme yapıyor. Çözümü disk ve balata birlikte değişmesi. Bir kere bu tornalatma hatasını yapmıştım.

• Benim akü olduğu yerde iki kere bitti. Servise ulaşamayacak kadar uzak bir bölgedeyim. Takviye ile kendine getirdim. Oto farı kullanmıyorum şimdilik. İdare ediyorum şimdilik ama ilk çalıştırırken akü boşmuş gibi zorlanarak devreye giriyor. Çalışırken ve yol alıp yeterli şarj ettiğini düşündüğümüz zamanlar Start&Stop devreye bile girmiyor. Sanırım akü şarj olmuyor.

El freni yarım çekince arabayı tutmuyor, at fikkosu gibi dikmek gerekiyor.

Sağ sürücü koltuğunun emniyet kilit yeri gacur gucur ses yapıyor.

Benimle aynı problemleri yaşayan oldu mu?

Istanbul'a döner dönmez servise iyi bir fırça kaymayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraaaaa

Ön diskler torna yediği zaman ısı değişiminde maalesef yamuluyor diskler. Bu da hızla giderken frene basınca direksiyonda titreme yapıyor. Çözümü disk ve balata birlikte değişmesi. Bir kere bu tornalatma hatasını yapmıştım.
    Bora abi şimdilik frenlerden memnunum hiç titreme yapmıyor. Belki fazla torna yiyen disk inceliyordur ondan yamulma durumu olabilir sanki. Daha önceki aracım 1995 model golf 3 dizel aracımdada 1 kere torna yaptırmıştım ve toplamda 8 sene o araca bindim son 4 yıldırda kuzenim biniyor Hiç frenlerde titreme olmadı. Benden önceki araç sahibi ne zaman değiştirdi o diskleri onuda biliyorum. Belki belli bir yere kadar tornaya izin veryordur. 240.000 km de aldım şuan 390.000 km de

Bu arada 2 gün önce yeşildere caddesinden homeros bulvarına dönel kavlaktan dönerken arkadan bir araç resmen önüme atladı. Sağıma bakıyordum son anda soldan beni solladığını gördüm kendimi az sağa çektim.

• emin616 kullanıcısına yanıt
    Değişik insanlar çok trafikte... Sen yoluna gitsen de illa birisi buluyor seni... Dikkatli olmakta fayda var.

• Benim araba ne kadar eder?

Forundaslar arabayi yukseltmeyi planliyorum varsa bilgisi olan bi bilgilendiriversin beni.

2013 ibiza 1.4 referance

94.000 benzin

Hasar kaydi yok vurdu kirdi boya yok. Tertemiz.

Triger değişti yeni devirdayim pompasi değişti w kauisi degisti (normal bakim degismesi bunlar)

Baskadahicbiseyi yok tiril tiril.

Ne kadar eder arkadaslar.

• emin616 kullanıcısına yanıt
    Bu yol çok tehlikeli hocam, ben de dönerken sürekli tedirgin dönüyorum. Soldan önünüze atlayan da çok oluyo. Bu arkadaş ekstrem dalmış tabi.

• 
Sayfa: önceki 866867868869870
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.