Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
103.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında bende onu merak ediyorum oc dışında ne tür yenilik var yakında öğreniriz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Hala gideri var işlemcinin biraz sınırlarını zorlayabilirsiniz.

• Arkadaşlar 3.nesil Ryzenlerde siz Overclock ettim sanıyorsunuz test de tamamlanıyor ama skorlar hiç 4,6-4,7 falan gibi olmuyor. Aslında işlemcinin efektif frekansı 4,3 oluyor mesela sallıyorum. Ben de geçenlerde bir kardeşime BF1953 Ryzen 3600 ile sistem kurdum ve 1,28V ile 4,3 Ghz'de Prime'dan falan bile yarım saat kadar geçti. Orta kalite bir B450 ile tabi. Üst kalite bir X570'iniz varsa o işlemci 50-100 Mhz daha fazla gider muhtemelen. Ben de 1,3V yaptım 4,3'e sabitleyip bıraktım kardeşime. 4,6'yı falan stabil olarak biraz olanaksız görüyorum.

2020 bile olsa işlemciniz 1,35V ile falan 4,55 Ghz falan yaparsınız maksimum.

Arkadaşa güzel bir işlemci gelmiş. Prime95'te 4,5 ile çakılmış gördüğünüz üzere. 4,425'te çalışmış ki gayet güzel. Herhalde aradaki 10 haftada falan bir 50-75 Mhz daha iyileşmiş işlemciler, arkadaşa da ortalama üstü kalitede bir işlemci denk gelmiş. 2010 ve üzeri kodlu işlemciler için stok soğutucu ile 1,2V 4,3 Ghz gayet olabilir gibi duruyor. Yine 2010 ve üzeri kodlu işlemciler için süper bir soğutucu kullanıp 1,35V ile 4,45-4,5 Ghz her işlemci stabil OC yapılabilir gibi, mükemmel kalite silikonlar da 4,6 Ghz olur herhalde. Görünüşe göre 3600XT ile yakın zamanda üretilmiş 3600 arasında maksimum 100 Mhz fark olacak. Tahminen mükemmel 3600XT'ler 4,7 olur, ortalamalar 4,6-4,55 arasında OC olur.
    Ryzen 7 5950X@4.6 Ghz (1.2v) - EVGA CLC 280 - Cooler Master Master Gel Maker - Asus Crosshair VI Hero X370 - 8*4 GB Gskill Trident Z RGB 3200 CL14@3733 CL14 - Sapphire Pulse RX 7900 GRE - Samsung EVO 970 500 GB NVME SSD - Samsung EVO 850 500GB SSD - EVGA Supernova G2 650W - Rampage Imposing Rainbow RGB Kasa

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Arkadaşlar 3.nesil Ryzenlerde siz Overclock ettim sanıyorsunuz test de tamamlanıyor ama skorlar hiç 4,6-4,7 falan gibi olmuyor. Aslında işlemcinin efektif frekansı 4,3 oluyor mesela sallıyorum. Ben de geçenlerde bir kardeşime BF1953 Ryzen 3600 ile sistem kurdum ve 1,28V ile 4,3 Ghz'de Prime'dan falan bile yarım saat kadar geçti. Orta kalite bir B450 ile tabi. Üst kalite bir X570'iniz varsa o işlemci 50-100 Mhz daha fazla gider muhtemelen. Ben de 1,3V yaptım 4,3'e sabitleyip bıraktım kardeşime. 4,6'yı falan stabil olarak biraz olanaksız görüyorum.

2020 bile olsa işlemciniz 1,35V ile falan 4,55 Ghz falan yaparsınız maksimum.

Arkadaşa güzel bir işlemci gelmiş. Prime95'te 4,5 ile çakılmış gördüğünüz üzere. 4,425'te çalışmış ki gayet güzel. Herhalde aradaki 10 haftada falan bir 50-75 Mhz daha iyileşmiş işlemciler, arkadaşa da ortalama üstü kalitede bir işlemci denk gelmiş. 2010 ve üzeri kodlu işlemciler için stok soğutucu ile 1,2V 4,3 Ghz gayet olabilir gibi duruyor. Yine 2010 ve üzeri kodlu işlemciler için süper bir soğutucu kullanıp 1,35V ile 4,45-4,5 Ghz her işlemci stabil OC yapılabilir gibi, mükemmel kalite silikonlar da 4,6 Ghz olur herhalde. Görünüşe göre 3600XT ile yakın zamanda üretilmiş 3600 arasında maksimum 100 Mhz fark olacak. Tahminen mükemmel 3600XT'ler 4,7 olur, ortalamalar 4,6-4,55 arasında OC olur.
    Hocam 1.28 ile 4.3 GHz prime testinide geçtiği halde neden 1.3 v yaptığınızı açıkçası anlamadım bide prime testi işlemcinin suyunu çıkaran bı test
    Ayrıca 4.3 te daha düşük voltaj vermeyi denediniz mi acaba çünkü yeni işlemciler o frekans için daha düşük voltaja ihtiyaç duyuyor.

• ryzen 2600 yerine gelecek olan işlemci. malumunuz tanıtımı yapıldı, piyasaya sürülmesi bekleniyor. 3.6 ghz base, 4.2 ghz boost clock değeri var. yani hız olarak 0.2 ghz daha hızlı 2600'den. bununla beraber %10-15 arası daha yüksek ipc'ye sahip. çıkış fiyatı 200 dolar.
    Teknolojininyolu Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V
    Magic adlı satıcı cevabı uzun mesajlaşmalardan sonra Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

• quote:

Orijinalden alıntı: hit2934

6 Haziran'da sordum.
    Teknolojininyolu
    Magic adlı satıcı cevabı uzun mesajlaşmalardan sonra
    magic in kargo paketlemesi pek iyi olmadıgını yorumlarını görünce digerinden aldım.benim şansıma kesin eski seri gelir

• Varsın kargoyu kötü paketlesin de BF2010SUS gelsin.
    Bu arada yorumlardan görüldüğü kadarıyla müşteri memnuniyetinde magic,teknolojininyolu'ndan açık ara önde.
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

• quote:

Orijinalden alıntı: hit2934

Varsın kargoyu kötü paketlesin de BF2010SUS gelsin.
    Bu arada yorumlardan görüldüğü kadarıyla müşteri memnuniyetinde magic,teknolojininyolu'ndan açık ara önde.
    valla hocam işlemcide o yorumları görünce gittim ondan aldımiptal de edemem indirim kuponu kullanıp aldım.magazaya mesaj bıraktım 2010SUS model istedim. acaba dikkat ederlermi

• quote:

Orijinalden alıntı: Maestro725

valla hocam işlemcide o yorumları görünce gittim ondan aldımiptal de edemem indirim kuponu kullanıp aldım.magazaya mesaj bıraktım 2010SUS model istedim. acaba dikkat ederlermi

Alıntıları Göster
    Ben de sitem.com dan aldım BF1900 serisi çıktı ben de iade edeceğim.

• Konuyu yeni gördüm 4 günde elime ulaştı ambalaj konusunda şüphe etmiştim ama sıkıntısız geldi baloncuklu poşete sarmişlar şuan stok soğutucu var.4.1ghz 1.1v kullanıyorum.

2008SUS
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox-03-34 -- 9 Haziran 2020; 1:39:31 >

• fox-03-34 kullanıcısına yanıt
    Şuana kadar en yeni işlemci benimki sanırım
    bf 2016 sus

• XSimurgX kullanıcısına yanıt
    4,3 1,25 ile çakıldı, 1,28 ile yarım saat yaptı ama ben 3 saat linpack yapıp 1 kez Cinebench R20'de çakılan sistem gördüm. O yüzden kendi overclock'um değilse voltajı çok geniş tutarım. 1,28 ile yarım saat P95 yapıyorsa 1,3v ile kolay kolay hiçbir şart altında çakılmaz. O sebeple 1,3v verdim. Ayrıca 1,3v stok voltajı aynı zamanda.
    Ryzen 7 5950X@4.6 Ghz (1.2v) - EVGA CLC 280 - Cooler Master Master Gel Maker - Asus Crosshair VI Hero X370 - 8*4 GB Gskill Trident Z RGB 3200 CL14@3733 CL14 - Sapphire Pulse RX 7900 GRE - Samsung EVO 970 500 GB NVME SSD - Samsung EVO 850 500GB SSD - EVGA Supernova G2 650W - Rampage Imposing Rainbow RGB Kasa
  • Performansı bir kenara bırakırsak sıcaklıkta da faydası var mı? 4Ghz kullanan biri olarak bu işlemciyi alıp daha düşük voltajla sistemi daha serin tutabilir miyim? Itx kasa kullanıyorum. 4Ghz'i stabil almak için 1.20 vermek zorunda kalıyorum. Anladığım kadarıyla işlemcim çok iyi değil.

Nereden bileceksin hak sandığın şeylerin koca bir yalan olduğunu? Ve nereden bileceksin yüz çevirdiğin şeylerin aslında hakkın ta kendisi olduğunu?!...
  • 4.2ghz'ye 1.4v'ta anca çıkabiliyor benim takoz. Herhalde üretilen ilk 3600 prototipi benimkisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4ÆM

4.2ghz'ye 1.4v'ta anca çıkabiliyor benim takoz. Herhalde üretilen ilk 3600 prototipi benimkisi.
    BF kodu nedir? Yeni satın aldığım 3600 1900 serisi geldi de o sebeple soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hit2934 -- 9 Haziran 2020; 5:47:0 >
  • Itx kullanıcıları için farkeder. Şöyle ki hızı arttırmak yerine voltajı düşürürsün, aynı hızı düşük voltajda serin serin alırsın bir gıdım ısınma olmaz. Malum low profile soğutucu kullanınca ısınma derdi oluyor. Kısacası güç güçtür, iyidir:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • N11 deki Magic adlı satıcıdan 3600x almıştım arkadaşımın oğluna sistem toplarken.
    Bir gün içinde kargoya verdiler fakat ürün kodunu hatırlamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.