Şimdi Ara

YENİ RENAULT KADJAR ANA KONU (199. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.740
Cevap
126
Favori
540.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu olsa olsa klima otomatik modda iken olabilecek birşeydir. Oto içindeki sıcaklığına göre klima anca kendini o şekilde ayarlar, Manuel olarak ayarlanan bir klimada sıcaklık soğukluk yalnızca sizin tercihiniz ile artar yada eksilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın içerisi homojen olarak soğuyor artık,arka kısım dahil,daha önceleri bu soğuma olmuyordu.Şu an havalandırmalar da boş yerlere hava veriyor,zaten klima çıkışlarının direk insanın üzerine gelmesi sağlık açısından da sakıncalı.
    Önceden otomatikte soğutmadığında manuel moda geçerek fan hızını arttırıyordum yinede içerisi soğumuyordu.Açılışta direk manuel mod yapmadım ama şu an klimadan memnunum,bu sorundan dolayı neredeyse arabayı satmayı düşünmüştüm.
    Aracın klima sistemini benden habersiz değiştiren biri varsa yada klimanın ciğerleri açıldıysa bilemem.

• Sorun , aracın kocaman camları var , üstünde de cam tavandan ciddi sıcak vuruyor. İç perde kapalıyken elinizle dokunun , ciddi ısı var orada. İzmir 39-40 derece sıcağında LO ayarda , fan en sonun bir altında kullanıyorum. Fan son hızda gürültüsü rahatsız ettiği için.

Aracın kliması bu ölçekte hacimde bir araç için yetersiz. Olay bundan ibaret. Çözümü de yok bence. Bir defa ızgaradan gelen hava keskin bir soğuk değil. Bir Toyota corolla bulun 2006-2011 fark etmez. Sonuna kadar soğuk açın elinizi ızgaraya tutamazsınız.

• Geçtiğimiz hafta Alanya'daydım. Bahsettiğiniz sorunu yaşamadım. Araba çok güneşte kaldıysa Lo ile başlattım. Sonrasında 19/20 derece yetti. Arka koltuklardakiler dahil hiç sıkıntı çekmedik.

Bu arada klimayı yukarı değil ortadan üfleme tavsiyesini kullandım. Bence de faydası var.

Güneş konusunda sanırım icon modelde camlar kendinden karartmalı. Belki icon olmayan arabalar için film kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmkara -- 4 Ağustos 2019; 21:54:36 >
  • Antalyada yasiyorum klima konusunda benim de yorumum olacak, klima sogutmuyor diyen arkadaslar aracin eco modunu kapatip klimanin sicakligini lo ya kasar dusursun o zaman tam kapasite ile calisiyor, o bahsedilen klima cikisina elini uzatamayacak kadar soguk havayi eco modu kapaliyken alabiliyorsunuz(son fanda olsa bile). Eco modu acildiginda klimanin kapasitesi de dusuyor ayni ev klimalarindaki eco modu gibi dusunun. Eco modu kapali lo sicaklik ve son fanda (ses cok fazla geliyor) 10dk icerisinde arabanin ici oldukca soguk oluyor.
    Yine de hava cikisinin yetersiz olduğunu dusunuyorum arkada oturan yolcular icin, cunku aracin ic hacmi buyuk. Arkayi bir nebze daha hizli sogutmak icin hava cikisini ayak bolumune verin, on koltuklarin altinda arka koltuklar icin hava cikisi var belki bilmeyen vardir.
    Herkese iyi forumlar.

• Klimadan bende memnunum fakat çoğu kişi bu aracın klima performansından bahsettiyse bu araçta klima problemi vardır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eco modunda kullanımı hiç söylemiyorum bile zaten. Şu var, otobana çıkıp 180 e sabitler giderseniz o zaman ferahlıyor , motor tam kapasite çalıştığı için klimaya da istediğini veriyor muhtemelen. Dur kalk trafikte veya düşük devir şehir içi sürüşlerde ben klimayı yetersiz buluyorum.

Daha önce yazmışımdır , 2 tane var bizde biri 85 bin diğeri 55 bin km de . İkisi de aynı. Klimanın daha verimli olması gerekirdi. bizdekiler 2015 ve 2016 model. Belki daha sonraları klima gazı modelini veya ufak tefek değişiklik yapmış olabilirler , bu sebepten bazı arkadaşlar durumdan memnun olabilir. Araç müthiş bir fiyat performans aracı , klima hariç eleştiremiyorum.
  • Belki de sorun 2015-2016 modellerdedir, 2017-2018'de bir düzenleme yapmışlardır. Bizde bir sorun yok çünkü.

Bu arada 2019'da sanırım arka koltuklara üfleme kanallarını da getirmişler. Her makyajda klimaya çalışıyorlar bir şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmkara

Belki de sorun 2015-2016 modellerdedir, 2017-2018'de bir düzenleme yapmışlardır. Bizde bir sorun yok çünkü.

Bu arada 2019'da sanırım arka koltuklara üfleme kanallarını da getirmişler. Her makyajda klimaya çalışıyorlar bir şekilde.
    2015 de de koltukların alt kısmında var iyi bakın...birileri tam bilmeden bilgi yanlışlığı yapmakta
  • ddkorkut kullanıcısına yanıt
    Ayağa vurdurunca mı üflüyor sadece?

• Bi arkada oturanın ayakları buz yapıyor, pek bi işe yaradığı söylenemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: ddkorkut

2015 de de koltukların alt kısmında var iyi bakın...birileri tam bilmeden bilgi yanlışlığı yapmakta

Alıntıları Göster
    Bahsettiğim o değil, orta kol dayamanın arkasında klima gözü koyulmuş. Bizde saçma bir boşluk var orada, muhtemelen Türkiye sürümünde kaldırmışlar.

• Türkiye sürümünde kaldırılma olayı değil, avrupada satılan kadjarların hiçbirinde orta kol dayama arkasında havalandırma ızgarası yoktu. Makyajlı kasayla geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihgs -- 9 Ağustos 2019; 15:14:36 >
  • Arkadaşlar Merhaba
    Tavan perdesinde sorun yaşayan oldu mu acaba?
    Benim araçta perde bazen kapanmıyor, kapanmaya başlıyor geri dönüyor..bazen tam kapanacakken tekrar geri dönüyor, bazen açarken dibe yakınken tekrar geri dönüyor felan.
    Kapalı halde, kontakta açıkken sıfırlama işlemi yaptım sözüm ona ama pek bir fayda etmedi.. Ne yapmak acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: artakalan

Arkadaşlar Merhaba
    Tavan perdesinde sorun yaşayan oldu mu acaba?
    Benim araçta perde bazen kapanmıyor, kapanmaya başlıyor geri dönüyor..bazen tam kapanacakken tekrar geri dönüyor, bazen açarken dibe yakınken tekrar geri dönüyor felan.
    Kapalı halde, kontakta açıkken sıfırlama işlemi yaptım sözüm ona ama pek bir fayda etmedi.. Ne yapmak acaba
    Benzer sorun bende orta direği rayından çıkınca olmuştu. Sanırım motor herhangi bir zorlukla karşılaşırsa işlemi iptal edip ilk haline dönmeye çalışıyor. Raylarda bir engel vs. var mı kontrol edebilirsiniz, belki az bir yağlama işe yarayabilir.
  • Yakın zamanda aracini servise goturen oldu mu, 1.5dci manuel icin ilk bakim fiyati 1150tl dediler 2 farkli yere sordum ikisi de ayni, nakitte %10indirim yapiyorlar. Fiyat normal mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kozmak

Yakın zamanda aracini servise goturen oldu mu, 1.5dci manuel icin ilk bakim fiyati 1150tl dediler 2 farkli yere sordum ikisi de ayni, nakitte %10indirim yapiyorlar. Fiyat normal mi?
    800 falan olsaymış iyi olurmuş. Sonuçta ilk bakımda yakıt filtresi değişmiyor. Toplasan 2 filtre 1 yağ için 1150 fazla tabi. Ben 1150- 1200 civarı bir tutardı 40 bin bakıma ödemiştim. Üzerinden epey geçti.

Yakında 60 bine götüreceğim , ön balatalar 1100 tl gibi astronomik bir tutar telaffuz ettiler. Bosch marka olanı 200 tl bu arada.

Normal servisi yetkilide yaptırıp balatayı Bosch taktıracağım sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    Garantiden dolayi servise mahkum oldum, yarin sabah götüreceğim, yapacak birsey yok. Garanti bitince daha da servise ugramam herhalde. Yetkili bosch servisine goturmustum bir onceki aracimi 65000km boyunca hicbir sorun cikmamisti lpg li olmasina ragmen, işini iyi yapan sanayideki bir yere gidilebilir.

Eger balata sesine takiyorsaniz orjinal almakta fayda var.

• Bende mga marka balata taktırdım. Sarf malzeme zaten balata, servislik garantilik bi durum olmaz.

• melihgs kullanıcısına yanıt
    Yetkili servisin Sistemlerinde gözükmezse balata değişimi bizde yapılmamış o yüzden garantiniz iptal demezler mi?

• 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.