Şimdi Ara

Yeni Renault Captur (161. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.433
Cevap
68
Favori
561.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun bir aradan sonra tekrar herkese selam. Bende şuan fonksiyon start and stop devreye girmiyor.Aslında 1 haftadır oluyor ancak bende kitapçıkta yazan v.s şeylerden oluyor diyordum ancak bugün her şeyi konrtol ettim sıkıntı gözükmüyor. Ancak araç bir türlü bu fonksiyonu kullanmıyor. OTOMATİK STOP MÜMKÜN DEĞİL uyarısı veriyor. Böyle bir sorun başına gelen var mı?
    Ayrıca araç sabahları çalışırken çoğu zaman değil ama soğuk havalarda titreyerek çalışıyor. Hareket edince de silkinmeler oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolombo -- 8 Kasım 2014; 18:25:44 >
  • kolombo K kullanıcısına yanıt
    Benım vardı boyle bır sorunum. westen house (tam yazılısını bılmıyorum) borusunda arıza oldugu ortaya cıktı o degıstı su an normal calısıyor. Ama bır suru etken var bence ılk basta akunuzu br olcturun.%80 ın uzerınde dolulugu olması lazım yanlıs hatırlamıyorsam
  • Arkadaşlar benzin ibresinin takılı kaldıgına dair daha önce bir paylasımda bulunmustum. Sımdı olaydakı gelısmeyı paylasmak ve fıkır alısverısınde bulunmak ıstıyorum ıznınızle. arkadaslar yaklasık 25-26 lıtre yakın kullanımından sonra ıbre bır anda dusmeye basladı ve çabucak 3 çeyrek depo seviyesıne düştü. sonra çeyrek depo seviyesine kadar nrmal kullanım şeklinde kullandıkça düştü. İbrem çeyrek depoyu gösterdiğinde toplam kullanılan yakın 44.1 litre idi. ama ibre çeyrek depoda duruyordu. Bu seviyede herhangi bir uyarı ikaz almadım. ilk başta ikaz lambası yanana kadar kullanayım dedim ama sonra yolda kalırım diye depoyu fulledim. İnanın tam 44 litre 190,05tl lik benzin aldı depo. Bu durum normal mi arkadaşlar . Çeyrek depo benzin gösterirken bu kadar benzin alması. yada madem okadar benzin kullandım ikaz ışıgım neden yanmadı. 3. ve son sorum ek depo gibi bir olay var mı bizim captur da.
  • Merhaba arkadaşlar, Captur1.5 için Kış Lastiği, bütçemden dolayı Petlas 205/50/17 almayı düşünüyorum. Görüş düşünce ve önerilerinizi alabilir miyim?

http://www.youtube.com/watch?v=JPnBv22H0Ck

Yeni Renault Captur

• Herkese Merhaba,
    Megane 3 1.5dci 105 bg aracımı satıp CAPTUR 1.5 dci EDC 90 bg almayı planlıyorum. CAPTUR 1.5 dci EDC 90 bg kullananların genel fikrini alabilir miyim?
    Bir kaç sorum olacak cevap verenlere ve okuyanlara şimdiden teşekkürler.

1- 105 bg'den sonra 90 bg kullanırken zorluk çeker miyim?
    2- EDC ile Stop&Start özelliği neden bir arada sunulmuyor?
    3- Araç biraz yüksek olduğu için dönüşlerdeki yol tutuşu nasıl?
    4- Aracı aldığınızda size hayal kırıklığı yaşatan bir şey oldu mu?(plastik kalitesi, eksik olan aksesuar vs. gibi)
    5- Geri görüş kamerası için 1200TL, buna uyumlu media için de r-link yani ektradan 2500 TL vermem gerekiyor. Sizce normal R-NAV yerine R-LINK gerçekten bir fark yaratıyor mu? İnternete bağlanma işlevini kullanmayacağım. 2500TL'ye değer mi? R-NAV alıp buna sonradan garantiyi bozmayacak şekilde geri görüş kamerası taktırmak mümkün mü?
    6- EDC ile ilgili bir şikayetiniz var mı? Benim evin etrafı hep arnavut kaldırımı. Vites kutusundan sallantılı yollrda ses geliyor gibi şikayetler var internette. Siz böyle bir sorun yaşadınız mı?

Çok teşekkürler.

• Bagaj havuzu kullanan varmı arkadaşlar. varsa kullanana arkadaşlara sormak istediğim. bu havuz üsteki bölmeye mi alttaki bölmeye göremi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozcelik

Herkese Merhaba,
    Megane 3 1.5dci 105 bg aracımı satıp CAPTUR 1.5 dci EDC 90 bg almayı planlıyorum. CAPTUR 1.5 dci EDC 90 bg kullananların genel fikrini alabilir miyim?

4- Aracı aldığınızda size hayal kırıklığı yaşatan bir şey oldu mu?(plastik kalitesi, eksik olan aksesuar vs. gibi)
    5- Geri görüş kamerası için 1200TL, buna uyumlu media için de r-link yani ektradan 2500 TL vermem gerekiyor. Sizce normal R-NAV yerine R-LINK gerçekten bir fark yaratıyor mu? İnternete bağlanma işlevini kullanmayacağım. 2500TL'ye değer mi? R-NAV alıp buna sonradan garantiyi bozmayacak şekilde geri görüş kamerası taktırmak mümkün mü?
    6- EDC ile ilgili bir şikayetiniz var mı? Benim evin etrafı hep arnavut kaldırımı. Vites kutusundan sallantılı yollrda ses geliyor gibi şikayetler var internette. Siz böyle bir sorun yaşadınız mı?

Çok teşekkürler.

Ben bu kadar pasif kullanılan bir forum görmedim. Bir bilgi için foruma danışıyorsun bekleki sana cevap gelsin. Foruma soru soracağıma "İSTİHARE" rüyasına yatarım daha çabuk öğrenirim.

Kardeşim kaç gündür bekliyorum bu kadar kullanıcı arasından biri sana cevap versin. Baktım olmuyor ben kesin bildiğim başlığa cevap vereyim.

1- Elbetteki 105bg. 90bg. geçişte biraz fark edersin ama ben 80bg. 8 sene Scenic kullandım ama inan hiç 110bg. aramadım. Bu tamamen kullanım tarzı ile bağlantılı ama unutmaki Scenic ve Captur segmenti hız segmenti değil. Scenin boş ağırlığı 1500kg. olmasına rağmen 80bg. den gayet memnundum. Dediğim gibi bg. ihtiyacın tamamen kullanım tarzın ile alakalı.
    2- Diğer markalarda otomatik özellik ile birlikte S&S özelliği verilmekte iken Renault'da maalesef sadece düz vites modellerinde S&S özelliği bulunuyor.
    4- Geri Görüş kamerası için R-LINK almana gerek yok. İkisi çok farklı donanımlar. Eğer ICON model alırsan zaten 7" ekran arabada standart. Sen istersen 1,200TL- karşılığı geri görüş kamerası taktırabilirsin. R-LINK, Renault'un aylık ücretli internet uygulaması.

Bu arada ben de 5 gün önce kış lastiği ile ilgili soru sormuştum ama istihare'ye yatsam fena olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 14 Kasım 2014; 10:21:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: osenemoglu

quote:

Orijinalden alıntı: gozcelik

Herkese Merhaba,

Çok teşekkürler.

Ben bu kadar pasif kullanılan bir forum görmedim. Bir bilgi için foruma danışıyorsun bekleki sana cevap gelsin. Foruma soru soracağıma "İSTİHARE" rüyasına yatarım daha çabuk öğrenirim.

Kardeşim kaç gündür bekliyorum bu kadar kullanıcı arasından biri sana cevap versin. Baktım olmuyor ben kesin bildiğim başlığa cevap vereyim.

1- Elbetteki 105bg. 90bg. geçişte biraz fark edersin ama ben 80bg. 8 sene Scenic kullandım ama inan hiç 110bg. aramadım. Bu tamamen kullanım tarzı ile bağlantılı ama unutmaki Scenic ve Captur segmenti hız segmenti değil. Scenin boş ağırlığı 1500kg. olmasına rağmen 80bg. den gayet memnundum. Dediğim gibi bg. ihtiyacın tamamen kullanım tarzın ile alakalı.
    2- Diğer markalarda otomatik özellik ile birlikte S&S özelliği verilmekte iken Renault'da maalesef sadece düz vites modellerinde S&S özelliği bulunuyor.
    4- Geri Görüş kamerası için R-LINK almana gerek yok. İkisi çok farklı donanımlar. Eğer ICON model alırsan zaten 7" ekran arabada standart. Sen istersen 1,200TL- karşılığı geri görüş kamerası taktırabilirsin. R-LINK, Renault'un aylık ücretli internet uygulaması.

Bu arada ben de 5 gün önce kış lastiği ile ilgili soru sormuştum ama istihare'ye yatsam fena olmaz.

Teşekkür ederim

Gönül isterdiki ben de kış lastiği ile ilgili bir şeyler söyleyeyim ama hiç lazım olmadığından bilgim yok.

• Merhaba hocam,

Lastik önerisi değil de şu lastik nasıl diye sorulunca, doğal olarak o lastiği kullanan kişi cevaplar. Demek ki forumda kullanan yok.
    Kendi aracımda goodyear ug8 kullanıyorum tavsiye edrim

gozçelik arkadaşın sorduklarına gelince, kendi kullandığı araba ile kıyas istiyor. Gidip Capturu incelediyse, zaten en güzel cevaplar kendisinde...

Bir de, orjinal geri görüş kamara için R-link şart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmessenger* -- 14 Kasım 2014; 13:31:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmessenger*

Merhaba hocam,

Lastik önerisi değil de şu lastik nasıl diye sorulunca, doğal olarak o lastiği kullanan kişi cevaplar. Demek ki forumda kullanan yok.
    Kendi aracımda goodyear ug8 kullanıyorum tavsiye edrim

gozçelik arkadaşın sorduklarına gelince, kendi kullandığı araba ile kıyas istiyor. Gidip Capturu incelediyse, zaten en güzel cevaplar kendisinde...

Bir de, orjinal geri görüş kamara için R-link şart...

Lastik önerinizi incaleyip değerlendireceğim teşekkür ederim ancak geri görüş kamerası için 2014 belli bir dönemden sonra TR giriş yapan Capturlar'da R-LINK şart değil. Benim Captur R-LINKsiz Geri Görüş kameralı. Ama merak ettim şimdi bir kaç MAIS satıcısı ile görüşeceğim.

• turom kullanıcısına yanıt
    Ben aracı aldığımda kullanmaya başladım. Hem üst kısma hem de bölmeyi kaldırdığımda sorun olmamıştı.
  • Kolay gelsin arkadaşlar, "darkmessenger" arkadaş kafamı karıştırdı. Captur siparişini 2 hafta önce geçtik. Ay sonu veya Aralık başı teslim edilecek inşallah. Ancak sipariş edilen araç "Geri Görüş Kameralı". Forumlarda çoğu arkadaş Geri Görüş Kamerası olan modellerin "R-LINK" özellikli olduğundan bahsediyor, ancak şimdi tekrar Anadolu MAIS ile görüştüm araçta Geri Görüş Kamerası olduğunu ama R-LINK olmadığını iddia ediyor. Hatta "Lastik Basınç Sersörünün" olduğunu ancak yazılımsal olarak İspanya'nın aktif etmediğini de ek bilgi olarak verdi. 2014 yılının belli bir döneminden sonra geri görüş kameralı modellerde R-LINK olmadığını da belirtti. Forumda bahseden arkadaşlar R-LINK ile R-NAV'ı karşıtırıyor olabilirler mi? Geri Görüş Kamerası için R-NAV şart ama R-LINK şart değil.

Şimdi sizlere soruyorum, 2014 yılı içerisinde geri görüş kameralı model alıp R-LINK olmayan arkadaş var mı? yoksa geri görüş kameralı tüm modellerde R-LINK standart mı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 14 Kasım 2014; 14:56:28 >

• R-nav, Menavrus programı ile her şekile girince renault firmasıda müşteri kaçmasın diye böyle bir yol tercih etmiş olabilir... Ben sadece kendi sitelerinin yalancısıyım. :)

Daha önce Mustafa abi paylaşmıştı. Program varsa, R-nav ile her bir şeyi yapabilirsin...

http://www.renaultfanclub.com/clio-4-fan-club-clio-4-kulubu/76250-r-nav-icin-yeni-arayuz-video-oynatma-ve-igo.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmessenger* -- 14 Kasım 2014; 15:34:33 >
  • kayafatih K kullanıcısına yanıt
    tesekkur ettim bilgi için.
    http://www.kliksa.com/urun/renault-captur-suv-2013-sonrasi-bagaj-havuzu-siyah/902184142
    Bu ürünü alcam bende umarım uyum sıkıntısı yaşamam
  • Yetkili Servis ile görüştüm. Geri görüş kamerasını dışarda taktırıp teyp sistemindeki sigortaları kullanırsan aracın garanti dışı olur dedi. Reno R-Link'e2.000 tl dedi. Özel serviste ise 270 tl (bunda sadece dikiz aynasına ekran takılıyor) Acaba dışarda taktıraağımda sıkıntı olur mu? bu işten anlayan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmessenger*

R-nav, Menavrus programı ile her şekile girince renault firmasıda müşteri kaçmasın diye böyle bir yol tercih etmiş olabilir... Ben sadece kendi sitelerinin yalancısıyım. :)

Daha önce Mustafa abi paylaşmıştı. Program varsa, R-nav ile her bir şeyi yapabilirsin...

http://www.renaultfanclub.com/clio-4-fan-club-clio-4-kulubu/76250-r-nav-icin-yeni-arayuz-video-oynatma-ve-igo.html

Eyvallah kardeşim.
    Yurt dışındaki R-NAV'larda hem ECO Sürüş Göstergesi aktif hemde geri görüş kamerası opsiyonu mevcut.
    Ben bizim Captur'da Eco sürüş modunu aktif hale getirdim ama verileri açamadım, cotech arkadaşla kontrol ettiğimizde elindeki bilgisayarın bunu açmaya yetkili olmadığını müsait zamanda diğer bilgisayarlarda deneyeceğini söyledi, bu arada geri görüş kamerasını kalibrasyon ayarlarının R-NAV da olduğunu ama pasif durumda tutulduğunu farkettik.
    Captur'da ki R-NAV a medi@skin programı yükledim, daha sonra basarsoft 2014/7 Türkiye haritası ve Türkçe dil paketi entegre ettim, arayüzdeki ingilizce butonları Türkçe'ye çevirdim ve arayüz temasını Captur'a özel tasarladım, canım sıkıldıkça temayı değiştiriyorum, son yaptığımı henüz araçta kullanmadım ama bu medi@skin harika bir şey hem araç hareket halindeyken video izleniyor ve ses kalitesi standart R-NAV dan çok daha iyi hemde 2 tane mükemmel harita sistemi mevcut, ekrandaki hız göstergesi de cabası...
    Aşağıdaki buton gözükmeyen resim yeni tasarımım, diğeri şuanda üzerinde çalışan tasarım...

Yeni Renault Captur

Yeni Renault Captur
     Yeni Renault Captur Yeni Renault Captur

• Son çalışmam neticesinde ekranda şehir içi hız limiti 50-54 arası, otoban hız limiti 130-134 arası ve gaza gelmemek için 170-174 arasında ikaz çıkıyor...

http://youtu.be/qmrnybo8w8Y
  • *USTA kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim abi,

Mustafa abinin paylaştığı üzere; R-navda her bir halt mevcut, ama sevgili reno keseyi doldurma peşinde :)
  • *USTA kullanıcısına yanıt
    Hocam bu göstergeler cok güzelmis peki Clio 4 GT Line nın ekranında da bu sekilde cikiyor mudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attila Khan

Hocam bu göstergeler cok güzelmis peki Clio 4 GT Line nın ekranında da bu sekilde cikiyor mudur ?

R-NAV varsa bu ekranı kendin de oluşturabilirsin...

Yeni Renault Captur
     Yeni Renault Captur

• 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.