Şimdi Ara

Yeni ramden sonra [EFI SHELL] hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir iki gün önce bi oncekinin aynısı olan 4gb ram daha aldım ve aynı renkteki slotuna yerleştirip bilgisayarı açtım.Açılışta sorun yoktu ama 10-15 dk sonra mavi ekran veriyodu.(2 tane verdi.Biri kernel data inpage error,diğeri critical process died.)Bu günde bilgisayar başlarken EFI Shell hatası verdi devamı gelmedi.Ben de bios pilini çıkartıp bekledikten sonra yerine taktım.Bilgisayar açılışta run setup f1 ve load defaults f2 sordu.F2 yi seçip devam ettim bilgisayar açıldı fakat daha 2 dk geçmeden tekrar critical process died mavi ekran hatasını aldım.şuan reset attığımda yine EFI Shell hatası alıyorum.
    Bu arada aldığım ram bi öncekinin aynısı, sırf sorun yaşamamak için böyle seçmiştim ama malesef..
    Edit: Anakart : MSI 970A-G43 Amd 970 2133MHz(OC) DDR3 Soket AM3+ ATX Anakart , Ramler : G.Skill Ripjaws 4GB 1600MHz DDR3 Ram (F3-12800CL9S-4GBRL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DWBlock -- 22 Ekim 2016; 23:32:12 >

• ramler hangi slotlarda
  • ram i sök tekrar tak.
    olmadı sadece yeni rami tak test et.
    değilse ram arızalı.
  • @zeki1981
    1. ve 3. slotlarda.2 ve 4 boşta
    @bdivrik
    Dediginizi denemiştim fakat olmadı,ramlerin arızalı oldugunu dusunmuyorum iki ram de takılıyken bi kaç gün çalışmıştı çünkü
  • Konu güncel
  • ram hatası rasgele olur.yani bu hata ramden diyemezsin.
    işin ilginci diğer donanımların hataları kendine özel olur.
    hdd nin boot not found yada mbr hatası
    ekran kartı sürücü den dolayı çökme falan.
    o sebeple bir pc rasgele arızalar çıkarıyorsa arıza ram deriz.
    sen yeni ram i tek takarak dene yinede.
  • bdivrik B kullanıcısına yanıt
    Tekrar denedim sonuç aynı , yine
    EFI Shell Version 2.31 [4.653]
    ekranına yönlendirdi.

Az önce de 2.defa BIOS pilini çıkartıp tekrar taktım.Bilgisayar hatasız açıldı ama yine 2 dk geçmeden dondu ve mavi ekran verdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeni ram le denedin aynıysa
    tek eski ram le dene sorun çözülürse yeni ram sorunlu.
    Eski ram lede denedim çözülmedi malesef
  • aynı hatayı alıyorsan sorun başka.
    sata kablosunun yerini değiştirip açarken f12 boot menu den windows boot gibi bir şey olacak onu seçerek deneyebilirmisin.
    Sata kablosunu 3 farklı yere takıp başlattım ama değişen birşey olmadı.Kablodandır diye yedek kablosuyla takıp denedim yine aynı.

Please select boot device:
    kısmında
    UEFI: Built-in EFI Shell ve hemen altında Enter Setup var,windows boot u göremedim.
  • hdd yi görmüyor gibi.
    önce kabloları kotrol edip görmesini sağla
    yada biosta görüyormu kontrol et
  • efi şhell deyken exit yazarmısın tomshardware de uğraşmışlar bu hatayla
    Baktım şuan bütün SATA portlarını boş olarak görüyor dediginiz gibi sorun HDD deymiş cok ilginc yeni ram alıp takmadan once sorun yokken sonrasında boyle birşey olması.Aralarında nasıl bir baglantı var çözemedim doğrusu.Yeni bir HDD sorunumu çözecek sanıyorum teşekkür ederim hocam iyi geceler

Edit:exit yazdım bios ekranına geri attı , HDD yi tanısaydı boot edecekti demek ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DWBlock -- 23 Ekim 2016; 3:33:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DWBlock

@zeki1981
    1. ve 3. slotlarda.2 ve 4 boşta
    @bdivrik
    Dediginizi denemiştim fakat olmadı,ramlerin arızalı oldugunu dusunmuyorum iki ram de takılıyken bi kaç gün çalışmıştı çünkü

dostum 2 ve dört nou slotlara takmalısın.
    yani mavilere siyahlarda dual çalışmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.