Şimdi Ara

Yeni Oyun Sistemimiz (4-1-3-2) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sistemi köylü villas boas çelsinin başında denedi beceremedi gönderdiler
  • 4-1-3-2 derken
    sanırm klasik 4-4-2 çıkacağız ama göbekten bir defansif orta saha diğerleri kadar ileriye çıkmayacak.onun için kanat oyunu oynanmayacağını sanmıyorum.sadece görevleri daha belirgin olacak.
    mesela veli oynayacaksa ya ileride duracak yada geride.

bu arada tesisler yol geçen hanına dönmüş girmeyen kalmamış buna son vereceğiz kimseyi sokmayacağız, futbolcularda kafalarına göre hareket ediyormuş kimisi yemeğe giderken kimsi fitnes çalışıyormuş vs. vs. bunları ortadan kaldıracağız herkes düzenli ve birlikte hareket edecek dedi.

şunları duydukça y.d nin kulaklarını çınlatıyorum bol bol.
  • formasyonla iş bitmiyoki istersen 1-9-1 oyna akıcı oynamak bambaşka bişey. yoksa herhafta başka formasyon deneye deneye bulurdun yolunu.
  • 4-3-1-2'nin sıkıntısı eğrilip bükülmemesi maç içinde değişikliklerinin kolay kolay yapılaması yani.Kanatlı bir sistemde bu çok daha kolaydı.Onun dışında BJK'a uyan bir sistem.Çok fazla merkez orta sahanız var.
  • Adam 4-1-3-2 oynayacağız dedi 4-3-1-2'yi nereden çıkartıyorsunuz?
  • BJK'lı arkadaşlar Samet Aybaba'nın size oynatacağı 4-1-3-2 sistemi, kanatlara yayılmayan, sadece ortadan hücum eden, hücum prese dayalı bir sistem. Aynı sistemi bizde de uygulamıştı. 4lü defans, önünde Hüseyin Çimşir ön libero, onun önünde Gökdeniz, Aurelio, Somers, ilerde de Fatih ve Mehmet Yılmaz oynardı. Bu sistemde ortasaha üçlüsü kanatlara pek açılmaz, beklerin bindirmeleri önem arz eder. Bizde o zamanki bekler Emrah Eren, Mustafa Yalçınkaya, bazen Lee, bazen de Somers olduğundan, ve bu adamlar da bırakın bindirmeyi sadece savunma işini bile tam anlamıyla beceremediklerinden kanat atağı olmayan, hücum presle top kapıp, ortadan hücum eden bir takımdık.

Yalnız Samet Aybaba'nın bu sistemde beceremediği iş top kendi takımında iken hücum edememesi, pas organizasyonlarını kuramaması, takımın set hücumunu becerememesidir. Top rakipte iken gözünüze hoş gelen futbol top sizde iken sizi sıkacak ve böyle futbol olur mu diyeceksiniz. Bunları kendimden bu kadar emin anlatmamın sebebi ise aynı bu sistemi bize uygulaması olmuştur. Size İstanbul'da 5-0 yenildiğimiz maçta bizim hoca Samet Aybaba idi ve o maçta biz üst üste 5 pas yapamamıştık.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

quote:

Orijinalden alıntı: d4ng3r

quote:

quote:

4-1-3-2 için iki tane defansif kanat oyuncusu lazım, culio-engin baytar gibi holosko quaresma gibi adamlarla olmaz bu sistem.

Q7 zaten gidecek, kalirsa anca 2'li forvetin biri olur. Holosko'da kalirsa forvet olur, bu sistemde cizgi oyuncusu olmayacak, Ismail ve Hilbert'in cikislarini gorecegiz bol bol.

4-3-1-2 de çizgi oyuncusu yoktur. 4-1-3-2 de vardır ama dediğim gibi defansif özellikleride olması lazım, yoksa takım aşırı ofansif olur.

4-4-2'nin kendisi ve "diamond" tabir edilen 4-1-2-1-2 varyasyonu disinda hic bir varyasyonda cizgi oyuncusu yoktur. Yani icerisinde 3 gordugunuz hic bir 4-4-2 varyasonu cizgi oyuncusu icermez. 4-4-2'nin her varyadyonunda oldugu gibi bunda da en onemli adamlae once iki full back ve daha sonra da defansif orta saha oyuncusudur. Hilbert, Ismail ve Ernst bu mevkilere cok uygun isimler ama ne yazikki yedekleri yok. Ozellikle Ismail boyle bir taktikle Bale gibi one cikabilir...

"Ismail boyle bir taktikle Bale gibi one cikabilir..." den sonrasını okumadım

• 4-3-1-2 oynuyacaksak eger kuarezma ve simao kesin satiliyo demektir.hemen bi kadro yapalim

--------------Cenk----------
    Hilbert-Egemen--Ersan-Iso
    -----------Ernst--------------
    ---Oguzhan---Fernandes----
    ---------Muhammed---------
    ------Pektemek-Transfer(Yakubu)
  • Oğuzhan o kadar iyi mi? Tanımadığımdan soruyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lombi

quote:

Orijinalden alıntı: ExtremeHatred

bu sistemi köylü villas boas çelsinin başında denedi beceremedi gönderdiler

Köylü dedigin adamın saygınlıgını ve başarısını 200 yıl yaşasan kazanamayacaksın.

bence sen benim niye köylü dediğimi anlamadın
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

4-1-3-2 için iki tane defansif kanat oyuncusu lazım, culio-engin baytar gibi holosko quaresma gibi adamlarla olmaz bu sistem.

Q7 zaten gidecek, kalirsa anca 2'li forvetin biri olur. Holosko'da kalirsa forvet olur, bu sistemde cizgi oyuncusu olmayacak, Ismail ve Hilbert'in cikislarini gorecegiz bol bol.

4-3-1-2 de çizgi oyuncusu yoktur. 4-1-3-2 de vardır ama dediğim gibi defansif özellikleride olması lazım, yoksa takım aşırı ofansif olur.

4-4-2'nin kendisi ve "diamond" tabir edilen 4-1-2-1-2 varyasyonu disinda hic bir varyasyonda cizgi oyuncusu yoktur. Yani icerisinde 3 gordugunuz hic bir 4-4-2 varyasonu cizgi oyuncusu icermez. 4-4-2'nin her varyadyonunda oldugu gibi bunda da en onemli adamlae once iki full back ve daha sonra da defansif orta saha oyuncusudur. Hilbert, Ismail ve Ernst bu mevkilere cok uygun isimler ama ne yazikki yedekleri yok. Ozellikle Ismail boyle bir taktikle Bale gibi one cikabilir...

ne tesadüf bende okuyamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

4-3-1-2 oynuyacaksak eger kuarezma ve simao kesin satiliyo demektir.hemen bi kadro yapalim

Bu kadro Kasımpaşa'yı bile yenemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayberk.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne tesadüf bende okuyamadım

Şu mesajların hepsini stokluyorum ben çok utanacaksınız ileride çooook

• quote:

Viles Boas 4-3-3 Uygulayamadıgından Kovuldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rem0te

quote:

Viles Boas 4-3-3 Uygulayamadıgından Kovuldu

Pardon Yanlış Okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

4-3-1-2 oynuyacaksak eger kuarezma ve simao kesin satiliyo demektir.hemen bi kadro yapalim

Bu kadro Kasımpaşa'yı bile yenemez

Bu sistemle daha iyisi var mi ?
  • -Trequartista(Yaratici ve bitirici)
    -Creative, passer ve destroyerden olusan ortasahadaki 3lü.
    -Ofansif 2 bek. (4-3-1-2de oyunu genisletmeniz cok önemli)
    -20+gol yapabilecek bir forvet oyuncusu.

İsmail, Hilbert ofansif bekler?
    Fernandes yaratici, Oguzhan passer rolünde, Ernst destroyer?
    Muhammed trequartista?
    Mustafa +20 gol?

Ayrica takim savunmanizda cok güclü olmak zorunda. Fernandes bekini cok iyi derecede yardim etmek zorunda.
  • Bir antrenör daha gelmeden x-x-x gibi şeylerden bahsedşyorsa siz siz olun inanmayın. Lafın gelişi söylenmiştir o.
  • Samet hoca Brezilya'lılardan bahsetti yalnız şöyle birşey de okudum ; Bucaspor'dan ayrıldığından beri izliyormuş..Yani muhtemelen Anadolu takımlarında görev alırsam getiririm mantığı ile izlemiş olabilir...Üç büyükler çok farklı, bunu da göz önüne alıyor olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jagaciak24

-Trequartista(Yaratici ve bitirici)
    -Creative, passer ve destroyerden olusan ortasahadaki 3lü.
    -Ofansif 2 bek. (4-3-1-2de oyunu genisletmeniz cok önemli)
    -20+gol yapabilecek bir forvet oyuncusu.

İsmail, Hilbert ofansif bekler?
    Fernandes yaratici, Oguzhan passer rolünde, Ernst destroyer?
    Muhammed trequartista?
    Mustafa +20 gol?

Ayrica takim savunmanizda cok güclü olmak zorunda. Fernandes bekini cok iyi derecede yardim etmek zorunda.

Muhammetten 10 numara ya da trequarsista suanda olmaz. Orada Q7 oynasa daha faydalı. Koy adamı serbest oyna de dağıtsın orayı. Muhammette fizik yeterli değil. Ha tabi basit maclarda kupa maclarında falan oynayıp hazırlanmalı artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.