Şimdi Ara

YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.167
Cevap
37
Favori
207.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir sorum olacaktı. Hanım için araba almayı düşünüyorum . Opel Corsa alayım dedim. Fiyat olarak Yeni Corsa 5 Kapı 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman 14" Kapak Jant Essentia 49.300 TL diyor. Ancak çevreme baktığım zaman çok fazla Renault Clio görüyorum, Joy 1.2 Turbo EDC 120 bg 54.650 TL yazıyor. Corsa ile aralarında 5.000 TL'lik fark olmasına rağmen neden çok fazla Clio var anlayamadım. Çok daha az yakıt daha fazla konfor mudur ? Daha az yaksa diyorum aradaki 5000 TL ile 2 senelik benzin, bakım masrafları hayli ile karşılar.
    Sebebi nedendir ? ve alacağım opel corsa bayan için uygunmudur ?Araba kullanım süresi günde 1 saat, hatta geçmez bile :) Hundai i10lara baktım fiyatları göstermedi (güncelleniyor) web sitesinden.
  • Arkadaş niye kimse bir şey demiyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: progenic

Arkadaşlar merhaba,
    Bir sorum olacaktı. Hanım için araba almayı düşünüyorum . Opel Corsa alayım dedim. Fiyat olarak Yeni Corsa 5 Kapı 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman 14" Kapak Jant Essentia 49.300 TL diyor. Ancak çevreme baktığım zaman çok fazla Renault Clio görüyorum, Joy 1.2 Turbo EDC 120 bg 54.650 TL yazıyor. Corsa ile aralarında 5.000 TL'lik fark olmasına rağmen neden çok fazla Clio var anlayamadım. Çok daha az yakıt daha fazla konfor mudur ? Daha az yaksa diyorum aradaki 5000 TL ile 2 senelik benzin, bakım masrafları hayli ile karşılar.
    Sebebi nedendir ? ve alacağım opel corsa bayan için uygunmudur ?Araba kullanım süresi günde 1 saat, hatta geçmez bile :) Hundai i10lara baktım fiyatları göstermedi (güncelleniyor) web sitesinden.

su an baktıgın corsayı kullanıyorum bu arabayı clio ile esdegerlemeyin konfor acıısndan cok büyük fark var km yapmıyorsan direk corsayı al

cevrende cok jetta clio görürsün cünkü hepsi ucuz sirket arabaları son kullanıcıya satısı nerdeyse yok gibi

• progenic P kullanıcısına yanıt
    Ben 2011 model corsa kullandım 4 sene. Geçen nisan ayında clio ile değiştirdim aracımı. Ben yol tutuş olsun, konfor olsun, görünüş olsun, genişlik olsun clio'dan daha memnunum. Yakıt olarak karşılaştıramıcam tabii. Corsa benzinliydi clio dizel. Ama kullandığım corsa D kasaydı. Yeni kasayı hiç kullanmadım.
  • 2 tane Corsa Essentia cı vardı burada.Adamlar yol bilgisayarı yaptırdı arabaya.Sistemden açtırdılar.Yardım istiyorum nasıl yaptınız falan bilgi vermiyorlar.Türk milletinin özet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amphioxus

2 tane Corsa Essentia cı vardı burada.Adamlar yol bilgisayarı yaptırdı arabaya.Sistemden açtırdılar.Yardım istiyorum nasıl yaptınız falan bilgi vermiyorlar.Türk milletinin özet.

aynen arkadasın dedıgı gıbı bızlerlede paylasın nasıl yaptırdıgınızı arkadaslar bızde de esentıa corsa var bızımde yol bılgısayarımız olsa fenamı olur bır yerınız mı eksılırmı :(
  • Bu akşam karaktersiz karakterin birisi arka lastiği yanaktan bıçak ile delmiş. İstepmeden yedek lastiği taktım Lastik Basınç sensörü yanıyor. Ufak bir araştırma sonucu yedek lastik de lastik basıncı sensörü olmadığını yazıyor ( Araçın kendi kitapçığında) yedek lastik ile hız yapmayın ve kısa sürede lastiğinizi değiştirilmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar gördüm. Aracın üzerinde Continental lastik ile geliyor ve bir tane alacağım konu ile ilgili fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cevahir111 -- 1 Aralık 2015; 23:33:10 >
    hocam bana göre b sınıfı araçlarda çok büyük farklar yok. ben 1000 km dizel clio kullandım. aracın yakıtına diyecek bir söz bulamıyorum. harikaydı resmen. ama önde konuşulanları arkada duyamıyordun resmen. arada kalsam corsa alırdım. bir kere çok sessiz bir araç. ses sistemini de çok beğeniyorum. clioya göre daha fazla kalite hissi uyandırıyor. ayrıca arka koltukları c sınıfı düzeyinde neredeyse. gayet yeterli. clio biraz daha dar. corsa alacaksan en az enjoy donanımı al. essentia çok boş. bir de opel bayileri güzel indirim yapar. liste fiyatına aldanma.
  • sals S kullanıcısına yanıt
    Yaptıran arkadaş GM ile yazıştığını ve serviste yaptırdığını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevahir111 C kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun. Dayaklık o kadar çok adam var ki şu memlekette Stepnede lastik basınç sensörü yok. Bildiğim kadarı ile lastik basınç sensörü sibopa bağlı. Yeni lastik taksan bile bir sorun oluşmaz Ben de araç ile gelen lastikleri babama verdim ve kendime lastik aldım. Sensörler gayet güzel çalışıyor.
     YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU

• Herkese merhaba,

Almayı düşünen arkadaşlar için açıklayıcı bilgi olsun diye Yeni Corsa Enjoy 1.3 Cdti Ecoflex Easytronic deneyimlerimi paylaşmak isterim. Aracı henüz aldım ve gerçekten memnunum. Çünkü piyasada dizel ve otomatik (aslında easytronic) olup fiyatı uygun olan başka araç yok diyebilirim. Yıl sonu olduğu için gerçekten iyi bir fiyata geldi bana.
    Aslında araç fiyatları malum çok yüksek, bu aracın fiyatına 2-3 sene önce SUV bile alınabiliyorken şu an kur ve vergilerin durumu yüzünden fiyatları anlatmaya gerek yoktur ama alternatifleri ile kıyaslayınca fiyatı en uygun olan dizel otomatik araç diyebilirim.

Aracın gemi ile gelmesini bekledim, Allah'tan gemi limana varmak üzereydi ve 10 günde teslim aldım aracı, trafikte çok görmüyorum ama dediklerine göre satışları iyi gidiyormuş. Çoğu Opel'de benim baktığım zamanlarda 1-2 tane beyaz dışında araç yoktu.

Kafamda Polo ve Corsa vardı, VW aracı Şubat ayında teslim ederim dedi ve zam gelirse üzerini ödersiniz dedi, yıl sonu indirimi diye bir kampanya yapılıyor ama araç yok, yılbaşından sonra teslim ediliyor. Beyaz dışındaki renklere extra 950 lira para isteniyor. Bence bu kadar Lovemark olması anlamsız, talep yüzünden fiyatlar çok pahalı. İspanya'da gördüm kampanya ile Golf, 16bin Euro'dan satılıyor, Türkiye'de 100Bin'e Golf alıyor insanlar. enteresan bence.
    1.2 TSI Polo Lounge al abi dedi adam, full'un full'u daha önce böyle Polo çıkmadı dedi, dedim geri görüş kamerası var mı? -Yok, extra şu kadar para. USB & Bluetooth extra 400 TL, indirim pazarlık söz konusu bile değil, eyvallah dedim çıktım. Zaten sabırsız ve stresli bir adamım VW alsaydım beklerken kafayı kırardım, gelene kadar arabadan soğurdum heralde.
    Ama yalan yok VW malzeme kalitesi çok iyi geldi bana, Audi A3 ile Golf arasında bana göre Golf daha kaliteli gibi, Audi'yi çok severim ama şu noktada öyle gibi. Neyse konuyu çok dağıtmayayım.

Aracı almadan önce araştırma yapmaya çalıştım ama gerçekten hiçbir yerde çok fazla bilgi bulunmuyor, sanırım yeni çıktığı için. Yabancı sitelerde bile aracın bir tek öninceleme yazısı var her yerde aynı yazı kullanılmış, kullanıcı deneyimi pek yok. O yüzden paylaşmanın yararlı olacağını düşündüm.

Daha öncesinde 2015 model Hyundai i10 kullanıyordum, 1.2 Otomatik Elite modelini, aracın haddinden fazla yakıt tüketmesi yüzünden satmak durumunda kaldım ve Corsa'yı tercih ettim.
    Hyundai ile ilgili çok fazla şey söyleyemeyeceğim, tasarımı güzeldi, malum Audi TT, New Bettle, Golf gibi araçları tasarlayan adam yeni Hyundai ve Kia'ları tasarlıyor. Bunun dışında yokuşlarda performansı iyiydi, hızlanması bana göre iyiydi, 4 ileri olduğu halde, tam otomatiğin konforu da easytronic'e göre :) güzeldi. Zaten ilk arabamızdı ama dediğim gibi yakıt tüketimi bana biraz fazla geldi yaklaşık 11-12 lt / 100 km (istanbul içi ve her sabah köprü trafiğinde)
    Sonrasında, hyundai'yi aldığım yer, aracı komik bir rakama takas için almayı teklif etti ve tartışıp çıktım. Opel ile takas ettim ve Opel bile araca daha iyi bir rakam verdi, ufak bir zararla işin içinden çıktık.

Gelelim Corsa konusuna, Hyundai'den sonra gerçekten spor bir araba kullanıyormuşum gibi hissettirdi, malzeme kalitesi, görünüşü, ön kısmı çok cezbetti. Özellikle iç kısmı (piano black) ve iç hacmi çok tatmin etti beni.
    Aracın hızlanışı yol tutuşu güzel, vites geçişleri de çok fazla hissedilmiyor diyebilirim. Aslında çok fazla araç tecrübem olmasa da, eşin dostun kullandığım araçları ile kıyaslayınca kendime göre bir fikrim oluştu. Easytronic hakkında çok fazla kötü yorum gördüm ama dedim ki bu yeni 3.0 versiyonu, sorunları giderilmiştir diye gözümü kapattım ve aracın tipini beğendiğim için ve az yakmasını istediğim için hemen almak istedim, pişman da olmadım.
    Yakıt tüketimi hakkında henüz erken olduğu için çok fazla şey söyleyemeyeceğim ama her gün sabah / akşam köprü trafiğinde şu anda ortalama yakıt tüketimi 7 lt/100 km. Kilometre yaptıkça sürekli düşüyor, ama o kadar trafikte ve yeni olduğu halde bana tatmin edici geldi. Açıkçası Hyundai'den sonra cennet gibi geldi diyebilirim :)
    Sadece yokuşlarda inerken ve çıkarken vites biraz kararsız kalıyor gibi, düz yolda giderken hiçbir sorun yok, basınca anında 100km hıza vitesi bile hissetirmeden geliveriyor. Yokuş inerken frene basınca bir keresinde vites düşürdü ve deviri 3-4Binlere yükseldi, yokuş çıkarken de aynısı oldu şu an ayağımı biraz gazdan çekince vites geçişlerini ayarlamaya alışmaya başladım, sanırım zamanla daha iyi bir sürüş tecrübem olacaktır.
    Geri geri yokuş yukarı park etmek istedim araç biraz gazı kesince öne kaçırıyor, sanırım otomatikleştirilmiş düz vites mantığından olsa gerek diye düşündüm. Bir de yokuş yukarıya sıkışık trafikte çıkarken, Hill Holder devredeyken, gaza basmadan kendi kendine hareket etmesi bana normalden biraz daha hızlı geldi, trafik sıkışıksa bu esnada frene dikkat etmek gerekiyor, çünkü araç bir anda kendini öne atabiliyor, frenleri bu esnada yumuşak ayarlamak zor oluyor, biraz sallayarak duruyor. Sanırım araç yeni olduğu için balataların alışması gerekiyor, ya da benim alışmam gerekiyor, ilk günlere göre daha iyi diyebilirim, tam olarak bilmiyorum ama durum böyle.
    Bunların dışında bir sıkıntı yaşamadım.

Start & Stop özelliği gerçekten kullanışlı, duruş halinde frene tam basınca hemen devreye giriyor, ayağı çeker çekmez ilerliyor, hiç bekleme yok. Frene yarım basınca araç durduğu halde isterseniz devreye girmiyor. Klima, cam ısıtması direksiyonun düz olması gibi kriterleri yok. her seferinde sorunsuz çalışıyor.

Gelelim multimedya konusuna, müzik sistemi benim için önemli bir kriter, ama evde yeterince iyi bir sistemde dinlediğim için araca ekstradan woofer ve amfi taktırmak gereği duymuyorum. Zamanla belki olabilir.
    6 Hoparlörlü ses sistemi eski aracıma göre güzel, 1-2 kademe bası ve 3-4 kademe tizleri açınca detaylar güzel gelmeye başlıyor. Bas notaları detaylı duyuluyor. Eski aracımda böyle değildi. Bluetooth ve Spotify'dan kablosuz müzik dinleme gibi özellikleri var, benim hoşuma gitti. Dokunmatik ekranı almadım normal CD çalarlı ve USB'li sistem bana yetti açıkçası.
    City modu özelliği kullanışlı, özellikle park ederken çok rahatlık sağlıyor. Camlar ve aynalarda ısıtma olması da iyi bir özellik, camlar ve aynalar yağmurda hep temiz kalıyor.

Araç biraz yere yakın sanırım, Hyundai'ye göre tümseklere ve yokuş sonlarına dikkatli girmem gerekti, hatta ilk aldığımda HGS olmadığı için arabalı vapura bindim ve binip inerken açıkçası altını bir miktar dokundurdum.

Kullandıkça tecrübelerimi aktarmaya çalışırım, şimdilik almayı düşünenlere aktarabileceğim tecrübelerim bu kadar.

İyi günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pooodolski

hocam bana göre b sınıfı araçlarda çok büyük farklar yok. ben 1000 km dizel clio kullandım. aracın yakıtına diyecek bir söz bulamıyorum. harikaydı resmen. ama önde konuşulanları arkada duyamıyordun resmen. arada kalsam corsa alırdım. bir kere çok sessiz bir araç. ses sistemini de çok beğeniyorum. clioya göre daha fazla kalite hissi uyandırıyor. ayrıca arka koltukları c sınıfı düzeyinde neredeyse. gayet yeterli. clio biraz daha dar. corsa alacaksan en az enjoy donanımı al. essentia çok boş. bir de opel bayileri güzel indirim yapar. liste fiyatına aldanma.

Yorumlarınız için teşekküler arkadaşlar.
    Pooodolski arkadaşımın yorumu içinde teşekkürler.Bugün gittim beyaz renk, Enjoy paketli 1,4 benzinli otomatik aldım. Karter koruma,park sensörü,motor ve boya korumada yapacaklar. Aslında dediğin gibi Essentia ile çok fiyat olmasa da görünürde bariz farklar var.Göze daha hoş geliyor. Görünmeyen olarakta otomatik far,yağmur sensörü, yol bilgisayarı,kararan dikiz aynası,ısıtmalı yan aynalar vb... gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progenic -- 2 Aralık 2015; 17:00:59 >

Bence corsa ile clio yu pek kıyaslama. Bende corsa 1.2 var clio yu inceledim. Clio dıştan corsadan daha büyük gibi duruyor ama içine bindiğinde çok basık ve küçük olduğunu görürsün. Hele arka camlar çok ufak geldi bana. Corsamin kıymetini anladım. Malzeme kalitesi ve ses sistemi kalitesi kesinlikle corsa diyorum. Corsanin içi geniş ve ferah arka diz mesafesi c segmentini aratmıyor. Baş mesafesi güzel. Clio da biraz daha basık. Corsada teyp tuşları on konsolu elliyorsun yumuşak kaliteli geliyor clio da kaliteli ama corsa kadar değildi. Corsa konfor ses yalıtımı yol tutuşu güzel araba insanı yormuyor kapılar tok kapanıyor. Ama alırsan 1.4 ya da 1.0 motor al 1.2 performans yok. Ses sistemi acayip hoşuma gidiyor kaliteli. City modu vazgeçilmezim oldu. Yokuş kalkış desteği güzel çalışıyor. Bana bu arabada sevmediğin birşey söyle desen 1.2 motorun kasaya güçsüz gelmesi 70bg olduğu için ve arka camlar manuel derim. Gerisinden çok memnunum. Lpg de kullanıyorum şehir içi 20 kuruş uzun yol 16kurus yakıyor. Gelelim yol bilgisayarı muhabbetine bir yeriniz mi eksilir diyen arkadaş akıllı olsun saygısızlık yapmasın. Sanki bunun özel bir ayarı birşey mi var sanıyorlar. Bir servise gittim yapmam dedi Digeri ücretli dedi diğeri de olmaz dedi bir tanesi oluyorsa açarız dedi. Yani sira sıra sordum ve bir servise gidince diğerine bak şuna gittim olmaz dedi felan demedim. Ve sorarken de yol bilgisayarı varmış açılıyor mu acaba felan demedim direk dedim ki yol bilgisayarını açtıran arkadaşlar var bende açtırmak istiyorum dedim ve ücretsiz açtılar. Yani açtıran servis bulana kadar sorun. Bir arkadaş demiş gm ile görüştüm öyle oldu bende öyle olmadı gm bana bilgi vermedi malesef. Kendi çabamla oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yorumunuzu görmedim hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın inşallah..

• quote:

quote:

Pooodolski arkadaşımın yorumu içinde teşekkürler.Bugün gittim beyaz renk, Enjoy paketli 1,4 benzinli otomatik aldım. Karter koruma,park sensörü,motor ve boya korumada yapacaklar. Aslında dediğin gibi Essentia ile çok fiyat olmasa da görünürde bariz farklar var.Göze daha hoş geliyor. Görünmeyen olarakta otomatik far,yağmur sensörü, yol bilgisayarı,kararan dikiz aynası,ısıtmalı yan aynalar vb... gibi.

Hayırlı olsun kazasız günlerde kullanın.

• quote:

quote:

Hayırlı olsun hocam ne kadar aldınız sorması ayıp?

• @Pooodolski@aynaa Teşekkür ederim. Allah herkesi kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
    @carlitoss 51,000 TL'ye aldım. Valla bu fiyatlar ile arkadaşlarında deneyimlerinden faydalanarak ,alabileceğimin en iyisinin bu olabileceğine karar verdim.
  • quote:

@Pooodolski@aynaa Teşekkür ederim. Allah herkesi kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
    @carlitoss 51,000 TL'ye aldım. Valla bu fiyatlar ile arkadaşlarında deneyimlerinden faydalanarak ,alabileceğimin en iyisinin bu olabileceğine karar verdim.

Enjoy almkla cok iyi yapmssnz, hayrlı ugurlu olsun

Liste fiyatlarnda indrm oldu, 1.0 115bg de dişe dokunur indrm var.
    Arka tekerlerde disk olan tek motor 1.0 115bg

• quote:

@Pooodolski@aynaa Teşekkür ederim. Allah herkesi kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

Enjoyn aldığın iyi olmuş hocam ben essentia aldım, bazı şeylerin yokluğu hissediliyor. Gerçi yine de yakıt hariç her şeyden memnunum.

• carlitoss kullanıcısına yanıt
    Benimde ilk niyetim Essentia idi,hatta opel'e o arabanın sözleşmesini imzalamaya gittim. işte çelik jant,birde yukarıdaki özellikleri söyleyince,4000 lira daha çıkarabilirsen bunu al dedi.Biraz hesap kitaptan sonra enjoy'a karar verdim.Yakıt konusuna fazla takılmamanı öneririm.Gönül hiç yakmasın istiyor :D. Ben hızlanmasını filan beğendim. Aynı segmentte kardeşimin Ford Fiesta'sı vardı.1-2 defa kullandım. Gitmiyordu araba.Resmen ağlamıştım.Ordan kalan kötü günlerin hatırına hiç ford'a gidip fiyat bile almadım.
    Hatta şimdi baktım. Fiesta'nın 1.0i 100PS PowerShift Euro VI bile şehir içi ortalama :7-8 yakar,1.6i 105PS PowerShift Euro VI :9-10 ları bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progenic -- 2 Aralık 2015; 23:49:44 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.