Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (959. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41.266
Cevap
306
Favori
2.350.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 957958959960961
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,aracını yakın zamanda Ankara reis ten alan var mı?
  • Yakıt tüketimi ile ilgili Opel'in sitesinde verdiği WLTP standardındaki değerleri dikkate almakta yarar var, çünkü kendi aracımla kıyasladığımda bu değerlerle örtüşüyor. 1.4 Turbo 150 HP Start & Stop AT için 9.9-5.8 Lt/100km gibi tüketim değerleri mevcut. Max ve min değerler gibi günlük kullanım için.

    http://www.opel.com.tr/tools/yeni-yakit-tuketim-degerleri.html
  • Evet bu değerler doğru gibi uzun yol 5.8 güncel, bu değeri uzun yolda rahatca elde edebiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan 180

    Arkadaşlar,aracını yakın zamanda Ankara reis ten alan var mı?

    Yaklaşık 10 gün önce ben teslim aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ASLAN1905

    Çok detaylı cevaplar olmuş gerçekten teşekkür ederim ilginiz için.

    Astra'da beni şuan en çok cezbeden yeni kasası ve resmen yeni iç dizaynı ki bence eski astralara nazaran gerçekten çok güzel olmuş.

    Alırsam Dynamic Pak. düşünüyorum zaten full'e yakın bu paket keşke içinde matrix farlarda olsaymış gerçi :)

    Leon FR'ın karakterine bayılmıştım ancak iç dizayn çok çok sade ve Astra ödeme konusunda şuan 20 bine %0 faiz veriyor..

    Deneme sürüşünü yapacağım önümüzdeki haftasonu ancak araç dizelmiş ben benzinli alacağım eminim ki fark vardır aralarında..

    Benim en büyük merakım elektronik aksaklıklaraydı açıkcası:

    1-Islık sesi
    2-Radyo
    3-Start/Stop
    4-Ön park sensörü
    5-Auto hold
    6-Sport tuşunun bir farkının olmaması
    7-Şerit takibin istenileni vermemesi vs vs.

    Bu yazdıklarım forumlarda konuşulan belli başlı problemler :)

    Ancak siz ve el tango'nun verdiği detaylı bilgiler aslında pekte öyle olmadığı yönünde :)



    Oncelikle belirteyimki bahsettiginiz her iki aracida denemis biri olarak, ki iki modelde de benzinliydi test aracim, ben astrayi tercih ettigim icin cok memnunum. Bende araci almadan sizin gibi cok dusundum. Forumda yazilanlar benimde gozumu korkuttu. Ama sonra diger arkadaslarin ve sizinde bahsettiginiz gibi + ve - leri gozonune alarak astra yi tercih ettim. Iyiki de oyle yapmisim.
    Bahsettiginiz sikayetlere gelirsek:

    1 - Benim aracta islik sesi gelmiyor. Zaten arkadaslarin bahsettigi gibi o sesi anca fan hizini en sonlara aldiginizda duyuyorsunuz. Test ettigim kadari ile fani o seviyelere getirmeye ihtiyaciniz yok. Aracin klima sistemi gayet guzel calisiyor. Bu aractan once insignia kullaniyordum ve fan hizini hic bir zaman 3 ve ya 4. kademenin ustune almadim. Bu arada belirteyimki Adana da yasiyorum ve buranin yazini bilen bilir. Insignia ile kiyasladigimda klima icin bir fark gordugumu soyleyemecegim.
    2 - Radyo isini ben cok kafaya takmiyorum cunku tamamen yazilimsal bir sorun ve eminimki bir guncellemeyle halledilecek bir sorun. Ses sistemi olsun, cekim gucu olsun bence gayet tatminkar.
    3 - Start/Stop ile ilgili bende araci aldigimda sorun yasadim. Ama servise goturme ihtiyaci bile duymadim. Cunku araci almadan forumda okudugum kadari ile aku sarj seviyesi ile ilgili oldugunu biliyordum. Bende araci aldiktan sonra 60 km kadar otobanda sakin bir sekilde start/stop ozelligini dugme ile devre disi birakarak kullandim. Ertesi gun araca binip kullanmaya basladigimda start/stop un sorunsuzca devreye girdigini gordum. Sisteminde gayet guzel calistigini belirtmek isterim.
    4 - Park sensoru ile ilgili sorun arkadaslarin bahsettigi gibi plakaliktan kaynaklaniyor. O yuzden ben araci teslim alirken plakalik taktirmadim. Plakalari direk tamponlara silikon ve cift tarafli bant ile monte ettirdim. Hic bir sorun yasamiyorum. Ama arkadaslarin belirttigi gibi cok kisa bir surede olsa gecikme yasaniyor. Biraz dikkat etmek disinda gonul rahatligi ile kullanabileceginiz kadar guzel calisiyor.
    5 - Bende excellence donanimli paket var ve auto hold ozelligi yok. Zaten start/stop dan dolayi gerekte oldugunu dusunmuyorum. Neticede motor durdugu icin fren pedalina uygulanacak cok ufak bir baski yetiyorda artiyor bile.
    6 - Yeniden excellence donanimda sport tusu yok o yuzden yorum yapmam dogru olmaz.
    7 - Serit takip duzgun calisiyor ama istenileni vermemesinden kasit sesli bir uyari ve/veya direksiyonda bir sertlik olusmasi vb. ise size katiliyorum.

    Ayrica belirtmek isterimki kor nokta uyari sistemi, yollardaki hiz siniri levhalarini okuma vb. gibi sistemler gayet efektif calisiyor.

    Sahsi fikrimi soracak olursaniz eger butcenizi cok zorlamayacak ise excellence donanimli bir arac alin. Matrix farlara bu fiyat verilirmi diye dusunuyordum forumda gezinirken. Bir cok arkadas cok memnun oldugunu belirtiyordu. Ama aldiktan sonra kullanirken anladimki arkadaslarin soyledikleri az bile kaliyor.

    Umarim gonlunuze gore bir arac alir ve bir sorun yasamazsiniz.




  • Radyo sistemi ile ilgili güncelleme servislere geldi arkadaşlar. Haftaya ben güncellemeyi yaptıracağım fakat uzun bir işlem olduğunu söylediler o yüzden randevu almakta fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle başlıktaki ilgi, alaka ve detaylı cevaplar için herkese teşekkür ederim :)

    Benim kararsızlığımı yaşamış olmanıza sevindim aslında çünkü gerçekten Astra alsam gönlüm FR'da FR alsam gönlüm Astra'da kalacak gibi hissediyorum.

    FR ile test sürüşü yaptığımda bayıldım ancak Astra ile test sürüşü yapamasam da ( bu haftasonu yapmayı planlıyorum ) iç dizaynına ve Dynmc. pakette bile bu kadar doluluk sergilemesine şaşırdım.

    Yol tutuşu ve izolasyon çok önemli benim için, genel olarak bundan herkes memnun sanırım :)

    Bütçe olarak max 80-85 bandında kalabilirim o açıdan Exc. paket biraz hayal ama keşke Matrix farlar biraz daha ucuz olsa da ekletebilsem :)

    Bir de müsait olan herkes 1.4 150 bg benzin otomatik araç için benzin tüketim değerlerini paylaşırsa çok sevinirim :)

    İyi forumlar..




  • Selam arkadaşlar. Gündüz led lambaları beyaz biliyorsunuz. Ancak normal farlar sarı. Önerebileceğiniz aydınlatma iyileştiren ve rengini biraz daha açan ampül var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 8 Kasım 2016; 10:35:43 >
  • Geçen sene ben de bu ikilemi yaşayıp 1.4 turbo manuel dynamic aracı almaya karar vermiştim, şimdiye kadar aracımdan gayet memnunum. fr sahibi bir çok arkadaşım var, araçlarını yakından inceleme fırsatım da oldu.

    siz sanırım astra yı da otomatik düşünüyorsunuz, buna göre kıyaslayacak olursak;

    - astra'nın dynamic versiyonunun donanımı fr a göre aha iyi. konfor, tokluk ve aracın verdiği güven daha iyi. yol tutuş konusunda 2 araç da birbirine yakın diye düşünüyorum. bunun yanında en önemli artısı kasanın yeni çıkmış olması.

    - fr ın artıları; biraz daha seri, yakıt tüketimi daha düşük, şanzıman daha konforlu ama her an patlamaya hazır bir dsg bombası var.
    bir de yakın zamanda seat leon'un kasaını makyajladı, donanım olarak baya ilaveleri oldu. görüntü olarak ise farlarda ve tamponlarda ufak tefek değişliklikler var. ben 0 araç alırken makyajlı kasası çıkmış bir aracın makyajsız versiyonunu tercih etmem, ama tabi takdir sizindir.




  • Aynen otomatik olarak düşünüyorum, aslında FR'a da benzer donanımlar ekletilerek hemen hemen aynı fiyat seviyesine getiriliyor..

    Dsg müthiş bir şanzıman bence ama ileride ne olacağını bilemiyoruz elbet.

    Astra test aracı dizelmiş ben benzin düşünüyorum, umarım sürüş koşulları yakındır birbirine..

    Fr'ın hızlanması, yol tutuşu, konforuna bayılmıştım test sürüşünde ki bi hayli zorladım aracı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ASLAN1905

    Öncelikle başlıktaki ilgi, alaka ve detaylı cevaplar için herkese teşekkür ederim :)

    Benim kararsızlığımı yaşamış olmanıza sevindim aslında çünkü gerçekten Astra alsam gönlüm FR'da FR alsam gönlüm Astra'da kalacak gibi hissediyorum.

    FR ile test sürüşü yaptığımda bayıldım ancak Astra ile test sürüşü yapamasam da ( bu haftasonu yapmayı planlıyorum ) iç dizaynına ve Dynmc. pakette bile bu kadar doluluk sergilemesine şaşırdım.

    Yol tutuşu ve izolasyon çok önemli benim için, genel olarak bundan herkes memnun sanırım :)

    Bütçe olarak max 80-85 bandında kalabilirim o açıdan Exc. paket biraz hayal ama keşke Matrix farlar biraz daha ucuz olsa da ekletebilsem :)

    Bir de müsait olan herkes 1.4 150 bg benzin otomatik araç için benzin tüketim değerlerini paylaşırsa çok sevinirim :)

    İyi forumlar..

    Tuketim degerlerine fazla takilmayin bence. Cunku arac sizi durtuyor. Kolay kolay gazdan ayaginizi cekip sakin kullanamiyorsunuz :)

    Ben aldigimdan buyana gozlemledigim deger suan icin 9 - 10 lt civarlarinda ki cokta bir zaman olmadi alali. Bunda dedigim gibi sakin kullanimin gozardi edilmesinin ve arabaya alisma suresinin de bir etkisi vardir.

    Unutmadan eklemek istedigim bir - : Fren pedali daha once kullandigim araclara gore biraz daha yukarida konumlandirilmis. Alismakta zorluk cekecek kisiler olabilir. Servise durumu sordugumda bununla ilgili bir ayar olmadigi, nasilsa oyle kullanmamiz gerektigini soylediler. Sizi ne kadar rahatsiz eder yada sizin icin - bir ozellikmidir bilmem ama bilginiz olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ASLAN1905

    Arkadaşlar Leon forumlarına da sordum size de sormak istiyorum

    Mevcut Clio 4 aracımdan C segmentine geçiş yapmak istiyorum ve Astra 2016 HB ile Leon FR 2016 arasında kalmış durumdayım.

    Leon FR ile test sürüşü yaptım gerçekten çok hoşuma gitti, Astra ile yapamadım henüz sadece showroom da inceledim o da çok çok hoşuma gitti.

    Ancak forumları okuduğumda bir çok elektronik problemin yaşandığını farkettim ve biraz hayal kırıklığı oldu açıkcası.. Bu durum ciddi anlamda fazla mı bu kadar?

    Astra dynamic paket olarak gerçekten çok dolu ancak bazı arkadaşlar start/stop, şerit takip, ön park sensörü, auto hold vb. premium sınıfı sayılabilecek özelliklerin Astra'da pek efektif çalışmadığından bahsetmiş, doğru mudur?

    Ben benzinli model düşünüyorum. Yakıt tüketimi de biraz fazla ancak düşürebilen hiç yok mu yahu? :)

    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim..

    Hocam şimdi her araçta ilk bir sene sayfalarda genel olarak şikayet çok olur. Araç yeni çıktığı için herkes alıp bir karşılaştırma yapma derdinde oluyor genelde ve eksi taraflarını falan yazan çok oluyor.
    Benzer olarak Leon forumunda yaklaşık sayfalara bakın okuyun son sayfalardan ziyade. Örneğin;
    https://forum.donanimhaber.com/m_63160758/mpage_242/tm.htm

    şu civar sayfalara bakarsanız genelde aşırı şikayet mevcut Leonda da. Gıcırtı sesleri,farların buğulanması,arabanın titremesi falan vs. Ben genelde arabaları kıyaslarken böyle yaparım. Yıllar sonra bunlar alışılıyor ve çok bahsedilmez duruma geliyor. Her markayı böyle incelerseniz hepsinde ilk bir sene genelde hep şikayet mesajları var. Sonra alışılıyor demekki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SarpBalaban

    Radyo sistemi ile ilgili güncelleme servislere geldi arkadaşlar. Haftaya ben güncellemeyi yaptıracağım fakat uzun bir işlem olduğunu söylediler o yüzden randevu almakta fayda var.

    Yarin genel merkezden arayip bu konuda banada bilgi verecekler. Buraya yazarim ama yapyirirsaniz versiyon vs bilgilerini paylasirmisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aykutoz kullanıcısına yanıt
    evt alloy excellance jantı oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmkrcn


    quote:

    Orijinalden alıntı: ASLAN1905

    Öncelikle başlıktaki ilgi, alaka ve detaylı cevaplar için herkese teşekkür ederim :)

    Benim kararsızlığımı yaşamış olmanıza sevindim aslında çünkü gerçekten Astra alsam gönlüm FR'da FR alsam gönlüm Astra'da kalacak gibi hissediyorum.

    FR ile test sürüşü yaptığımda bayıldım ancak Astra ile test sürüşü yapamasam da ( bu haftasonu yapmayı planlıyorum ) iç dizaynına ve Dynmc. pakette bile bu kadar doluluk sergilemesine şaşırdım.

    Yol tutuşu ve izolasyon çok önemli benim için, genel olarak bundan herkes memnun sanırım :)

    Bütçe olarak max 80-85 bandında kalabilirim o açıdan Exc. paket biraz hayal ama keşke Matrix farlar biraz daha ucuz olsa da ekletebilsem :)

    Bir de müsait olan herkes 1.4 150 bg benzin otomatik araç için benzin tüketim değerlerini paylaşırsa çok sevinirim :)

    İyi forumlar..

    Tuketim degerlerine fazla takilmayin bence. Cunku arac sizi durtuyor. Kolay kolay gazdan ayaginizi cekip sakin kullanamiyorsunuz :)

    Ben aldigimdan buyana gozlemledigim deger suan icin 9 - 10 lt civarlarinda ki cokta bir zaman olmadi alali. Bunda dedigim gibi sakin kullanimin gozardi edilmesinin ve arabaya alisma suresinin de bir etkisi vardir.

    Unutmadan eklemek istedigim bir - : Fren pedali daha once kullandigim araclara gore biraz daha yukarida konumlandirilmis. Alismakta zorluk cekecek kisiler olabilir. Servise durumu sordugumda bununla ilgili bir ayar olmadigi, nasilsa oyle kullanmamiz gerektigini soylediler. Sizi ne kadar rahatsiz eder yada sizin icin - bir ozellikmidir bilmem ama bilginiz olsun.



    Ben aracin sizi durtmesi konusunda kesinlikle size katiliyorum. Dusunun benim arac 1.0motor 105bg siz 1.4 alacaksiniz. Ben motordan gelen sese hayranim. Hatta binen herkes wow diyo. Aslında gelen ses motorun 3 silindirli olmasindan ama genede hizlanmasi kacisi cok cok iyi. 150bg i dusunemiyorum.

    Fren pedalina gelince, biraz yüksek debriyajda oyle. asagida frenleme yapiyor. Debriyajida ayni sekilde asagida kavriyor. Ama ben yillarca kullandigim dizel fiestadan sonra hic yabancılamadım. Ki diger aracta fren ve debriyak mesafeleri cok kısaydı hatta astraninki daha cok hosuma gitti diyebilirim. Gecen hafta aracim servisteyken fiestayi aldim evden ona bindim inanin debriyaja basinca ayagima kramp girecek sandim dedim ben bunu yillarca nasil kullandim dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzlali20 -- 8 Kasım 2016; 12:52:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fren hakkayen çok yukarda ani frende ayak yanına takılıp sıkıntı çıkabilir benim araç 5bin oldu hala alışamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jantlarımızı şöyle bir ölçüleriyle hatırlayalım
     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra dynamic sert bir araç, fr ona göre daha da sert bir araç. astra kesinlikle daha konforlu.

    bir de leon lar için kronik sıkıntı olan trim sesleri mevzusu var, o konuyu da araştırmanızı tavsiye ederim. bizim astra larda da mevcut trim sesi fakat leon lardaki kadar fazla değil.
  • Trim sesi dedigin bi arkadas soylemisti burda radyoyu acinca gidiyor diye kesinlikle hakli oyle catir cutur etmiyorsa viz gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, astra k nın klima kontrollerinin altındaki siyah düz boşluğa takılan flexdock denilen parçayı kullanan var mı? özellikle telefon tutucu çok güzel ve pratik. kol dayamanın altında bulunan usb girişini kullanmadan direk aparattan usb görevi görüyor.

    https://www.opel-accessories.com/opel_aoc/en-DE/Astra_K_5-dr/Comfort_&_Care/Passenger_Compartment/13471402

    kullanan yada fiyat bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 957958959960961
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.