Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (866. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41.615
Cevap
299
Favori
2.525.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
62 oy
Giriş
    He senin cevap yazmadan durmayacagini tahmin ediyom ama daa nedersen de sana karsilik vermicem ALLAH yolunu acik etsin ALLAH gonlune gore versin hayirli aksamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: guida

Benzin ve motorine zam....

Akaryakyt dagıtım sirketleri benzine 14, motorine ise 12 kurus zam yaptı...

Benzinin litresi Ystanbul'da 4,69 liradan 4,83 liraya

Motorinin litre fiyaty ise Ystanbul'da 4,02 liradan 4,14 liraya..

LPG taktırıp kullanan ne yapsın o bile 3 liraya dayandı. LPG kullanynca ucuz yakıtmı kullanyyorum hissine kapylıyor insan anlamak zor

Is çıkısı bakyyorum E-5 yoluna, hiç eksik olmuyor trafik. Her aksam sıkısık trafik.. Bu benzini motorini 6 lirada yapsan bu trafigi azaltamazsın. Yap 10 lira bak bakayım aracını çıkarıyormu insanlar
    10 arabadan 9'u tek kisi. Bu trafige ragmen alıyor arabısını çıkıyor trafige. Biliyor trafige girecegini. Hem zamandan hem paradan kaybı var. Trafige alyımısız, eskiden tahammül edemiyorduk, ama artık insanlar aly?ty zannedersem. Trafikte tek korne sesi duymuyorum artyk. Birde artyk araçlary konforlu yaptyklary için trafikte arabanyn içinde oturmak ho?una gidiyor insanlaryn.

Ortalama Ömür 75 yyl dersek

Gün 24 saat, 8 saat uyuyorsan Günün 3/1'i uyuyarak geçiyor. Bu ne demek 75 yıllık ömründe 25 yılın uykuda geçiyor..

Gün 24 saat, 2 saat trafikte kalıyorsan trafikte yaklasyk olarak 7 yılın geçiyor.. ( Yanlıs hesaplamadıysam )

Iett ye binebilirsiniz. Ama burda tonla para verip arac alanlari ti ye alacak sekilde yorum yapmaniz cok yanlis! Siz iett de arkanizdaki dayinin ustunuze cikmasiyla bogusurken yaninizdan yeni opel almis biri size camdan bakip alayci bir sekilde gulumseyip gecmesi nasil olurdu? Ben 2004 de ehliyet aldim yil 2016 daha aracla istanbul icinde yol katetmedim dosdogru. Tercih meselesi. Arac alanlari elestircegine trafige cozum bulamayanlari elestir. Sehir planlama muh.diye bir alan var. Turkiyede bu olmadigi icin pendik kartal bostanci kozyatagi goztepe gibi buyuk duraklardaki sikintilara bilimsel cozumler uretilemiyor. Turkiyede sehir planlama kasis yapmaktan radar koymaktan ibaret. Herkes herkese saygi duymali.

• Bir bırakmadınız arabada tek kişi var muhabbetini. İnsan tek binebilir arabaya sanki yasak. Bir de herkes metrobüste sırt sırta gitmek zorunda da değil. O yüzden insan çok oldukça trafik her zaman var olacaktır.

Trafiği beğenmeyen başka şehirde yaşayabilir . Hatta köyde de yaşayabilir. Ya da işi evi yürüme mesafesi olacak.
    Hocam senin cok zoruna gitmis bazi seyler. Bolumumle senin gibi artislik yapmamak icin yazmadim buraya ama cok merak ediyorsun. İstanbul universitesi ingilizce isletme mezunuyum. Ama yillarca mekanik sokterde oldugum icin is bankasinda calismaktayim. İs bankasinda muhendislik biriminde gorev aliyorum.

Ben sana tek kelime daha etmiyor burada yazdigin herseyi gulerek okudugumu soylemek istiyorum. Sen kendini muhendis olarak yuceltmeye devam et hadi bakayim. Aman muhendissin ya herseyi biliyorum zannediyorsun :) ben iyi bilirim muhendisleri her gun yuzlerce goruyorum. Hadi bakalim allaha emanet. Her okuyan muhendis olamadigi gibi her okulda muhendis yetistiremiyor hocam.

Ben şu an 18" kullanıyorum, iyiki de bu jantı seçmişim. Araç alım aşamasında bi hayli ikilemde kalmıştım 17" ile bunun arasında. Bende konfor ve yakıt tüketimi hatta lastik yenileme maliyetini düşünmüştüm karar verirken. Hesaplamarım şu şekildeydi; 225/45/17 ebatın yanak yüksekliği 225*45:100=101,25mm o da eşittir 10,125cm. Toplam çap: (17*2,54)+(10,125*2)=63,43cm Diğer taraftan 225/40/18 ebatın yanak yüksekliği 225*40:100=90mm o da eşittir 9cm. Toplam çap: (18*2,54)+(9*2)=63,72cm.
    Şöyle düşündüm;konfor açısından 1,125cm lik yanak yüksekliği farkı var bu benim konforumu ne kadar etkiler, lastik çapında 0,29cm lik bir fark var taban genişliği aynı bu benim yakıt tüketimimi ne kadar etkiler, lastik değiştirme maliyetlerine baktığım zaman ise başa başa yakın fiyatlar gördüm (satıcıya göre markaya göre farklılık gösterdiği için net bir şey söylemekten kaçınıyorum.)
    Sonuç iyiki 18" seçmişim diyorum.

• bunkerops kullanıcısına yanıt
    Astrayı bugün alacak olsam ben de 18 inç alırım. Opel tüm donanımları millet 18 inç alsın diye mi bisiklet janta geçirdi mi diye düşünmeden edemiyorum. Araba çok daha şık ve Spor duruyor bu jantlarla.

• Sabah 6da servis beni aliyor yola cikiyorum 2.kopruyu kullaniyoruz. Burada hep izlerim incelerim araclari plakalari. Sabahki trafigin 3 onemli oyuncusu var. Servisler, sirket araclari ve ozel şahsi araclar. Sirket araclarinda hep tek kisi var dogal olarak

Kendi sirketimi incelediğimde işine etkisi olmayan bircok kisiye arac verilmis durumda. Bu trafikle mücadele konusuyla ilgili bir birim kursalar ve gercekten aracla isi olmayan kisilerden araclarin alinmasini saglasalar. vergi mesela, herseyden aliyorlar bu is icin alabilirler trafige ne kadar arac sokuyorlarsa okadar vergi alabilirler.

3-4 sene sonra iyice işin içinden çıkılması zor bir durum olacak. Hem soludugumuz hava vaktimiz sinirlerimiz herseye zararli trafik

Benim çalıştığım şirket hızlı gıda sektöründe merkez ofis 400 kişi nerdeyse 200 e yakın binek araç var,müdür ve üstü statü aracı alt kadro ise işine göre araç tahsisine sahip. Belirli bir kadro için araç tahsisi ihtiyaç değil şirketlerin personeli kendisine bağlama methodu

• 2013 VW Golf 1.4 TSI ACT DSG Highline BEYAZ Sunroof, U Led, Led Stoplar, 18" Durban, Adaptif Şasi, ErgoAktive Koltuk, Elektrikli Katlanır Yan Aynalar, Geri Görüş Kamerası, Discover Media, Renkli Yol Bilgisayarı.
    • Yazlık 225/40/18 Potenza S001 Kışlık 205/55/16 WinterContact TS850

• Iphone 8 plus
  • Şirket araçları olmasa zaten trafik denen bir şey olmaz.

• 2013 VW Golf 1.4 TSI ACT DSG Highline BEYAZ Sunroof, U Led, Led Stoplar, 18" Durban, Adaptif Şasi, ErgoAktive Koltuk, Elektrikli Katlanır Yan Aynalar, Geri Görüş Kamerası, Discover Media, Renkli Yol Bilgisayarı.

• Iphone 8 plus
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papy0n34

Hocam senin cok zoruna gitmis bazi seyler. Bolumumle senin gibi artislik yapmamak icin yazmadim buraya ama cok merak ediyorsun. İstanbul universitesi ingilizce isletme mezunuyum. Ama yillarca mekanik sokterde oldugum icin is bankasinda calismaktayim. İs bankasinda muhendislik biriminde gorev aliyorum.

Ben sana tek kelime daha etmiyor burada yazdigin herseyi gulerek okudugumu soylemek istiyorum. Sen kendini muhendis olarak yuceltmeye devam et hadi bakayim. Aman muhendissin ya herseyi biliyorum zannediyorsun :) ben iyi bilirim muhendisleri her gun yuzlerce goruyorum. Hadi bakalim allaha emanet. Her okuyan muhendis olamadigi gibi her okulda muhendis yetistiremiyor hocam.

Bırak hocam, nickden belli zaten arkadaşın egosu.

• 1 hafta 10 gün önce OPEC ülkeleri Cezayir de üretimi kısma konusunda olumlu adımlar attı.Bu da fiyatları 46 dolardan 52 dolar seviyelerine çekti.Bu zam sanırım o nedenle.İşin kötü tarafı petrol de sanırım hedef önümüzdeki aylarda 60 dolar seviyeleri olacak.Dolayısıyla yıl bitmeden 5 tl yi aşarız...

Orijinalden alıntı: KUZİKUZİ52

1 hafta 10 gün önce OPEC ülkeleri Cezayir de üretimi kısma konusunda olumlu adımlar attı.Bu da fiyatları 46 dolardan 52 dolar seviyelerine çekti.Bu zam sanırım o nedenle.İşin kötü tarafı petrol de sanırım hedef önümüzdeki aylarda 60 dolar seviyeleri olacak.Dolayısıyla yıl bitmeden 5 tl yi aşarız...

Yıl sonu FED faiz arttırır dolar 3.15 3.20 seviyelerine gelir 5tl'yi arar duruma geliriz.Bunlar iyi günlerimiz

Orijinalden alıntı: s700

quote:

Orijinalden alıntı: scorpıonkıng

quote:

Orijinalden alıntı: katamaran555

Sevgili arkadaşlar uzunca bir süredir astra k incelemekteyim . sports tourer almayı düşünüyorum. konfor konusunda kafamı karıştıran çok şey duyuyorum özellikle trim sesleri ve süspansiyonların sertliği konforsuzluğu vb. gibi. Sizin bu konulardaki tecrübeleriniz nedir? Hali hazırda 2015 Tiguan var bende ve arkadaşlarımın kimisi bundan sonra astraya alışamazsın falan diyorlar. Sizce haklılar mı ? Şimdiden Teşekkürler..

Kesinlikle arkadaşların doğru söylüyor. Ben 2002 Wolkswagen bora'nın konforundan sonra buna alışamadım 3 aydır sen 2015 Tiguan'dan sonra 2 senede alışamazsın. Yalnız performans olarak da eskiden at arabasına biniyormuşum diyebilirim. İlk amacın performanssa şiddetle tavsiye ederim fakat konfor arıyorsan eyer, yanlış yerlerde arıyorsun ben uyarımı yapayım.

Hocam yanlız şöyle bir durum var. Bora'nın konforunu şuan bu sınıfta hiç bir araçta bulamazsınız. Ne golf,ne astra, nede megan da. Bora yeni Tiguan'ın yanında üst segment konforu sunar. Gerçi çoğu eski arabanın süspansiyonları yumuşaktı. Artık her marka daha sert süspansiyon kullanıyor. Yeni mercedes e seriside buna dahil ve bu konuda eleştiriliyor. Firmalar artık güvenlikmi dersin,maliyetmi dersin böyle bir değişim içindeler.

Vallaha kardaşım bilmiyom ki zaten eski arabalardan aldığımız tadı şimdiki sıfır araçlardan alamıyoruz, en azından ben alamıyorum. İyice içine ettiler araçların ne sac kalınlığı kaldı ne malzemelerin kalitesi.
    Opel Astra K 1.4 T Exellence AT6 Kış Paketi 2 İntel i7 3770 4.4 Ghz / Nvdia Zotac Gtx 980 Amp Extreme Edition / Asus Maximus V Extreme Edition / Corsair Obsidian 900D / Corsair Force GT 128 Gb SSD / Asus VG278H 3d 120 Hz Steam id: Osmanli Hanedani

• quote:

Ben aracı aldım alalı hafta için otoparkta yatıyor. Ben bilmiyormuyum aracımla işyerime gitmeyi. Benzin pahalı. Ben ailemle çıkıyorum sadece dışarı. Tek çıktığım çok nadirdir. 14 kuruş nasıl bir zamdır, ne olduda bu kadar zam yedi bu yakıt bugün anlamak çok güç.

Arkadaşlar hiç üzülmeyin çok beklediğimiz ÖTV sonunda benzine ve mazota da teşrif etti, vatana millete hayırlı uğurlu olsun :) Yoksa benzin 4,36 dan bir gece 4,80 lere çıkarmı :) Bu akşam devamlı benzin aldığım shelldeki abimiz gece yarısı benzine zam gelecek 4,75 den 4,83'e çıkacak dedi, eyerki doğru söylüyorsa o zamda hepimize hayırlı uğurlu olsun. Haa bu arada şunun şurasında 5 tl ye ne kaldıki canım :))
    Opel Astra K 1.4 T Exellence AT6 Kış Paketi 2 İntel i7 3770 4.4 Ghz / Nvdia Zotac Gtx 980 Amp Extreme Edition / Asus Maximus V Extreme Edition / Corsair Obsidian 900D / Corsair Force GT 128 Gb SSD / Asus VG278H 3d 120 Hz Steam id: Osmanli Hanedani
  • quote:

Orijinalden alıntı: schumici

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: schumici

Asymmetric 3'leri taktıktan 1 hafta sonra ilk kez adam akıllı deneyebildim. İlk izlenimim kesinlikle olumlu eski lastiklere göre.

Konfor olarak mı performans ve yol tutuşu olarakmı olumlu peki hocam :)

konfor olarak pek fark yok hocam ama yol tutuş ciddi anlamda yükseldi. dipgaz kalkışlarda önceden çok sarıyordu, şimdi daha stabil ivmeleniyor patinaja çok düşmeden

Hocam verdiniz gazı, verdiniz gazı dayanamadım bende gittim aldım sizin lastiklerden fakat benim aldığım 225/45/R17 94y olanı birde 91Y olanı vardı fakat 1. söylediğim seçeneği aldım. Sizin lastikleriniz hangisinden inşallah yanlış almadık :)

• Opel Arden Otomotiv kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

quote:

Hocam peki konfor ve yumuşaklık olarak Michelin Primacy 3 lerden iyi değilmi benim için konfor daha da önemli böbrek taşı düşürmek istemiyorum :)

Konfor düşünüyorsan 17'' den uzak duracaksın, 18'' i söylemiyorum bile.. Konfor için 16'' Jant olması lazım araçta. 17'' Janta hangi marka alırsan al, Michelin, Goodyear vs. pek konforlu olmaz, olurda istenilen gibi olmaz. Benim nacizane tavsiyem budur hocam. Diğer arkadaşlardan da bilgi alabilirsiniz.

Hocam zaten bende sizin gittiğiniz yoldan gidip asimetrik 3 aldım bakalım artık ilerleyen zamanlarda, dandik primacy 3 ile asimetrik 3 arasındaki hislerimi yazarım foruma artık almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olması baabında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Opel Arden Otomotiv

excellance yok degil var fakat üretim bandından dynamic modele göre üretimi daha uzun surdugu için az gelmektedir.

En boş donanım ile gırtlak dolu arabanın üretimleri aynı sürede tamamlanır üretim bandı donanıma göre yavaşlamaz seri üretim mantığına baya ters. Siz gelen arabayı okutmaya bakın üretim bambaşka bir iş

• Iphone 8 plus
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.