Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (1117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: g_almar Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.266
Cevap
306
Favori
2.350.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11151116111711181119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • scorpıonkıng kullanıcısına yanıt
    Bakım ne kadar tuttu hocam?
  • Sn Guida büyük geçmiş olsun. Allah korumuş.
    Ben böyle terslikleri kurban kesmeye de bağlıyorum bazen. Aracı aldığınızda kan akıtmadıysanız yapmanızı öneririm. Bizim şirket araçları bunları yapmadığımızda akla hayale gelmez problemler yaşamıştı.

    Neyse konuya gelirsek dediğinize benzer bir olayı bende yaşamıştım. Paspasa gaz pedalı sıkışmıştı. Ben hemen anlayıp paspası düzeltmiştim. Ki tahmin ediyorum sizin başınıza gelen problem de gaz pedalı ile ilgili fiziksel olarak gerçekleşen birşeydir.

    Ama eğer Beyin ile ilgili bir problemse iş çok büyür ve çok ciddi makamlara ulaşır. Çünkü benzeri bir problem için Ford ciddi bir geri çağırma revizyon ve araç değişimi yapmıştı seneler önce.

    Tekrar geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WOLFBOSS -- 9 Aralık 2016; 22:31:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayi peder aldi bisey merak ettim gaz pedali bölgesinin fotosunu rica etsem paylasirmisiniz. Sıkışma yapacak formdami acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eisenberg

    Bakım ne kadar tuttu hocam?

    Hocam motor içi temizlik için würtz ilacı ve enjektörler için de benzin deposu için würtz ilaç bunlarla birlikte 688 tl ödedim. 55 tl spreylerin her biri ikisi 110 tl yapar bunları düşersek 578 tl hocam normal sabit klasik bakım.
  • scorpıonkıng kullanıcısına yanıt
    Würtz ilacını servis mi kullandı, siz mi istediniz hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4'ün bakımları taş çatlasın 600 TL. demek, paylaşılan dizel bakım fiyatlarından sonra, tahminimin altında çıktı. Diğer markalara kıyasla dizel-benzin bakım fiyatları arasındaki barem fazlaymış.
  • eisenberg kullanıcısına yanıt
    Sebebi opelin her bakımda yakıt filtresini değiştirmesi.

    Leonda bu 30.000 kmde birdi. Yine de tdi pişmanlıktır orası ayrı tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coupant kullanıcısına yanıt
    Dizeldeki fazla gücünün farkını alıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aykutoz

    Arabayi peder aldi bisey merak ettim gaz pedali bölgesinin fotosunu rica etsem paylasirmisiniz. Sıkışma yapacak formdami acaba

    Orjinal paspaslar sikisma yapmayacak sekilde kisa birakilmis gordugum kadariyla arti altlari yüzeye tam yapisiyor. Kaucuk paspas kullanirsaniz sikisma yapabilir. Guida hocamin ilk kintrol etmesi gereken gaz pedalinin paspasa sikisip sikismamasi. Ikinci husus ki cok merak ettim bunu, araclarin ozellikle fren pedallari yuksek newtonlu kuvvetlere dayanacak sekilde yapiliyor olmalari. Yani normal bir insan gucu ile o pedal kiriacaksa vay ki vay halimize. Frenin kirildigini ilk kez duyuyorum. Hocam sabah servis acilmadan kapida bekleyin ki o pedali yerine takmasinlar. Paspasi kontrol edin fotograflarin pedali fotogeaglayin. Ben adim gibi eminim siz o araca birdaha eski guvenle binemezsiniz. Dolayisi ile ortadaki tum soru isaretleri kalkmadan gorsel kanıtınız olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bu arada şunu belirtmek isterim. Hepiniz benim aylar öncesinden aracımdan gelen lokur lokur sesiyle ilgili yakınmalarımı biliyorsunuzdur. Hatta benim direksiyon kutusu bozuk kardeşim bu aracın her yerini kontrol edip sıktık tüm vidalarını sıktık, ön iki amortisörlerini de değiştirdik halen ses geliyor ya direksiyon kutusu bozuk yada alt tablalardan ses geliyor başkada arabada ses yapacak bir yer kalmadı demem doğrultusunda ve baya bir diretmemden ötürü baktılar benden kurtuluş yok, evet sizin direksiyon kutusu bozuk bize de öyle geldi deyipte garantiden parça istemişlerdi. Yaklaşık 2 aydan fazladır parçayı bekliyordum. (Yurt dışı stoklarında da olmaması dolayısıyla) Sonunda bugün servise beklediğimiz direksiyon kutusunun geldiğini söylediler, gelin değişelim dediler, tabiri caizse dört nala koşarak gittim hatta o kadar erken gitmişim ki sabah 8 den önce oradaydım meğersem 8:30 da açılıyor muş servis.:) Ben opel çalışanlarından önce geldim daha kapılar kitliydi millet kapının önünde yığılmış kilidi görevlinin açmasını bekliyorlardı :) Beyler, hanımlar tuhaf tuhaf baktılar, kesin demişlerdir delimi zikti bunu bu sabahın köründe bizden önce koşmuş gelmiş :)) Neyse dönelim meseleye sabah aracı bıraktım hem bakımını 13.000 km bakımını yaptılar hemde yeni gelen direksiyon kutusunu söküp değiştirdiler, akşam aracınız hazır gelin alın dediklerinde büyük bir merakla koşup gittim servise, bu sefer gerçekten koşarak gittim aracımı aldıkları için elimden :=). Sonuç mükemmel araçta tek bir lokurtu sesi kalmadı E sınıfı araca döndü araba öyle bir mutluyum ki anlatamam :) yemişim radyosunu, hafızasını, yağını :) Allah adama daha büyük dert vermesin insan o zaman anlıyor la ben deliymişim neleri sorun etmişim diye. Şimdi bu yazıyı yazmamda ki amaç bir kaç arkadaşımız daha vardı, benim rahatsız olduğum seslere yakın seslerden bahsediyorlardı, onlara araçlarını rolantide çalışırken direksiyonu hızlı hızlı ve kısa mesafeli sağa sola sallamalarını önerecem eyerki direksiyondan lukur lukur ses geliyorsa, ve de parkeli yollarda müziği kapatıp hatta mümkünse gece sessizliğinde çok yavaş sürdüklerinde lokur lokur, alt takımların vidası gevşekte sıkılmamış gibi ses geliyorsa büyük bir ihtimal (10km/saat ile 20 km/saat arası ) bilin ki sizinde direksiyon kutusu mefta. Bu tamamiyle benim hislerim doğrultusunda tespit ettiğim ses. Ve şuan bu seslerin hiç birisi yok umarım ilerleyen zamanlarda tekrardan sesler peydah olmaz şimdilik araçta ki sorun çözüldü. Teknik bir bilgiye sahip değilim makina mühendiside değilim :) (İnşaat Mühendisiyim )




  • Cok uzun suredir benzinli arac kullanmadim 1.4t lerde buji kacta degisiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scorpıonkıng kullanıcısına yanıt
    Hocam Wurtz ilaci yeni aracta kullanmanin sakincasi yok mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scorpıonkıng kullanıcısına yanıt
    Sevindim sonuc alabildiginiz icin. Tahminim dogru cikti direksiyon kutusu. Corsa c de ayni durumu yasadim sorun duzelince banada araba cag atlamis gibi gelmişti :) lokurtu duyan arkadaslar mutlaka servise kayit dussunler ilerde her turlu garantinden degisirler yada sizin gibi israrci olacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coupant kullanıcısına yanıt
    Modeller arası çoğu orijinal ekipman ortak, Astra, Meriva, Mokka....Insignia'da hemen hemen aynı parçalarla 1.000 TL. fatura çıkartıyorlardır, benzinlisine....
  • scorpıonkıng kullanıcısına yanıt
    Yemişim yağını diyorsun da neden aklın kalıyor mobilde hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eisenberg kullanıcısına yanıt
    Aynı durum; punto, bravo, jülietta üçlüsünde de vardı hocam. Parçalar ortak ama maliyetler değil.

    Parçaların kutusunun üzerinde gm usa yazıyordu. İçimden aracın zaten alman mühendisliği ürünü olmadığı park sensörlerinden belli dedim. Bunun esp'si de böyleyse vay halimize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 9 Aralık 2016; 23:30:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scorpıonkıng kullanıcısına yanıt
    Sorun kalmamasına sevindim, geçmiş olsun, şimdi ağabeyinizin aracı ile aynı oldu

    Kristal müzik keyfiniz de sizin farkınız ve ayrıcalığınız oluyor

    Lokurtu için ben de servise uğrayacağım sanırım, parke yolda gece sessizliğinde kesin var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    Würtz ilacını servis mi kullandı, siz mi istediniz hocam?

    Ben eski aracımda da kullanırdım her bakımda ben istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aykutoz

    Cok uzun suredir benzinli arac kullanmadim 1.4t lerde buji kacta degisiyor?

    Daha bugün sordum servise 30.000 km de değişiyor dediler. Arkadaşımda 30.000 km bakımına götürdüğü zaman astra j sini onunda bujileri değiştirmişlerdi demekki k kasada da aynıymış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorpıonkıng


    quote:

    Orijinalden alıntı: aliserpil2006

    Orjinal yağ filtresi ve tapa pulu temin edebileceğim internet sitesi ver mı.bakım zamanı gelmeden yağ değişimi yapan oldu mu.gm yağ kullanmak istemiyorum

    Ben bugün aracı bakıma verdim hocam servise gm yağ 5w-30 dexos 2 kullanıldı dolayısıyla. 13.000 km de verdim bakıma. Yağı çok sorun eden arkadaşlar bence serviste yağı değiştirdikten sonra yani yıllık bakımdan çıktıktan sonra, aracı direk sanayiye yada yağ değişimi yapabilecek herhangi bir dükkana falan götürüp, konulan yağı geri boşaltıp satın aldıkları yağı koyabilirler. Sonuçta araç bakımdan yeni çıktığı için filtre vesaire falan değişmeye gerekte kalmaz, eskini dök yenisi koya döner ayrıca birde würt araç içi temizleme ilacıda koyup eski yağdan tamamiyle kurtulma yöntemide denenebilir :) Ben şahsen yağı niye bu kadar kafaya taktı tüm arkadaşlarım onuda anlamış değilim cidden bu kadar kötümü bu yağ, hangi teknik verilere bakarak yağın bu kadar kötü olduğuna kanaat getirdik beni de bilgilendirirseniz sevinirim. Eğer gerçekten Mobil 1 esp 5w-30 yada Motul 5w-30 un yağı, GM nin koyduğu Dexos 2 den kat ve kat üstünse bende yarın gidip boşaltayım hemen konulan yağı bu yağlardan birini koyayım araca.

    motul yada mobıl yagı veya herhangı bır marka uag koymanız ıcın servıste yagı koydurduktan sonra bosaltıp bosuna neden tekrar yag parası verıp dısarıda degıseceksınızkı.alırsınız hangı marka yag koymak ıstıyorsanız yanınıza gotureceksınız servıse.sonucta dexos onaylı tam sentetık yag oldugunda servıs kabul edıp degıstırıyor.ben kendım motul aldım servıste koydurdum.




  • 
Sayfa: önceki 11151116111711181119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.