Şimdi Ara

Yeni nesil Philips tv altyazı sorunu çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
9.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba,
    philips led tvlerin altyazıları göstermediği bütün forumlarda ve yabancı forumlarda belirtilmişti. bende aradım hiçbir yerde bunun çözümünü bulamadım. diğer marka televizyonlar için uygulanan çözümü denediğimde başarılı oldu. bende sizlerle paylaşmak istedim.

    sabit diske yada herhangibir kaynağa attığınız film isminde uzantıya kadar olan bölümde kesinlikle nokta bulunmamalı. aynı şekilde alt yazı isminde de uzantısına kadar nokta olmamalı ve filmle aynı isimde olmalı.

    Genellikle bizim indirdiğimiz film isimler The.Lord:Of.The.Rings.2000.YIFY-15.avi gibi isimlendirmelerle iniyor. altyazılarıda aynı bu isimlerle bulunuyor. Bazı tv'ler bu şekilde isimlendirmeyi tanımadığı için altyazı ile filmi uyuşturamıyor. Bunun yerine filme ve altyazısına basit isim verdiğiniz zaman uyuşma sağlanıyor.

    örneğin;
    yuzuk.avi
    yuzuk.srt

    bu iki dosyayı LG tv'lere koyduğunuzda otomatikman altyazı görünüyor ama karakterler bozuk çıkıyor. Onun için LG tvlerin altyazı ayarında Altyazı kodunu Türkçe yaptığınızda karakterler düzeliyor.

    Philips marka tv'lerde ise böyle yaptığınız halde altyazı çıkmayacaktır. O zaman film oyamaya devam ederken Altyazı seçeneklerine girip Altyazı açık dediğinizde artık filmleri keyifle izleyebilirsiniz.

    SRT uzantılı dosya görmediyse aynı şekilde .sub ve .txt ile aynı işlemi deneyebilirsiniz. Hatta bu üç uzantılı altyazı dosyasını direk filmin içine ekleyip o şekilde de saklayabilirsiniz.

    örneğin;

    yuzuk.avi
    yuzuk.srt
    yuzun.sub
    yuzuk.txt

    bu üç dosyamı film klasörüne ekleyip flash bellek yada sabit HDD ile tv bağlantısı yaptığım zaman, film açıldıktan sonra Altyazı açık diyerek sorunsuz gösterim yapabilirsiniz.

    Alt yazı açmıyor denilen Philips 7000 series Smart LED 47PFL7456K marka televizyonda sorunu bu şekilde halledip alt yazı ile filmleri izleyebiliyoruz artık.

    iyi forumlar







  • Bende 4900 serisi 49 inch ultra hd tv var. Bendeki sorun altyazinin eksik eksik gorunmesi. 3 kelimeden biri gorunuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba yeni bir tv aldım phılıps 4k usb ye internetten indirdiğim 4k filmi attım ama orjinal dilinde bende türkçe altyazı ile izlemek için türkçe altyazı internetten indirdim ve aynı klasör içine aşağıdaki isimlerle attım ve tv nin altyazı ayarlarından da türkçe seçeneğini işaretledim ama altyazı bir türlü çıkmadı


    Chaos.Walking.2021.2160p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.HEVC-CMRG

    Chaos Walking 2021 1080p WEBRip DD5 1 x264-GalaxyRG.srt


    yukarıdaki şekilde olmayınca aşağıdaki gibi farklı şekillerde isimleri değiştirip denedim ama yine de altyazı çıkmadı neden olabilir ? ne yapmam gerekir


    Chaos.avi

    Chaos.srt


    Chaos

    Chaos.srt

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.