Şimdi Ara

Yeni nesil internet gazetesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
69
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Site Adı : binevigazete

    Site adresi : binevigazete.com

    Site içeriği / Hizmet verdiği alan : yeninesil gazete

    Kullanılan yazılıma ait detaylar (Kullanılan dil vs..) wordpress


    Ulusal basında çalışmış gazetecilerin kurduğu Bi’nevi Gazete 1 yaşını doldurdu. Sitenin Yayın Yönetmeni Füsun Saka, “Evet Bi’neviGazete huzurlarınızda. Dergi, gazete, hafta sonu gazetesi ne derseniz diyebilirsiniz” diyor…

    İnternete yeni bir soluk daha katıldı: Bi’neviGazete. Adından anlaşılacağı gibi tam bir gazete formatında. Ulusal basında çalışmış gazetecilerin yayına hazırladığı sitenin yayın yönetmenliğini Füsun Saka, Yazı İşleri’ni Mine Türkili üstlenmiş.


    Bi’neviGazete’de aşk, hikaye, sağlık, gezi, psikoloji, kültür-sanat, gastronomi gibi kategorilere dair hem yazılar hem de videoları bulmak mümkün. Aynı zamanda Nermin Bezmen, Banu Çarmıklı, Zeynep Kakınç, Turgay Renklikurt, Halit Kakınç, Dilek Karagöz, Eren Noyan, Behçet Üstün ve Figen Gündüz de köşe yazarı olarak yer alıyor.



    Sitenin kurucusu Mine Türkili Binevi Gazete'yi şöyle anlatıyor:


    "Biz, yani Füsun Saka ve Mine Türkili. Basın sektörünün kalbinin Cağaloğlu’nda attığı dönemde aynı gazetede çalışırken tanıştık. İkimiz de günlük gazete haberciliğinin ardında, haberin devamını, ayrıntılarını kovaladık. İnsanın, kentin, güncel olayların hikâyelerini kaleme aldık aslında. Ardından plazalarda devam ettik gazeteciliğe ve bugün geldiğimiz nokta ise online gazetecilik.

    Bir gün. Füsun Saka’nın Salacak’ta evinde, sıradan bir sohbet esnasında, baktık ki, daha anlatacaklarımız var, yazmak istediklerimiz bitmedi. Gazetecilik bu, giriyor insanın kanına. Tatile gidersin, bir şey görür etkilenir yazmak istersin, biriyle tanışırsın, anlattıkları o kadar ilgini çeker ki röportaj yapmak istersin, bir bilgi duyarsın, tüm ayrıntılarıyla paylaşmak istersin. Hani, hem iyi hem hızlı çalışanlara sorarlar ya, “Usta, ne çabuk hallettin işi?” Usta da der ki; “Kırk yıl artı bir an…” Bizimkisi de o hesap… Dedik ki, “Artı ne yapabiliriz?” Sonra düşündük, bu zamana kadar en iyi bildiğimiz işi elbette…

    İşte böyle bir istekle çıktı ortaya Binevigazete. Tam gazete olmasın dedik, Binevi olsun, günlük haberin değil, ayrıntıların, hikâyelerin peşinde koşsun, yaşama dokunan ne varsa yazılsın.

    Tam projeyi oluşturuyoruz, heyecanla konuşuyoruz. O sırada evin kedisi Eflatun da bizi dinliyor, bir mırladı bir miyavladı. Neden olmasın dedik. Kedi yazarımız da Eflatun oldu. Aramızda kimler mi var? Yaşam Senfonisini yakalayan Nermin Bezmen, gezdiklerini gördüklerini paylaşan Banu Çarmıklı, spora bambaşka bir bakış açısıyla yaklaşan Behçet Üstün, psikolojiye dair yazılarıyla Tolga Akyıldız, Afrika’dan gözlemleriyle Figen Gündüz, lezzet dünyasının kapısını aralayan Sevim Gökyıldız, anılarını anlatan Dr.Mürüvvet Türkili, sağlık yazılarıyla Dr. Murat Emanetoğlu, beslenmeye yönelik sağlıklı yazılarıyla Esra Şahin, kadın haklarını kaleme alan gazeteci Olcay Büyüktaş, hayatın kimyasını sorgulayan Turgay Renklikurt ve merak edenlere seslenen Bümedmeç okulları… Aramızda otuz yıl çalışan da var, yeni başlayan da, gazeteci de var, söyleyecek sözü olan farklı meslekten profesyoneller de…

    Binevigazete’de harika bir ekip, bir tıkla karşınızdayız. Yine bi tıkla Binevi Aşk, Röportajlar, İnsan isterse, Sağlık, Psikoloji, Gastronomi, Gezi, Hepsi Hikaye, Kültür Sanat, Moda Güzellik gibi ilginizi çekebilecek köşelerimize ulaşabilirsiniz.

    Instagram platformunda da Binevigazete olarak bizi takip edebilirsiniz. Yeni haberlerimize oradan ulaşıp, www.binevigazete.com’de devamını okuyabilirsiniz. Bize ulaşmak çok kolay. Bitıkla keyifli okumalar."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyrstela -- 28 Kasım 2021; 22:45:49 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.