'Vicdan azabına dayanamıyorum' diyerek Handan Çakal'a tecavüz edip öldürdüklerini itiraf eden Turan Gümüş ile iddiaları kabul etmeyen Onur Doğanyiğit kefaletle serbest bırakıldı
Bursa DHA
Bursa'da 2.5 yıl önce ortadan kaybolan Hediye Handan Çakal'ı (19), tecavüz ettikten sonra öldürdüklerini itiraf eden Turan Gümüş ile iddiaları reddeden Onur Doğanyiğit, 10'ar bin YTL kefaletle tahliye edildi. Mahkeme, sanıkların cezaevinde kaldıkları süreyi ve kanıtları göz önüne alarak tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Kaplıkaya Mahallesi DSİ Lojmanları'nda annesi Fatma Çakal ile yaşayan Çakal, 2003'ün mayıs ayında, kütüphaneye gitmek için evden ayrılmış, genç kızdan bir daha haber alınamamıştı. Mart ayında Doğanyiğit'le birlikte 'hırsızlık' suçlamasıyla gözaltına alınan Gümüş, 'Rüyalarıma giriyor, vicdan azabına dayanamıyorum' diyerek, genç kıza tecavüz ettikten sonra öldürdüklerini açıklamıştı. Doğanyiğit ise iddiaları kabul etmemişti. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'tecavüz amacıyla adam kaçırma', 'tecavüz' ve 'kasten adam öldürmek' suçlarından 'ömür boyu hapis' cezası istemiyle dava açılan tutuklu zanlılar, önceki gün hâkim karşısına çıktı.
'Allah'a havale ediyorum' Çakal'ın annesi Fatma Çakal'ın da katıldığı duruşmada mahkeme, sanıkların cezaevinde kaldıkları süre ile ve cesedin bulunamaması ve kan örneklerinin tutmamasını dikkate alarak, Gümüş ve Doğanyiğit'i 10'ar bin YTL kefaletle tahliye ederek, tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Anne Çakal ise, "Suçunu itiraf eden sanığı ve arkadaşını vicdanyla baş başa bırakıyorum. Onları Allah'a havale ediyorum" dedi.