Şimdi Ara

Yeni Mezun Oldum - Diş Hekimliği - Tıkla Sor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
7
Favori
13.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dönem 4/5’te hazırlanıp bütsüz telafisiz bitişte ekim sınavı için kalan aylarda abanılabilir. Nisan/ekim şeklinde senede 2 kez sınav. Adsm’de çalışıp çocuklu olan annelerden bile derece yapan var ama bu tamamen insanda bitiyor. Dus , diğer gördüğün sınavlar gibi bir sınav değil. Mantığı da içeriği de benzemiyor. Onu zamanla daha iyi anlıyorsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam valla her soruya cevap verdiniz çok teşekkür ederim. Ağız diş çene cerrahisi uzmanlığı yapmam halinde devlete atanması sanırım çok rahat geçen biri demişti uzman diş hekimleri devlette kalmıyor diye bunun sebebi nedir bir de sizce cerrahpaşa diş mi marmara diş mi hamidiye diş mi ( marmara ingilizce eğitim veriyor )

Ptesi bi klinikte sinüs lifting, implant çakıyorsun.
    Salı bi klinikte gömülü, vestibuloplasti vs.
    Hafta sonu Ctesi hop hi çene kırığı genel anestezi.

Özetle sebebi: para.. Bizden asistanlardan uzman olan 50 kişi gördüysem max 5’i devlete ya geçmiştir ya geçmemiştir.

çok teşekkür ederim hocam tekrar tekrar size . Çok yardımcı oldunuz son olarak da üniversite olarak hangisinin daha iyi olduğunu söylerseniz sizi rahat bırakacağım  

rica ederim, ne demek. cerrahpaşa yeni açıldı birkaç yıldır var yeterince oturmuş bir sistem ya da akademik kadro yok. sbü hamidiye ya da gülhane’ye çok içim sinmiyor ama buralar hükümet destekli yerler. imkanı üzmez. marmara diş tabi ama ingilizceniz yetersizse hazırlıkta öğrenir okurum denilecek bir branş değil. türkçesi bir dert ingilizcesini hiç hayal etme derim:))

ingilizcem b1 b2 arası bir yerde hocam tam arafta diyebiliriz. Bunlara ek sizin önereceğiniz bir fakülte var mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

B1-B2 arası İng. varsa üzmez. Eğer İstanbulda kalacaksa Çapa ve Bahçeşehir 'e de bakmalısınız

çapaya yetmez gibi hocam sıralamam

Bence klinikte teorik olarak taşınan en net cerrahi ve anestezi. Tekrar edilmeli baş boyun anatomisi, anestezi teknikleri ve komplikasyonları hep bilinmeli.

Bence hamidiye diş marmaraya kıyasla bi tık zayıf , marmara biraz zor okul diğer dişlere göre . Pratik anlamda iyi bi yer marmara , teorik açıdan da ilk sene biraz zorlanırsın belki sonra adapte olursun diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mesleki olarak artı versin yeter bana zorlanacağız mecbur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Umarım bu güzel mesleği yaptığınız her gün mutlu ve huzurlu olursunuz. Ben bölüm ile ilgili değil ama ufak bir rahatsızlık hakkında soru soracağım. Sigarayı bıraktıktan sonra tüm dişlerimde diş eti iltihabı oluştu. Normal şartlarda yediğime içtiğime dikkat eden, diş ve ağız bakımına özen gösteren birisiyim. 7 yıldır devam ediyor. Diş taşı temizliği yaptırmama ve birkaç kez antibiyotik tedavisi almama rağmen geçmedi. Diş etlerim çekildi. Sürekli kanama oluyor. İnternette flap operasyonu diye bir şey okudum. Bu tip vakalarda flap operasyonu başarılı mı yoksa sizin önerebileceğiniz başka bir tedavi var mı?

Teşekkür ederim ve de geçmiş olsun. İnternet üzerinden verilecek şeyler yalnızca tavsiye ve bilgilendirme amaçlı asla bir tedavi protokolü içermez bunu söyleyerek başlayayım.

Sigaranın vücuda, çeşitli mekanizmalara negatif etkisi tartışılmaz ve kabul edilmiş bir gerçek fakat sigara oral yolla kullanım esnasında ağız içinde keratinize dokuyu arttırır. Sigara bırakmanın hele ki uzun süreli kullanım sonrası bırakmanın getirdiği birçok iyi faktörün yanında maalesef keratinize diş etlerinde azalma gözükecektir. Koronale pozisyone flep operasyonu, gerek görülürse belki bağ doku ya da serbest diş eti greftiyle başarılı operasyonlarla istediğiniz fonksiyonel ve estetik sonucu elde edebilirsiniz. Bu konuyla alakalı dilerseniz özel bir klinik veya devlet hastanesinde "Periodontoloji" uzmanı ile görüşün.

Mesleki olarak verebilecek en iyi artı sana yükleyeceği mentaldir. Bunu Marmara bence çok iyi sağlar. Forumdaki asosyal tiplerin salyaları aka aka yazdığı şeylere dahi sinirlenmeden gülümseyebiliyorsun halbuki fakültenin kapısından girerken havadan nem kapıp sinirlenen morali bozulan biriydim.  

Hocam hamidiye ve medeniyetten de mi kötüdür cerrahpaşa istanbul dışına çok çıkasım yok

not: kinaye anlamında değil, ben de görmedim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.