Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Polemik

Teşekkürler dostum.

Yanlız bir dahaki sefere sen izin versen de ben bindirmem 8 kişiyi, arabaya da yazık.

Bu arada yukarıda bir arkadaş 1.2 motor yeterli mi diye sormuş, test ettik onayladık. Fazlasıyla yeterli.

Şöyle ki: Bostancı'da Bağdat Caddesi'nin başında trafik ışıklarının olduğu yerde tatlı bir yokuş vardır. Melih'in 1.2 Ibiza'sına 8 kişi binmiştik (bu arabaya 8 kişi nasıl binilir diye sormayın, biniliyor) ve kırmızı ışıkta durmak zorunda kalmıştık. Bu araba buradan kalkamaz dedik ama motor hepimizi yalancı çıkarttı ve araba rahatça kalktı yokuşta.

Arkada 5, önde 3 kişiydik. Ben 85 kiloyum, Coşkun 75-80 civarı, Berk 80 rahat vardır, Doğukan 70'ten fazladır, Emre de zayıftı, 65 kilo diyelim.

Önde de Yusuf faktörü +95 kilo vardı. Zayıf olan Candan ve Melih'in açığını kapatmıştı resmen.

Yolda bırakmaz elbet 70 Hp...

Ama şu Ibıza Coupe'un 200 beygirliği ile hafif bi uçuşa geçmekte bir başka güzel olurdu gibime geliyor hep nedense....

Yeni İbiza aldım, görüşlerim

• cupra benım bıldıgım 1.4 tsı motor 180 hp
  • Ne güzel bilgisayar programları çıkmış. Şaştım kaldım...

45 mm negatif yaylanmış ve 17 inch lik, pek de beğenmediğim jant çeşitlerinden 1 tane seçilmiş IBIZA SC... Mavi filmle değişik bir yaklaşım oldu...

• kaya sen piyasayı az çok biliyorsun. bi 6 ay sonra bende yay işine girsem mi diye düşünmeye başladım da 450 liraya apex yayın fiyatı iyimidir seninki kaç paraydı?

edit: 400 liraya eibach buldum şimdi de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 2 Haziran 2009; 2:10:28 >
  • ArkadaşLar hepinize slm ben aranıza yeni katıldım hepiniz olumlu & olumsuz yorumlarını okudum :) Sizlere bikaç bişey sorucam bende yeni ibiza almayı düşünüyorum 1.4 85hp Elegance sordum galiba fabrika çıkışı Lpg dönüşümü uyguluyolarmış Siz ne düşünüyosunz bu konuda ? performans bakımından bi düşüş yaşanırmı yoksa benzinlimi almalıyım ? benim gönlüm Lpg de :) Öğrenci oldğum için ne kadr ekonomik olursa bnim için daha iyi :D bide Galiba benzin göstergesi dijital ? inş. öyle değildir :D anahtarları Sustalı anahtarmı arkadaşlar ?

• 2 anahtar verılıyor aracı aldıgında 1 tanesı sustalı dıgerı normal.
    benzın gostergesı dıjıtal.
    lpg konusunda bı fıkrım yok.
    ıbızayı tavsıye ederım :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

kaya sen piyasayı az çok biliyorsun. bi 6 ay sonra bende yay işine girsem mi diye düşünmeye başladım da 450 liraya apex yayın fiyatı iyimidir seninki kaç paraydı?

Vedat 540 yay içi fazla fiyat. Markası da APEX. Ben 330liraya almıştım benim yayları, H&R. Araştırmalarıma göre Eibach ve H&R yay konusunda iyi. Konforu çok bozmuyo gibi. Ama H&R daha sert Eibach'a göre. Tabi yol tutuşa etksi de daha iyi.

Kaç cm'lik yay almayı düşünüyosun? Apex bildiğim kadarıyla çok sert bi yay. Eibach Koni H&R filan bak derim.

Her makra da iyi düşürmüyo aracı. Mesela arkadaşta vardı bi marka adını unuttum şimdi hiç düşürmedi diye geçen ay gitti H&R aldı şimdi düştü arabası biraz daha.

Bu arada sizin buluşma nasıl geçti, gelemedim biliyosun malum finallerden hemen önceydi. Finaller büttü bugun sonunda rahatladım ben de

Reklii, techflash zaten cevabı vermiş. Ben LPG taktrmazdım ama fazla bilgim yok. Yakıt sarfiyatını da ne kadar düşürebilir ki 1.4 bir arabanın...

• quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

quote:

kaya sen piyasayı az çok biliyorsun. bi 6 ay sonra bende yay işine girsem mi diye düşünmeye başladım da 450 liraya apex yayın fiyatı iyimidir seninki kaç paraydı?

Vedat 540 yay içi fazla fiyat. Markası da APEX. Ben 330liraya almıştım benim yayları, H&R. Araştırmalarıma göre Eibach ve H&R yay konusunda iyi. Konforu çok bozmuyo gibi. Ama H&R daha sert Eibach'a göre. Tabi yol tutuşa etksi de daha iyi.

Kaç cm'lik yay almayı düşünüyosun? Apex bildiğim kadarıyla çok sert bi yay. Eibach Koni H&R filan bak derim.

Her makra da iyi düşürmüyo aracı. Mesela arkadaşta vardı bi marka adını unuttum şimdi hiç düşürmedi diye geçen ay gitti H&R aldı şimdi düştü arabası biraz daha.

Bu arada sizin buluşma nasıl geçti, gelemedim biliyosun malum finallerden hemen önceydi. Finaller büttü bugun sonunda rahatladım ben de

Reklii, techflash zaten cevabı vermiş. Ben LPG taktrmazdım ama fazla bilgim yok. Yakıt sarfiyatını da ne kadar düşürebilir ki 1.4 bir arabanın...

ismini yazdıranların yarısı geldi. buna da şükür. bolca tıkındık ettik. çay içtik filan sohbet filan iyiydi.

aracı çok aşırı düşürmek değil amacım yol tutuşunu biraz daha arttırmak. belki de vazgeçerim bilmemki. senin yaylar kaç mm düşürdü? seninkinden biraz yukarda olsa olabilir.

• İyi bari yarı yarıya da iyi sayılır :)

Benim önler 2,5cm arkalar 4cm. Normalde böyle olmuyo pek benim arbaay özel üretmişler gnelde 3,5cm ve 5cm olarak ikiye ayrılıyo yaylar ön arka farketmeksizin.

Senin kesinlikle 3,5cm'liklere bakman lazım. Tam senin istedigin kadar düşürüyo emin ol. Ekstradan jant olmasa da anlıyosun arabada yay oldugunu. O bile insanın gözüne güzel geliyo :) Sende galiba 16" jant var orjinal bence yay güzel olur. Biraz sertleşir araba tabi ama çok daha şık durur. Bence 300-350 arasına bulursun ve 70-80e taktırırsın 400e halledersin.

5cm'lik yay bildiğim arabayı yere yaklaştırıyo baya baya. Ben şu anki yaylarımla daha hiç arabanın altını tümseklere filan vurmadım mesela.

Arabanın bir resmini koy da gözümüz şenlensin :) Ben sana söyliyim ben olsam taktırır mıydım taktırmaz mıydım.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

İyi bari yarı yarıya da iyi sayılır :)

Benim önler 2,5cm arkalar 4cm. Normalde böyle olmuyo pek benim arbaay özel üretmişler gnelde 3,5cm ve 5cm olarak ikiye ayrılıyo yaylar ön arka farketmeksizin.

Senin kesinlikle 3,5cm'liklere bakman lazım. Tam senin istedigin kadar düşürüyo emin ol. Ekstradan jant olmasa da anlıyosun arabada yay oldugunu. O bile insanın gözüne güzel geliyo :) Sende galiba 16" jant var orjinal bence yay güzel olur. Biraz sertleşir araba tabi ama çok daha şık durur. Bence 300-350 arasına bulursun ve 70-80e taktırırsın 400e halledersin.

5cm'lik yay bildiğim arabayı yere yaklaştırıyo baya baya. Ben şu anki yaylarımla daha hiç arabanın altını tümseklere filan vurmadım mesela.

Arabanın bir resmini koy da gözümüz şenlensin :) Ben sana söyliyim ben olsam taktırır mıydım taktırmaz mıydım.

yıkadıktan sonra bi yan çekim yapar koyarım. en son şöle bi foto çektim.

park lambalarım

• SaoLun arkadaşLar :) iLerleyen zamanlarda sizlere ßikaç sorum daha oLabilr beni mazur görün lütfen :)
  • herzaman soruları beklerız yardımcı olabılıryorsak ne mutlu bıze
  • quote:

park lambalarım

Valla baya haşin durmuş araba beyaz park ampulleriyle.
  •  Yeni İbiza aldım, görüşlerim

daha aşağı indiremeyiz gibi bi izlenim oluştu
    indirilir ama lastikler sürter gibi sanki. lastiklerim 195/50/r16
  • omp markası için bi fikrin var mı?
  • omp'yi duydum ama ne kadar düşürür ne kadar sert bir bilgim yok.

Araba resimde mi öyle duruyo yoksa hep mi böyle :) Bana çamurluk ile lastik arasındaki mesafe stock bir arabaya göre baya azmış gibi geldi.

3 veya 3,5cm'lik yay takarsan tabi biraz daha düşer ve daha güzel görünür o bir gerçek. Yol tutuş da artar. Ama sanki sen olsa da olur olmasa da olur diyosun içinden. Bence çok da gerek yok. Benim arabada çamurluk ile lastik arasında 1 karış vardı

Konfor da düşecek sonra. Bence gerçekten de çok gerek yok. Bu arada lastikler sürtme yapmaz 3,5cm ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 8 Haziran 2009; 20:16:45 >
  • araştırıp araştırıp vazgeçebilirim. bi elemanın aracının fotoğrafını buldum

17" jant ve 205 40 R17 lastiği var. benim şu anki lastiklere göre çapı düşük (-5.6mm) orjinale göre çapı fazla (205/45/R16) (+4.89mm) 35 mm'lik standart performans yayı kullanmış. sürtecek gibi durmuyor. galiba bizim çamurlukların içe doğru boşluğu baya fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 8 Haziran 2009; 21:35:11 >
  • bu arada arka kısım niye o kadar aşağıda deme arkasında kolon döşeli olduğundan çökmüş
  • Anladım. Valla ne diyim güzel duruyo, lastik sürtmez kolayına zaten ama jantın offseti önemli tabi bir de. Senin jant ofssetli ise 205le de sürter mesela ama orjinal jantlar öyle olmuyo. O konuda aklın kalmasın.

Baya da saglam düşmüş Colt. İnsanın içi gidiyo tabi di mi bakarken :)
  • valla tek isteğim yan rüzgarlardan az etkilenmesiniz sağlayarak stabilitesini korumak. ikincisi ise arabanın tavanını güzelce temizlemek için sürücü koltuğundan basamağa tırmanmadan işimi halletmek

levente benim arka lastiğin jantını göstereyimde çizik ne demekmiş görsün şu fotoda bile belli oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 8 Haziran 2009; 22:50:21 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.