Şimdi Ara

Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.737
Cevap
39
Favori
128.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1.0 style plus kırmızı renk aracımı cuma günü teslim aldım. Aldıgımda araç 11 km de idi. Alır almaz depoyu tabanca atıncaya kadar 206 tl ye fulledim. Gaziemir Mbu dan çevre yolunu kullanarak Bayraklı daki evime getirdim. Yakıt ortalamam 30 km lik mesafe içinde 4.8 lt oldu. Yalnız şehir içi kısa mesafelerde tüketim yüksek, buda doğal.

    Araç gercekten çok iyi yalnız torpido içine cd player koyulunca torpido iç hacmi iyice küçülmüş, ve plus donanım araca bari kapı üstü tutamaçlardan koysalarmış . Bu iki handikap gerçekten can sıkıcı.

    Arkadaşlar size bi kaç bilgi vereyim. Malum dsg şanzımanlı bir araç kullanıyoruz, sizlere tavsiyem dur kalkı bol olan trafik kullanımlarında vitesi manuel kullanın. Çünkü araç kalkar kalkmaz hemen 2 vitese atmakta. Buda kavramayı erken bitirmekte. Bu gibi durumlarda manuele alırsanız vites 2 ye gecmez.

    Aracı ilk çalıstırmada 1 dakika kadar rolantide çalıstırın, ilk çalıstırmada motor soğukken dizel sesi gibi ses cıkarması Tsi motorlarda normaldir, kafaya takmayın. ısıklarda beklerken frene iyice basınki kavrama ayrılsın, aracı da stop etmeden önce kullanım şartlarına bağlı olarak 20 saniye ile 1 dakika arasında çalısır durumda bırkamak turbo sağlıgı acısından faydalı olacaktır. Birde en son stop etmeden önce park konumuna getirmeden yükün şanzımana degilde el frenine binmesini sağlayınız. Kazasız belasız sürüşler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 16 Ekim 2016; 12:01:37 >




  • greedisgood G kullanıcısına yanıt
    Hocam bende oradan fiyat aldım. Kaporayı ağustosta verdim. 54000 e anlaştık. Bence de tekrar ara sor en azından arkadaşların dediği gibi 55 falan olması lazım.
  • Memento-Mori35 kullanıcısına yanıt
    Kullanım kılavuzunda bahsetmiş olduğunuz konularla ilgi bilgi yer almaktamıdır? Yoksa belirtmiş olduğunuz detay/konular sizin şahsi önerilerinizmi?

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NucleotidSound N kullanıcısına yanıt
    Kullanma kılavuzunda o yazdıklarım yoktur. Kılavuzda sıkısık dur kalk ı cok trafikte manuel vitese alıp kullanın diye yazmaz. Yokusta park ederken yükü şanzımana bindirmeyin şeklinde bi bilgi bulunmaz. Mantıkende böyle olması gerekmektedir. Bu kurallar otomatik olsun düz vites olsun evrensel bilgilerdir ve faydalı tavsiyelerdir. Youtube dsg nasıl kullanılır, turbo nasıl korunur şeklinde yazdıgınızda daha kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • Memento-Mori35 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyelerinizi mutlaka dikkate alacağım değerli paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın,

    Ben 56500 diye yanlış yazmışım.
    Doğrusu 55.600 olacak.
    Yazım hatası olmuş :(

    Bugün sordum, 55.500 diyor birkaç şube direk.
    Normal gibi yani.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greedisgood

    Kusura bakmayın,

    Ben 56500 diye yanlış yazmışım.
    Doğrusu 55.600 olacak.
    Yazım hatası olmuş :(

    Bugün sordum, 55.500 diyor birkaç şube direk.
    Normal gibi yani.

    Teşekkürler.

    Alacak mısın peki o fiyata?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an bir süre beklemeyi düşünüyorum.
  • greedisgood G kullanıcısına yanıt
    Bende 3-4 ay evvel bi sure beklemeyi dusunuyordum.ucuzlamadı pahalılastı.boyle olmaz umarım sizin adınıza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah.

    Bir de 2015 style plus ile 2016 style plus arasında bazı donanım farklılıkları var.

    Buna benzer bir durum 2016-2017 arasında da olabilir mi acaba diye merak ediyorum.

    2017 model ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilir mi acaba? Çünkü çok acelem yok, 17 modelini de bekleyebilirim.

    Ayrıca 16 inch mavi jantlı, apollo mavisi, sunrooflu ve altın rengi iç dizayn paketli bir özel sipariş verme düşüncem de ver.
    Şimdi sipariş versem Mart 2017 dedi Yenibosna şubesi.
    Çok uzun bir süre ama diyelim sipariş verdim, E o zamana 2017 model çıkmış olacak, Nasıl olacak bu durum?
    Tabi bu biraz geç gelir ama içime oldukça sinecek uzun süre kullanabileceğim bir araba olur düşüncesindeyim.

    Özel sipariş yaptırıp bekleyen var mı acaba aramızda, bekleme süresi ne kadar oldu, paylaşır mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • greedisgood G kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Ben style plus + sunroof olarak temmuz ortasında sipariş vermiştim, araç ekimin ilk haftası bayiye ulaştı..

    Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NucleotidSound -- 17 Ekim 2016; 9:54:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün ilk uzun yola çıktım. İki kişi bagaj dolu yolun yarısında klima açık bir şekilde İzmir' den Ankara' ya toplamda 650 km yol yaptık. Yol boyunca fırsat buldukça 100 km/h ' ye sabitleyerek geldim. Ortalama hızım 82 km/h' ti. Nerdeyse 450 km kadar cruise control açık geldim. Bazı yerlerde de spor modda ve 140-150 km gibi süratlere anlık olarak çıktım. Yakıt tüketimi eve vardığımda 4.9 lt/100 km idi. Fotoğraf çekecektim ancak eşya taşıdıktan sonra unuttum malesef. Sabah arabayı çalıştırdığımda da sıfırlandı bu yüzden değerleri kendim yazdım. Arabayı alırken rodaj döneminin olmadığınıo söylediler gerçi ama bayiden yeni çıkmış bir araba için tüketim ve performans bence gayet iyi. Tüketim değerlerinde daha da iyi değerlere ulaşılabileceğini düşünüyorum. Bir de yol boyunca birkaç tecrübemi sizlere aktarayım.

    1) arabanın ilk kalkış anındaki boğuk tavrı biraz heves kırıyor. Arabanın zorlandığı hissiyatı veriyor. Ayrıca Anlık yakıt tüketiminde 40 lt gibi bir değer gösteriyor. Bu da arabayı kaldırmak için ne kadar zorlandığını gösteriyor. Ancak 2 nci vitese geçişten itibaren canlanıyor ve hızlanma anında anlık yakıt tüketimi 17-20 lt civarında geziniyor.

    2) Dururken hafif frene basarak durursanız arabanın durmasına yakın anlık yakıt tüketimi 20 lt gibi değerler gösteriyor. Bunun kavramadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Eğere biraz sert frenle durursanız böyle bir durum yaşanmıyor, ayrıca kavramayı da yememiş olursunuz. Bu seferde arkanızdaki arabayla ilgili bir tehlike oluyor. Ya da durmaya yakın vitesi N konumuna getirebilirsiniz. (Hareket halinde iken vitesi N konumuna almanın bir zararı olup olmadığını bilmiyorum, kullanma kılavuzunda da bir tavsiye göremedim, ancak bilen varsa söylesin lütfen)

    3) Arabanın yolda gidişi ve virajlardaki tutunması gerçekten iyi seviyede. Eski puntomla 60 km ile girerken zorlandığım virajlara rahat bir şekilde 80 km ile esc devreye girmeden girebildim. Bunu özellikle test etmek için yaptım. Kuru hava olduğu için cesaret ettim, tavsite etmiyorum :) Arabanın kendi dinamiği gerçekten başarılı.

    4) Ankaranın meşhur Cinnah yokuşunda sürekli bir hızlanma halinde yukarı çıktım. Eski puntom 1.3 multijet ve 75 bg idi ancak 80 km üstüne çıkmıyordu, beyaz gelinimin maşallahı var, banamısın demedi :)

    5) Cruise control le ilgili güzel birşey: Aktif durumdayken frene bastınız ve durdunuz. kalkarken biraz gaza bastınız, araba daha hızını alırken "Res" tuşuna (sinyal kolunun yanındaki tuşlardan üst taraftaki) basarsanız, araba durmadan önceki son sabitlediğiniz hıza geliyor ve o şekilde devam ediyor.

    6) Medya özellikleri:
    * Telefon araca tanıtıldıktan sonra bluetooth ile müzik dinleyebilir, sesli komut ile birini arayabilirsiniz. Eğer usb kablosu ile arabaya bağladıysanız, ekranda telefonunuzdaki fotoğrafları slayt gösterisi olarak görebilirsiniz. (Plus paket için)

    * Telefondan navigasyonu açtığınızda ve navigasyon sizi uyaracaksa müziğin sesini kısıp aracın hoparlörlerinden uyarıyı veriyor.

    * Geri vitese aldığınızda park pilotu devreye giriyor ve müziğin sesi hafif kısılıyor. (Ne kadar kısılacağı menüden ayarlanabiliyor.)

    * İzmir' de show radyoyu bulup kaydettim. İzmir' deki frekansı ile Ankara' daki frekansı farklı olmasına rağmen bulunduğunuz yere göre frekansı ayarlayıp yine show radyoyu dinliyorsunuz. Bu özelliğini çok sevdim açıkçası yolda kanal aramakla uğraşmıyorsunuz.

    Araçla ilgili genel görüşüm bu şekildedir arkadaşlar, umarım faydalı olur.




  • NucleotidSound N kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler,

    Baska bir opsiyon ekletmis miydiniz?

    Genel olarak izlenimiz nasil aracla ilgili, tavsiyeniz var mi?
  • Arkadaşlar geçtiğimiz cumartesi günü style plus aracı anlaştığımız 54k fiyattan teslim aldım 300km lik uzun birazda şehir içi tecrübe ile diyebileceğim tek şey bu motor bir harika hele sport mode aracı bildiğiniz hulk a dönüştürüyor korkutmadı dersem yalan olur rampalara gelirsek artık eğlenceli oldu banamısın demiyor helal olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dmgdone kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun :) ,

    Takipteyiz, izlenimlerinizi paylasirsiniz :)
  • kaannche K kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun, bilgiler icin cok tesekkurler
  • Arkadaşlar kaporayı ağustosta yatırdım. Geçen haftalar 500 tl indirim kaldırıldığında değişmeyecek denmişti acaba zamda da aynı olay geçerli midir araç şuan bayide.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazov -- 17 Ekim 2016; 16:39:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • greedisgood G kullanıcısına yanıt
    Başka herhangi bir opsiyon ekletmemiştim..şuan şehir dışında bulunduğumdan aracı henüz teslim alamadım bayide bekliyor..kısmetse ayın 20 sinde teslim alacağım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NucleotidSound -- 17 Ekim 2016; 16:48:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazov

    Arkadaşlar kaporayı ağustosta yatırdım. Geçen haftalar 500 tl indirim kaldırıldığında değişmeyecek denmişti acaba zamda da aynı olay geçerli midir araç şuan bayide.

    Eğer senin dediğin gibiyse ben de indirimli fiyattan alırım.cunku zam gelmeden dilimde tüy bitti geleyim de kaporayı vereyim diye.haber verecek diyip salladılar beni.en olmadı parayı zamlı olarak verir tuketici sorunları hakem heyetinden o fazla verdigim paranın iadesini isterim.kendileri madur ettiler beni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dmgdone kullanıcısına yanıt
    54 e iyi almışsın. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Müsadenle sana sorularım olacak. Sitenin bilgilenmesi adına.

    Eylülde mi kapora verdin? Hangi renk? Teslim esnasında hediye koruma vs gibi bir olay oldu mu? Alırken ekstra bir durum oldu mu? Şimdiden teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.