Yeni ROM otomatik olarak gelmeyecek mi arkadaşlar?
Bu şekilde yüklemek istemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: deepkurt
Bu ROM henüz test aşamasında olduğu için bu şekilde yayınlanmış diye biliyorum. Stabil son sürümün "otomatik güncelleme" ile bizlere ulaşması biraz daha zaman alacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: karaf
quote:
Orijinalden alıntı: ManoMachine
quote:
Son konuların yanında bu bahsedeceğim sorun biraz absürd kaçabilir ama epey araştırmama rağmen çözüm bulamadım. Geçtiğimiz günlerde cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayınca daha önce "kişiler" içinden aldığım rehber yedeğini geri yükledim. Fakat numaraların görünme stili biraz garipleşti. 05556667788 gibi görünmesi gereken numaralar 055-566-67788 şeklinde parçalı olarak görünüyor. Mevzu Amerikan stiline dönmüş anlayacağınız. Bunu düzeltmemin bir yolu var mı, paylaşırsanız çok memnun olurum.
cihaz dilini degistirin muhtemelen duzelecektir.
Dil derken Ayarlar>>>Dil ve Klavye bölümündekiyse eğer bu zaten Türkçe ama bir değişiklik yok maalesef.
evet orayi kastettim, ingilizce yapip turkceye geri almayi deneyin, faydasi olabilir.
quote:
quote:
quote:
quote:
Son konuların yanında bu bahsedeceğim sorun biraz absürd kaçabilir ama epey araştırmama rağmen çözüm bulamadım. Geçtiğimiz günlerde cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayınca daha önce "kişiler" içinden aldığım rehber yedeğini geri yükledim. Fakat numaraların görünme stili biraz garipleşti. 05556667788 gibi görünmesi gereken numaralar 055-566-67788 şeklinde parçalı olarak görünüyor. Mevzu Amerikan stiline dönmüş anlayacağınız. Bunu düzeltmemin bir yolu var mı, paylaşırsanız çok memnun olurum.
cihaz dilini degistirin muhtemelen duzelecektir.
Dil derken Ayarlar>>>Dil ve Klavye bölümündekiyse eğer bu zaten Türkçe ama bir değişiklik yok maalesef.
evet orayi kastettim, ingilizce yapip turkceye geri almayi deneyin, faydasi olabilir.
Malesef onu da yaptım ama işe yaramadı. Sorunun neden kaynaklandığını buldum sanırım ama çözümü henüz yok. Telefonda Kişiler içinde "İçe/Dışa Aktar" var malum. Cihazı fabrika ayarlarına çevirmeden önce oradan bir yedek almıştım ve daha sonra bu yedeği yükleyince numaralardaki görüntü sorunu ortaya çıktı. Zira bazı numaraları elle düzeltttim yedek aldım, tüm kişileri silip bu yedeği tekrar yükledim ve düzelttiğim numaralarda yine parçalı olarak görünüyordu!
quote:
Ben telefon numaralarını Google' dan tekrar düzelterek normal hale getirmiştim. Daha sonraki sekronizasyonlarda düzgün geliyor.
Bu ROM henüz test aşamasında olduğu için bu şekilde yayınlanmış diye biliyorum. Stabil son sürümün "otomatik güncelleme" ile bizlere ulaşması biraz daha zaman alacaktır.
O zaman ben otomatik güncellemeyi bekleyeceğim. beta versyonun sorunlarıyla uğraşacak vaktim de yok sabrım da yok.
MIUI romunda her sms geldiğinde telin restart atması gibi sorunla karşılaşıyordum bugün tekrar deneyim dedim en güncel surumde belki düzelmiş diye fakat sorun devam etti biraz kurcaladıktan sonra çözdüm meğer türkçe dil seçimini sevmiyormuş kendisi ingilizce yapınca bir daha restart atmadı. aynı sıkıntısı olanlara duyulur
quote:
Orijinalden alıntı: erdem_zeus
MIUI romunda her sms geldiğinde telin restart atması gibi sorunla karşılaşıyordum bugün tekrar deneyim dedim en güncel surumde belki düzelmiş diye fakat sorun devam etti biraz kurcaladıktan sonra çözdüm meğer türkçe dil seçimini sevmiyormuş kendisi ingilizce yapınca bir daha restart atmadı. aynı sıkıntısı olanlara duyulur
miui ya turkce gitmiyor:)
bir ara turkcelestirme calismalarina katilan ben bile aylardir ingilizce kullaniyorum telefonu. sistemi turkceye cevirmek cok zor cunku bazi tabitlerin turcesi gercekten yok. tam ceviri randimanli olmuyor anlayacaginiz. yani ingilizcesini okuyorsunuz, anliyorsunuz, ne demek istedigini biliyorsunuz ama malesef o manaya gelen turkce bir kelime yok. tek kelime olmasa da olur, yeter ki anlasilsin diyorsunuz, 3 kelimelik bir tabir yaziyorsunuz ceviriye, bu sefer de ekranda kendine ayrilan yere sigmiyor... tus kucuk, ilk kelime var, ikinci kelimenin ilk harfi var, gerisi yok... haydaaa.... adamlarla konusup bakin sigmiyo, buyutelim su, su su bi de su tuslari diyorsunuz, adamlar stabilite bozulur, icinden cikamayiz sonra bak diye itiraz ediyor. ittir kaktir kabul ediyorlar ve adamlarin dedigi dogru cikiyor... ortalik karisiyor, o tus buyuyunce oteki altta kaliyor, kalmazsa otekini ekranin disina itiyor, itmese basiyorsunuz algilàmiyor daha da kotusu siz soldaki buyutulen tusun sagina dokunuyorsunuz o sagdaki diye algiliyor falan bunlar cozulemiyor, adamlar yeni surum mu yazacak, bize tus mu yapacak. kaliyo oyle tabi... zaten kodlar derya deniz, her birini binbir farkli adam yazmis, karsidaki de hakli tabi cikamiyor isin icinden. sonunda bunu boyle dagitamayiz, bulalim bi kilifini simdilik kalsin boyle oluyor...
haa tabii bir de eski froyo tabanli eski bir surum vardi onceden, 2.3 cikinca ginger a gecildi, o froyo tabanli olan zamaninda cok guzel bicimde turkceye cevrilmisti. ben o cevirinin son kismina yetistim, o gunlerde kimler cevirdiyse ellerine saglik diyorum, gayet basarili bir ceviriydi. hatta bu ginger surumunun cevirisi de eski ceviri temel alinarak yapildi vs neyse uzatmiyim o eski froyo cekirdekli olan romun cevirisi aylar once tamamlandi cevrilecek sey kalmadi artik yani ama bana hala iki gunde bir beni de alin araniza, yardim edeyim diye mail geliyor. halbuki o sayfada o projenin artik kullanilmayan froyo surumune ait oldugu yaziyor, kullaniliyor bile olsa, cevirinin %100 tamamlandigi da yaziyor. baslarda cevap yaziyordum, acikliyordum, tesekkur ederiz ama burda yapilacak is kalmadi, dolayisiyle yardim edilecek birsey yok diye ama bir sure sonra arkasi kesilmeyince ben de biraktim.
bir yandan yeni surumun cevirisindeki hatalar, bir yandan cevirisi biten eski surumu bi daha cevirelim mi deyenler, bezdim...
sizin anlayacaginiz, battikca cirpindim, cirpindikca battim, baktim olmuyor biraktim isin pesini. cok uzun suredir de zerre kadar ilgilenmiyorum, bilmiyorum baska ilgilenenler oldu mu olmadi mi o dan da haberin yok, kurdum ingilizcesini kullaniyorum, gayet de memnunum.
gelelim reset sorununa; turkce ceviri hala bitmedigi icin, gelistiriciler tarafindan tam olarak entegre edilmis degil.henuz anladigim kadariyla. tamamlanmayan diller uvey evlat muamelesi goruyor biraz,.bence.bu da dogal. bu sebeple bu dillerde bu tip sorunlar cikmasi, resetler, FC lar ve donmalar yasatmasi dogal...
hos ingilizcesi de bazen reset atiyor ama o dilden oturu degil, isindigindan:)
@ManoMachine
Hay masallah ustad baya uğraşmışsın sen ama uğraşmaya değecek bir rom kabul etmek lazım adamlar nerdeyse en ince ayrıntısına kadar duşunmuşler. orjınal launcher ios benzemese çok daha güzel olurdu bence fakat markette çok güzel ve kalıte alternatifler mevcut.
quote:
quote:
miui ya turkce gitmiyor:)
bir ara turkcelestirme calismalarina katilan ben bile aylardir ingilizce kullaniyorum telefonu. sistemi turkceye cevirmek cok zor cunku bazi tabitlerin turcesi gercekten yok. tam ceviri randimanli olmuyor anlayacaginiz. yani ingilizcesini okuyorsunuz, anliyorsunuz, ne demek istedigini biliyorsunuz ama malesef o manaya gelen turkce bir kelime yok. tek kelime olmasa da olur, yeter ki anlasilsin diyorsunuz, 3 kelimelik bir tabir yaziyorsunuz ceviriye, bu sefer de ekranda kendine ayrilan yere sigmiyor... tus kucuk, ilk kelime var, ikinci kelimenin ilk harfi var, gerisi yok... haydaaa.... adamlarla konusup bakin sigmiyo, buyutelim su, su su bi de su tuslari diyorsunuz, adamlar stabilite bozulur, icinden cikamayiz sonra bak diye itiraz ediyor. ittir kaktir kabul ediyorlar ve adamlarin dedigi dogru cikiyor... ortalik karisiyor, o tus buyuyunce oteki altta kaliyor, kalmazsa otekini ekranin disina itiyor, itmese basiyorsunuz algilàmiyor daha da kotusu siz soldaki buyutulen tusun sagina dokunuyorsunuz o sagdaki diye algiliyor falan bunlar cozulemiyor, adamlar yeni surum mu yazacak, bize tus mu yapacak. kaliyo oyle tabi... zaten kodlar derya deniz, her birini binbir farkli adam yazmis, karsidaki de hakli tabi cikamiyor isin icinden. sonunda bunu boyle dagitamayiz, bulalim bi kilifini simdilik kalsin boyle oluyor...
haa tabii bir de eski froyo tabanli eski bir surum vardi onceden, 2.3 cikinca ginger a gecildi, o froyo tabanli olan zamaninda cok guzel bicimde turkceye cevrilmisti. ben o cevirinin son kismina yetistim, o gunlerde kimler cevirdiyse ellerine saglik diyorum, gayet basarili bir ceviriydi. hatta bu ginger surumunun cevirisi de eski ceviri temel alinarak yapildi vs neyse uzatmiyim o eski froyo cekirdekli olan romun cevirisi aylar once tamamlandi cevrilecek sey kalmadi artik yani ama bana hala iki gunde bir beni de alin araniza, yardim edeyim diye mail geliyor. halbuki o sayfada o projenin artik kullanilmayan froyo surumune ait oldugu yaziyor, kullaniliyor bile olsa, cevirinin %100 tamamlandigi da yaziyor. baslarda cevap yaziyordum, acikliyordum, tesekkur ederiz ama burda yapilacak is kalmadi, dolayisiyle yardim edilecek birsey yok diye ama bir sure sonra arkasi kesilmeyince ben de biraktim.
bir yandan yeni surumun cevirisindeki hatalar, bir yandan cevirisi biten eski surumu bi daha cevirelim mi deyenler, bezdim...
sizin anlayacaginiz, battikca cirpindim, cirpindikca battim, baktim olmuyor biraktim isin pesini. cok uzun suredir de zerre kadar ilgilenmiyorum, bilmiyorum baska ilgilenenler oldu mu olmadi mi o dan da haberin yok, kurdum ingilizcesini kullaniyorum, gayet de memnunum.
gelelim reset sorununa; turkce ceviri hala bitmedigi icin, gelistiriciler tarafindan tam olarak entegre edilmis degil.henuz anladigim kadariyla. tamamlanmayan diller uvey evlat muamelesi goruyor biraz,.bence.bu da dogal. bu sebeple bu dillerde bu tip sorunlar cikmasi, resetler, FC lar ve donmalar yasatmasi dogal...
hos ingilizcesi de bazen reset atiyor ama o dilden oturu degil, isindigindan:)
hocam bilgilendirmen için teşekkür ederiz.
bir sorum olacak size,dual boot işlemi nasıl uygulanıyor.miui de kullanmak istiyorum fakat sense den vazgeçemiyorum...kısaca neleri uygulamamız gerektiğini söyleyebilirmisin.TR de kimse kullanamyı bilmiyor dual boot u.
ManoMachine doğru diyor hiçbir şekilde gitmiyor Türkçe miui'ye. Yalnız şöyle çok ilginç bi sorun var. Mesajlaşmayı açıp mesaj yazıp launcher'a dönünce cpu kullanımı aşırı çok artıyor. Menü arasında gezinmeyi engelleyecek kadar cpu kullanımı oluyor. Manage Applications kısmına girip "Running" kısmından "Messaging"i kapattığımda telefon rahatlıyor, uçak gibi oluyor resmen menüler. Miui'nin hızı hissedilir oluyor. Anlamadığım bu rom'un mesajlaşmayla ne gibi bi sorunu var
@alpkun
dual boot htc desire icin imkansiz gibi birşey zaten 512 mb alan var bi tane sense'li rom sığmıyorda ext'larla uğraşıyoruz hboot değiştiriyoruz.
bu program htc desire'i destekliyor ama dediğim gibi düzgün çalışacağını zannetmiyorum.
hocam doğru diyorsunda kullanlar var. bak manomachine nin imzasına.adam cm7 ve miui kullanıyor.denesek hiç değilse nasıl bir performans alacağımızı görmüş oluruz...
Arkadaşlar bir sorum daha olacak, telefonumun S-on veya S-off olduğunu nasıl anlayabilirim. Benden önce ağabeyim kullanıyordu telefonu. O yüzden pek bilgi sahibi değilim. Öğrenmenin bir yolu var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: Jimmy Page
Arkadaşlar bir sorum daha olacak, telefonumun S-on veya S-off olduğunu nasıl anlayabilirim. Benden önce ağabeyim kullanıyordu telefonu. O yüzden pek bilgi sahibi değilim. Öğrenmenin bir yolu var mı ?
telefon kapalıyken ses kısma ve güç tuşlarına birlikte basarak hboot ekranına geldiğinde ikinci satırın(altı yada ust satırda olabılır) sonunda s-on yada s-off yazar.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Jimmy Page
telefon kapalıyken ses kısma ve güç tuşlarına birlikte basarak hboot ekranına geldiğinde ikinci satırın(altı yada ust satırda olabılır) sonunda s-on yada s-off yazar.
Evet gördüm şimdi en üst kısımda "Bravo pvt3 ship S-on" yazıyor, hemen altında H-boot 0.93.0001. Teşekkür ederim dostum yardımın için.
ne demek kolay gelsin
arkadaslar htc desire nin orjinal arka kapagini nerden bulabilirim yol gösterebilcek varmidir, kapagin üst tarafinda soyulmalar basladi degistirmek istiyorum
Beyler,
HTC Desire'ı ilk alanlardan biriyim. Forumun ilk sayfalarında bayağı aktiftim. Sonra kullandık gitti pek ilgilenemedim. Ama şimdi olayların biraz gerisinde kaldım ve sorularım var. Yardımcı olabilirseniz sevinir.
Hala stock rom kullanıyorum, geçen gün elle 2.3.3'e geçtim.
Telefonum romanyadan simlock olmadan ve hiçbir operatöre bağlı olmadan gelmişti ve kimsede market falan çalışmıyorken bende çalışıyordu. Neyse...
Şimdi sorularım,
1. Maps 5.2.1 var bende 5.9'a upgrade istiyorum ama markette bulamıyor. Markette uygulamalarımda da görünmüyor maps, gingerbread öncesi görünüyordu. Neden? 2. Google+ yüklemek istiyorum markette bulamıyor. Neden?
Bana öyle geliyor ki, benim telefonu artık türkiye üzerinden görüyor, bu konuyu tam anlamadım, sim kart romanyada bir kere takılıp çıkarılmıştı deneme için, sonra da ben taktım burada ve hep burada kullandım. Neden eskiden görüyordum, şimdi göremiyorum? Root yapmadan eski pozisyonuma geri dönemez miyim?
Gingerbread yaparken, rehberin yedeğini alayım dedim, outlook ile htc sync ile senkronize edecektim. Outlook eski olduğu için telefondakiler ise güncel olduğu için outlookdaki herşeyi sildim. Böylece bir nevi telefonun yedeğini alacaktım. Sync dedim, ve hem telefondaki hem de outlooktaki kişiler uçtu. Yani outlook'u telefonuma tek yönlü sync yaptı. Güncelleme önceliğini telefon olarak seçmiştim neden böyle bir şey yaptı bir türlü bulamadım.
İyi ki mybackup programına herşeyi yedeklemiştim, hepsini geri buldum gingerbread yükledikten sonra.
Boş outlook kişilerime htc sync kullanarak nasıl eşitleme yapmalıyım? Yardım eder misiniz?