Şimdi Ara

Yeni HPV aşısıyla koruma %93’e yükseldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni HPV aşısıyla koruma %93’e yükseldi 
    HPV çoğu kişi tarafından bir kanser kadar ya da diyabet kadar bilinmese de dünyada her yıl 270 000 kadın HPV kaynaklı serviks kanserinden hayatını kaybediyor. Hatta raporlara göre kimi ülkelerde meme kanserinden sonra rastlanan 2. kanser olarak listeleniyor.
    Yeni HPV aşısıyla koruma %93’e yükseldi 
     
    Aşı ile en az 8 yıl bağışıklık sağlanabiliyor lakin burada önemli bir detay olarak uygulamanın 15 yaşından önce yapılması gerektiğini hatırlatalım, zira aşı bu yaştan önce yapılırsa daha güçlü bir immün yanıt sağlayabiliyor. Bununla birlikte her ne kadar HPV konusu açıldığında erkeklere fazla değinilmese de erkeklerde de genital bölgede virüs kaynaklı kanser gelişimi görülebiliyor.

    %93'lük koruma sağlayacak

     
    Avustralya’daki Royal Kadın Hastanesi araştırmacıları da bu gidişe bir dur demek için harekete geçmişler. Her ne kadar hali hazırdaki aşılar virüsün 200’e yakın çeşidinden vakaların yaklaşık %75’inde görülen HPV 16 ve HPV 18’e karşı bağışıklık sağlasa da geri kalan kısma karşı koruma sağlanamamakta. Bu sebeple uzmanlar listeye HPV 31, 33, 45, 52, ve 58 türlerini de ekleyerek aşının koruyuculuğunu %93 gibi oldukça güzel bir seviyeye çekmeyi başarmışlar.
    Yeni HPV aşısıyla koruma %93’e yükseldi 

    En erken 2018'de

    Bu sayede bir çok kadının hayatının kurtulması beklenirken araştırmacılar Gardasil 9 adı verilen aşıyı Avustralya’nın ulusal HPV aşı programına dahil etmek için çalışmalara başlamışlar bile. Üstelik en erken 2018 gibi aşının ilk hastasına uygulanacağı tahmin ediliyor. Son olarak, halen daha %7’lik kesime karşı bağışıklık sağlanamasa da gelişme virüsten korunmada önemli bir adım olarak kabul ediliyor.







  • Ama bu aşılar otizm yapiyürmüş yaa.

  • aktif seks hayati olan herkesin yaptirmasi gereken bir asi, amerikada 12 yasindan once tum cocuklara yapiliyor.

    unutmayin kondom bu viruse karsi koruma saglamiyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 15 Ağustos 2017; 13:30:36 >
  • Demek ki Amerika'daki çocuklar ileride aktif seks hayatına başlıyorlar.

  • ben yaklaşık 2 yıl dır genital siğil ile ilgili tedavi gördüm. Hocam cok güzel anlatmış ama hep tekrarladı. Bilmediğil bir sürü sey sürdüm siğil olan yere ama maalesef hep tekrarladı. Tesadüf trendyoldan hpvgent siğil kremi diye bir ürün aldım yaklaşık 1,5 ay önceydi, aldığımda kullandım şuan tekrar olmadı. Maalesef hastahelere bi dünya para harcadım şuan tekrar yok inşallah da olmasın. Krem etkili gibi aynı sorunu olan varsa trendyol dan bi incelesin

  • özellikle kadınların olması lazım ama çok pahalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.