Şimdi Ara

Yeni hdd alacklar okusun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar HD103SI VE HD103UI arasındaki farkı bilen bir arkadaş varsa paylaşabilirmi? SI olan ecogreen f2 diye geçiyor. UI olan ise ecogreen f1dt. piyasada 5400 rpm satılanlar var bunlardan biri ama hangisi. yada 2 side mi 5400 rpm. o zaman fark ne? yurtdışı resmi sitelerine baktım adamlar rpm bile yazmamış özelliklerinde. bir harddisk alıcaz kafa çorba oldu...

    ...dedim ancak kimseden bi ses çıkmadı. sorum hala cevap bulmaya görsün. araştırmalarımdan sadece f2 serisinin ecogreen serisinin daha yeni üyesi olduğunu buldum. dahası gittim aldım. 1tb lık 32 cache li 5400 rpm lik bir disk. çoğunuz 5400 rpm diyince geri çekiliyordur ancak ben denemeye değer dedim çünkü sadece arşiv için kullanacağım performans daha geri planda. benim için en önemlisi hayatta kalış ve sessizliktir.bu konuda da şu an tek adres samsung dur. bunları yazıyorum çünkü görüyorum ki çoğu arkadaş öneri istiyor burada disk alırken. seagate maxtor hitachi WD in tüm yeni modellerini bizzat kullandım ve denedim. bunlardan maxtor ve wd nin ayrıca external olanlarınıda kullandım ve maxtor u kullanmaya devam ediyorum. tüm testlerimden çıkardığım en önemli sonuç en sessiz ve en güvenli disk kesinlikle samsung. performans a gelince F1 serileri gayet tatmin edici. kağıt üzerinde bir kaç model ms lerle geçebilse de hissedilebilen değerler değil. seagate ler son firmware sorunlarını dikkate almazsak performanslı güvenli ancak sesli(yeşil pembe motor olaylarını da bizzat yaşadım iki renkte vardı ancak ikiside sesliydi:)) son sözüm WD ye. en çok problem yaşadığım disktir. kafa sesi iyidir ancak bütün modellerin motorları çok uğultulu çalışır. daha da kötüsü bir gün bilgisayarın power ına bastığınızda boot hatası almanız yüksek olasılıktır. çünkü durduk yere bölüm uçmuştur. 2 si bende biri arkadaşta çeşitli disklerde bizzat yaşanmıştır. ve hata tür aynıdır. 2 si caviar serisinde yaşanmıştır.

    Elimdeki dahili disklerden 750gb F1(hd753LJ), 1tb F1(hd103UJ) ve 1tb lık F2 ecogreen(hd103SI) ın testlerini de veriyorum. disklerin hepsi 32 cache li sata2 disklerdir sadece ecogreen 5400 rpm dir. bakın bakalım fark neymiş..

    not:en son test f2 ye yapıldığından ve sistemdeki tek fansız disk olduğundan sıcaklık biraz farklıdır.

     Yeni hdd alacklar okusun


    edit: başlık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex@lted -- 13 Haziran 2009; 1:16:36 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.