Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (317. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.338
Cevap
205
Favori
522.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son 4 testi aynı dakika içinde modeme en uzak odadan sırayla modem dibine doğru gelerek yaptım. En uzak oda için birşey diyemeyeceğim ama sizde de bu kadar farzediyorum mu? İlle modemin dibinde mi duracağım ben 6 mi ile indirme yapmak için. Bu arada modem arayüzünde 120 mbit alabileceğim yazıyor.



    Modemim Asus n16 önceki adsl modemden 3.oda ile salonda takribi aynı hızları alırdım o yuzden birde modem konusuna yazayım dedim

    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar benim çok ilginç bir sorunum var ve bir aydır uğraşmama rağmen bir türlü çözüm bulamadım. ben asus n17u model modem kullanıyorum, sorunuma gelecek olursak; ps4ün modeme bağlantısını lan ile yaptığımda evdeki wifi ile bağlanan diğer bütün cihazların interneti berbat bi seviyeye düşüyor, speedtest bile tamamlayamıyor testi, 0.10-0.20 mbps arası gidip geliyor download hızı ama ps4te hiçbir sorun yok normal ve sorusuz bağlanıyor internete. eğer ps4ün modem bağlantısını wifiye çevirirsem bütün sorun bitiyor, tüm cihazlar sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde internete girebiliyor. ps4 yine sorunsuz internete bağlanıyor ama ben daha stabil bağlantı için lan kablosu ile bağlanmak istiyorum, tabi bağlantıyı lana çevirdiğim anda ps4 hariç diğer bütün cihazlardaki internet felç. neden kaynaklanabilir bu sorun? eğer modemden istediğiniz değerler varsa ss alıp yollayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpererez -- 18 Mart 2017; 18:18:58 >




  • Arkadaslar N16 aldim fakat henüz memnun kalamadım,suan icin adsl olan hattim 20mbit destekliyordu.10 yıllık modem bile 19.4mbit hat destegi görünüyordu. N16 ise 17.2 mbit görünüyor. 16mbit üyesiyim fakat hattın desteklediği neden bu kadar düşük anlamadım. Kararlılık ayarı devredışı.Onu açınca 12mbite düşüyor?..Konu başındaki ayarlar yapılı halde..Yapmam gereken ekstra bir ayar varmı neden hat 3mbit düşük görünüyor acaba?


    Durum bu ; üstteki tplink,alttaki n16

    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 21 Mart 2017; 4:30:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • alpererez kullanıcısına yanıt
    Modem ayarlarından önceliklerle ilgili olabilir. Fabrika ayarlarına dönüp gerekli ayarları yaparsan sorun ortadan kalkabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasuta

    Modem ayarlarından önceliklerle ilgili olabilir. Fabrika ayarlarına dönüp gerekli ayarları yaparsan sorun ortadan kalkabilir.

    malesef onunla alakası yok, çoktan sıfırdan kurulum yaptım. downgrade-upgrade herşeyi denedim, hiçbir fark yok.
  • airties 5760 ile takas yapmak isteyenler pm ile ulassin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba başımdan geçen bi tecrübeyi yazayım belki birilerine derman olur. Türk Telekom 1000 ay taahhütlü ve 50 gb akn internete 67 lira diyor. Bi arkadaş sağolsun Türk.net i tavsiye etti. 150 gb ve taahhütsüz tek eksiği modemi kendin alacaksın. İnternetten kar ettik vesileyle. Bi de kredi kartına ödeme talimatı ile ilk ay bedava aldık. Bi de oradan kar ettik. Asus n16 modemi Teknosa internet sayfasında 149tl ye görünce hemen atladım. Bu arada modem alacaksan tplink zyxel airties dan başka modem bakma diyor işi bilen herkes. Ama Asus özellikleri ve fiyatıyla efsane bir f/p canavarı idi. Tek eksiği usb girişi olan modemi sipariş ettim. Modemden de böyle kar yaptık. Herşey süper. Aradılar kuruluma geldiler. Abi senin Türk net mi evet sana portu hemen vermezler port olmayınca modemi şimdi kuramayız sen port verilince modemi aldığın yere kurulumu yaptırt. Gol bir. Neyse ben kurarım dedim. Port için Türk net müşteri hizmetleri ile muhabbet filan. Port verildi. Sonra kurulum yaptım net Yok. Site yöneticisine söyledim telefon uydu servisi geldi bağlantılarda sorun yok dedi. Modemi arkadaşa verdim o bağlandı modem de sağlam. Türk net müşteri hizmetleri ile yine görüştük servis geldi. Gelen servis kurulumu yapan ekip Türk Telekom'un ekibi. Baktı etti kendi modemini kurdu bağlanıyor. Benim modem bağlanmıyor. Elit hizmet bedeli eklenecek faturaya sorun sizin modemden kaynaklanıyor dedi. Ohhh miss gol 2. Bu arada Türk net müşteri hizmetleri bana kurulumunu anlatıyor kırk kere ama ben onlardan daha bilgiliyim. Sonra başladık Asus servisi ile kurulum dolu sohbetlere. En son artık modemin ip almadığını Asus servisine kanıtlayabildim. Ve ups kargo ile ücretsiz gönderdim. Modem 1 haftada filan geldi. Tamam dedim sonunda. Açtım servis işlem belgesi koymuş yazılım güncellendi sistem testi ok yazıyor. Dedim eşek değiller ya bakmışlardır sadece güncelleme yapıp göndermezler. Sonra kurulum yaptım ama bağlantı yine yok çıldıracağım. Bir ay Bedeva internet heba olacak. Nalet olsun dedim modemi attım kenara. Sonra nette araştırırken gördüğüm kırpık bilgileri uç uca ekledim. Manuel kurulum yapmaya başladım. Listede olmayan ı seçtim çünkü Türk Telekom müşterisi değilim. Sonra vlan id yazan yere 35 yazdım bi blogda biri yazmış kalan kurulumu bir milyon kere yaptığım için anlatmak bana bile zul geliyor. Tamamlandı bağlandı. Ulan dedim şu vlan id yi 35 yazma işini baştan desenize :) şimdi net süper 15 günde 115 gb kota yedim :) benim yorumlamam bu kadar iyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XnetaS

    Arkadaslar N16 aldim fakat henüz memnun kalamadım,suan icin adsl olan hattim 20mbit destekliyordu.10 yıllık modem bile 19.4mbit hat destegi görünüyordu. N16 ise 17.2 mbit görünüyor. 16mbit üyesiyim fakat hattın desteklediği neden bu kadar düşük anlamadım. Kararlılık ayarı devredışı.Onu açınca 12mbite düşüyor?..Konu başındaki ayarlar yapılı halde..Yapmam gereken ekstra bir ayar varmı neden hat 3mbit düşük görünüyor acaba?


    Durum bu ; üstteki tplink,alttaki n16

    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]


    Durum hakkında fikri olan yokmu arkadaşlar,yoksa bu modem böylemi? Bir de diğer modemlerde crc vermiyorken bu modem bu haliyle 12 saate 2000 kadar crc veriyor.bilmiyorum normal mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 21 Mart 2017; 5:2:38 >




  • ernunal E kullanıcısına yanıt
    Ustam baya maceralı olmuş internet olayı sizin.Halolduğuna sevindim yazdıklarınizda birilerine rehber olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilk sayfadaki ayarlar en iyisi diye bir şey yok.KEndi hattına göre en uygun değerleri yakalayabilirsin dsl ayarlarını kurcalayarak.Mesela ben ilk sayfadaki ayarları yapınca hızım 1 mbit falan düşüyordu.Ama dsl ayarlarından kararlılıkı 10 a getirip DLA, sorunsuz oran,country speed spesific,bitswap ve pvc yi devre dışı bırakıp, Rx agcGain ve esnp yi stable yaptığımda bağlantım çok stabil oldu.Sana tavsiyem zaman alsa da farklı kombinasyonları dene .Eminim ki sorunu çözeceksin.
  • Arkadaşlar bu bölümde CS GO ya öncelik vermek istiyorum ,bunun için ilgili kutulara yazmam gereken değerlere nasıl ulaşabilirim ?
    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]

    Düzeltme : burası sanırımhttps://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=8571-GLVN-8711&l=turkish doğrumu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ts2000 -- 22 Mart 2017; 14:33:11 >




  • Merhaba arkadaşlar asus dsl n16 modem ve Turk net 75 mbps internet kullanıyo yorum fakat speed testte 40 mbps görüyorum Turk net ile görüştüm teamviver ile benim bilgisayardan modem ara yüzüne girdiler bana da modeme kadar 75 mbps geldiğini gösterdiler hatlarda hic bir sorunun olmadığını söylediler modem de 75 mbps geldiği görülüyor fakat ölçümlerde 40 mbps görülüyor bu modemdenmi kaynaklanıyor acaba modemi güncellersem yani yeni firmware yüklersem değişen bir şey olurmu ve n 16 için yeni firmware yi nerden bula bilirim nasıl kurulduğunu anlatan bir yer varmı cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 064 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgi için teşekkürler,deneme yapıyorum şuan ama ne yaparsam yapayım eski modemler kadar stabil ve crcsiz olmuyor.Acaba dedim splitterla uyumsuz vs mi (olur ya..) onlarıda değiştirdim, sonra doğrudan hatta taktım yok fark etmedi.Kararlılığı -1 -2 düşürdüğüm an direk hız düşüyor 14-13 mbitelere crc duruyor ama hız salça oluyor.

    Hala denemeye devam ediyorum,diğer modemlerimin hepsi broadcom chipsetli bu n16 mtk acaba bundan olabilir mi? Malum Broadcom bu işin en iyisi..Duruma göre iade edeceğim 14 gün geçmeden,o yüzden hızlı davranıyorum,yoksa modemi beğendim valla.
  • Chipset değil de yazılım ile alakalı bu durum benim tahminim. Deneyin olmazsa iade edin artık ama modem güzel bence de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ts2000 kullanıcısına yanıt
    Sizin modemin modeli ne? Bende trafik yöneticisinde o şekilde çıkmıyor. Daha farklı.

    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Model DSL-N17u siz wan dan port açmışınız sanırım,ben trafik yöneticisinden QQS bölümünden resim. Ayarlarını GO için mi :) Öyle ise aynı değerleri dediğim kısma girssem olur sanırım ?
  • ts2000 kullanıcısına yanıt
    Ttnet fiber kullanıyorum. Port yönlendirme sadece wan kısmında var. Trafik yöneticisinde sadece bant genişliği sınırlaması var. N17u son sürüm yüklü. Ayarlar cs go için. Ama değişen hiç bir şey olmadı. Tamamen ttnetin ve steam sunucularının yoğunluğu ile ilgili bir durum. Sanırım pingi düşürmeye çalışıyorsunuz. Gece 12den sonra daha rahat oynanıyor. İyi zamanlarda 46-62 arasında oluyor. Sabaha karşı bir kere 28 gördüğümü hatırlıyorum. Bilgisayarınızda neti yoğun kullanan programlar varsa önce onları kapatmayı ddneyin. Anakartınız asus ise game first programıyla, değilse razer cortex ile neti sömüren programları kapatıp bir parça rahatlatabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Benimde ttnet çakma fibernet :D yani hipernet olan VDSL2 kullanıyorum:)Dediğiniz gibi gece 30 pingle oynadığım oluyor bazen.Bilgisayar açısından neti kullanan programları kapatıyorum oyun modu ile ama oyun modu dediğim razer gibi bir program değil onu denedim bi kez oyuz hızlanıcağına kasmaya başladı sildim sonra :) Trafik yöneticiden yapmak istediğim olay malum evde herkesde bir telefon hiç bişey yapmasalar bile telefon uyg. güncellemeleri ile ağdaki ping i yükseltiyor, mesela ping rahat 40 larda iken başka bir cihaz internette google a girse 10-20 artıyor ordan websurf,download vs önceliğini minimumda tutup oyunu en yüksek önceliğe almayı planlıyorum sizin ayarları uyguluyorum bu halde ilgili kısma :) Cevap için teşekkür ederim.

    Bu şekilde doğru sanırım
    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ts2000 -- 23 Mart 2017; 14:37:21 >




  • Asus n14 modem sahibiyim.Vdsle geçeceğim için yeni bir modem almayı düşünüyorum.N16 ve N17 arasında kaldım.N17 için 130 lira fazladan vermeye gerek var mı?Usb torrent desteğini şu an ki modemimde 2 kez falan ancak kullanmışımdır çok ihtiyacım yok o konuda.
  • Ileriye donuk aslinda usb olahi kullanilirsa nas gibi iyi de oluyor. Bu noktada daha ust seviyelere de bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.