Şimdi Ara

Yeni FORD TOURNEO Courier İNCELEMESİ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
336
Cevap
9
Favori
115.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    75hp ve 4. viteste 140 doğru hocam. Her seferinde alfa'ıyı örnek gösteriyorum ama, o araç 120hp idi ve bu kadar atak değildi. tork farkı olmalı. bir de motor teknolojisi çok değişti. ben bile çok şaşırmış durumdayım.

yol tutuşununda güzel olduğunu söylemeliyim. tabi virajlarda gaz kestiğimi söylemeyi de unutmayayım çünkü aracı daha tam anlamıyla tanıdığımı söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylmazer -- 18 Aralık 2014; 11:46:10 >
  • Çok güzel. ben test sürüşü yapmıştım titanyum modelini tatmin etmemişti beni atak değildi. gaza bastımı burnunu çıkarması lazım araba öyle bekliyordum ama öyle çıkmadı
    galiba test arabası olduğu için hor kullanılmış diye düşünüyorum km bakmak aklıma gelmedi o zaman ama şimdi biraz daha rahatladım.bide öylede olsa almayı düşünüyordum
    en nihayetinde ticari araç ve 75 ps ama dediğine göre performansında skntı yok güzel haber :D
  • Araçla yaklaşık 2500 km devirdik(1.6 tdci titanium). Bu süreçte ilk 1500 km boyunca 3000 devri geçmedim. Daha sonra hafif hafif devirli kullanmaya başladım. Ozellikle 4 viteste kullanmak çok keyifli. 5 viteste henüz 3000 devire bile çıkmadım çünkü yaklaşık 150 üstü hizlarda gitmek gerekiyor o kadar riske girmek istemedim. Araç gaza biraz Bastığınizda sollamalarda falan rahatlikla 140 150 ye zorlanmadan çıkıyor. Rampalarda rahatlikla hızlanip vites yukseltebiliyorsunuz. Biraz devirli kullandiktan sonra şehir içinde kasislerde 2. vitesle geçerken titreme yapıp stop edecek gibi olan araç şu anda 1.vitese düşmeden rahatlıkla geçebiliyor(bunun tam olarak devirli kullanma ile alakali olup olmadığını bilmiyorum ancak devirli kullandiktan sonra boyle oldu.)

Genel olarak araçtan memnunum. Dönüş mesafesi bence boyutuna göre çok iyi. Bluetooth bağlantısı çok iyi çalışıyor. Hız sabitleyici çok kullanışlı. Radyosu güzel çekiyor. Araç çok dikkat çekiyor. Her gittiğim yerde adamlar aracın başına toplanıyor. Venedik kırmızısı rengi dikkat cekmesinde baya etkili beyazlar o kadar dikkat çekmiyor.

Eksi olarak söyleyebileceğim şeyler : araç 1.viteste çok hantal. 1.3 multijet doblo bile daha iyiydi bu konuda. Ama vitesi yükseltince doblodan çok daha iyi hizlaniyor.
    Cam rezistansini açınca izgaralardan var gücüyle soğuk hava üflüyor izgaralar kapali olsa bile soguk geliyor daha sonra cama geçiyor. Belki de en rahatsiz olduğum özellik bu oldu simdiye kadar(kapatiliyor mu bu bilmiyorum).
    Araç yüksek hizlarda yol ve rüzgar sesi aliyor. (80km den itibaren basliyor sesler)
    Hoparlörlerde bass ayari çok yüksekte olmasa bile biraz kuvvetli kick+bass olan şarkılarda vizildama yapıyor.
    Bu boyutta bir aracın arkasinin iki kişilik olması saçma olmuş. Ortaya bir de sünger çıkıntısi yapmislar 3 kişi oturunca hoş olmuyor.
    Bir de tasarımı ne kadar begensem de şu ön izgaranin plastik olmasini sevmiyorum. Yeni focusta krom ızgara şahane duruyor. Bence bu araçta da on izgara krom olabilirdi. Boyle bir aksesuar seçeneği varsa sonradan taktiriliyorsa(kaplama değil) taktirmayi düşünüyorum.
    Simdilik aklima bunlar geldi sorusu olan varsa cevaplarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.viteste hantal olması iyi değil atak bir araba bekliyorum daha teslim almadık arabayı ama beklentim yüksek atak olması konusunda yukarıda bir
    arkadaş atak olduğunu yazmış deneyip görecez bakalım 1.5 delux alan varsa izlenimlerini paylaşabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtakcay

1.viteste hantal olması iyi değil atak bir araba bekliyorum daha teslim almadık arabayı ama beklentim yüksek atak olması konusunda yukarıda bir
    arkadaş atak olduğunu yazmış deneyip görecez bakalım 1.5 delux alan varsa izlenimlerini paylaşabilirmi?

Yakıt tüketimi uçmasın diye 1. ve 2. Viteste gaz pedalnı biraz agır kanlı yapmıslar.Bu dedgm 95lik motor için.75lik motoru kullanmadım

• Merhaba arkadaşlar,
    İstanbul'da titanyum plus (mümkünse de geri görüş kamerası+navigasyon paketli) için iyi fiyat alabileceğim tanıdığı olan ya da genelde iyi fiyat veren bayi için öneride bulunabilecek arkadaşlar var mıdır?
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 19 Aralık 2014; 13:57:50 >
  • Merhaba,

Takip edenler oldu ise aracın 1 viteste yığıldığından bahsetmiştim. Bunun yokuş kalkış desteği kaynaklı olduğunu, bugün tecrübe etmiş oldum. Araçta, hafif ve yüksek rampalarda, ben gaz pedalından ayağımı çekerek kalksam da, yüksek rölanti ile kalkış gerçekleşiyor ama 2-3 saniye sonra bu gazı kestiği için motorda bir yığılma oluşuyor. Aynı devirde gaz vermek gerekiyor yani. İstenirse yokuş kalkış kapatılabiliyor. Kitapçığında bilgisi var.
  • 49500 TL bandrol sigorta dahil beyaztitanyum plus aldık navigas kamera yok... Ocakta teslim edecekler...1 2 viteslerinin hantal olması büyük dezavantaj sanırım 1.6 motorun daha iyi olması lazim 1.3 multijetten tercih sebebimiz motordur daha çok şehir içi kullanicaz...ayrıca açık yani ateş kırmızı bu arabın rengi ellerinde yokmuş marta kadar da zam gelir DİE beyaza razi olduk

• Korkarim ki şehiriçi hantal kalırs@ satariz şuan punto var 1.4 16 walf 90 bg 2. Vitesi canavar. İnşallah konusulanlar kadar hantal deildir... Bizde olduk inşa lord

• Kilif yaptiran oldumu acep

• Bugün kilit taşlı yolda trim sesleri beni illet etti aşırı trim sesi geldi her yerden.

• Kılıf aldım fakat taktırmak nasip olmadı. Altına tamamen kaplatmayı düşünüyorum. Oto döşemeci 200 tl diyor. Garantide bi sıkıntı olur mu, yada yaptıranlar oldu mu
  • hantallık yokuş kalkış desteğinden oluyor

menuden kaldırın

ve farkı görün
  • yokuş kalkış desteği nasıl kapatılıyor. Titanyum modelinde bu özellik var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenci42

yokuş kalkış desteği nasıl kapatılıyor. Titanyum modelinde bu özellik var mı

evet var

menuden araç ayarlarına girin

yokuş kalkış desteğine tıklayın
  • delux modelinde nasıl kaldırılıyor yokuş kalkış desteği yada kaldırılıyormu?
  • fenci42 F kullanıcısına yanıt
    Airbeg olduğunu unutmayın ön koltuklarda ona göre taktırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nulla Poena Sine Lege

Bugün kilit taşlı yolda trim sesleri beni illet etti aşırı trim sesi geldi her yerden.

Acaba bu bahsedilen trim sesi kullanılan lastik kalitesinden kaynaklanabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss85

quote:

Bugün kilit taşlı yolda trim sesleri beni illet etti aşırı trim sesi geldi her yerden.

Acaba bu bahsedilen trim sesi kullanılan lastik kalitesinden kaynaklanabilir mi ?

Daha önce araba ile ilgili izlenimlerimden bahsederken söylemiştim.
    Araç bozuk yollarda çok sesli. Hatta ses takıntısı olanlar bu aracı almasın demiştim.

Çünkü araç içinde sert plastik kullanılmış. Malzeme kalitesi düşük.
    Bozuk yollarda trim sesi geliyor maalesef.
    Lastikle bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackerbekir

quote:

Orijinalden alıntı: boss85

quote:

Daha önce araba ile ilgili izlenimlerimden bahsederken söylemiştim.
    Araç bozuk yollarda çok sesli. Hatta ses takıntısı olanlar bu aracı almasın demiştim.

Çünkü araç içinde sert plastik kullanılmış. Malzeme kalitesi düşük.
    Bozuk yollarda trim sesi geliyor maalesef.
    Lastikle bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

2006 model connect bile trim sesi yokken bu araçta olması şaşılacak şey ???? Motor sesi , rüzgar sesi tamam kabul ama trim sesi ??? Bugün saat 14:00 gibi teslim aliyorum aracı ama bu ses
    daha binmeden canımı sıkıyor açıkçası ....Neyse 2 yıl bineceğiz baktım çok rahatsız ediyor 2 yıl sonra vereceğiz gidecek ....

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.