Şimdi Ara

YENİ FORD KUGA CLUB (YENİ KONU-BURADAN DEVAM EDELİM LÜTFEN) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: anonimhakir

Kuga aldım. Önceki arabam focus'ta özellikle motorunun zayıf olması çok rahatsız ediyordu, kuga bu anlamda çok iyi, gerektiğinde çabuk hızlanıyor.
    Selective'de tek tercih ettiğim özellik sony müzik sistemiydi ama onun için de o kadar para verilmez dedim.

Titanium donanımın eksiği yok denebilir. Ancak bi xenon far kesinlikle bu araca lazım. Onuda istesenizde alamıyorsunuz.

Aracınız tekrar hayırlı olsun. Sürüş dinamiklerini,tüketim verilerinizi vs bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Bu ara yurtdışı "aliexpress" sitesinde oldukça fazla aksesuar bulacaksınız. Ben siparişlerimi bekliyorum. Bir göz gezdirirsiniz.

Selamlar,
  • onat kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.

100-200km yaptım daha ve benzin tüketimi 12 civarında seyrediyor. Ama 2011 eski kasa focus'u aldığımda da böyleydi tüketim, 11.5 civarında seyrediyordu, sonradan 10.5-11 civarına gerilemişti. Bu da herhalde 10000km sonra falan 11-11.5'a geriler diye düşünüyorum. Bence benzin konusu fazla abartılıyor, ne verirseniz onu alıyorsunuz. Yokuslarda bayan, isteyince hızlanmayan bir araba olmasındansa (eski focus oyleydi, benzinli otomatik) biraz fazla yaksın ama can sıkmasın. Öyle hız meraklısı falan değilim, yanlış anlaşılmasın, aile arabası olarak aldım. Ama sollarken veya rampada gerektiğinde hızlanabileceğimi bilmek de önemli. Tüketim/güç anlamında bence eski focus'tan çok çok daha verimli bir motora sahip.

Konfor olarak da focus'a göre çok rahatsız eder mi diye düşünüyordum, sonuçta yüksek araba olunca ona göre de suspansiyonlar daha sert oluyor. Çukura girince Focus'a göre biraz daha fazla yaylanıyor ama en azından sert hissetmiyorsunuz. Önceden de fusion vardı mesela, onun suspansiyonları acaip sertti, kuga öyle değil. Yine de, yeni araba olduğundan mıdır, yoksa daha fazla hissettirdiğinden midir, hız tümseklerinde biraz daha temkinli gidiyorum.

Müzik sistemine bi alışamadım daha. Sesli komut uygulaması var. Mesela USB'den müzik dinleyeceksiniz, sesli komut tuşuna basıyorsunuz, "USB" diyorsunuz, sonra da albüm adı veya sanatçı adını söylüyorsunuz, çalmaya başlıyor. Hata yaparsanız baştan başlıyorsunuz. Çok özellik olunca biraz karmaşık hale geliyor maalesef.

• Şimdi ses sisteminden ben memnun değilim. Tabii bu meyanda arayışlarım sürüyor. Halen İstanbul Aktepe sound ,İzmir Kardeşler elektronik ile görüşmelerim devam ediyor.
    Ek linklerdeki videolar hakkında görüşlerinizi varsa bilgilerinizi rica ediyorum.

4 lü flaşör kısmına bakarsak kit özellikle sony olmayan yani Titanium ve trend modellerdeki panasonic teyp için uygun. ürün ebayda satılıyor.

Bakın basit cyclone sisteme 2000 tl fiyat çekiyorlar. Bu sistemle birlikte pioneer, kenwood,alpine gibi kalite double dın2 sistemler neredeyse aynı rakama bize mal olabilir.Montajı bu işi yapan herkes yapar, zaten videoda çok net anlatıyorlar. Esas konu her iki ekran aktifken kim ne iş yapıyor, direksiyon kumandası kime hükmediyor vs bunları net bilmek.

Esasında direksiyon kumandası bırakalım kendi ekranına hükmetsin, biz büyük ekranda manuel navigasyon,cd, radyo,tv,geri görüş alsak bize yeter diye düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=4sjABKIokTQ
    https://www.youtube.com/watch?v=pQr6PzykJq4

Uyumlu double dın2 modeller bu linkte belirtiliyor.
    https://www.dynamicsounds.co.uk/ctkfd44-ford-kuga-2013-double-din-car-cd-stereo-fascia-fitting-kit.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onat -- 17 Ağustos 2015; 17:52:21 >

• Mondeo bence az yakıyo daha makul gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onceki aracimda Alipine ses sistemi kullaniyordum. Aracin taksitleri biraz hafiflesin ayni markanin sistemi Kugaya da yaptiracagim. Birz pahali ama deger.

Aracima hirsiz gitmisti bedelini kaskodan kurusuna kadar alip tekrar yaptirmistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Onceki aracimda Alipine ses sistemi kullaniyordum. Aracin taksitleri biraz hafiflesin ayni markanin sistemi Kugaya da yaptiracagim. Birz pahali ama deger.

Aracima hirsiz gitmisti bedelini kaskodan kurusuna kadar alip tekrar yaptirmistim.

Hocam Alpine benimde favori markalarımdan biri.Hatta bence pio ve sony den daha iyi.Double dın 2 olarak model önerisi verebilir misiniz? Navigasyonlu olursa çok iyi olur.

SCTKFD44 kiti için ne düşünüyorsunuz.Aktepe sound kitin tüm avrupada satılan araçlara uygun olduğunu belirtti. 250 euro maliyet verdi. 250 Tl de montaj talep etti. Şİmdi ben kiti ebay üzerinden şipariş verip İzmirde montaj yaptırabilirim ancak orjinal ekran ile Alpine ekran arasında hangi fonksiyonlar çalışacak bunu henüz çözemedim.

Birde titanium modeldeki kabinler Alpine için yeterli olacak mı? İlave kabin maliyetide çıkacak mı. Bilgi lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onat -- 18 Ağustos 2015; 22:10:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onat

Şimdi ses sisteminden ben memnun değilim. Tabii bu meyanda arayışlarım sürüyor. Halen İstanbul Aktepe sound ,İzmir Kardeşler elektronik ile görüşmelerim devam ediyor.
    Ek linklerdeki videolar hakkında görüşlerinizi varsa bilgilerinizi rica ediyorum.

4 lü flaşör kısmına bakarsak kit özellikle sony olmayan yani Titanium ve trend modellerdeki panasonic teyp için uygun. ürün ebayda satılıyor.

Bakın basit cyclone sisteme 2000 tl fiyat çekiyorlar. Bu sistemle birlikte pioneer, kenwood,alpine gibi kalite double dın2 sistemler neredeyse aynı rakama bize mal olabilir.Montajı bu işi yapan herkes yapar, zaten videoda çok net anlatıyorlar. Esas konu her iki ekran aktifken kim ne iş yapıyor, direksiyon kumandası kime hükmediyor vs bunları net bilmek.

Esasında direksiyon kumandası bırakalım kendi ekranına hükmetsin, biz büyük ekranda manuel navigasyon,cd, radyo,tv,geri görüş alsak bize yeter diye düşünüyorum.

https://www.dynamicsounds.co.uk/ctkfd44-ford-kuga-2013-double-din-car-cd-stereo-fascia-fitting-kit.html

sıfır müzik kulağına sahip olmanın avantajı.

hangi araca binersem biniim iyi ya cızırdamıyor tamam deyip geçiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Şimdi ses sisteminden ben memnun değilim. Tabii bu meyanda arayışlarım sürüyor. Halen İstanbul Aktepe sound ,İzmir Kardeşler elektronik ile görüşmelerim devam ediyor.

sıfır müzik kulağına sahip olmanın avantajı.

hangi araca binersem biniim iyi ya cızırdamıyor tamam deyip geçiyorum

Mutluluk iyidir hocam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Onceki aracimda Alipine ses sistemi kullaniyordum. Aracin taksitleri biraz hafiflesin ayni markanin sistemi Kugaya da yaptiracagim. Birz pahali ama deger.

Hocam Alpine benimde favori markalarımdan biri.Hatta bence pio ve sony den daha iyi.Double dın 2 olarak model önerisi verebilir misiniz? Navigasyonlu olursa çok iyi olur.

SCTKFD44 kiti için ne düşünüyorsunuz.Aktepe sound kitin tüm avrupada satılan araçlara uygun olduğunu belirtti. 250 euro maliyet verdi. 250 Tl de montaj talep etti. Şİmdi ben kiti ebay üzerinden şipariş verip İzmirde montaj yaptırabilirim ancak orjinal ekran ile Alpine ekran arasında hangi fonksiyonlar çalışacak bunu henüz çözemedim.

Birde titanium modeldeki kabinler Alpine için yeterli olacak mı? İlave kabin maliyetide çıkacak mı. Bilgi lütfen.

sn. onat
    henüz hangi modelleri uyumlu araştırmadım, distribütör firmanın yeri bayrampaşada müsait bir zamanda gidip bilgi alacağım.
    önceki aracım için sistemi doğrudan dist. firmadan almıştım. malum bu markanın ürünleri bayağı bir pahalı ve aynı zamanda çok kaliteli.

istesemde şu anda satın alma şansım yok ama uyumlu neler var öncesinde bilmek faydalı, ona göre bütçe oluşturmam gerekli.

firma ile görüştükten sonra buradan bilgi veririm.

• by@li kullanıcısına yanıt
    sync sistem bu kit ile çalışmakta mıdır sorusuna Connect2 firmasının verdiği yanıt;

It depends, our kit does work with the Kuga's Sync system, but because they have changed it like about 3 times, you would have to check on the back of the top display whether it says MFD High. If it the top display does have the MFD High on the back, it wouldn't work.
    If it doesn't then knock yourself silly with our product :D
    C2
  • Nejoz kullanıcısına yanıt
    Siteye yeni üye olduğum için ve almamış olanlar olabilirdiye bilgi vereyim dedim.
    3 hafta önce ford yetkili servisten Kuga 2015 için bağaj havuzu fiyatı istedim siparişle geleceğini ve 500 TL fiyatı olduğunu söylediler. aşağıdaki linkten ürünü aldım ayrıca diğer paspaslar da havuz biçiminde ama bunları daha kullanmadım. ürün kaliteli ben beğendim, fiyatıda diğer paspasları da düşünürseniz gayet makul.
    yeni model kugalarda arka koltukların arkasında çıkıntılar var firmadan sipariş ederken aracınız yeni modelse belirtmeyi unutmayın.

http://urun.n11.com/3d-oto-paspas/ford-kuga-3d-bagaj-havuzu-ve-paspas-2008-P67804388

• Herkese Merhaba,
    Kuga 1.5 Ecoboost Selective AWD 2015 model bir araçla Ford dünyasına Mayıs ayında katıldım. Kuga'yı yolda gördüğümde hacimli ve güzel dizaynından dolayı çok beğenirdim trafikte az sayıda gördüğümü düşünüp her halde fiyatı yüksek bu yüzden tercih edilmiyor diye düşünürdüm. Ancak Kuga'yı satın aldıktan sonra algıda seçicilik söz konusu oldu ve Kuga'nın ne kadar çok tercih edilen bir araba olduğunu anladım.
    Arabayı almak isteyenler için birazda deneyimlerimden belirteyim;

Bir çok modeli inceledikten sonra özellikle de ÖTV indirimli alacağım için donanımı zengin, daha düşük motor hacimli (1.5) ama 182 bg'lik motoruyla Kuga beni cezbetti. Keşke dizel otomatiği de olsaydı bu araba satış rekoru kırardı diye düşünüyordum ki focus 1.5L TDCi 120PS Dizel Powershift Otomatik çıktı, 2016 sonu itibariyle de Kuga'ya da gelecek netice de aynı motoru kullanıyorlar.

Yakıt sorununa gelince gülü seven dikenine katlanacak, katolog verisinde 9.3l/100 km hikaye, ilk aldığımda 14 lt yi görünce ayvayı yedim dedim kendim. motor açılınca (11.000 KM'deyim) yakıt sarfiyatı da düştü, şu an 10.4 lt/100 km, şehirler arasında çok daha iyi, ama benim gibi bazı tiplere gıcık olup yada keyfine gazı kökler seniz sarfiyat ta ona göre artıyor :-)

Kuga alıpta 4" lik ekranı görünce çok kızmıştım, benim gibi alan herkesin de kızdığını öğrendiğimde neden standart gelmiyor demiştim. Sonrasında Cyclone DVD 8" geri görüş ve Navigasyonlu ve 8" lik monitörlü koltuk kafalıklarıyla alıp taktırdım. (http://www.cyclone.com.tr/urundetay.asp?sno=193&uno=322) 1 kafalık ve cihazın kendisi değiştikten sonra şimdilik memnunum ama beraberinde verdikleri navigasyon Dont Panik yazılımını hiç beğenmedim. Şu an iGo Primo 2.5 kullanıyorum çok başarılı bir ürün.

Kuga aksesuarlarıyla da bir çok modelin önünde gitmektedir (otomatik park sistemi; iyi çalışıyor, dokunmadan açılan bağaj kapısı , 182 bg olması vb) , birde Otomatik Park Sistemine dikey park etme de gelirse mükemmel olacaktır.

Yakın zamanda ön tarafa da kamera taktırdım. Birde aracın içine öne ve arkaya olmak üzere araç kamerası almayı düşünüyorum bu konuda bir çok modeli inceledim, kesin karar verince alacağım da fiyatlar düşündürüyor :-)

herkese kazasız belasız günler diliyorum.

• Pazartesi km dolmamasina ragmen yillik bakima otokoc a gittim
    Bugun ogleden sonra mator yag degisimi yazisi cikti
    Aracin altina baktim ettim birsey bulamadim
    Hatta yarim lt yag ekledim yine yaziyor
    Cubuga baktim normal
    Bu nasil arac yada servis anlamadim araci yakmasam iyidir
    Servisleri cop ford un

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.