Şimdi Ara

Yeni Ford fiesta 1.6 TDCİ kullanıcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
71.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Quadriceps

Abouuvvvv sen de mi ? Vallahi bir arabayı aldığımda bende oluşan kaanatle aldıktan 5 ay sonra oluşan kanaat heralde bukadar değişir araba da ya hakikaten bir değişim var yada artık beklentilerimi karşılamıyor :) yani direksiyon yumuşaklığından tutta debriyaj sertliğine kadar benimde herşey gözüme batıyor bunlar yetmiyormuş gibi aracın bazen ivmelenmesinden memnun kalrken bazen hiç memnun olmuyorum. Bazen düz yolda 2. vites yada 3. vitese bastığımda inanılmaz atak olurken bazen aynı araba düz yolda hızlanmıyor.. Sanırım ben artık daha fazlasını istiyorum. Direksiyon bile sert gelmeye başladı

Dediklerine aynen katlılıyorm. Tam benim düşüncelerimi tarif etmişsin.
    Araç c segmenti olsa hiç düşünmücem, sonuçta kasasına göre idare eder dicem.
    Ama bu fiesta ya :) 1tonluk şey uçsun diye 1.6 aldık beni yine memnun etmiyo.
    Arkadaşta 1.4 benzinlisi var direksiyonu ve debriyajı bariz sert.
    Bu günde okula gelirken deniyorum, gazı köklüyorum, araba resmen nazlanıyo. Gitmek istemiyo.
    Yol tutuşuda bana göre güzel değil. Düz yolda 100 ve üzeri giderken direksiyonu resmen sabit tutmaya çalışıyorum.
    Önceden astra vardı 1.3 cdti o araç 200le giderken bile direksiyonu banamısın demiyordu.
    Birdaha araç alısam hem üst sınıf alırım hemde ford almam.
    Araba 5 yıllık araba gibi ön konsol arka bagaj vs. heryerinden ses gelmeye başladı

• quote:

Orijinalden alıntı: srfdrd3555

quote:

Abouuvvvv sen de mi ? Vallahi bir arabayı aldığımda bende oluşan kaanatle aldıktan 5 ay sonra oluşan kanaat heralde bukadar değişir araba da ya hakikaten bir değişim var yada artık beklentilerimi karşılamıyor :) yani direksiyon yumuşaklığından tutta debriyaj sertliğine kadar benimde herşey gözüme batıyor bunlar yetmiyormuş gibi aracın bazen ivmelenmesinden memnun kalrken bazen hiç memnun olmuyorum. Bazen düz yolda 2. vites yada 3. vitese bastığımda inanılmaz atak olurken bazen aynı araba düz yolda hızlanmıyor.. Sanırım ben artık daha fazlasını istiyorum. Direksiyon bile sert gelmeye başladı

Bu günde okula gelirken deniyorum, gazı köklüyorum, araba resmen nazlanıyo. Gitmek istemiyo.
    Yol tutuşuda bana göre güzel değil. Düz yolda 100 ve üzeri giderken direksiyonu resmen sabit tutmaya çalışıyorum.
    Önceden astra vardı 1.3 cdti o araç 200le giderken bile direksiyonu banamısın demiyordu.
    Araba 5 yıllık araba gibi ön konsol arka bagaj vs. heryerinden ses gelmeye başladı

Arkadaşlar, durumu çok vahim düşünüyormuşsunuz gibi geldi.
    Benim araba 17000 de ve hala hiç biryerinden ses gelmiyor. Arabanın hızlanması, gezmesi ve debrayaj sertliğinde de hiç bir sorun göremiyorum. Yanlızca sesi ilk günlerdeki gibi değil, ses daha fazla geliyor. Bence servisinize gidip bu sorunlarınızı söyleyin, inanıyorum ki birçoğu çözülecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: acelik1501

quote:

quote:

Benim araba 17000 de ve hala hiç biryerinden ses gelmiyor. Arabanın hızlanması, gezmesi ve debrayaj sertliğinde de hiç bir sorun göremiyorum. Yanlızca sesi ilk günlerdeki gibi değil, ses daha fazla geliyor. Bence servisinize gidip bu sorunlarınızı söyleyin, inanıyorum ki birçoğu çözülecektir.

Kardeşim inşallah dediğin gibidir, servise tekrardan gidip anlatıcam durumu.
    Sonuç olarak hala arabamı çok seviyorum.
    Ama objektik davrandığımı düşünüyorum.
    Belki de aynı özelliktedir araçlarımız ama sen hiç takmıyorsundur.
    Kesinlikle 1.6nın kakkı bu kasa için yetersiz. Araç kasasına motoruna ve beygir gücüne göre kesinlikle daha atik olmalı.
    Aslında en iyi arkadaşın 1.3 75bg corsasını deneyerek anlarım. Sonuçta ne olursa olsun bu iki araç arasında bariz fark olması gerekmez mi?

• Abicim 1 -2 yerinden ses gelmesini biryere kadar anlayabilirim hergün farklı sesler geliyor. şimdide cam hafif açıkken camdan ses gelmeye ve arka koltuktan ses gelmeye başilşadı. Arabamı okadar nazik kullanıyorum ki yani şu ana kadar ne sert bir çukura girdim nede kasislerden sert geçtim ama anlamadığım şekilde heryerden ses gelmeye başladı aracım daha 7000 KM de Siz düşünün artık ben birdaha hayatta Ford almam arkadaş kararım kesin Connect aldıktan sonrada böyle demiştim ama :) Fiesta tasarım olarak beni çok etkiledi ve sınıf olarak aynı olmadıklarından şans verdim ama töbe birdaha mı Ford alırım aman uzak dursun. Dayım da 2007 model Audi A3 var adam okadar hor kullanıyor (en basit örneği kasislerde hiç hız kesmez ) ama benim araçta ondan fazla ses geliyor.. Aradaki fark budur işte biri 2007 biri 2010 model ama Birisi Ford Birisi Audi işte...

Arka koltuktan nereden ses geliyor anlamadım stepne mi yoksa plakalık mı kafayı yicem artık yaa.

• quote:

Arka koltuktan nereden ses geliyor anlamadım stepne mi yoksa plakalık mı kafayı yicem artık yaa.
    arkada plakalıktan ses gelmez bizim araçlarda
    plakalık ile kaporta arasında ses yapmasın diye sünger bir tabaka var

stepnenin vidasını bi kontrol edin tam sıkı değilse ses yapıyor oalbilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:GoRaN:.

quote:

o ses tüm fiestalarda mevcut neredeyse. arkadaşımın arabasında daaynı ses var.
    Bagaj kilidinden geldiğini tahmin ediyorum.
    Çünkü bağaj kapalı iken kapağa yüklendiğimde, sağa sola doğru itelediğimde o sesi yakaloyorum.

• 2006 eski kasa 1.6 fiesta hızlanması ivme yeni fiesta 1.6 dan çok daha iyi ikisinide kullandım.
    bu durumu ford servis mekanik motor ustasına sordum cevap eski kasa euro 3 motor yeni kasa euro 4 motor
    yeni kasanın ivmesini düşüren katalizör dedi.fakat katalizör sökülürse eski kasa daki ivmeyi atikliği verir dedi.
    Servise gittiğinizde birde siz sorun.arabanın içindeki ses olayı lastiklerin sertliğinden yanak düşük 175/65 lastik olsa
    ses şikayetleri azalır,türkiye yollarının lastik ebatı bence en ideali 175/65.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:GoRaN:.

quote:

Dostum ama bagajı kapatırken plakalıktan geliyor bir ses :)) acaba diyorum kendi kendime oradan geliyor olabilir mi ? Gerçi arkadan hem plakalık sesi hemde tam tanımlayamadığım bir ses geliyor kasislerden geçerken ama çözemedim birtürlü bende Stepneden şüpheleniyorum haftasonu uğraşıcam bakalım nerden geliyor o ses :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: acelik1501

quote:

quote:

Kardeşim inşallah dediğin gibidir, servise tekrardan gidip anlatıcam durumu.
    Sonuç olarak hala arabamı çok seviyorum.
    Ama objektik davrandığımı düşünüyorum.
    Belki de aynı özelliktedir araçlarımız ama sen hiç takmıyorsundur.
    Kesinlikle 1.6nın kakkı bu kasa için yetersiz. Araç kasasına motoruna ve beygir gücüne göre kesinlikle daha atik olmalı.
    Aslında en iyi arkadaşın 1.3 75bg corsasını deneyerek anlarım. Sonuçta ne olursa olsun bu iki araç arasında bariz fark olması gerekmez mi?

Dostum araba yüksek sesi hariç dediklerinde bir sorun yok, bilmiyorum belki siz çok ince eliyorsunuz, yada ben duyamıyorum :) Bodrum a yolunuz düşerse telefon verebilirim, gelin test edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fordcu1961

2006 eski kasa 1.6 fiesta hızlanması ivme yeni fiesta 1.6 dan çok daha iyi ikisinide kullandım.
    bu durumu ford servis mekanik motor ustasına sordum cevap eski kasa euro 3 motor yeni kasa euro 4 motor
    yeni kasanın ivmesini düşüren katalizör dedi.fakat katalizör sökülürse eski kasa daki ivmeyi atikliği verir dedi.
    Servise gittiğinizde birde siz sorun.arabanın içindeki ses olayı lastiklerin sertliğinden yanak düşük 175/65 lastik olsa
    ses şikayetleri azalır,türkiye yollarının lastik ebatı bence en ideali 175/65.

Hocam bizde 2008 makyajlı kasa var çekişi çok güzel sorun yok lakin dedğiniz lastik bizim arabada var 175 65 r14 tehlike yaratıyor sert kullanıma gelmiyor bizzat şahit oldum en ideali 195 taban 15 jant 1.6larda.

• fordun huyudur bunlar 2008 eski kasa kullandım şimdi yenisi 1.6 sı geliyor aralık teslim belki birşeyler değişmiştir diyordum fiziki olarak öyle gözüküyor ama demekki değilmiş şikayetçi arkadaşlara hak veriyorum kesinlikle öyledir gittikçe arabaları bozuyor ford,ayrıca firmada focus ghia lar vardı şimdi titanyumları geldi ve eski ghiaları mumla arıyoruz bu kadar boş araçlar olamaz araç içi ses inanılmaz yüksek-gürültülü motor ve değişken performans değerleri
  • ArkadaşLar seLam 1,6TCDİ kullanıcıları buraya ayrılmış daha yeni farkettim :)ben TCDİ değilim ama yazıLan tüm mesajlarınızı okudum bilgi sahibi olmak amacıyla,bir kaç sayfa geride birçok kullanıcı araçı çalıştırma esnasında yada bir önceki uyarı ışık kademesinde vışır vuşur ses gelmesinden rahatsız olmuş bu ses bence XP kullanıcılarında bulunan kararan iç dikiz aynasının sesi, karanlık bir yolda sokak lambası bile olmasın araçı çalıştırın ayna kararıyor ve o ses geliyo sonra geri vitese takın hareket etmenize gerek yok yine aynı ses ve ayna rengi açılıyor bence sesin sebebi ayna :) yinede bir yanlış algılama olabilir!!
    iyi forumLar kazasız beleasız sürüşler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eye4u59 -- 27 Kasım 2010; 1:24:41 >
  • ya bu ford beni artık hiç şaşırtmıyor ilk kasa focuslar geldiğinde firmamıza yazın izmirin sıcağında klima normal çalışırken ışıklarda durup mecburen beklerken vitesi boşa alınca klimayı kesiliyor ve birden cehennme hoşgeldin durumları oluyordu aylarca yazılım bekledik ama gerçekten ilginç değilmi? bu ayna olayıda çok ilginç
  • Benim aracımdaki sesler, mekanik ses değil tamamen parçalardan ses geliyor ya vallahi ben artık söylemek istemiyorum. Lanet olsun Ford 'a birdaha hayatta ford alamam tek söyleyeceğim bu keşke gidip VW Polo alsaymışım. Pişman oldum Ford Aldığıma. alman arabası dururken sen niye gidip Ford alırsın.
  • ford da alman değilmi:)
    ama haklısın hocam şirkette 2005 tenberi fordçuyuz mondeosundan fiestasına kadar kullanmadığım araç kalmadı yöneticilere yıllardır söylememize rağmen araçların servis ve kullanım şikayetlerini değişen bişey olmadı yine forddayız önümüzdeki hafta yeni fiesta 1.6 tdci teslim edilecek bana şimdiden ruhum daraldı resmen eşşeğe altın semer giydirsen eşek eşektir misali bu arada arkadaşlar alınmasın lütfen ama maalesef alt yapıda değişen hiçbir şey yok anlaşılan bu güne kadar kullandığım en iyi ford ilk kasa sw kasa focus 1.8 tdci idi konfor-performans-ekonomi ne ararsan vardı
  • Ford Motor Company Amerikan malı ama işte enteresan bir geçmişi var araç nerede üretiliyor dersen İspanya / Valencia ama Alman arabası değil eskiden Alman ve İngiliz Ford 'u derlermiş ama baktım Ford Amerikan malı :)

Vallahi elbette artı yönleri de var ben arabadan ses gelmesin de demiyorum. Zamanla gelecek ama 5-6 ayda da 3 senelik arabaymış gibi ses gelmez yani ki ben aracımı çok hassas kullnaıyorum buna rağmen nasıl geliyor bu sesler inan bilimiyorum.
  • bende kendi malımdan daha özenli kullanırım sonuçta emanet araç şimdi fiestayı teslime edene kadar kiralayan firma geçici araç olarak 2009 model fiat linea verdi araç 40 binde ama anlatarak olmaz yaşamanız lazım yok böyle bir facia kayın biladerin temprası var 90 lı yıllardan yeminle o bile çok kral araba kalır yanında o yüzden eski fiestamı çok arıyorum
  • Merhaba arkadaşlar bu fiestalardan ses gelmesi kronik bir sorun mu gerçekten?
    Sıfır titanium dizel x-paket alsak herşeyle full yakıtı çok iyi heralde ama ses geliyorsa ben o araçtan soğurum
    birde titaniumda sunroof var mı sonradan mı ekleniyor eklenirse ne kadar istiyorlar acaba onun hakkında bişey bulamadım
  • araba ilk başta gerçekten sessiz,10 binden sonra alt takım maalesef eski fiesta ayarına döndü ve şimdi 21 bindeyim ve resmen at arabası kıvamında çukurlarda kontrol kaybolabiliyor,havalandırma mekanizmsından çıkan garip gıcırtıları saymıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: u7110

araba ilk başta gerçekten sessiz,10 binden sonra alt takım maalesef eski fiesta ayarına döndü ve şimdi 21 bindeyim ve resmen at arabası kıvamında çukurlarda kontrol kaybolabiliyor,havalandırma mekanizmsından çıkan garip gıcırtıları saymıyorum

eski kasa ( 2001-2004 ) focuslar ford'da mumla aranacak galiba
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.